Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2012

Eπειγόντως λέμεεε…

 

Επειγόντως κάποιος να ενημερώσει τον Τσίπρα ότι το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν αναφέρει πουθενά «ότι στόχος τους είναι να επεκταθούν μέχρι το Αιγαίο» όπως επί λέξη είπε.

Επειγόντως κάποιος να ενημερώσει τον Τσίπρα ότι τέτοιοι «επεκτατικοί στόχοι» υπάρχουν μόνο στα αρρωστημένα συνομωσιολογικά μυαλά εθνικιστών ένθεν και κακείθεν.

Επειγόντως κάποιος να εξηγήσει στον «εν αναμονή Πρωθυπουργό» ότι οι δηλώσεις του στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2012 σχετικά με το Μακεδονικό είναι ακριβής αναπαραγωγή, δυστυχώς σε θεσμικό επίπεδο, των φοβικών αντιλήψεων τις οποίες συστηματικά καλλιεργούν στη Βόρειο Ελλάδα οι Άνθιμοι, Παπαθεμελήδες, Ψωμιάδηδες και λοιποί εθνικόφρονες .

Εκτός κι αν… ο Τσίπρας έκανε τις δηλώσεις ηθελημένα προκειμένου να γίνει αρεστός στους Άνθιμους, Παπαθεμελήδες, Ψωμιάδηδες και λοιπούς εθνικόφρονες οπότε… αλλάζει το πράμα για όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για τον «εν αναμονή Πρωθυπουργό»…

 

12 σχόλια:

  1. Σωστά. Πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον Τσίπρα ότι αυτά περί συντάγματος, που είπε ήταν πατάτα. Κατά τ' άλλα όμως δεν ήταν καθόλου "πατάτα" αυτό που ανέφερε σχετικά με την "αλυτρωτική θεσμική συγκρότηση του γειτονικού κράτους".
    Δεν είναι στο Σύνταγμα, είναι όμως στα ΜΜΕ (κυρίως στα κρατικά), στα σχολικά βιβλία και στην βιομηχανική παραγωγή "παραδοσιακών" ασμάτων.
    Και ποιός άλλος Έλληνας πολιτικός ως τώρα αναφέρθηκε στην "ανάδυση των εθνικισμών κι ΑΠΟ ΕΔΩ κι από εκεί". Ποιός άλλος αρχηγός κόμματος παραδέχτηκε ότι και η Ελλάδα ασκεί εθνικιστική πολιτική στο θέμα αυτό τουλάχιστον?
    ΔΕΝ είναι άσπρο μαύρο!!!! καταλάβετε το! Δεν είναι "είσαι με μάς ή εναντίον μας".
    ΜΗΝ λέτε στους Έλληνε πως είτε είσαι με τους Άνθιμους, Παπαθεμελήδες και Ψωμιάδηδες, είτε με τους Λιθοξόους, Παπαδάκηδες και Θεοδωρίδηδες.
    ΟΧΙ, υπάρχει και η τρίτη άποψη αυτή της λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στεφανε

    Ε όχι να ταυτίζεις τους Άνθιμους, Παπαθεμελήδες και Ψωμιάδηδες με Λιθοξόου, Παπαδάκη και Θεοδωρίδη. Έκανες μέγα φάουλ συνομωσιολογικού τύπου αλα Κούλογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Abecedar,
      Δεν έκανα κανένα φάουλ. Θεωρώ ότι έχω και προσπαθώ να έχω ανεξάρτητη και όσο το δυνατόν αντικειμενική άποψη.
      Η αντιπαραβολή των Λιθοξόου, Παπαδάκη και Θεοδωρίδη είναι προσεκτικά επιλεγμένη. Πρόκειται για Έλληνες τους οποίους αντιπαραβάλλω με άλλους Έλληνες (Παπαθεμελή, Άνθιμο, Ψωμιάδη). Δεν αντιπαραβάλλω στους "Παπαθεμελήδες", εθνικιστές από την ΔτΜ αλλά ούτε και Έλληνες πολίτες με διαφορετικό εθνικό αυτοπροσδιορισμό. Μ΄αυτόν τον τρόπο θέλω να δείξω πως ένας Έλληνας έχει ως "δείγματα" αναφορικά με τις απόψεις επί εθνικών θεμάτων τις δύο παραπάνω "παρέες" συνελλήνων. Θεωρώ πως και οι δύο τάσεις που εκφράζονται από αυτές τις "παρέες" είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ και σε κάθε περίπτωση ΜΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ.
      Φυσικά και δεν έχω ΚΑΘΟΛΟΥ σε εκτίμηση τους Άνθιμο, Παπαθεμελή και Ψωμιάδη, αλλά δεν χαίρουν περισσότερης εκτίμησης κατ' εμέ ούτε οι Λιθοξόου, Παπαδάκης και Θεοδωρίδης.
      ΑΡΝΟΥΜΑΙ να ακολουθήσω την "παραταξιακή" τακτική. ΑΡΝΟΥΜΑΙ να αποδεχτώ το δίλημμα "Είσαι μαζί μας ή είσαι εχθρός μας". Οι παραπάνω κύριοι (ξαι οι 6) το αποδέχτηκαν. ΕΓΩ ΟΧΙ!
      Άλλωστε έχω συνηθήσει από την εποχή ακόμα που ήμουν μικρό παιδί, να δέχομαι τις συνέπειες της "αιρετικής" μου άποψης, χωρίς ασφαλώς να ισχυρίζομαι τώρα, ότι η άποψη μου αυτή ήταν και πάντα σωστή!
      Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

      Διαγραφή
  3. Τεχνικό σχόλιο με πολιτικό περιεχόμενο: Το βίντεο που βλέπετε ανέβηκε στο youtube από Έλληνα youtuber χρυσαυγήτικης κοπής με το ψευδώνυμο “HellenicFighter” διότι προφανώς του έγιναν αρεστές οι δηλώσεις Τσίπρα. Κάντε κλικ εδώ:

    http://www.youtube.com/user/HellenicFighter/videos

    Απλά αναρωτηθείτε για ποιόν λόγο άρεσαν σε έναν χρυσαυγήτη οι συγκεκριμένες δηλώσεις Τσίπρα και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσπαθώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα αλλά από πουθενά δε μου βγαίνει ότι στον κύριο "Hellenic Fighter" αρέσει η δήλωση Τσίπρα!
      Απ' όσο ξέρω για τους Χρυσαυγίτες, και όχι μόνο, ακόμα και το να λες ότι το "όνομα" δεν είναι πρόβλημα, είναι εσχάτη προδοσία!

      Διαγραφή
    2. Stefanos

      Διάβασε παρακάτω το σχόλιο του Anonymous 9:14 попладне, септември 19, 2012. Κατά πάσα πιθανότητα ο συγκεκριμένος Ανώνυμος είναι ο youtuber “Hellenic Fighter”.

      Κι εδώ ακριβώς είναι το βαθύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη και άτομα σαν τον youtuber “Hellenic Fighter” που δηλώνουν ότι δεν ψηφίζουν χρυσή αυγή συμπεριφέρονται σαν χρυσαυγήτες χωρίς να το καταλαβαίνουν.

      Δες για παράδειγμα πως έχει διακοσμήσει το κανάλι του και τα βιντεο που ανεβάζει π.χ. το βίντεο http://youtu.be/8T7MNxYb4no αποτελει κράμα νεοναζισμού και νεοελληνικής αρχαιοπληξίας σε πλήρη άνθηση.

      Διαγραφή
  4. Δεν ξέρω ακόμα αν κατάλαβα το, "εθνικιστών ένθεν και κακείθεν". Δηλαδή ποιοί και πού, προπαντός που είναι το ένθεν και που το κακείθεν. Ευχαριστώ.
    Πελαγαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Abecedar Den to eiksera oti eimai xrush augh tin ora pou den tous psifizo,kala pou egrapses esu tin malakia auth kai to ematha kai egw to ti eimai :)) epidi anebasa to video simaini oti mou aresi???
    posa lefta sou dinoun gia na grafeis autes tis malakies re eskasa sta gelia otan to diabasa,tin allh fora na sou doso ena taliro na grapsis kamia allh malakia kala file :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Abecedar. Γράφεις, "εθνικιστών ένθεν και κακείθεν". Δηλαδή στην Ελλάδα και στη Δημοκρατία της Μακεδονίας; Δηλαδή εθνικο-φασίστες στα μυαλά εθνικά Μακεδόνων, Ελλήνων Μακεδόνων, κτλπ στην Ελλάδα, και στα μυαλά εθνικά Μακεδόνων στην Δημοψρατία της Μακεδονίας; Αν έτσι, τα πράγαματα έχουν το όνομά τους.
    (Δεν υπογράφω με το όνομά μου διότι ο Abecedar δεν έχει όνομα, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι Abecedar = Ouranio Toxo/Vinozito.)
    Πελαγαίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Πελαγαίε

      -Κανείς δεν ζήτησε το πραγματικό σου όνομα ούτε με ενδιαφέρει. Όμως θα με ενδιέφερε να μου υποδείξεις κάποιο δικό σου κείμενο αν υπάρχει δημοσιευμένο στο διαδίκτυο με το ψευδώνυμο Πελαγαίος ή Πελαγόνιος ή όποιο άλλο χρησιμοποιείς. Αν δεν υπάρχει στο διαδίκτυο δικό σου κείμενο τότε υπέδειξε κείμενο ή ιστοσελίδα κάποιου άλλου που να σε βρίσκει σύμφωνο.

      -Αν διαβάζεις τακτικά τις ανακοινώσεις του Ουράνιου Τόξο θα έχεις διαπιστώσει ότι καταδικάζει σταθερά τους μαγαλοιδεατισμούς από όπου κι αν προέρχονται.

      Διαγραφή
  7. Εγώ πάντως διασκεδάζω αφάνταστα Αμπεσεντάρη που χτυπιέστε να πείσετε το Στελλάρα πως δεν τον θέλετε στο γκρουπάκι σας αλλά τελικά αυτοί που τον πάνε κρίνοντας από τα like κλπ. στις αναρτήσεις του είναι αν όχι περισσότεροι τουλάχιστον ισάριθμοι με εσάς... Και που να βγουν στη δημοσιότητα και οι φωτό που διαβάζω πως είχε κάποτε στο προφίλ του και θα τρέχει ο Παύλε να κρυφτεί... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Anonymous 8:35 попладне, септември 20, 2012

      Αφού μας διαβάζεις και στο Facebook θέλω και απο σένα να μου υποδείξεις κάποιο δικό σου κείμενο αν υπάρχει δημοσιευμένο στο διαδίκτυο με το όποιο ψευδώνυμο χρησιμοποιείς. Αν δεν υπάρχει στο διαδίκτυο δικό σου κείμενο τότε υπέδειξε κείμενο ή ιστοσελίδα κάποιου άλλου που να σε βρίσκει σύμφωνο ή να σου αρέσει.

      Επαναλαμβάνω ειδικά για σένα ότι όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου abecedar.blogspot.com αναδημοσιεύνται και στο facebook. Η συγκεκριμένη αναρτηση έχει αναδημοσιευθεί και στην ομάδα του facebook με τίτλο:

      GREEK-MACEDONIAN FRIENDSHIP (ΕΛΛΗΝΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΙΛΙΑ)στην ηλεκτρονική διέυθυνση

      https://www.facebook.com/groups/395950633754823/

      Θα χαρώ πολύ να γραψεις τα ίδια σχόλια και στο facebook στην ομαδα GREEK-MACEDONIAN FRIENDSHIP.

      Διαγραφή