Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

Ενα σχόλιο και ένα ανέκδοτο.

Το σχόλιό μου σχετικά με το προηγούμενο post και ένα ανέκδοτο.

Το σχόλιο:

Είχα ασχοληθεί και στο παρελθόν με την περίπτωση κλοπής του δικτύου macedonia στο facebook από τους Έλληνες χρήστες του διαδικτύου. Ασχολήθηκα ξανά για ένα απλό λόγο: Η ενέργεια αυτή των ελλήνων χρηστών συμπυκνώνει, σε μικρογραφία, την όλη συμπεριφορά της Ελλάδας απέναντι στην Δημοκρατία της Μακεδονίας που δεν είναι άλλη από το να προσπαθεί να την διαλύσει, αρχικά, (άλλοτε με σχέδια "Λαβίδα Σαμαρά",  άλλοτε με «προσευχές» για διεθνικές εντάσεις-συγκρούσεις Αλβανο-Μακεδονικές για εσωτερική αποσταθεροποίηση και άλλοτε με veto), και στη συνέχεια να προσαρτήσει ένα τμήμα της.

Αυτό, ακριβώς, είναι που αντανακλάται και επιβεβαιώνεται μέσα από την Κλέφτικη συμπεριφορά των Ελλήνων χρηστών του facebook. Δε φταίνε βέβαια οι ίδιοι, έτσι είναι “μαθημένοι”: Αντί να εργαστούν για να προβάλλουν το τμήμα της Μακεδονίας που ανήκει στην Ελλάδα, “εργάζονται” για να κλέψουν την Μακεδονία του γείτονα.

Όμως, όπως απέτυχαν τα σχέδια διάλυσης έτσι και το σχέδιο κλοπής του δικτύου macedonia στο facebook κατέληξε σε αποτυχία.

Το ανέκδοτο:

Τρεις φίλοι, ένας Γερμανός, ένας Ιταλός και ένας Έλληνας περπατούν στην έρημο.

Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά τους ένα Τζίνι και λέει:

“Μπορώ να ικανοποιήσω τρεις επιθυμίες, μια στον καθένα σας”

Πρώτος, διατυπώνει την επιθυμία του ο Γερμανός:

- “Έχω ένα παλιό σαράβαλο αυτοκίνητο ενώ ο γείτονάς μου έχει ένα αυτοκίνητο καινούργιο μάρκας BMW και... μπλα, μπλα, μπλα”.

- “Και τι θέλεις να κάνω;” τον ρωτάει το Τζίνι.

- “Θέλω και 'γώ να αποκτήσω ένα αυτοκίνητο καινούργιο BMW σαν του γείτονα!” απάντησε ο Γερμανός και το Τζίνι αμέσως πραγματοποίησε την επιθυμία του Γερμανού.

Μετά, διατυπώνει την επιθυμία του ο Ιταλός:

- “Έχω ένα παλιό σπίτι ετοιμόρροπο ενώ ο γείτονάς μου έχει ένα σπίτι καίνουργιο Μεζονέτα και... μπλα, μπλα, μπλα.”

- “Ε, και, τι θέλεις να κάνω;” τον ρωτάει το Τζίνι.

- “Θέλω και 'γώ να αποκτήσω ένα σπίτι Μεζονέτα καινούργιο σαν του γείτονα!” απάντησε ο Ιταλός και το Τζίνι αμέσως πραγματοποίησε την επιθυμία του Ιταλού.

Τέλος, διατυπώνει την επιθυμία του ο Έλληνας:

- “Έχω μια Μακεδονία που δεν την ξέρει κανείς στον κόσμο ενώ ο γείτονάς μου έχει μια Μακεδονία που την ξέρει όλος το κόσμος και… μπλα, μπλα, μπλα.”

- “Α, κατάλαβα! Θέλεις να μάθει όλος ο κόσμος και τη δική σου Μακεδονία σαν του γείτονα!” είπε το Τζίνι προσπαθώντας να μαντέψει την επιθυμία του Έλληνα.

- “Όχι! Θέλω να αποκτήσω τη Μακεδονία του γείτονα!” απάντησε ο Έλληνας.

Το Τζίνι δεν πραγματοποίησε την επιθυμία του Έλληνα…

 

6 σχόλια:

 1. Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ αν γίνει κυβέρνηση με το “μακεδονικό”;
  Σεπτεμβρίου 1, 2009


  Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του “μελλοντικού Υπουργού Εξωτερικών” Ανδρέα Λοβέρδου, στον Τάκη Μίχα. Ό,τι πιό ενδιαφέρον έχουμε τις τελευταίες ημέρες της ανόητης εκλογολογίας. Κάθε φράση του κ.Λοβέρδου και μια είδηση. Η αξιολόγηση και η κριτική ανήκουν στον κάθε Έλληνα, στον κάθε ψηφοφόρο.

  ΜΙΧΑΣ: Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι το πρόσφατο ξέσπασμα του εθνικισμού στα Σκόπια είναι το αποτέλεσμα της αρνητικής απόφασης για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στην οποία έπαιξε σοβαρό ρόλο και η Ελλάδα. Συμφωνείτε με αυτή την διαπίστωση;

  ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «Η Ελλάδα δεν άσκησε βέτο. Πιστεύω ότι η εθνικιστική πολιτική (των Σκοπίων σ.σ.) είναι πολιτική εσωτερικής κατανάλωσης και με αυτή την πολιτική ο κ. Γκρούεφσκι κέρδισε τις βουλευτικές, δημοτικές και προεδρικές εκλογές. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα που ενοχλείται από τον εθνικισμό των Σκοπίων. Ο εκφερόμενος από τη FYROM πολιτικός λόγος συναντά αντιρρήσεις και αλλού και ιδιαίτερα στην Βουλγαρία, που έχει ενοχληθεί από την έξαρση του εθνικισμού.»

  Μπορείτε με μια πρόταση να μας πείτε γιατί δεν αποδέχεσθε τον όρo «Δημοκρατία της Μακεδονίας» για τη γειτονική χώρα;

  «Το μέρος δεν μπορεί να υποκαταστήσει το όλο. Η γειτονική χώρα αποτελεί ένα τμήμα της Μακεδονίας και συνεπώς, δεν μπορεί να υιοθετεί μια ονομασία που παραπέμπει σε ολόκληρη την Μακεδονία.»

  Με την ίδια λογική, σε περίπτωση που τα Σκόπια αποδεχτούν την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» δεν θα πρέπει και η ελληνική Μακεδονία να μετονομασθεί σε «Νότια Μακεδονία»;

  «Όχι.. Η Βόρεια Μακεδονία δεν είναι περιοχή. Είναι χώρα κάτω από την οποία βρίσκεται η Ελλάδα, της οποίας μια περιφέρεια ονομάζεται Μακεδονία. Το γεγονός ότι στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς μιλάμε για «Ελληνική Δημοκρατία» αίρει το εύλογο του ερωτήματός σας.»

  Έχει γλώσσα η γειτονική χώρα και ποια είναι αυτή;

  «Τι είναι η γλώσσα τους; Η γλώσσα τους είναι σλαβομακεδονική. Όμως, αυτό είναι έξω από τα ζητούμενα της ενδιάμεσης συμφωνίας.»

  Και ποια είναι η εθνότητα τους;

  «Το ερώτημα σχετικά με την εθνότητα των πολιτών της γειτονικής χώρας έπεται της λύσεως της ονομασίας και αυτή την στιγμή δεν υπάρχει λύση. Νομίζω ότι η μη συμπερίληψη του θέματος της εθνότητας και της γλώσσας στις προτάσεις Νίμιτς θα μπορούσε να διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος.»

  Η Αθήνα ζητά από τα Σκόπια να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους και παράλληλα αρνείται να τα διαβεβαιώσει δημόσια ότι θα έχουν, τουλάχιστον, τη δυνατότητα να επιλέξουν την εθνότητα και την γλώσσα τους. Δεν κατανοώ πώς αυτό διευκολύνει την επίλυση του προβλήματος.

  «Διότι αν μπούμε σε μια συζήτηση περί γλώσσας και εθνότητας δεν πρόκειται να απεμπλακούμε ποτέ. Αν όμως η συμπερίληψη γίνει με αναγωγές που οδηγούν σε συνομολογήσεις αυθαιρεσιών, δεν θα μας βρει πολιτικά σύμφωνους.»

  Τι πιστεύετε για το αίτημα αναγνώρισης «μακεδονικής μειονότητας» που εγείρουν μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες συμπολίτες μας;

  “Ο προσδιορισμός της μειονότητας, όπως υπάρχει στον ΟΗΕ και αλλού, δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα που διατυπώνουν ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα σχετικά με την αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας.»”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ισχύει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού για τους Έλληνες πολίτες;

  «O αυτοπροσδιορισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Όμως, αποτελεί θέμα και με βρίσκει αντίθετο η αποδοχή οποιουδήποτε στοιχείου(πολιτισμικού κλπ) που συνιστά αποδοχή χαρακτηρισμού μειονότητας. Φυσικά στο ατομικό επίπεδο, κανένας δεν έχει πρόβλημα να πιστεύει αυτά που θέλει.»

  Πιστεύετε ότι θα πρέπει να διώκονται όσοι κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονται ως «μειονοτικοί»;

  “Θεωρώ τους ανθρώπους του «Ουράνιου Τόξου» συμπατριώτες μου, έχω συναντηθεί μαζί τους και έχω ακούσει τα επιχειρήματα τους. Είμαι αυστηρός αντίπαλος σε οποιαδήποτε προσπάθεια να δημιουργηθεί θέμα μειονότητας, όπως είμαι και αυστηρός αντίπαλος σε οποιαδήποτε δίωξη ατόμου ή ατόμων επειδή τυχαίνει να αυτοπροσδιορίζονται ως μειονοτικοί, όσο αυθαίρετες κι αν είναι οι κρίσεις τους.”

  O περίφημος νόμος Γεννηματά που επέτρεπε τον επαναπατρισμό των κομμουνιστών προσφύγων του Εμφυλίου απέκλειε από την κατηγορία αυτή τους «αλλογενείς». Σκέπτεστε να τον αλλάξετε όταν έρθετε στην εξουσία;

  «Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν. Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα. Τα Δυτικά Βαλκάνια είναι ένας χώρος γεμάτος προβλήματα. Δεν είναι σωστό το θέμα του ονόματος να βαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και να καθιστά τη FYROΜ ένα μέρος από την οποία θα ξεκινήσουν προβλήματα τα οποία θα μεταλαμπαδευθούν και σε άλλες περιοχές. Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος.»

  Ποιες είναι εν συντομία οι καθοριστικές διαφορές σας με τη ΝΔ όσον αφορά τον χειρισμό του θέματος της ονομασίας;

  «H ΝΔ μετέτρεψε ένα θέμα διαφοράς με τη γείτονα για το θέμα του ονόματος σε ένα θέμα καθολικής αντίθεσης με τα Σκόπια. Αν γίνουμε κυβέρνηση θα εξαφανίσουμε αυτή την αρνητική κατάσταση. Θα περιορίσουμε αυστηρά τις διαφορές μας στο θέμα του ονόματος και θα αναπτύξουμε σχέσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Δεν είναι π.χ. σωστό η κ. Μπακογιάννη να μην έχει ποτέ δει την ηγεσία των Σκοπίων ή να μην τηλεφωνιέται μαζί τους επειδή υπάρχει έξαρση στο θέμα του ονόματος.»

  Υπάρχει τίποτα που σας κάνει να πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ όταν έρθει στην εξουσία θα λύσει το πρόβλημα;

  «Ναι. Είχαμε φτάσει πολύ κοντά στη συμφωνία με τα Σκόπια επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου. Και θα το ξανακάνουμε. Το μήνυμά μας είναι μήνυμα επίλυσης και όχι αντιπαλότητας.»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η Ελλάδα ειναι η μοναδική εντός και εκτός Ε.Ε χώρα η οποία συνεχίζει να στερεί εδώ και 60 χρόνια την ελληνική υπηκοότητα σε πρώην έλληνες πολίτες , κυρίως μακεδονικής εθνοτικής ταυτότητας .
  Η παραπάνω αφαίρεση έγινε για καθαρά ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους , η δε διατήρηση μέχρι σήμερα της αφαίρεσης οφείλεται σε αποκλειστικά εθνικιστικούς λόγους.
  Οι παραπάνω πρώην έλληνες πολίτες αποτέλεσαν τον κορμό του αντιφασιστικού αγώνα της πατρίδος μας δίνοντας και την ζωή τους εναντίον των ναζιστών εισβολέων.
  Είναι αβάσιμη οποιαδήποτε δικαιολογία για την άρνηση της άμεσης ακύρωσης της απώλειας και χορήγησης εκ νέου της ελληνικής υπηκοότητας στους απο αιώνες κάτοικους της ελληνικής επικράτειας.
  Πολύ περισσότερο όταν αυτή η επανορθωτική πράξη της ελληνικής πολιτείας μόνο κατέλάχιστο θα συνδεθεί με μετοίκηση των παραπάνω στην χώρα μας καθώς και με τη διεκδίκηση τυχόν αμελητέας αξίας περιουσιακών στοιχείων.
  Δυστυχώς οι Μακεδόνες δεν εμπιστεύονται την υπόσχεση του ΠΑΣΟΚ για άμεση επίλυση αυτού του θέματος.
  Πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν δόθηκε ανάλογη υπόσχεση η οποία μετά τις εκλογές ξεχάσθηκε....
  Αποκλειστικός σκοπός αυτής της υπόσχεσης είναι η υφαρπαγή της ψήφου των δημοκρατικών πολιτών, κυρίως μελών της εθνικής μακεδονικής κοινότητας Ελλάδος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Από όσο θυμάμαι ο Λοβερδος έκανε το 2003 μια προσπάθεια να λύσει το θέμα του επαναπατρισμού των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων αλλά στο τέλος υπέκυψε στους υπερπατριωτες – ελληναράδες όπως υπέκυψε και ο Γ. Παπανδρέου όταν απομάκρυνε τον Βαλιανάτο διότι υποστήριξε τους Μακεδόνες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Για τους Μακεδόνες (ούτε Σλαβο, ούτε μειονοτικούς, απλά και μόνο Μακεδόνες, όπως Βλάχοι, Αρβανίτες/Αλβανοί, Τουρκοι) η καραμέλα του ΠΑΣΟΚ και του Λοβέρδου ότι ναι μεν ήθελε..??? αλλά συνάντησε αντιδράσεις και για αυτό δεν λύθηκε το ζήτημα του επαναπατρισμού των πολιτικών προσφύγων είναι ΨΕΥΔΗΣ, ΑΘΛΙΑ και ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ , της οποίας αποκλειστικός σκοπός είναι η υποκλοπή της ψήφου των Μακεδόνων...!!!
  Εδώ η ισχύει η μακεδονική παροιμία "γκρτσι/έλληνες, νε βε βερούβαμε/δεν σας πιστεύουμε , ντόστα λάζετε/φθάνει ψεύδεστε...
  Ιδιαίτερα όταν ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει δώσει πλείστα όσα δείγματα πολιτικού αμοραλισμού και αριβισμού(επικεφαλής των συνταγματολόγων και μη ενδοπραξικοπηματίων του ΠΑΣΟΚ)
  Υπενθυμίζουμε ότι για την κατάργηση του ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ άρθρου "έλληνες το γένος" απαιτούνται μόνο 151 βουλευτές και τίποτε περισσότερο.
  Συνεπώς όταν το ΠΑΣΟΚ είχε περισσότερους βουλευτές , αφου πάντα κυβερνούσε αυτοδύναμα, θα μπορούσε αν ΗΘΕΛΕ να διορθώσει αυτή την αδικία δίχως να ζητά συναίνεση και την ψήφο των βουλευτών των άλλων κομμάτων .
  Η τυχόν αναζήτηση αποτελεί φύλλο συκής και ευτελή δικαιολογία στους Μακεδόνες ψηφοφόρους του.
  Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζει ότι ή άρση αυτής της διάκρισης βρίσκει σύμφωνο όλους τους δημοκράτες της πατρίδος μας , ανεξαρτήτως κομματικήςεπιλογής και ένταξης!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όσοι απο μας τους MACEDONCKI καταλαβαίνουμε τι λέει ο Λοβέρδος δίνουμε συγχαρηττήρια στον ΜΙΧΑ!!! Ρόμπα τον έκανε αλλά και το ΠΑΣΟΚ αυτό ήταν και αυτό είναι.
  ενα ακόμα εθνικιστικό κόμα μαζί με ΝΔ~ΛΑΟΣ~ΚΚΕ και το μισό ΣΥΝ...
  GORE GLAVATO BRAKIA....

  ΑπάντησηΔιαγραφή