Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

Εγκαίνια νέου Γραφείου των Μακεδόνων στη Δημοκρατία της Αλβανίας.

Βίντεο από τα εγκαίνια νέου Γραφείου του κόμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» / «MACEDONIAN ALLIANCE» / «ALEANCA MAQEDONASE» των Μακεδόνων στα Τίρανα, πρωτεύουσα της Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Οι Μακεδόνες στην Αλβανία είναι επίσημα αναγνωρισμένοι ως ξεχωριστή εθνική μειονότητα όπως και οι Έλληνες είναι, επίσης, αναγνωρισμένοι ως ξεχωριστή εθνική μειονότητα, στην Αλβανία πάντα .

Αντίστοιχα, στην Δημοκρατία της Μακεδονίας οι Αλβανοί είναι επίσημα αναγνωρισμένοι ως ξεχωριστή εθνική μειονότητα.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα ακόμη και σήμερα οι Μακεδόνες δεν είμαστε αναγνωρισμένοι επίσημα. Ούτε οι Αλβανοί είναι αναγνωρισμένοι στην Ελλάδα.

Τόσο το επίσημο όσο και το ανεπίσημο ελληνικό κράτος συνεχίζει ακόμη και σήμερα να  αποκαλεί εμάς τους Μακεδόνες «ντοπιανούς», «σλαβόφωνους», «διγλωσσους» κ.τ.λ. 

Είναι προφανές  οτι η Δημοκρατία της Αλβανίας είναι περισσότερο δημοκρατική απο την Ελληνική Δημοκρατία στο θέμα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι περισσότεροι Μακεδόνες στην Αλβανία κατοικούν στην περιοχή γύρω από τις λίμνες των Πρεσπών, απ’ την πλευρά της Αλβανίας. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Macedonians_of_Albania

Η επίσημη ιστοσελίδα των Μακεδόνων στην Δημοκρατία της Αλβανίας είναι αυτή: http://www.macedoniansinalbania.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου