Σάββατο, Μαΐου 18, 2019

Γιατί να ψηφίσω Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο


Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ευρωεκλογές 2019 στην Ελλάδα, πέρα από αναφορές στα μνημόνια και τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, θα έχουν έντονο πολιτικά μακεδονικό χρώμα λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία με την στήριξη του Ο.Η.Ε. έδωσε τέλος στη μακροχρόνια διαμάχη σχετική με το όνομα της γειτονικής χώρας.

Σαφώς η Συμφωνία των Πρεσπών έλυσε σε διμερές επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών βασικά ζητήματα όπως το θέμα της Σύγχρονης Μακεδονικής γλώσσας και της Σύγχρονης Μακεδονικής Εθνικότητας/Ιθαγένειας, ζητήματα τα οποία ενώ ήταν λυμένα ντεφάκτο και ντεγιούρε σε Διεθνές επίπεδο, έγιναν τελικά αποδεκτά με το Νόμο 4588/Φ.9/25-1-2019 και από την Ελληνική Δημοκρατία -έστω με καθυστέρηση δεκαετιών.

Ωστόσο, το ζήτημα το οποίο αποτέλεσε ίσως μια από τις βασικότερες αιτίες όλης αυτής της ονοματολογικής διαμάχης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της σημερινής Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας πέρα από το θέμα της ονομασίας, της γλώσσας και της εθνικότητας είναι και παραμένει η ύπαρξη της «γνωστής–άγνωστης» μειονότητας «φάντασμα» που διαβιεί εντός της Ελληνικής Επικράτειας δηλ. των Εθνικά Μακεδόνων Ελλήνων πολιτών, γνωστοί στη Βόρεια Ελλάδα και με άλλες ονομασίες όπως «Ντόπιοι» ή «Σλαβόφωνοι» ή «Σλαβομακεδόνες» ή στα «δικά μας» - «πο νάσσε»: «Τουκάσσνι».

Στην Ελλάδα το μοναδικό πολιτικό κόμμα που αγωνίζεται σταθερά για την επίσημη αναγνώριση των δικαιωμάτων των Εθνικά Μακεδόνων Ελλήνων Πολιτών είναι το Ουράνιο Τόξο μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας.

Από την ίδρυσή του -το 1994- έως σήμερα ο αγώνας του Ουράνιου Τόξου δικαιώθηκε επανειλημμένως σε πολλά επίπεδα, ακόμη και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με δικαστικές αποφάσεις σχετικά με την δημόσια έκφραση της μειονότητας των Εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα, ειδικά στο θέμα αναγνώρισης του Συλλόγου Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού.

Το Ουράνιο Τόξο απέδειξε στην πράξη με πολιτικές κινήσεις και νομικές ενέργειες ότι ο/η Μακεδόνας/νισα στην Ελλάδα μπορεί να βρει το δίκιο στα αρμόδια  Ευρωπαϊκά Όργανα, όταν δεν βρίσκει το δίκιο του/της στην Ελλάδα.

Κι αυτός ακριβώς είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο κάθε Μακεδόνας/νισα, κάθε  «Ντόπιος/ια» ή «Σλαβόφωνος/νη» ή «Σλαβομακεδόνας/νισα» πρέπει να ψηφήσει το Ουράνιο Τόξο στις Ευρωεκλογές του 2019: Για να εφαρμοστούν και στην πράξη απ’ τις αρμόδιες Ελληνικές Αρχές οι αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Οργάνων που δικαίωσαν τον αγώνα μας και να σταματήσουν οι κάθε είδους αμφισβητήσεις της μακεδονικής μας ταυτότητας.

Το Ουράνιο Τόξο ανοίγοντας τον Ευρωπαϊκό δρόμο δικαίωσης των Μακεδόνων αποτελεί το ανάχωμα εναντίων νεοναζιστικών συμπεριφορών που, σήμερα στην Ελλάδα με τάχα μου δήθεν μακεδονικό πολιτιστικό μανδύα, έφτασαν στο σημείο να θέλουν να απαγορεύσουν στο Μακεδόνα/νισα να λέγεται ακόμα και «Ντόπιος/ια» στον τόπο του!

Ο/Η Μακεδόνας/νισα στην Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά ότι, άλλο σημαίνει η ονομασία «Ντόπιος/ια» στη Βόρεια Ελλάδα κι άλλο στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ξέρει πολύ καλά ότι η ονομασία «Ντόπιος/ια» στη Βόρεια Ελλάδα σημαίνει Μακεδόνας/νισα αλλά δεν τολμά να το πει δημόσια λόγω των γνωστών διωγμών του παρελθόντος που υπέστησαν οι προγονοί μας αφήνοντας βαριά σημάδια φόβου μέχρι τις σημερινές γενιές.

Ο/Η «Ντόπιος/ια» Μακεδόνας/νισα πρέπει να ψηφήσει Ουράνιο Τόξο ακόμα κι αν δε θέλει να λέγεται Εθνικά Μακεδόνας/νισα και προτιμά να δηλώνει δημόσια σκέτο Μακεδόνας/νισα για την καταγωγή του/της χωρίς να είναι αναγκασμένος/νη να λέει κομπιάζοντας –με αμήχανη ντροπή πολλές φορές- ότι είναι απλά «Ντόπιος/ια» στην καταγωγή ενώ μέσα του/της ξέρει μέσα του ότι είναι Μακεδόνας/νισα.

Κι αυτός είναι ακόμη ένας λόγος για το οποίο ο/η «Ντόπιος/ια» Μακεδόνας/νισα πίσω από το εκλογικό παραβάν στις Ευρωεκλογές, που όσο κι αν φοβάται, πρέπει να τολμήσει να ψηφήσει Ουράνιο Τόξο εκδηλώνοντας τη Μακεδονική του/της καταγωγή διώχνοντας από πάνω του/της τα σημάδια φόβου.

Ο/Η «Ντόπιος/ια» Μακεδόνας/νισα πρέπει να ψηφήσει Ουράνιο Τόξο για να μπορεί να λέει περήφανα δημόσια τη Μακεδονική καταγωγή του/της οπουδήποτε κι αν κατοικεί στην Ελλάδα, ακριβώς όπως περήφανα λέει δημόσια τη Κρητική καταγωγή του/της ο/η Κρητικός/κιά χωρίς να χρειάζεται να δηλώνει π.χ. «Ντόπιος/ια» της Κρήτης.

Το θετικό πολύχρονο έργο του Ουράνιου Τόξου αντικατοπτρίζεται ξεκάθαρα στα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, σχετικά με την Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα, των παγκοσμίου κύρους Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης τα οποία αναμεταδόθηκαν και από τα ελληνικά Μ.Μ.Ε., όπως:

  1. Το Βρετανικό B.B.C., με τίτλο «Μακεδόνες, η αόρατη μειονότητα στην Ελλάδα» με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2019.
  2. Το Ρωσικό SPUTNIK με τίτλο «Ουράνιο Τόξο στο Sputnik: Πάνω από 500 χωριά στη Βόρεια Ελλάδα μιλούν τη Μακεδονική γλώσσα» με ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου 2019.
  3. Τo Γερμανικό Deutsche Welle με τίτλο «Δίκη για τη λέξη “Ντόπια”» με ημερομηνία 12 Απριλίου 2019.

Η μεγάλη δημοσιογραφική έκταση των παραπάνω δημοσιευμάτων που όλοι/όλες είδατε ακούσατε και διαβάσατε στα Μ.Μ.Ε, είναι η έμπρακτη απόδειξη της αποτελεσματικής δουλειάς σε διεθνές επίπεδο που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα τόσο από το Ουράνιο Τόξο όσο και πολλών άλλων Μακεδόνων αλλά και πολλών Ελλήνων φίλων των Μακεδόνων.

Ακόμα, και οι πρόσφατές επιστολές του Ουράνιου Τόξου που αφορούν ζητήματα της καθημερινότητας των Μακεδόνων στην Ελλάδα συζητήθηκαν εκτενώς στα δελτία ειδήσεων των Ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως:


Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε, θα λάβει μέρος στην εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών 2019 όπως κάνει ανελλιπώς από το 1994.

Το Ουράνιο Τόξο στήριξε τους Μακεδόνες/νισες στην Ελλάδα σε μια σειρά από βασικά & κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα που αφορούν την πολιτική και πολιτιστική του/της ταυτότητα στην καθημερινότητα.

Το Ουράνιο Τόξο είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα που ζητά:

  • Την εισαγωγή και καλλιέργεια της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας παράλληλα με την ελληνική στην επίσημη δημόσια εκπαίδευση στις περιοχές όπου αυτή ομιλείται.
  • Τη επίσημη χρήση της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας στις ελληνικές δημόσιες υπηρεσίες σε περιοχές όπου μιλιέται.
  • Άμεση και χωρίς όρους επιστροφή όλων ανεξαιρέτως των εναπομεινάντων Εθνικά Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων, Μαχητών/τριων του Δ.Σ.Ε. του εμφυλίου πολέμου.
  • Εκκλησιασμό στους Ιερούς Ναούς μαζί με την ελληνική γλώσσα και στη σύγχρονη μακεδονική γλώσσα σε περιοχές όπου μιλιέται η μακεδονική.



Μακεδόνες και Μακεδόνισες,

Σας καλούμε να ψηφήσετε το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ στις Ευρωεκλογές 2019 για να αποδείξουμε όλοι/όλες μαζί ότι οι Μακεδόνες/νισες στην Ελλάδα δεν είμαστε «αόρατη» μειονότητα «φαντάσματα» αλλά ΟΡΑΤΟΙ ΥΠΑΡΚΤΟΙ άνθρωποι που με αξιοπρέπεια αγωνιζόμαστε για ίσα εθνικά, πολιτικά και πολιτιστικά δικαιώματα με τους Έλληνες/νίδες συμπολίτες μας.

Η δική σας ψήφος θα κάνει τη φωνή του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ακόμα πιο δυνατή. Θα αναγκάσει τους αρμόδιους φορείς σε Ευρώπη και Ελλάδα να γυρίσουν το κεφάλι προς εμάς για ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

#ΔιαφορετικήΕλλάδα #Διαφορετική Ευρώπη

#ПоинакваГрција #ПоинакваЕвропа



Το Γραφείο Τύπου του

Ουράνιου Τόξου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου