Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2015

ΟΙ ΔΗΘΕΝ «ΝΤΟΠΙΟΙ» ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

 

Τα τελευταία χρόνια, διάφοροι δήθεν μεγάλοι πατριώτες αυτόκλητοι εθνοσωτήρες του ελληνικού έθνους λάτρεις θεωριών συνομωσίας και ακούραστοι Μακεδονομάχοι, μπροστά στην επέλαση του φαντασιακού «σκοπιανού» εχθρού συνέλαβαν μεγαλειώδες σχέδιο εθνικής αφύπνισης σωτηρίας της Ελληνικής Μακεδονίας!!!

Με την συνδρομή ορατών και αοράτων μηχανισμών -σε πρώτη φάση- συγκροτήθηκε μια ομάδα «επαγγελματιών» του είδους («δημοσιογράφοι», «συγγραφείς», τέως πρεσβευτές, πολιτικοί, παράγοντες της ομογένειας, εθνικοί εργολάβοι, «μητροπολίτες», και λοιποί του λεγόμενου «πατριωτικού» χώρου) και έθεσε το πλαίσιο δράσης του, όρισε τους φίλους και τους οχτρούς, ανέλαβε τον συντονισμό τους και ξεδίπλωσε την στρατηγική τους.

Χώρος δράσης και άσκησης της πολιτικής και των απόψεων τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι κυρίως της Μακεδονίας.

Ως πρώτο στόχο τους προβάλουν τάχα την αντιμετώπιση της «εχθρικής» προπαγάνδας αλλά στην ουσία επιδιώκουν την διάδοση των απόψεων τους σε άτομα που λόγω ηλικίας και ελλιπούς ενημέρωσης δεν γνωρίζουν και πολλά για ζητήματα πολιτικής της πατρίδας μας. Έτσι βλέπουμε π.χ. στα διάφορα μπλοκ των «Ντόπιων» Μακεδόνων ανακοινώσεις ενάντια στην θέση όλων των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου για την ονομασία της γειτονικής «ακατανόμαστης» χώρας!! Εντελώς τυχαία δηλαδή – λέμε τώρα- την επίσημη θέση της Ελλάδας περί γεωγραφικού προσδιορισμού, εκτός από τους ακροδεξιούς και τους χρυσαβγήτες, την αμφισβητούν Παμακεδονικές οργανώσεις μαζί με «Ντόπιους» συνοδοιπόρους κι ένα κατάλογο 70 περίπου συλλόγων αρκετοί εκ των οποίων από την Μακεδονία και μάλιστα από χωριά με πληθυσμό Μακεδονικής καταγωγής!

Για να τα πούμε και πιο απλά, οι επαγγελματίες πατριώτες του είδους παρέα με τους κατά τόπους «εθνικόφρονες» Μακεδονομάχους σχεδίασαν τον έλεγχο των πολιτιστικών συλλόγων για να «αναδείξουν» τις εθνικές τους ανησυχίες και να διευρύνουν την πελατεία τους.

Αφού όρισαν σαν οχτρό τους «Σκοπιανούς» άρχισαν να βαφτίζουν «σκοπιανό» οποιονδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους και κυρίως κάθε Πολιτιστικό Σύλλογο ή χωριό δεν αποκήρυττε δημόσια τη χρήση της τοπικής μακεδόνικης γλώσσας πισωγυρίζοντας τη χώρα σε περασμένες εποχές της δεκαετίας του 1950.

Μιά "συγκινητική" τελετή... απο το φύλλο της εφημερίδας "Μακεδονία" της 7/7/1959 σελ 5. Μπορείτε να κλικάρετε πάνω στην εικόνα για να το διαβάσετε σε καλύτερη ανάλυση.

Νούμερο ένα οχτρός τα μακεδονικά τραγούδια και αυτοί που τα τραγουδούν!!! Ορχήστρες, σύλλογοι, χοροδιδάσκαλοι και μέλη Δ.Σ. που θέλουν να τραγουδάνε μπήκαν στην μαύρη λίστα. Χωριό – χωριό επιλέγουν τους στόχους, τα μέσα, τους ανθρώπους τους, τους από εδώ και τους απέναντι.

Όπου δεν μπορούσαν να ελέγξουν απευθείας τον σύλλογο απομονώνοντας τους «αντιφρονούντες» έστηναν – και στήνουν- δεύτερο σύλλογο π.χ. Σιταριά, Μελίτη κλπ ή προωθούν συλλόγους γυναικών κόντρα στον πολιτιστικό σύλλογο π.χ. Πολυπόταμο Φλώρινας. Πάντοτε οι σύλλογοι αυτοί έχουν την στήριξη των αρχών αφού έχουν και «ISO Πατριωτών» ότι το περιεχόμενο των εκδηλώσεων και των απόψεων τους δεν είναι επισφαλές!!!

Δήμαρχοι, Νομάρχες, Περιφερειάρχες, Βουλευτές και άλλοι παράγοντες εξασφαλίζουν πόρους και παρελαύνουν από τις εκδηλώσεις τους δίνοντας την απαραίτητη σφραγίδα νομιμοφροσύνης σε αντίθεση πάντα με τους «ύποπτους» που τα παίρνουν από τον Σόρος, σίγουρα!!!

Στο διαδίκτυο και στο Facebook οι επιθέσεις και οι ύβρεις είναι απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε συνεπή «ISO πατριώτη» του χώρου. Συχνά οι συζητήσεις «ανώνυμων» εκτρέπονται σε ύβρεις και χαρακτηρισμούς ανάμεσα σε Ντόπιους και πρόσφυγες. Η παγίδα στήνεται μια χαρά και άπαντες παίζουν στο γήπεδο της αντιπαράθεσης ξεχνώντας την βασική αρχή του σεβασμού των απόψεων και των δικαιωμάτων των άλλων.

Οι επαγγελματίες «ISO πατριώτες» ενώ στα λόγια και τις διακηρύξεις τους είναι υπέρ της διατήρησης της ντοπιολαλιάς των Μακεδόνων, στην πράξη αποδεικνύονται αμείλικτοι διώκτες. Τρανή απόδειξη πως ΚΑΝΕΝΑΣ σύλλογος τους δεν τολμά να τραγουδήσει ούτε ένα τραγούδι σε εκδήλωση του. Καμία από τις σελίδες τους στο διαδίκτυο δεν εμφανίζει έναν χορό με ένα απλό παραδοσιακό τραγούδι π.χ. το Σάρενι Τσουράπι ή τη Σόφκα με τα λόγια στη ντοπιολαλιά.

Πρόσφατα ανώτερο όργανο των πατριωτών παρουσίασε κατάλογο με τα «επικίνδυνα» τραγούδια γράφοντας:

«Σκοπός τους είναι να προπαγανδίσουν τη δημιουργία τεχνητής σλαβικής μειονότητας εντός της Ελλάδας με το όνομα «Μακεδονική» και να υποστηρίξουν εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδας.»

Και συνεχίζουν «Τα γνήσια Μακεδονικά τραγούδια, ακόμα και αυτά που είναι γραμμένα στα κατά τόπους γλωσσικά ιδιώματα, δεν έχουν καμία σχέση με τα παραπάνω προπαγανδιστικά και αναφέρονται στην φύση, τις αγροτικές εργασίες, την αγάπη, τον γάμο και τα ιστορικά γεγονότα στη Μακεδονία.»

Αλήθεια, γιατί δεν παρουσιάζουν αυτά τα τραγούδια που αυτοί θεωρούν γνήσια Μακεδονικά; Γιατί αυτά που χορεύουν στα μουγκά στους συλλόγους τους δεν τα τραγουδάνε; Όταν παραδοσιακοί μακεδονικοί σκοποί όπως η Σόφκα, η Λισσάβω και η Μπέλλα Λύμπιω ακούγονται στα μουγκά, δηλ. μόνο με μουσική χωρίς λόγια, τους βολεύουν αλλά μόλις τραγουδηθούν μετατρέπονται σε «σκοπιανές» πρακτόρισσες!!!;;;

Δυστυχώς πρωτοπόροι σε αυτή την εκστρατεία ενάντια στα Μακεδόνικα τραγούδια είναι άτομα που έχουν Μακεδόνικη καταγωγή και ομιλούν την μητρική τους γλώσσα!! Αφού οι επαγγελματίες «ISO πατριώτες» αποφάσισαν ότι «κινδυνεύει η ασφάλεια της πατρίδος από τα συγκεκριμένα τραγούδια» οι παρατρεχάμενοι ακολουθούν άκριτα και παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως… Ακόμα μια φορά θύματα των ακραίων «πατριωτών».

Μια απλή περιήγηση στο διαδίκτυο αρκεί για να ενημερωθεί κάποιος για το πια τραγούδια ακούγονται σε εκδηλώσεις Μακεδόνων στην Ελληνική Μακεδονία. Όσοι ενδιαφερόμαστε πραγματικά για την διάσωση της μακεδονικής παράδοσης ανεβάζουμε μόνοι μας βίντεο στο youtube από τις εκδηλώσεις μας για να μην χρειάζεται η πατρίδα να πληρώνει διάφορους καλοθελητές. Τίποτα δεν έχουμε να κρύψουμε και τίποτα για να απολογηθούμε. Μακεδόνες ανεβάζουν στο διαδίκτυο τα τραγούδια με την μετάφραση τους και στα Ελληνικά!

Άρα προς τι η ανακοίνωση – στοχοποίηση από τους «ISO πατριώτες» περί «σκοπιανών» τραγουδιών; Απλά γιατί έτσι μπορούν να διαστρεβλώσουν και να υπερβάλουν π.χ. δεν υπάρχει καμία μαρτυρία ότι ακούγεται το τραγούδι «Έλληνες δολοφόνοι» και πράγματι δεν ακούγεται. Παρόλα αυτά, έντεχνα οι «ISO πατριώτες» το αναφέρουν συνεχώς για να επιβαρύνουν το κλίμα και να καθοδηγούν τις επιθέσεις των ανίδεων παρατρεχάμενων.

Επίσης παρουσιάζουν σαν «σκοπιανό» το τραγούδι για την ηρωίδα Μίρκα Γκίνοβα (Ειρήνη Γκίνη) από το Ρουσίλοβο (Ξανθώγεια Πέλλας). Ένα τραγούδι που εξιστορεί τη σύλληψή της στην Έδεσσα και την εκτέλεση της στα Γιαννιτσά.

Είναι προφανές ότι ζορίζονται οι «ISO πατριώτες». Κατ’ αυτούς δεν πρέπει αυτή η «ράτσα» να έχει ήρωες και κυρίως να μην τραγουδά τα κατορθώματα τους. Ακόμα και ο τραγουδιστής της Μίρκας, ο Κόλιος Μποτσφάρης από το Πόζαρ εμφανίζετε σαν «σκοπιανός». Κάθε υπερβολή, κάθε διαστρέβλωση, κάθε συκοφαντία είναι αποδεκτή μόνο αν υπηρετεί τον «εθνικό τους» σκοπό και στόχο που είναι η αποσιώπηση της μακεδονικής γλώσσας ακόμη και στα παραδοσιακά τραγούδια.

Στα τραγούδια μας παραδοσιακά και νεώτερα κυρίαρχη είναι η αναφορά της λέξεως Μακεδονία και Μακεδονικός –η. Αυτοί που φίμωσαν τους Μακεδόνες εντός συνόρων νομίζουν πως μπορούν να φιμώσουν και τους Μακεδόνες σε όλη τη γη. Αυτοί που εξόρισαν και κυνήγησαν τους Μακεδόνες μακριά από τα χωριά τους και από την πατρίδα τους νόμισαν πως θα σταματούν τα τραγούδια στους μεθοριακούς σταθμούς για να πάρουν άδεια εισόδου και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

Ας το ξαναπούμε μπας και το χωνέψουν οι επαγγελματίες «ISO πατριώτες». Κάθε επίθεση, κάθε βρισιά σε Μακεδόνες που επιμένουν να κρατούν το κεφάλι ψηλά είναι τίτλος τιμής. Η διατήρηση της μητρικής μας Μακεδόνικης γλώσσας είναι για μας αδιαπραγμάτευτο αγαθό. Τα Μακεδόνικα τραγούδια, παραδοσιακά και νεώτερα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των προγόνων μας. Υμνούν τους αγώνες τους, τις θυσίες τους, τις αγάπες τους, την προσφυγιά τους, τα όνειρα τους. Αλλοίμονο αν για να τραγουδήσουμε περιμέναμε την έγκριση και την συγκατάθεση αυτών που μας θέλουν πάση θυσία μουγκούς.

Ο κάθε ένας είναι περήφανος για τις επιλογές του.

Εσείς «ISO Ντόπιοι» Μακεδόνες ζητήστε άδεια από τους πάτρωνές σας. Αν μπορείτε τραγουδήστε αυτά που θεωρείται παραδοσιακά Μακεδόνικα τραγούδια και ανεβάστε τα στο youtube. Μέχρι να σας το επιτρέψουν απλά θα εκτίθεστε κυνηγώντας αόρατους «σκοπιανούς» εχθρους…

MORE SOKOL,
Soloun 24-3-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου