Τρίτη, Ιουνίου 16, 2009

Τυπικό παράδειγμα λογοκρισίας εναντίoν του Ουράνιου Τόξου από την εθνικο-σοσιαλιστική ιδεολογία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP)

Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)

Στ. Δραγούμη 11 Φλώρινα/Lerin Τ.Κ. 53100; Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548

www.vinozito.gr; e-mail: rainbow@vinozito.gr

Δελτίο Τύπου

Όταν «δημοσιογράφοι» προσβάλλουν το δημοσιογραφικό λειτούργημα...

Φλώρινα/Lerin - 16 Ιουνίου 2009

Censorship Στις 29 Μαΐου μια εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές επικοινώνησαν τηλεφωνικά μαζί μου, συνεργάτες του Νίκου Χατζινικολάου αρχισυντάκτη-υπεύθυνο της Κυριακάτικής εφημερίδας RealNews. Μου ζήτησαν τις απόψεις μου σχετικά με τους Οικολόγους Πράσινους ώστε να δημοσιευτεί η άποψή μου στο φύλλο της Κυριακής 31 Μαΐου. Τους παρακάλεσα εγγράφως να απευθύνουν τις ερωτήσεις ώστε εγγράφως να απαντήσω. Έτσι στάλθηκε το παρακάτω mail:

From: loukakigoul@yahoo.com

Subject: real news

Date: May 29, 2009 4:39:22 PM EEST

To: filipov@otenet.gr

Τι συνέβη με τον κύριο Τρεμόπουλο;

Πως εξηγείτε την άνοδο των οικολόγων πράσινων;

Μάλιστα μου ζητήθηκε τηλεφωνικά φωτογραφία μου ώστε να δημοσιευτεί μαζί με την επιστολή-απάντηση. Μετά τη τηλεφωνική επικοινωνία με τη κ. Αλεξία Τασούλη συνεργάτιδα του κ. Χατζινικολάου, ενώ απάντησα με email στις ερωτήσεις της Realnews, ενημερώθηκα ότι δεν θα δημοσιευθούν οι απαντήσεις στο επόμενο φύλλο της Κυριακής 31 Μαίου, για τεχνικούς λόγους, αλλά στο μεθεπόμενο φύλλο της εφημερίδας, Κυριακή 7 Ιουνίου, ημέρα εκλογών. Διαπιστώθηκε ότι δεν δημοσιεύθηκαν οι απαντήσεις ούτε στις 7 Ιουνίου ούτε βέβαια στις 14 Ιουνίου.

Επειδή δεν ενημερώθηκα καν για την άρνηση δημοσίευσης από την εφημερίδα, είναι λογικό το ερώτημά μου ότι ο κ. Χατζινικολάου και οι συνεργάτες του προσβάλουν τη δημοσιογραφική δεοντολογία;

Μήπως το περιεχόμενο της επιστολής δεν έγινε «αρεστή» στον αρχισυντάκτη; Μήπως έγινε «παρέμβαση» εσω-θεσμικά ή εξω-θεσμικά στην εφημερίδα ώστε να εφαρμοσθεί λογοκρισία; Έστειλα την παρακάτω επιστολή-απάντηση την ίδια ημέρα Παρασκευή βράδυ 29 Μαΐου.

Διαβάστε την επιστολή-απάντηση και βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Αξιότιμε κ. Χατζηνικολάου,

Τη δεκαετία του 1930 είχαμε στη Γερμανία την άνοδο του ναζισμού, της ολοκληρωτικής εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας, τη στοχοποίηση μεταξύ άλλων του εβραϊκού λαού ως το απόλυτο κακό, ως «μιάσματα» της χώρας και της κοινωνίας. Σε εκείνη τότε τη ναζιστική Γερμανία, συκοφαντούνται, λοιδορούνται, δαιμονοποιούνται Γερμανοί πολίτες ως «εχθροί της χώρας» ή «προδότες», όταν τολμούσαν να συναντούν, να συνεργάζονται ή να συμμετέχουν από κοινού σε εκδηλώσεις με τους συμπολίτες τους Εβραίους.

Όσον αφορά τη συζήτηση σχετικά με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο και τις επαφές του με το Ουράνιο Τόξο, τη συμμετοχή του στην παρουσίαση του βιβλίου-αναγνωστικού της μακεδονικής γλώσσας ( ABECEDAR) στη Θεσσαλονίκη ή τη δυνατότητα συνεργασίας των κομμάτων Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ουράνιο Τόξο και Οικολόγων Πρασίνων, μου θυμίζουν αντίστοιχες καθεστωτικές ολοκληρωτικές ιδεολογίες του μεσοπολέμου, εμφανιζόμενες την αυγή του 21ου αιώνα στην Ελλάδα, κατά ελλήνων πολιτών που διατυπώνουν φιλο-μειονοτικό πολιτικό λόγο.

Σχετικά με την άνοδο του κόμματος Οικολόγοι-Πράσινοι στα gallop, θεωρούμε πως οφείλεται στην πολιτική συγκυρία. Το συγκεκριμένο κόμμα δεν αποτελεί πρόβλημα για τη διατήρηση, κυριαρχία της εθνικο-σοσιαλιστικής ιδεολογίας στη χώρα μας. Η κατακερματισμένη ελληνική κοινωνία, το ιδεολογικοπολιτικό αδιέξοδο των κομμάτων εξουσίας , των κομμάτων αντιπολίτευσης και των εξωκοινοβουλευτικών συνοδοιπόρων έχει οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε αδιέξοδο.

Οι της εξουσίας χρησιμοποιούν ως μαξιλάρι τους Οικολόγους Πράσινους, ώστε να μη φαίνεται το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στα δύο «μεγάλα» κόμματα.

Σε ότι αφορά τις σχέσεις Ουράνιου Τόξου και Πράσινων, έγινε πρόταση από τη πλευρά του Ουράνιου Τόξου να δημιουργηθεί το 2004 αντίστοιχη πλατφόρμα συνεργασίας όπως συνεργάζονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα δύο μητρικά μας κόμματα Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία και Ευρωπαίοι Πράσινοι. Αυτό δεν έγινε γιατί το κόμμα των Οικολόγων-Πρασίνων δεν μπορεί να «διαβεί τον Ρουβίκωνα» όσον αφορά τα μειονοτικά δικαιώματα και ειδικά την αναγνώριση και το σεβασμό της Μακεδονικής και Τουρκικής μειονότητας στη χώρα μας. Είναι σαφές από τις προγραμματικές θέσεις των Οικολόγων-Πρασίνων ότι δεν αναφέρονται σε Μακεδονική εθνική μειονότητα στην Ελλάδα αλλά αναφέρουν γενικότητες περί ατομικού και συλλογικού αυτοπροσδιορισμού. Φοβούνται ίσως πως αν επιχειρήσουν να διαβούν το Ρουβίκωνα θα «πνιγούν».

Μεμονωμένα άτομα μπορούν να μιλήσουν ευκολότερα σε ατομικό-ιδιωτικό επίπεδο για την εθνική Μακεδονική μειονότητα, θέμα ταμπού, όπως άλλωστε εκφράζονται στελέχη κομμάτων των Οικολόγων Πράσινων, του Συνασπισμού, του ΠΑΣΟΚ ακόμη και της Νέας Δημοκρατίας.

Για εμάς στο Ουράνιο Τόξο, είναι τιμή μας να θεωρεί η καθεστωτική ολοκληρωτική ιδεολογία ως «μιάσματα» τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα. Είμαστε και θα είμαστε μαζί με κάθε Έλληνα δημοκράτη όρθιοι ενάντια στην κυρίαρχη εθνικο-σοσιαλιστική ιδεολογία.

Με τιμή

Παύλος Φιλίποβ Βοσκόπουλος

-------------------------

Αναδημοσίευση απο την ιστοσελίδα του Ουράνιου Τόξου.

http://www.vinozito.gr/news/2009/june16_g.asp

Δικό μου σημέιωμα προς κάθε Μακεδόνα:

Δεν γράφουμε Ο.Τ. οταν αναφερόμαστε στο κόμμα μας. Το γράφουμε ολογράφως ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου