Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2009

FORUM ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)
Στ. Δραγούμη 11 Φλώρινα/Lerin Τ.Κ. 53100; Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548
www.florina.org; e-mail: rainbow@florina.org
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΣΤΟ FORUM ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΩΣΣΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ. Στη Γενεύη 15-16 Δεκεμβρίου 2008 συμμετείχε εκπρόσωπος του Ουράνιου Τόξου σε Forum, το οποίο διοργάνωσε το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το Forum ήταν αφιερωμένο στα ζητήματα δικαιωμάτων εκπαίδευσης και σεβασμού των εθνικών μειονοτήτων, των χωρών μελών των Ηνωμένων Εθνών. Αντικείμενο της εκδήλωσης ήταν η εποικοδομητική συζήτηση, τοποθετήσεις-προτάσεις τόσο των εκπροσώπων μελών μειονοτικών οργανώσεων όσο και αντιπροσώπων των κρατών του ΟΗΕ. Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιεί ουσιαστικά έναν άτυπο διάλογο ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες στο Forum, έχοντας ως βάση της συζήτησης τις προτάσεις που ετοιμάζουν οι Ειδικοί συνεργάτες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προς τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, σε ότι αφορά τα εκπαιδευτικά δικαιώματα μειονοτήτων. Εκπρόσωπος του Ουράνιου Τόξου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την ανύπαρκτη εκπαιδευτική και όχι μόνον πολιτική της χώρας μας, σε ότι αφορά την εθνική Μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Η πολυπρόσωπη ελληνική αντιπροσωπεία απλώς επανάλαβε τη γνωστή θέση της Ελλάδος, περί “ολίγων ατόμων στην Ελλάδα που ομιλεί μια σλαβική διάλεκτο…” Φυσικά οι επίσημες αντιπροσωπείες των κρατών μελών του ΟΗΕ στο Forum, οι Ειδικοί συνεργάτες του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είδαν και παρακολούθησαν τον άτυπο διάλογο ανάμεσα σε Ουράνιο Τόξο και την ελληνική αντιπροσωπεία. Τα συμπεράσματα σίγουρα θα περιληφθούν στις ανάλογες εκθέσεις-προτάσεις του Συμβουλίου προς τη χώρα μας. Αντίστοιχα εύκολα μπορούν να διαπιστώσουν εκπρόσωποι κρατών μελών του ΟΗΕ σε ότι αφορά την εκπαιδευτική-ανύπαρκτη πολιτική της Ελλάδος απέναντι στους εθνικά Μακεδόνες. Στο παρακάτω link – σελίδα μπορείτε να πληροφορηθείτε για τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης: http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/minority/forum.htm Το Ουράνιο Τόξο θα συνεχίσει τη διεθνοποίηση του μειονοτικού μακεδονικού ζητήματος, στη βάση διεθνών, συμβάσεων, άρθρων, διακηρύξεων που έχει υπογράψει η Ελλάδα, τις οποίες δεν γίνονται σεβαστές από τη χώρα μας, ούτε οι στοιχειώδες βασικές ανάλογες αρχές. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ------------------ Από την ιστοσελίδα του Ουράνιου Τόξου http://www.florina.org

2 σχόλια:

 1. Μωρέ να ρωτήσουν στην απογραφή αλλά εδώ ούτε τις απογραφές μέχρι το 1951 που είχαν στοιχεία αποδέχεστε ούτε καν τα αποτελέσματα της έρευνας της V-PRC για μειονοτικές γλώσσες και διαλέκτους σας αρέσουν. Για να δεχθείτε τα αποτελέσματα μιας τέτοιας απογραφής θα πρέπει να την κάνουν οι συνεργάτες σας και οι ίδιοι να επεξεργαστούν τα αποτελέσματα. Τι καλύτερο από το να βαυκαλίζεστε με ιστορίες για 200χλδ, 350χλδ, 500χλδ, 1εκ. - αποφασίστε επιτέλους - σκλαβωμένα αδέλφια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η αναγνώριση μιας μειονότητας δεν είναι θέμα αριθμών. Είναι θέμα πολιτισμού και δημοκρατίας. Ολη η ανθωπότητα σήμερα γνωρίζει οτι ο πολιτισμός και η ιδέα της δημοκρατίας γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα.
  Από τη στιγμή που υπάρχει μια μειονότητα κάθε δημοκρατική και πολιτισμένη χώρα οφείλει να την σέβετε και να την αναγνωρίζει.

  Σήμερα η Τουρκία αναγνωρίζει την ολιγάριθμη ελληνική εθνική μειονότητα η οποία δεν ξεπερνα τα 2500 άτομα.
  Σε αντίθεση η σημερινή Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την πολυπληθέστερη μακεδονική εθνική μειονότητα καθως και την, ακόμη πολυπληθέστερη, τουρκική εθνική μειονότητα.
  Το συμπερασμα είναι οτι η σημερινή Τουρκία είναι πιο κοντά στο αρχαιοελληνικό πνεύμα από οτι οι σημερινη Ελλάδα. Δυστυχώς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή