Παρασκευή, Αυγούστου 21, 2009

Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Γνωρίζετε τι είναι σχέδιο «Δούρειος Ίππος» στο κοινωνικό ιστοχώρο δικτύωσης Facebook; Aλίμονο, τότε δε ξέρετε τίποτα! 

Πρόκειται, γιά ένα ‘μεγαλεπήβολο’ σχέδιο το οποίο είχαν εκπονήσει τον Ιανουάριο του 2009 ορισμένοι ανόητοι ελληναράδες ‘πατριώτες’ του internet φορώντας τα… τσαρούχια τους.

Oι Ανόητοι ελληναράδες ‘πατριώτες’, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι Έλληνες υπερτερούν αριθμητικά έναντι των Μακεδόνων στο internet, και κυρίως την υστερία και τον παροξυσμό της ελληνικής κοινής γνώμης για το λεγόμενο ζήτημα της ονομασίας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, επιχείρησαν να  υποκλέψουν εκ των έσω το κύριο δίκτυο Macedonia (το οποίο ανήκει στους Μακεδόνες χρήστες του Facebook από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας) με μια μέθοδο που θυμίζει Δούρειο Ίππο αλλά δεν είναι. Έτσι, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κύριο δίκτυο Greece (το οποίο ανήκει στους Έλληνες χρήστες του Facebook από την Ελλάδα) και να εισχωρήσουν στο κύριο δίκτυο Macedonia, με σκοπό να  υπερισχύσουν αριθμητικά και με το αιτιολογικό αυτό να απαιτήσουν από το Facebook να τους εκχωρηθεί η κυριότητά του και να το παρουσιάσουν σαν Ελληνικό.

Μόνο που, όπως θα διαβάστε παρακάτω, οι Ανόητοι ‘πατριώτες’  αφ' ενός δεν έχουν το ταλέντο και την ευφυΐα του Οδυσσέα και αφ' ετέρου αυτοπαγιδεύθηκαν αποδεικνύοντας πως ουδεμία (γενεαλογική όπως πιστεύουν) σχέση έχουν με τον ομηρικό ήρωα. Το πειρατικής έμπνευσης σχέδιο κατέληξε σε αποτυχία όπως ήταν φυσικό.

Για τις ανάγκες υλοποίησης του σχεδίου, αρχικά, δημιούργησαν ένα group (ομάδα) στο οποίο καλούσαν τους ανυποψίαστους μεν -παροξυσμένους δε- Έλληνες χρήστες του Facebook να γίνουν μέλη. Στη συνέχεια τους έδιναν οδηγίες για το πώς θα κάνουν ‘μεταγραφή’  από το δίκτυο Greece στο δίκτυο Macedonia. Πάνω από 65.000 Έλληνες χρήστες του Facebook έγιναν μέλη σε αυτή την ομάδα.

-Κάποιο μέλος της βασικής ομάδας ηχογράφησε ηχητικό μήνυμα για να εμψυχώσει τους ανυποψίαστους.

-Δήλωση – προτροπή ‘ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ’  έκανε και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας! (μέσω Facebook).

-Αντίθετα κάποιος άλλος, σώφρον και Δημοκράτης, που διαφωνούσε με το όλο εγχείρημα, χαρακτήρισε την κίνηση ως κίνηση ηλιθιότητας και βλακείας’. Παρόλο που  είχε δίκιο και επιβεβαιώθηκε στο τέλος, αμέσως, οι υπόλοιποι τον χαρακτήρισαν μονομιάς ‘προδότη’ και ‘ανθέλληνα’.

Από τους 65.000+ (μέχρι σήμερα) Έλληνες χρήστες που έγιναν μέλη στην ομάδα μόνο οι  13.500 περίπου αποφάσισαν να προσχωρήσουν στο δίκτυο Macedonia αποχωρώντας από το δίκτυο Greece (καθώς και άλλα). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση του δικτύου Macedonia κατά 13.500 μέλη ή ποσοστό +37%.

Τότε, οι επίδοξοι Κλέφτες, θεώρησαν ικανό τον αριθμό των 13.500+ Ελλήνων μελών που προσχώρησαν δίκτυο Macedonia και υπέβαλλαν ηλεκτρονικό αίτημα προς το Facebook ώστε να τους εκχωρηθεί η κυριότητα του δικτύου. Το Facebook, όπως ήταν λογικό, απέρριψε το απαράδεκτο αίτημα να κλέψουν ένα δίκτυο που δεν τους ανήκει. Μετά από αυτή την απάντηση οι Ανόητοι αντιλήφθηκαν, ότι ο στόχος τους είναι ανέφικτος.

Παρόλα αυτά δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να χτυπούν τη Κεφάλα τους. Αποφάσισαν να εφαρμόσουν ένα δεύτερο εναλλακτικό σχέδιο το οποίο δεν υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό: Να δημιουργήσουν ένα δευτερεύον υποδύκτιο με το όνομα Macedonia εντός του κύριου δικτύου Greece με ταυτόχρονη μετονομασία του κύριου δικτύου Macedonia σε FYROM. Αλλά και σε αυτό απέτυχαν. Το Facebook απέρριψε και αυτό το αίτημα!

-Και τώρα; -Τι τώρα! -Εκτός του ότι απέτυχαν, αυτοπαγιδεύθηκαν κιόλας και θα δείτε παρακάτω τι σκαρφίστηκαν.

Αφού, λοιπόν, δεν μπόρεσαν να κλέψουν το κύριο δίκτυο Macedonia, ούτε να δημιουργήσουν δευτερεύον υποδύκτιο με το όνομα Macedonia (ή έστω Makedonia εντός του κύριου δικτύου Greece) οι Κλέφτες  αποφάσισαν να εκδικηθούν αποχωρώντας από το κύριο δίκτυο Macedonia για το οποίο έκαναν τόσο πολύ κόπο και τεράστια φασαρία για να εισχωρήσουν!!!

Η αποχώρηση προβλέπεται να γίνει οργανωμένα, συντονισμένα και με σχέδιο (κι άλλο σχέδιο!). Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιοι, θα δώσουν και ειδικό σύνθημα σε συγκεκριμένη ημερομηνία για την Aποχώρηση.

Διαβάστε τι γράφουν οι επίδοξοι Ληστές του network Macedonia  διαμαρτυρόμενοι προς το Facebook διότι ‘εκώφευσε’ στο αίτημά τους:

«διαπιστώνοντας ότι οι διαχειριστές του Facebook ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να κωφεύουν στη ΜΑΖΙΚΗ μας απαίτηση:
[1] Να αποδώσουν το 'network Macedonia' σε εμάς τους Έλληνες χρήστες Το ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ για να μας ακούσουν, είναι ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ να αποχωρήσουμε από το 'δίκτυο Μακεδονία',»
και «Ενημερώνουμε και όλους τους φίλους μας για ετοιμότητα για τις επικείμενες εξελίξεις ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ (όχι ασυντόνιστα ο καθένας!!)» (
κλικ εδώ)

Απίστευτο; Κι όμως! Το θράσος των Ανόητων είναι τόσο μεγάλο που τους ταιριάζει απόλυτα η παροιμία ‘φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’.

Άραγε, θα μπορέσουν να αποχωρήσουν συντονισμένα  ή θα αποτύχουν και σε αυτό το σχέδιο και θα παραμείνουν ξεχασμένοι και εγκλωβισμένοι στο δίκτυο Macedonia ως ένα  ζωντανό διαδικτυακό μνημείο της Μωρίας τους; Εδώ είμαστε και θα το δούμε. Οτι και να γίνει το Show της Αποχώρησης θα έχει πολύ πλάκα και θα γελάσει και το παρδαλό… γίδι.

Ολόκληρη την περιπέτεια αυτής της διαδικτυακής αθλιότητας και απρεπούς συμπεριφοράς μιας μερίδας Έλλήνων εναντίων των Μακεδόνων μπορείτε να τη διαβάσετε στο wall (τοίχο) όπου οι επίδοξοι Κλέφτες ανέπτυσσαν τα βλακώδη σχέδιά τους και έγραφαν τα ανόητα σχόλιά τους.

Τα σχόλια στο wall είναι πάρα πολλά (πάνω από 8.500) και μάλλον δεν θα μπορέσετε να τα διαβάσετε όλα. Ανθολογήθηκαν ορισμένα από αυτά για να τα διαβάσετε  στις παρακάτω εικόνες με τις σχετικές διευθύνσεις δίπλα(σημ. τα αρχικά ΦΒ και F/B σημαίνουν FaceBook) :

……………………………………

Εικόνα 1

clip_image001

Εδώ οι μωροί εξηγούν ‘ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΥΤΗ’. (Κλικ εδώ)

……………………………………

Ακούστε το ‘βαρύγδουπο’ ηχητικό μήνυμα που λέγαμε (κλικ εδώ)

……………………………………

Διαβάστε στο facebook τη δήλωση – προτροπή για  επιτυχία της κλοπής από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας! (κλικ εδώ)  (κάντε scroll down για να το δείτε)

……………………………………

Εικόνα 2

clip_image002[1]

Εδώ πληροφορούμαστε ότι πολλοί από τους Ελληνοαυστραλους είναι ηλίθιοι διότι αποκαλούν τους ‘Σκοπιανούς’ Μακεδόνες.  (κλικ εδώ).

……………………………………

Εικόνα 3

clip_image003

Άλλο ένα χαρακτηριστικό στιγμιότυπο. (Κλικ εδώ)

……………………………………

Εικόνα 4

clip_image004[1]

Σχόλιο που υπενθυμίζει ότι ‘είμαστε στην ΦΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ’. Το δεύτερο εναλλακτικό σχέδιο που λέγαμε. (Κλικ εδώ)

……………………………………

Εικόνα 5

clip_image005

Αυτός έχει μυαλό... ζυγαριά! Τι να ζυγίζει άραγε; Τη βάρος της βλακείας του; (Κλικ εδώ)

……………………………………

Εικόνα 6

clip_image006[1]

Εδώ βλέπετε το δημόσιο προφίλ ενός  Ανόητου χρήστη του Facebook που πίστεψε στο κανιβαλικό σχέδιο και έκανε… μεταγραφή. Η λέξη Macedonia εντός παρενθέσεων που βλέπετε στην εικόνα υποδηλώνει ότι ο συγκεκριμένος χρήστης του Facebook ανήκει στο δίκτυο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και όχι της Ελλάδας! Ίσως είναι η πιο… ‘πετυχημένη’ μεταγραφή που έγινε από το δίκτυο (Greece) προς το δίκτυο (Macedonia)!  (Κλικ εδώ)

Τη συνέχεια θα τη δούμε στις οθόνες των υπολογιστών μας μόλις δοθεί το σύνθημα της Αποχώρησης στο wall των ‘επιχειρήσεων'.

Τσαρούχια

19 σχόλια:

  1. Οι αντι-μακεδόνες εκτός από φασίστές χειρίστου είδους, είναι και τελείως ηλίθιοι και ανεγκέφαλοι.
    Μετ'α από 17 χρόνια που κρατάει α;υτή η φαρσοκομωδία, μόνο κρετίνοι και ηλίθιοι θα μπορούσαν να συνεχίσουν να παπαγαλίζουνε τις ίδιες μαλακίες. Αξιόλογος άνθρωπος ή άτομο με στοιχειώδη συγκρότηση δε θα μπορούσε να είναι ένας ηλίθιος μακεδονομάχος.

    Έτσι αφού ο χώρος τους κυριαρχείται από κρετίνους είναι πολύ φυσιολογικό να κάνουν λάθη, πατάτες και χοντρες γκάφες.

    Τώρα όσον αφορά το βουλευτή της ΝΔ, δεν εκπλήσσομαι ότι είναι το βλαχαδερό ο Τζαμτζής.
    Όποιος Μακεδόνας ψηφίζει Τζαμτζή είναι πολύ μαλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβαστε κι αυτο

    «Το ελληνικό έθνος ως ‘διαμορφωμένη οντότητα’ δεν υπάρχει την εποχή της πτώσης της Κωνσταντινούπολης ούτε τους επόμενους δύο αιώνες. Διαμορφώνεται σταδιακά ανάμεσα στο 1770 και το 1820 από τμήματα τριών εθνοπολιτισμικών κοινοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: των Ρωμιών, των Αρβανιτών και των Βλάχων υπό την ιδεολογική ηγεμονία του Νεοελληνικού Διαφωτισμού και υπό την ηγεσία τριών κοινωνικών κατηγοριών (λογίων, έμπορων, οπλαρχηγών). Η αντίληψη ότι υπήρχε ελληνικό έθνος υπόδουλο επί 400 χρόνια στους «Τούρκους» και ότι η εκκλησία διαφύλαξε την ελληνικότητα και την εθνική συνείδηση των «υπόδουλων Ελλήνων», εκτός του ότι είναι ιστορικά ανακριβής στην πραγματικότητα αποτελεί ιδεολογική προπαγανδιστική κατασκευή του ελληνικού κράτους, το οποίο την περίοδο 1830-1930 προσπαθεί να διαμορφώσει την εθνική μυθολογία του» (Χ. Κάτσικας-Κ. Θεριανός, Ιστορία της Νεοελληνικής Εκπαίδευσης, εκδ. Σαββάλας, σ. 14-5).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δουλειά δεν είχε ο διάολος, καθόταν και απάνθιζε το Facebook... Ρε Abecedar τουλάχιστον όταν ασχολείσαι με μας τα γίδια είσαι πιο περιεκτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ελληνικό πολιτιστικό έθνος είναι μία κοινότητα ανθρώπων, με κοινή θεσμική θρησκευτική ταυτότητα, κοινή θεσμική γλωσσική ταυτότητα και κοινή ιδεολογικοιστορική ταυτότητα.
    Τα παραπάνω στοιχεία είναι πολύ φτωχά για να δικαιολογήσουν μία πολιτισμική κατασκευή,γιατί απουσιάζει η κοινή μητρική γλώσσα η οποία ουδεμία σχέση έχει με την αττική διάλεκτο-βλάχικη, αλβανική, τουρκική,μακεδονική.
    Ούτε κοινή μουσικοτραγουδοχορευτική και ενδυματολογική παράδοση από την οποία απουσιάζει παντελώς η ελληνική, είτε αφορά την αλβανική-τσάμικος, φουστανέλλα, είτε την βλάχικη και μακεδονική γκαϊντα αλλά και δεκάδες άλλα έθιμα του τόπου.
    Η απουσία αυτή γίνεται ορατή στους ασιάτες ελληνόφωνους πατριαρχικούς των οποίων οι χοροί και οι ενδυμασίες είναι πανομοιότυποι με τους τουρκικούς και η οποία παίρνει γραφική έκφραση με την μόλις πρόσφατη δημιουργία λόγω έλλειψης τουκατέχοντος ευρεία δημοσιότητα εθίμου, γνωστού ως Μωμόγεροι
    Ολες οι εθνοτικές ταυτότητες είναι αποτέλεσμα κοινωνικής εξελικτικής διεργασίας πολλών αιώνων.
    Δεν είναι προϊόντα καιροσκοπικού κρατικού σχεδιασμού.
    Ετσι δεν μπορείς να αποκαλείσαι την μία χρονική συγκυρία βορειοελλαδίτης και την άλλη μακεδόνας και ύστερα το αντίστροφο...
    Οι άνθρωποι που ελεύθερα , δηλαδή κατ΄ιδίαν αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες , διαπιστωμένα το κάνουν εδώ και αιώνες με τον ίδιο τρόπο. Ασχετα αν δημόσια για συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους αυτοαποκαλούνται και μέχρι σήμερα ως ντόπιοι σε αντιπαραβολή με τους ασιάτες έποικους πατραρχικούς .
    Υπάρχουν εκατοντάδες ΕΠΙΣΗΜΑ έγγραφα του ιδιωτικού αλλά και του δημόσιου χώρου όπου οι συγκεκριμένοι ετεροπροσδιορίζονται από τις αρχές ως Μακεδόνες και η μητρική τους γλώσσα ως Μακεδονική, συγγενής αλλά διακριτή από τη Βουλγαρική της οποίας υπήρξε κύριος χορηγός.
    Το επιχείρημα των ελληνόφωνων ασιατών εποίκων ότι οποιος γεννήθηκε στη Μακεδονία είναι εθνικά Μακεδόνας είναι σαθρό αφού με αυτή την λογική ο απόγονος τους που γεννήθηκε στην Βαρκελώνη είναι Καταλανός και αυτός που γεννήθηκε στο Μόναχο Βαυαρός....
    Οσο δε αφορά τηναρχαία μακεδονική κληρονομιά, αυτή όπως όλες οι κοινωνικοπολιτιστικές κληρονομιές δεν εμπίπτει στη νομοθεσία περι πνευματικών δικαιωμάτων και είναι ΚΟΙΝΗ για όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, ακόμα και για αυτούς με πολύ σύντομη σχέση με αυτή, όπως ο Κρητικός Ζουράρις , οι Πελλοπονήσιοι Ανθιμος και Παπαγεωργόπουλος καθώς και ο Ασιάτης τηλενομάρχης...
    Αν όμως η πολιτιστική κληρονομιά των αρχαίων μακεδόνων υπόκειντο στον παραπάνω νόμο τότε αρμόδιοι για την χορήγησή νόμιμων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ δικαιωμάτων θα ήταν οι κάτοικοι της περιοχής όπου είχε έδρα το Μακεδονικό Βασίλειο, δηλαδή η ΠΕΛΛΑ των Γιαννιτσών.
    Οι κάτοικοι αυτοί όμως είναι σχεδόν αμιγώς εθνικα Μακεδόνες , ο δε πατέρας της λόγιας σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας, ο Κρίστε Μισίρκοφ αποτελεί ένα εξέχοντα εκπρόσωπο των κατοίκων της , του οποίου η οικογένεια έχει παράδοση αιώνων στη συγκεκιμένη περιοχή.
    Συνεπώς θα έπρεπε ο Καραμανλης με αφρικανικο-αιγυπτιακή και ασιατική-τουρκική πρόσφατη καταγωγή να μας δείξει την σχετική άδεια από τους κατοίκους της περιοχής όταν δηλώνει δημαγωγικά Μακεδόνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Συγχαρητήρια" στο διαχειριστή του μπλογκ, που έχει δείξει τόσες φορές την "ευαισθησία" του και τη μη ανοχή του σε υβριστικά συνθήματα. Μπράβο κύριε Αμπεσεντάρ. Αν είχε στείλει σχόλιο κάποιος Έλληνας και περιείχε τη λέξη "ηλίθιος", "μαλάκας" ή "κρετίνος" θα το είχες δημοσιεύσει??

    Όσο για το "δημοκράτη" (τύφλα να 'χει ο Κώστας Πλεύρης) Ανώνυμο με το μεγάλο κείμενο:

    Από πού κι ως πού, ρε φίλε, αφρικανο-ασιατο-αιγυπτιακό-τουρκική καταγωγή, ο Καραμανλής???
    Επειδή έτσι γουστάρεις? Δε με ξενίζει φυσικά αυτό. Έχετε ανάγει σε επιστήμη τη φαντασιακή κατά βούληση απόδοση καταγωγής σε "ότι κινείται" !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το όλον βλακώδες εγχείρημα είχε διαφημισθεί δεόντως και από το bog 'καμάρι' της Θεσσαλονίκης. Εγραφαν τότε τις εξής μπούρδες:


    Η μάχη του FACEBOOK και της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    H μάχη στο FACEBOOK, και το δίκτυο MACEDONIA συνεχίζεται. Σε λίγες μέρες οι Έλληνες χρήστες που μπήκαν στο δίκτυο "Macedonia" έγιναν 9.000. Όλοι κι όλοι οι Σκοπιανοί που "κατοχύρωσαν" με τις αλχημείες του FACEBOOK, το Macedonia, είναι 26.000. Είμαστε βέβαιοι, ότι οι Έλληνες στο συγκεκριμένο δίκτυο, θα ξεπεράσουν τους 100.000, οπότε θα ανγκαστεί η google, να αλλάξει το δίκτυο στο σωστό FYROM.
    H διαδικασία είναι απλή, απαιτεί 20 δευτερόλεπτα. Εμείς την κάναμε ήδη.
    Ο σκοπός είναι απλός: όποιος ψάχνει τα μέλη του δικτύου "Macedonia" να "πέφτει" πάνω σε Έλληνες.
    ΟΔΗΓΙΕΣ (HOW TO):
    (*Settings>Account Settings>Networks (Tab)> Join a network (type in box: «Macedonia») press «Join Network»)("Ρυθμίσεις" -> "Ρυθμίσεις Λογαριασμού" -> πατάμε τον σελιδοδείκτη "Δίκτυα" -> μέσα στο πλαίσιο "Όνομα Δικτύου:" γράφουμε "Macedonia" και πατάμε το "Γίνετε μέλος του δικτύου")
    Δείτε την παρακάτω εικόνα>>>
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μολις αλλαξετε δικτυο καλό είναι να ελεγξετε τις ρυθμισεις ασφαλειας (Privacy Settings). Αν εχουν γυρισει στο "Friends and Networks" (Δίκτυα και Φίλοι) το αλλαζουμε σε "Only Friends" (Μόνο Φίλοι). Για να μην βλεπουν αγνωστοι το προφιλ μας.
    Περισσότερα:
    http://www.facebook.com/group.php?gid=119820545516&ref=mf

    http://taxalia.blogspot.com/2009/01/facebook_21.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο, Abecedar! Πολύ καλή δουλειά έκανες και έβγαλες στο blog σου αυτό το θέμα.
    Έχω να αναφέρω ένα περιστατικό που συνέβη σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής: Βουλγάρα πελάτισσα παρήγγειλε να τις φέρουν 2 βουλγαρικές εφημερίδες («24 ώρες» και «Βρεμε») αλλά το προσωπικό του ξενοδοχείου κατά λάθος έφερε 2 εφημερίδες με τους ίδιους τίτλους αλλά από Δημοκρατία της Μακεδονίας. Η πελάτισσα τις επέστρεψε γιατί δεν μπορούσε να τις διαβάσει, τους είπε, και ξαναζήτησε τις ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΕΣ.. Αυτό σε απάντηση στην ελληνική και βουλγαρική προπαγάνδα που επιμένει να λέει ότι πρόκειται για ΙΔΙΑ γλώσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τσέχικη γλώσσα είναι ΣΥΓΓΕΝΗΣ με τη σλοβάκικη, δίχως όμως να ταυτίζονται, διατηρώντας την λειτουργική τους αυτονομία και διεθνή δίχως αμφισβήτηση αναγνώριση...!!!
    Η νεωτερική σύγχρονη λογοτεχνική βουλγάρικη γλώσσα είναι εξελικτικό προϊόν της γλωσσικής επιμειξίας της επικρατούσης στα Βαλκάνια σλαβωνικής και της μητρικής γλώσσας των τουρκομογγολικής καταγωγής πρωτοβούλγαρων εποίκων της περιοχής.
    Αντίθετα η λόγια νεωτερική μακεδονική γλώσσα αποτελεί την γλωσσική φυσική μετεξέλιξη της σλαβωνικής μητρικής γλώσσας , της μακεδονικής πλειοψηφίας των τότε κατοίκων της περιοχής με το αναλλοίωτο όνομα Μακεδονία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. XAAXXA Μπράβο gence είναι 2 εντελώς διαφορετικές γλώσσες το παράδειγμα με την Βουλγάρα τα λέει όλα.Τι γλωσσολόγοι,σλαυολόγοι και Π@Π μέντολες.Με 2 εφημερίδες καθάρισες τους πήρες και τα σώβρακα που λένε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10:18 AM Anonumous boy κοίτα μη σου ζητήσουν πειστήρια για την Μακεδονική ρίζα σου και μας βγείς Βούλγαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το να αποκαλέσεις τους μακεδονομάχους μαλάκες και ηλίθιους δεν είναι δημοκρατικό. Το να προσπαθείς να επιβάλεις συνταγματική ονομασία σε μια χώρα, ναπροσπαθείς να αφανίσεις μια γλώσσα και μια κουλτούρα, και να εξαλείψεις ένα έθνος όμως είναι.
    Κάποιοι έχουν μπερδέψει τη Δημοκρατία με τη Νέα Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. οι Μακεδονες δέχονται να ελεγχθεί η μακεδονικότητά τους από διεθνή και ανεξάρτητη επιτροπή.
    Δέχονται όμως το ίδιο και οι τραντέλληνες ή μήπως αρνούνται διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα αποδειχθούν πολιτιστικά ξαδέλφια των Βουλγάρων με κοινή ασιατική και τουρκομογγολική φυλετική καταγωγή...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτονόητο ότι ο μπλόγκερ δεν συμμερίζεται προσβλητικές εκφράσεις των σχολιαστών έστω και αν αυτές εκφράζουν την πραγματικότητα.
    Βέβαια αυτές είναι πταίσματα σε σχέση με τις βαριές και κακουργηματικού χαρακτήρα ρατσιστικές εκφράσεις των ελληνοκάπηλων και ελλαδέμπορων εθνικοπαραφρόνων....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μη λέτε βλακείες κάποιοι σχολιαστές. Η Μακεδονική και η Βουλγαρική γλώσσα είναι ξεκάθαρα δύο ξεχωριστές γλώσσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχετικά με το ζήτημα των προσβλητικών εκφράσεων θα συμφωνήσω με τον ανωνυμο 11:44 AM "ότι ο μπλόγκερ δεν συμμερίζεται προσβλητικές εκφράσεις των σχολιαστών"
    Ακριβώς ετσι είναι ανώνυμε 11:44 AM.

    Το δικό μου σχόλιο σχετικά με το θέμα του post θα το διαβάσετε σε νέο post.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι υβριστικές, συκοφαντικές και δυσφημιστικές εκφράσεις και σχόλια αποτελούν το κύριο κοινό και πρωτεύον χαρακτηριστικό όλων των ρατσιστικών και εθνικοσωβινιστικών μπλόγκς στο Διαδίκτυο.
    Για αυτό εμείς οι ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ δημοκράτες είμαστε υπέρ της δυνατότητας άρσης του απορρήτου και για τις αναρτήσεις των μπλόγκς και για τα σχόλια κατόπιν βέβαια επέκτασης της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για περιπτώσεις προσβολής της προσωπικότητας.
    Εμείς δεν ασχολούμαστε με τα άτομα αυτά καθ΄εαυτά αλλά με τις ρατσιστικές και σωβινιστικές εκφράσεις, απόψεις και πράξεις τους οι οποίες είναι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και συνεπώς ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ για τα νόμιμα συμφέροντα της Ελλάδος.
    Τόσο άμεσα με το άρθρο 5, παρ.2 όσο και έμμεσα με το άρθρο 28,παρ.1του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας ρητά απαγορεύεται κάθε είδους διάκριση όχι μόνο των ελλήνων πολιτών αλλά όλων όσοι ευρίσκονται στη ελληνική επικράτεια...
    Κάθε κάτοικος, πολίτης ή μη οφείλει υπακοή στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και όχι στους συχνά αντίθετους με το Σύνταγμα εκτελεστικούς νόμους και πράξεις της Διοίκησης και του Κράτους.
    Ολοι οφείλουμε να είμαστε ΝΟΜΙΜΟφρονες και οχι ΕΘΝΙΚΟφρονες.
    Συνεπώς οι έλληνες πολίτες διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες: Στους νομοταγείς και χρήσιμους πατριώτες και στους εθνοταγείς και ΕΠΙΖΗΜΙΟΥΣ για τα νόμιμα συμφέροντα της ελληνικής δημοκρατίας πατριώτες .
    Ετσι ολόκληρο και δίχως εξαίρεση το ρατσιστικο-εθνικιστικο-σωβινιστικο πολιτικό μπλόγκ της πατρίδος μας ειναι βαριά ΕΠΙΖΗΜΙΟ και υπεύθυνο για όλες τις ήττες της χώρας μας αλλά και για τις τραγωδίες της πλειοψηφίας των ελλήνων νομοταγών πολιτών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιρκα Γκίνοβα31 Αυγούστου, 2009 15:36

    Hμερομηνία : 31-08-09 Eκτύπωση | e-mail



    Η Άγκυρα σε αναζήτηση κοινωνικής συναίνεσης για τη λύση του Κουρδικού
    Η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει μία συναίνεση στους κόλπους της τουρκικής κοινωνίας όσον αφορά το σχέδιο «δημοκρατικού ανοίγματος» προς τους Κούρδους, με στόχο τη διευθέτηση του κουρδικού ζητήματος, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάι σε συνέντευξη Τύπου.

    «Επιδιώκουμε μία συναίνεση στην κοινωνία προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο που θα θέσει τέλος στην τρομοκρατία», είπε ο Τούρκος αξιωματούχος, αναφερόμενος στο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

    «Αντικειμενικός μας στόχος είναι να κάνουμε την Τουρκία μία πιο δημοκρατική χώρα», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι ως την 1η Οκτωβρίου θα υποβληθεί στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μια αναφορά σχετικά με τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν προς αυτή την κατεύθυνση βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Στη συνέχεια, η κυβέρνηση θα υποβάλει τις προτάσεις της στην εθνοσυνέλευση, είπε.

    Ο Μπεσίρ Αταλάι διαβουλεύεται εδώ και ένα μήνα περίπου με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, σε μια προσπάθεια να καταλήξει σε συμπεράσματα σχετικά με τους τρόπους εξόδου από την 25χρονη ένοπλη σύγκρουση στις νοτιοανατολικές περιοχές της χώρας, όπου υπερτερεί ο κουρδικός πληθυσμός.

    Η αντιπολίτευση τηρεί εχθρική στάση απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, εκφράζοντας φόβους για την ενότητα της χώρας.

    Μεταξύ των πρωτοβουλιών που σκέπτεται να αναλάβει η κυβέρνηση, όπως διέρρευσε από τα μέσα ενημέρωσης και καλά πληροφορημένες πηγές, είναι και η διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας στα δημόσια σχολεία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει τα πολιτισμικά δικαιώματα των Κούρδων επιτρέποντας τη διδασκαλία της κουρδικής στα ιδιωτικά ιδρύματα και την εκπομπή τηλεοπτικών προγραμμάτων στη γλώσσα αυτή.

    Από την πλευρά τους οι Κούρδοι ζητούν τη χορήγηση αμνηστίας στους Κούρδους αντάρτες και ενδεχομένως και τροποποίηση του συντάγματος υπέρ της κουρδικής κοινότητας.

    Ο ηγέτης του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν αναμένεται εξάλλου να ανακοινώσει από τη φυλακή έναν οδικό χάρτη για τη διευθέτηση του κουρδικού ζητήματος. Η Άγκυρα όμως αρνείται να τον αναγνωρίσει ως συνομιλητή.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

    Η χώρα μας σκέφτεται να πράξει ανάλογα για το τουρκικό , για το βλάχικο ,για το αλβανικό και τέλος για το μακεδονικό στην επέτειο των 30 χρόνων το 2011 πλήρους μέλους της Ε.Ε ,αφού η Τουρκία το πράττει ΤΩΡΑ παρότι υπολογίζεται να γίνει μέλος της Ε.Ε σε όχι λιγότερο από 20χρόνια...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μπράβο στην κυβέρνηση της Τουρκίας. Το αντίθετο ισχύει για την αλβανική κυβέρνηση, η οποία σύντομα θα αλλάξει όλα τα μη-αλβανικά τοπωνύμια της χώρας θέλοντας θέλοντας να αποκρύψει την ύπαρξη των μη-αλβανικών πολιτιστικών στοιχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Oι Ουραγοί των Ουραγών
    Γιώργος Ν. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ***

    Τις μέρες που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στη Θράκη και μίλησε για τη «σύγχρονη μειονοτική πολιτική» της χώρας μας, ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταϊγίπ Ερντογάν βρέθηκε στα Πριγκιποννήσια, τόπο-σύμβολο για τους Ρωμιούς της Κωνσταντινούπολης και επισκέφθηκε το ορφανοτροφείο της Πριγκήπου και ένα ελληνορθόδοξο μοναστήρι.

    Με άλλα λόγια, οι δύο πρωθυπουργοί και κουμπάροι έκαναν ένα εκ πρώτης όψεως παρόμοιο ταξίδι. Και εδώ ακριβώς σταματούν οι ομοιότητες. Δυστυχώς, για τον κ. Καραμανλή...

    Ας δούμε τώρα τις αρκετές διαφορές των δύο επισκέψεων. Ο Κώστας Καραμανλής πηγαίνει σε μια μειονοτική περιοχή και μονολογεί για...τον Ορφέα και τον Διόνυσο. Κάνει λόγο για «ευρωπαϊκή μειονοτική πολιτική που αποτελεί παράδειγμα για τους γείτονές μας» (!). Ξεχνάει προφανώς το πόσο βάναυσα παρεμβαίνει η χώρα μας στα θρησκευτικά ήθη των μουσουλμάνων που τον άκουγαν εμβρόντητοι. Όπως ξέχασε και τις συνεχείς καταδίκες που δέχεται η «ευρωπαϊκή μειονοτική» πολιτική του από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Στη συνέχεια, στέλνει το απαραίτητο ηχηρό μήνυμα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, συνεχίζοντας τον αναίσχυντο εκβιασμό της μικρής αυτής χώρας, αναφορικά με την ευρωατλαντική της πορεία. Και κλείνει τον μονόλογό του με τα γνωστά ιλαρά πατριωτικά του τύπου «είμαστε το παλαιότερο μέλος της Ε.Ε. στην περιοχή» και «είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας».

    Ο πρωθυπουργός ανηφόρισε στη Θράκη, εκφώνησε το μονόλογό του και αποχώρησε. Ούτε με τον μουφτή Κομοτηνής συναντήθηκε ούτε με κανέναν άλλο μειονοτικό. Καθότι προφανώς, όπως ο ίδιος λέει, όλα πάνε κατ’ ευχήν και δεν υπάρχουν προβλήματα. Έχει επίσης αρνηθεί κατ’ επανάληψη να δεχθεί τον μουφτή στο Μέγαρο Μαξίμου, αγνοώντας τα σχετικά αιτήματα από την πλευρά της Μουφτείας.

    Από την άλλη πλευρά, ο Τούρκος πρωθυπουργός πήγε στην Πρίγκηπο συνοδευόμενος από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και 5 υπουργούς του. Απέφυγε τις βαρύγδουπες, κενές περιεχομένου δηλώσεις, καθώς ξέρει πόσο βεβαρημένο παρελθόν έχε η χώρα του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας των μειονοτήτων. Έδειξε, αντιθέτως, ότι καταλαβαίνει τα σημεία των καιρών, καθώς πρόσφατα η Τουρκία καταδικάστηκε από το ΕΔΑΔ για προσπάθεια υφαρπαγής του ορφανοτροφείου στο νησί και υπαγωγής του στο τουρκικό Δημόσιο. Επισκεπτόμενος αυτό ακριβώς το κτίριο με τον κ. Βαρθολομαίο, ο Ρετζέπ Ταϊγίπ Ερντογάν πέρασε το μήνυμα που ήθελε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, κάτι που αποδεικνύει και η θερμή δήλωση του πατριάρχη αμέσως μετά.

    Κυρίως όμως, ο Ερντογάν δείχνει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του για τα μεγάλα λάθη που έχει κάνει η Τουρκία στην μειονοτική της πολιτική και η μεταρρύθμιση που ανακοίνωσε, δεν μένουν στα λόγια. Δεν είναι τυχαίες οι σφοδρές επιθέσεις που δέχεται από τους εθνικιστές του Μπαχτσελί που τον κατηγορούν περίπου για έσχατη προδοσία. Ανεξάρτητα από τα κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τις κινήσεις του και την τεράστια απόσταση που έχει ακόμα να διανύσει, ο Τούρκος ηγέτης δείχνει να βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Ξέρει ότι αυτό που κάνει έχει πολιτικό κόστος, όμως γνωρίζει ότι αποτελεί και μονόδρομο αν η Τουρκία θέλει μια μέρα να βρεθεί στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πλήρες μέλος.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ελληνικά ΜΜΕ έσπευσαν να «θάψουν» τις πρωτοβουλίες Ερντογάν, προβάλλοντας τα «μηνύματα» Καραμανλή από τη Θράκη και τις τουρκικές «προκλήσεις» εναντίον προσκυνητών που θέλησαν να τελέσουν θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά της Τραπεζούντας.

    Λησμόνησαν να μας πουν ότι οι Ψωμιάδηδες, Παπαθεμελήδες και λοιποί γραφικοί που κατέφθασαν στον Πόντο απλά παρέβησαν τον τουρκικό νόμο που απαγορεύει θρησκευτικές τελετές σε μουσεία.

    Από κοντά και το νεο-παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ, το οποίο δια στόματος Λοβέρδου (ναι, εκείνου του φοβερού τύπου που «έκλεισε» το θέμα των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων το 2003) κατηγόρησε τον πρωθυπουργό της Τουρκίας για τακτικισμό...

    διαβάστε ολόκληρο το κέιμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή