Σάββατο, Μαΐου 23, 2009

Γκόρε Γκλάβατα – Ψηλά το Κεφάλι

 

 

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπάρχουν ομάδες στις οποίες μετέχουν οι ευρωβουλευτές των κομμάτων από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μία από αυτές τις ομάδες είναι η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (ΕΕΣ - ΕΠΚ).

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία ιδρύθηκε το 2004 στη Βαρκελώνη της Καταλονίας, από 25 εθνοτικά και εθνικά κόμματα από διάφορες χώρες της Ένωσης. Αυτά τα δημοκρατικά κόμματα εκπροσωπούν, λαούς, εθνικές ομάδες και μειονότητες, όπως τους Σκοτσέζους και τους Ουαλούς στη Μεγάλη Βρετανία, τους Καταλανούς και τους Βάσκους στην Ισπανία, τους Φλαμανδούς στο Βέλγιο, τους Βρετόνους και τους Κορσικανούς στη Γαλλία, τους Σλοβένους στην Ιταλία, τους Μακεδόνες στην Ελλάδα. Ο αριθμός των κομμάτων που συμμετέχουν σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία ανέρχεται σε σαράντα.

Το Ουράνιο τόξο (πού συγκροτήθηκε στην Ελλάδα το 1994), υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας. Αποτελεί πολιτική οργάνωση των Εθνικά Μακεδόνων που ζουν στην Ελλάδα και αγωνίζεται για την επίτευξη συνθηκών ισοπολιτείας και ισονομίας για τις μειονότητες εντός της ελληνικής επικράτειας.

Το Ουράνιο Τόξο καταδικάζει από την ίδρυσή του τους βαλκανικούς αλυτρωτισμούς και μεγαλοϊδεατισμούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Υποστηρίζει σταθερά μια ενωμένη, πολυπολιτισμική Ευρώπη, που θέτει τον άνθρωπο στο κέντρο της πολιτικής της.

Το Ουράνιο Τόξο έχει συστηματικά συκοφαντηθεί από τα ΜΜΕ, που στα λεγόμενα «εθνικά ζητήματα» ακολουθούν διαχρονικά το δρόμο της παραπληροφόρησης και τους ψεύδους.

Το Ουράνιο Τόξο ζητάει στις επικείμενες εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την υποστήριξη του δημοκράτη αυτής της χώρας, του προοδευτικού ανθρώπου που θέλει τον εξευρωπαϊσμό αυτής της χώρας, του πολίτη που πιστεύει ότι η δημοκρατία πρέπει να ξεκινάει από τις μειονότητες.

Το Ουράνιο Τόξο απευθύνεται στο Μακεδόνα. Τον καλεί να πάρει τις τύχες στα χέρια του. Να σταθεί με αξιοπρέπεια. Να αγωνιστεί για τη γλώσσα και τον πολιτισμό του. Να στηρίξει το κόμμα του.

Γκόρε Γκλάβατα.

------------------------------------------------

Αναδημοσίευση από τη ιστοσελίδα του Ουράνιου τόξου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου