Τρίτη, Μαΐου 20, 2014

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, ντράγκι πριάτελι

 

“Να ψηφήσετε  ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ σε αυτές τις ευρωεκλογές και μετά θα είμαστε εδώ να μιλήσουμε και για άλλα πράγματα…”

Του Γιώργου Παπαδάκη*,
υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το Ουράνιο Τόξο

*Ο Γιωργος Παπαδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα
και κατάγεται από την Κρήτη

Του Γιώργου Παπαδάκη, υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το Ουράνιο Τόξο
Είμαι ο Γιώργος Παπαδάκης, μέλος του Προεδρείου της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο και είναι για μένα μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή να σας απευθύνω αυτές τις λίγες λέξεις,  λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές του Μάη.

Είναι μεγάλη τύχη επίσης για μένα να βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση, την προνομιακή θέση αλλά και δύσκολη ταυτόχρονα θέση γιατί μαζί με τους υπόλοιπους συναγωνιστές ωθούμε κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνεισφέρουμε στον  εκδημοκρατισμό της ελληνικής κοινωνίας, η οποία δυστυχώς μόνο στα χαρτιά είναι δημοκρατική, στην πράξη δεν είναι παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις που δίνουν οι πολιτικοί μας ηγέτες στις Βρυξέλλες και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς. Καθόλου δημοκρατική δεν είναι και αυτό νομίζω ότι εσείς οι Μακεδόνες και η Μακεδόνισσες που ζείτε στην Ελλάδα το διαπιστώνεται συνεχώς από πρώτο χέρι.

Εγώ έχω και ένα άλλο «προνόμιο» μια άλλη τύχη να είμαι ίσως ο μόνος, το μόνο μέλος του Προεδρείου  του Ουράνιου Τόξου, του οποίου το όνομα δεν έχει αλλάξει, οι πατεράδες μου και οι παππούδες μου ήταν και αυτοί με το ίδιο όνομα και το ίδιο επίθετο. Ίσως γιατί εγώ γεννήθηκα στη Αθήνα και δεν γεννήθηκα στο Νέγκουςς, δεν γεννήθηκα στο Ζαμπρντενι, δεν γεννήθηκα στο Κόστουρ, δεν γεννήθηκα σε μια από τις πόλεις ή χωριά της Μακεδονίας. Εκεί δυστυχώς όπως ξέρετε καλύτερα από μένα οι παππούδες και οι πατεράδες οι δικοί σας είχαν την ατυχία να δουν τα ονόματα τους να αλλάζουν βίαια από την ελληνική διοίκηση. Είχαν την ατυχία να δουν τα ονόματα των χωριών τους να αλλάξουν βίαια, τα ονόματα των ποταμών, τα ονόματα των βουνών και γενικώς πέσανε θύματα μια πολιτικής βίαιης αφομοίωσης του μακεδονικού εθνικού στοιχείου.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα και αυτή είναι μια από τις πολλές προσπάθειες που το Ουράνιο Τόξο καταβάλει ούτως   ώστε να βοηθήσει στον εκδημοκρατισμό της ελληνικής κοινωνίας. Προσπαθούμε να πείσουμε τους πολιτικούς μας ηγέτες, προσπαθούμε να πείσουμε τους Έλληνες συμπολίτες μας ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να φοβίζει κανέναν. Η διαφορετικότητα είναι κάτι το αυτονόητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εφόσον η Ελλάδα θέλει να ανήκει στην Ε.Ε. οφείλει να σεβαστεί τη διαφορετικότητα, την διαφορετικότητα που πρεσβεύουν οι εθνικά Μακεδόνες που ζουν σε όλη την επικράτεια του ελληνικού τμήματος της Μακεδονίας.

E-F-A EUROPEAN FREE ALLIANCE. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΟΥΡΝΙΟ ΤΟΞΟ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ.

Αυτή τη διαφορετικότητα προσπαθούμε εμείς στο Ουράνιο Τόξο να την προωθήσουμε και να την προστατέψουμε και όσο γίνεται να την προβάλουμε. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια, σημαίνει ο κάθε Μακεδόνας και η κάθε Μακεδόνισσα δεν θα πρέπει να φοβάται να μιλάει τη μητρική του γλώσσα. Θα πρέπει να λαμβάνει την υποστήριξη από το επίσημο κράτος για να τη μαθαίνει, ιδίως να την μαθαίνει στα παιδιά του και στα εγγόνια του. Να μαθαίνεται αυτή η γλώσσα μέσα από τα ελληνικά σχολεία, να μπορεί ο κάθε Μακεδόνας και η κάθε Μακεδόνισσα να εξασκεί ελεύθερα όλα τα πολιτιστικά δικαιώματα που απορρέουν από αυτή την διαφορετικότητα του. Να μπορεί να ιδρύει πολιτιστικούς συλλόγους που θα προστατεύουν ακριβώς αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συμπυκνώνουν τη μακεδονική ταυτότητα του καθενός και για όλα αυτά χρειάζεται να αλλάξει εκ βάρθων η ελληνική κοινωνία, χρειάζεται να αλλάξει εκ βάρθων ο τρόπος με τον οποίο η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη διαφορετικότητα, αντιμετωπίζει τους Μακεδόνες, αντιμετωπίζει τους Τούρκους, αντιμετωπίζει τους Πομάκους, τους Βλάχους, αντιμετωπίζει όλους όσοι είναι η δηλώνουν διαφορετικοί, αυτά προσπαθούμε να κάνουμε στο Ουράνιο Τόξο, για αυτό ζητάμε τη ψήφο από σας στις εκλογές, στις ευρωεκλογές του Μάη. Για αυτό θέλουμε να σηκωθείτε από τις καρέκλες σας, από τις πολυθρόνες σας, από τους καναπέδες σας.

Θέλουμε να ‘ρθετε μαζί μας.  Χωρίς εσάς δεν μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τίποτα. Χρειάζεται η συσπείρωση για αυτή τη δύσκολη προσπάθεια, χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση, χρειάζεται προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα, από την πλατεία του χωριού, μέσα από το καφενείο του χωριού μας μέχρι τη βουλή στην Αθήνα, μέχρι την Ευρωβουλή, στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες, μέχρι όπου μπορεί να φτάσει η φωνή η δική μας και η δική σας.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Για αυτό σας καλούμε να μας ψηφίσετε στις εκλογές, στις ευρωεκλογές του Μάη, σας καλούμε να συστρατευτείτε  μαζί μας, για αυτό τον αγώνα το πολύ πολύ δύσκολο αλλά και τον πολύ πολύ σοβαρό ο οποίος είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

Για αυτό θα σας παρακαλούσα να ψηφίσετε στις ευρωεκλογές. Ντα ιζλέζετε να ιζμπόριτε, ντα γκλάσαϊτε ζα βινόζιτο ι σέτνε κε μπίντεμε πακ τούκα ι κε ζμπόριμε ζα ντρούγκι ράμποτι.

Μνόγκου ποζντραβί ι μπλαγκόνταραμ μνόγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου