Τρίτη, Νοεμβρίου 19, 2013

Феноменот ,,уништување,, на партијата Златна Зора. Το φαινόμενο «εξάρθρωση» του κόμματος Χρυσή Αυγή

 

Αναδημοσίευση από την NOVA ZORA, τεύχος Νοεμβρίου 2012.

Η λεγόμενη δεξιά και ειδικά οι Νεοδημοκρατικοί κύκλοι, κομπάζουν και επιδεικτικά δηλώνουν τόσο στο εσωτερικό όσο και σε εξωτερικούς ΠΑΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΟΒ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣκύκλους ότι θα εξαρθρώσουν το κόμμα. Αρωγός η δικαστική εξουσία (εν μέρη σωστά έστω καθυστερημένα αλλά ημιτελές πράττει) μετά την δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από Χρυσαυγήτικο χέρι. Το επεισόδιο ήταν η αφορμή επίσης για το έναυσμα κομματικού προπαγανδιστικού πολέμου τόσο από συμπολιτευτικούς όσο και από αντιπολιτευτικούς κύκλους για την «σκύλευση του πτώματος».  Αποκλειστικό συμφέρον η κομματική ψηφοθηρική ενίσχυση των κομματικών σχηματισμών και τα ΜΜΔ (Μέσα Μαζικής Διαστρέβλωσης) αρωγός του συστήματος.

Ο Πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί τους θεωρούν ότι η εξάρθρωση της Χ.Α. θα αποτελεί την εν δυνάμη δεξαμενή άντλησης ψηφοφόρων και συμπαθώντων αυτού του ναζιστικού κόμματος (ευελπιζώντας σε κατάρρευση) και ενίσχυση ευρύτερα της Νέας Δημοκρατίας, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο εκλογικών αναμετρήσεων στο μέλλον. Θέλει επίσης ο Πρωθυπουργός να

ενισχύσει την εξουσία του παραμένοντας κυρίαρχος στην πολιτική σκηνή. Να επισημάνουμε ότι η ιδεολογική συγγένεια του ευρύτερου «δεξιού» κομματικού χώρου στην Ελλάδα (Ν.Δ. ΑΝΕΛ, ΛΑΟΣ και παρατρεχάμενοι) με την Χ.Α. είναι εθνικά-εθνικιστικά κοντά, όπου η διαφορά όλων αυτών με την Χ.Α. είναι σε ότι αφορά κυρίως την βίαιη, εγκληματική εννίοτε συμπεριφορά των τελευταίων, που το κάνουν τα τελευταία χρόνια με θύματα μέλη μειονοτήτων και ειδικά μεταναστών. Η ιδεολογική συνιστώσα παρόμοια σε όλους αυτούς τους χώρους με χαρακτηριστικό γνώρισμα η αντιπάθεια έως μίσος για τους «ξένους».

Η λεγόμενη αριστερά, οι αντιπολιτευτικοί κύκλοι, επιχαίρουν γλυκόπετρα για την δικαστική διαδικασία και την «εξάρθρωση» του κόμματος, γιατί βρίσκεται σε αδιέξοδο για την προοπτική κομματικής ενίσχυσης και άντλησης εν δυνάμη ψηφοφόρων που ψηφίζουν και υποστηρίζουν μέχρι σήμερα την Χ.Α. μετά την «εξάρθρωσή» της. Προσπαθούν να συνδέσουν το ναζιστικό κόμμα με την «αντιμνημονιακή» ρητορική. Επιχειρούν μεταξύ άλλων να πείσουν την κοινωνία ότι αιτία της γιγάντωσης του κόμματος τα τελευταία χρόνια είναι η οικονομική κρίση και η σχετική φτωχοποίηση τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Αντί να στοχεύουν και να ενημερώνουν τους πολίτες τα πραγματικά αίτια της ανόδου του ναζιστικού εκτρώματος προσδοκούν σε επίπεδο ψήφων με παράλληλη αντιμνημονιακή ρητορική. Η απολιθωμένη όμως σοσιαλίζουσα, ανατολικού τύπου ιδεολογικοί παράμετροι δεν δίνουν διέξοδο σε επίπεδο κοινωνίας και πολιτικής.

Εξαιρέσεις και μεμονομένες δημοκρατικές φωνές υπάρχουν τόσο στον λεγόμενο «δεξιό» χώρο τόσο και στον λεγόμενο «αριστερό» χώρο όπου γίνεται αναφορά στις πραγματικές αιτίες του φαινομένου «Χρυσή Αυγή» και ειδικά σχετικά με την κοινοβουλευτική παρουσία και τα υψηλά ποσοστά συπάθειας στην ελληνική κοινωνία της βίαιης ρητορικής και πρακτικών το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν, εξηγούν αναλύουν και δείχνουν «επί τον τύπον των ήλων»  αλλά είναι αντίστοιχα πολιτικές μειονότητες σε αυτούς τους κομματικούς χώρους αλλά και στον δημοσιογραφικό κόσμο.

Επιτυχημένη καρικατούρα του LATUFF - OPERAMUNDI

Ο λόγος της αντίδρασης της πολιτικής εξουσίας και η αντιμετώπιση του φαινομένου Χ.Α. με φανφαρίστικες ενέργειες οφείλεται επίσης λόγο εν μέρη της σκληρής κριτικής κορυφαίων οργάνων διεθνών Ενώσεων, όπως στους κύκλους της Ε.Ε. και του Σ.τ.Ε, οπου το τελευταίο διάστημα εντονότερα  επικρίνεται η Ελλάδα για την ανοχή ναζιστικού κόμματος, αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 αναλαμβάνει την Προεδρία της Ε.Ε. η χώρα. Με αυτά τα δεδομένα η «σύμβουλοι» του Πρωθυπουργού θεώρησαν την επίθεση στην Χ.Α. «με ένα σμπάρο δυο τρυγώνια». Περιεκτικά, εντός της Ελλάδος ισχυροποίηση σε επίπεδο εξουσίας και επίδειξη καλής συμπεριφορά διεθνώς, διαφήμηση υπεράσπισης «δημοκρατικότητας» στην Ελλάδα. Η υποκρισία στο κολοφώντα της πολυεπίπεδα στην χώρα από το υπάρχων πολιτικό-κομματικό σύστημα τα τελευταία χρόνια.

Η πολιτική εξουσία σε συνεργασία με την δικαστική εξουσία με την συνδρομή των ΜΜΔ (Μέσα Μαζικής Διαστρέβλωσης) επιθετικά και προπαγανδιστικά προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν την εγκληματική, συμμορική αντίληψη-εικόνα στον μέσο πολίτη για το κόμμα της Χ.Α. Σοβαρές συζητήσεις για τα βαθύτερα αίτια του φαινομένου δεν γίνεται και επιδερμικά γίνεται η σύνδεση Χ.Α. με τον ναζισμό, τον Χίτλερ και τους νοσταλγούς, κύρια για προπαγανδαστικό- κομματικό συμφέρον. Συζήτηση-ενημέρωση για τον ναζισμό-ολοκληρωτισμό και τα χαρακτηριστικά του, που είναι παρόντα δυστυχώς στην σύχρονη Ελλάδα ευρύτερα και όχι μόνο στην Χρυσή Αυγή αποσιωπούνται συστηματικά.

Η λεγόμενη αριστερά και ειδικά η αντιπολίτευση βρισκόμενη σε πολιτικό αδιέξοδο, ακολουθούν παθητικά τις εξελίξεις. Μεγιστοποιείται ακόμα και σε αυτούς τους κύκλους η ποινική διάσταση του φαινόμενου Χ.Α. και αγνοείται η ιδεολογική υπόσταση-υπόστρωμα ανάλυσης του φαινομένου.

Πολλοί στην χώρα αφελέστατα νομίζουν ότι ο μέσος πολίτης ψηφίζει και ενισχύει την Χ.Α. επειδή είναι αντιδραστική η ψήφος στο ναζιστικής κοπής κόμμα λόγω της οικονομικής κρίσης στην χώρα, θεωρώντας ότι έτσι θα τιμωρήσει τους εκπροσώπους του σαπισμένου πολιτικού συστήματος ειδικά όσων άσκησαν εξουσία όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή η επεξήγηση είναι επιφανειακή. Φως φανάρι είναι ότι σε άλλες χώρες με ανάλογη οικονομική κρίση δεν εμφανίστηκαν νεοναζιστικά φαινόμενα όπως λ.χ. η Ισπανία και η Ιρλανδία όπου και τα δύο κράτη μέλη της ΕΕ με διαφορετικές κουλτούρες, πολιτισμό, παιδεία κλπ. με ίδιο παρονομαστή το οικονομικό πατατράκ τα τελευταία χρόνια. Συνεπώς η εθνική παιδία εκκολαύει το αυγό του φιδιού και όχι τα λεγόμενα Μνημόνια, τα οικονομικά μέτρα η φτώχεια και η όποια οικονομική κρίση.

Η κομματική τύφλωση σχετικά με την αντιμετώπισης της ναζιστικής ολοκληρωτικής ιδεολογίας στην χώρα οφείλεται στην εθνική-εθνικιστική ιδεολογία που είναι κυρίαρχη για χρόνια. Αγνοεί ο μέσος πολίτης ότι θεμέλιο ολοκληρωτικής ιδεολογίας και ναζιστικές πρακτικές εκχαράσονται μέσα από την παιδεία, παρα-παιδεία και διαβρώνεται ιδεολογικά μεγάλο τμήμα της κοινωνίας για χρόνια. Είναι η έμμεση προετοιμασία για το «φανόμενο». Πολύ εύκολα στοχοποιείται ο ξένος, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο μετανάστης ως ο λεγόμενος εσωτερικός εχθρός εισαγόμενος απ’ τα ξένα, παραδοσιακά οι εξωτερικοί εχθροί, εννίοτε γειτονικό ή γειτονικά έθνη-κράτη έχοντας με βασική ιδεολογία υπόστρωση την περιούσια εκλεκτή καταγωγή του έθνους. Αυτό περικετικά λέγεται εθνική ιδεολογία-παιδεία οπου εκεί σφηρηλατείται η λεγόμενη εθνική συνείδηση αλλά παράλληλα επένδυση να εμφανιστούν ολοκληρωτικές-ναζιστικές πολιτικές όταν ευνοήσουν οι συνθήκες.

Πρώτιστο μέλημα είναι η ιδεολογική εξάρθρωση ολοκληρωτικών ιδεολογιών στην χώρα. Αν δεν το κάνει μια οργανωμένη κοινωνία-κράτος και επιμένει αποκλειστικά στον ποινικό μέρος και εξάρθρωση του κόμματος-έκτρωμα Χ.Α. θα «απολαμβάνει» Χρυσαυγήτικους κλώνους στο μέλλον με αφετηρία την εθνική-εθνικιστική ιδεολογία που είναι δυστυχώς σήμα κατατεθέν στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα.

Στο τεύχος Ιανουαρίου 2013 της εφημερίδας ΗΟΒΑ 30ΡΑ αναλύθηκε περιεκτικά για τους λόγους τις αιτίες ακόμη και προτάσεις (http://novazora.gr/arhivi/6995) γιατί πρώτιστα μέλημα είναι η ιδεολογική εξάρθρωση ολοκληρωτικών ιδεολογιών στην χώρα. Αν δεν το κάνει μια οργανωμένη κοινωνία-κράτος και επιμένει αποκλειστικά στον ποινικό μέρος και εξάρθρωση του κόμματος-έκτρωμα Χ.Α. θα «απολαμβάνει» Χρυσαυγήτικους κλώνους στο μέλλον με αφετηρία την εθνική-εθνικιστική ιδεολογία που είναι δυστυχώς σήμα κατατεθέν στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα.

Το αύριο όμως;

 

ΠΑΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΟΒ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

http://novazora.gr/arhivi/8966

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου