Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2009

Το Ουράνιο Τόξο στην Έδεσσα

Εγκαίνια νέων γραφείων του κόμματος των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα Ουράνιο Τόξο στην Έδεσσα στις 15.11.09. Βίντεο με υπόκρουση παραδοσιακής μακεδονικής μουσικής .

22 σχόλια:

  1. Καλορίζικο. Ωραία γραφεία. Και μεγάλα! Αν παραχωρήσει και ο ιδιοκτήτης του διπλανού διαμερίσματος το χώρο του, θα χωράνε όλοι η ψηφοφόροι του Νομού Πέλλας.
    Πάντως έξυπνη η κίνηση να εγκατασταθεί στον 3ο όροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλώς το τελευταίο και καταϊδρωμένο 14ο μέλος του πιο χάλια blog της Θεσσαλονίκης, τον Stefanos!
    http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_9166.html
    Πάντως ωραίο το πιο χάλια blog της Θεσσαλονίκης. Και μεγάλο! 14 είστε όλοι κι όλοι. Προς το παρόν γεμίζετε 3,5 taxi του Νομού Θεσσαλονικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου φίλε, πολυ πετυχημένη η παρομοίωση σου. Τέτοια έμπνευση, σπάνια συναντάει κανείς. Εκεί τουλάχιστον είμαστε 14 "όλοι κι όλοι" όπως λες, εδώ πόσοι είναι? Μήπως ...1 (ένας)?
    Κα μιά και είσαι τόσο εμπνευσμένος μπορείς να μου πεις πόσα ταξί γεμίζουν οι αναγνώστες του "taxalia"?
    Το μπλογκ αυτό δίνει βήμα σε όλους. Πέρα από τους διαχειριστές, το κάθε μέλος έχει τη δική του άποψη. Αυτό το λένε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ανωνυμε,
    Μη πειράζεις τον Stefanos γιατί θυμώνει.

    @ Stefanos,
    Ηρέμησε. Το γεγονός ότι το "taxalia" έχει πολλούς, ποσοτικά, αναγνώστες δεν σημαίνει ότι έχει και ποιότητα. Η ποιότητα δεν βρίσκετε στην ποσότητα. Ουκ εν τω πολλώ το ευ.
    Η άποψή σου ότι το "taxalia" δίνει βήμα σε όλους είναι λανθασμένη. Εάν είχε την στοιχειώδη δημοκρατική ευαισθησία θα είχε ήδη παρουσιάσει το δελτίο τύπου για τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ουράνιου Τόξου στην Εδεσσα/Voden. Αυτό το λένε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Να παρουσιάζει και την Αλλη Αποψη.

    Διευκρίνιση:
    Σε αυτό το μπλογκ διαχειριστής είναι μόνο ένας. Ο υποφαινόμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί ελληνικά? αυτή ειναι η μητρικη σας γλώσσα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να καταλαβαίνουν όλοι οι ελληνόφωνοι ,είτε πρόκειται για τους έχοντες μητρική γλώσσα την ευρωπαϊκή μακεδονική είτε για όλους εσας με μητρική γλώσσα την ασιατική τουρκική...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά. Και για τους έχοντες ως μητρική τη νεοελληνική, πάπου προς πάπου? Ασε, ξέρω. Δεν υπάρχουν αυτοί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι έχοντες ως μητρική την νεοελληνική απολαμβάνουν όλα τα γλωσικά δικαιώματά τους. Επίσης οσοι έχουν ως μητρική ή γνωρίζουν να ομιλούν ως ξένη γλώσσα τα Αρβανίτικα, τα Βλάχικα ή τα Ποντιακά και ενδιαφέρονται να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην ιστοσελίδα του Γραφείου του Πρωθυπουργού (http://www.opengov.gr/home) για την στελέχωση διαφόρων θέσεων του Δημοσίου μπορούν να το δηλώσουν.
    (Διαβάστε σχετικά εδώ http://abecedar.blogspot.com/2009/11/blog-post.html)

    Η Μακεδονική γλώσσα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Υπάρχουν έδρες Μακεδονικής γλώσσας σε πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού ενώ κορυφαία διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν ειδήσεις και στη μακεδονική γλώσσα όπως το Βρεττανικό BBC http://www.bbc.co.uk/macedonian, η Γερμανική Dеutshe Welle, http://www.dw-world.de/dw/0,,637,00.html και η Φωνή της Αμερικής http://www.voanews.com/macedonian κάτι που δεν συμβαίνει με καμμιά από τις άλλες τρεις Ολιγότερο ομιλούμενες γλώσσες στην Ελλάδα.

    Δυστυχώς στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι μόνοι που δεν έχουμε γλώσσικα και άλλα δικαιώματα στην Ελλάδα είμαστε οι Μακεδόνες ομιλούντες την παγκοσμίως αναγνωρισμένη Μακεδονική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός απο την ελληνική γλώσσα καμία άλλη μητρική γλώσσα δεν έχει νόμιμο καθεστώς στην ελλάδα....
    είτε η τουρκική η οποία είναι εισηγμένη αποκλειστικά σε μερικά σχολεία της θράκης, αντι σε όλα τα σχολεία , ούτε βέβαια στο ραδιοτηλεοπτικό σύστημα...
    το ίδιο και χειρότερα συμβαίνει με την αρβανίτικη/αλβανική γλώσσα καθώς και την βλάχικη γλώσσα...
    όμως όλες οι παραπάνω γλώσσες ασχέτως της μη εισαγωγής τους στο ελληνικό δημόσιο σύστημα είναι από το ελληνικό κράτος αναγνωρισμένες ως γλώσσες...
    αντίθετα τη μακεδονική γλώσσα το ελληνικό κράτος δεν την αναγνωρίζει ως ξεχωριστή γλώσσα...
    παρά την παγκόσμια αναγνώρισή της ...
    πρόκειται για βαριάς μορφής ρατσιστική και υπερεθνικιστική πράξη για την οποία η ελλάδα οφείλει να καταδικαστεί από τα διεθνή δικαστήρια....
    με αποπομπή από την UNESCO ....
    ακόμα και από το Συμβούλιο της Ευρώπης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η μακεδονική γλώσσα είναι νεκρή εδώ και 2.300 χρόνια, όπως και η ελληνική εδώ και μερικούς αιώνες. Τη θέση τους έχουν καταλάβει αντίστοιχα για τη μεν πρώτη η Σλαβομακεδονική και για τη δεύτερη η Νεοελληνική. Αυτή είναι η γενική πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ως προς τον όρο Νεοελληνική γλώσσα συμφωνώ. Ετσι αναφέρεται η σύγχρονη ελληνική γλώσσα στα σχολικά βιβλία του Υπουργείου Παιδείας.
    Ως προς το Σλαβομακεδονική γλώσσα διαφωνώ. Μακεδονική ονομάζεται σε όλο τον κόσμο. Πουθενά δεν αναφέρεται ο όρος Σλαβομακεδονική εκτός απο τους Έλληνες σωβινιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο όρος Νεοελληνική για τη σημερινή επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους, χρησιμεύει για τον διαχωρισμό της από την αρχαία ελληνική η όποια διδάσκεται σε πολλές χώρες του κόσμου, μαζί με τη λατινική, ως γλώσσα της επιστήμης.
    Επειδή όμως δεν υπάρχει ούτε αποδεδειγμένα υπήρξε η είναι γνωστή κάποια άλλη γλώσσα ως μακεδονική, γιατί θα πρέπει να έχει διαχωριστικό προσδιορισμό; Η μακεδονική είναι η γλώσσα που ομιλείται σήμερα από τους Μακεδόνες και είναι η επίσημη γλώσσα του μακεδονικού κράτους. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://taxalia.blogspot.com/2009/11/blog-post_9113.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κάποιος ανώνυμος διαμαρτυρεται οτι λογοκρινονται σχόλια του. Τον πληροφορώ οτι δεν λογοκρίνονται σχόλια. Απλά απορρίπτονται όσα έιναι υβριστικά ή κακόβουλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ανωνυμε 1:53 AM, December 02, 2009
    Eίδα την αναρτηση του Stefanos στο πιο χάλια Blog της Θεσσαλονίκης. Απορώ πως δεν τον έχουν απομακρύνει ακομα απο την ομάδα τους.
    Παντως εγω του ζήτησα να αναρτήσει το δελτίο τύπου του Ουράνιου Τόξου και όχι το δικό μου video.
    Τεσπα, καλό είναι και έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ασε τα σάπια!
    Το σχόλιο που λογοκρίθηκε δεν ήταν ούτε υβριστικό ούτε κακόβουλο.
    Κριτική του ΟΤ ήταν, αλλά φαίνεται πως δεν την αντέχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Δεν μας βρίσκει σύμφωνους η προσωπική αντιπαράθεση του Διαχειριστή με εκτός δημοκρατικής νομιμότητας ατόμων και ομάδων...
    Αντίθετα συμφωνούμε ότι ένα από τα καθήκοντα του Διαχειριστή είναι η έγκριση σχολίων εντός του πεδίου της ελευθερίας της έκφρασης και η απόρριψη σχολίων εκτός πεδίου.
    Σε αυτά περιλαμβάνονται τα σχόλια που περιλαμβάνουν:
    1- εξύβριση , απλή δυσφήμηση, συκοφαντική δυσφήμηση κατά φυσικών η και νομικών προσώπων
    2- πρόκληση σε εθνοτικό, θρησκευτικό,γλωσσικό ΜΙΣΟΣ
    3- πρόκληση και παρότρυνση για χρήση ΒΙΑΣ με σκοπό την επίτευξη πολιτικών σκοπών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ Anonymous 9:18 PM, December 02, 2009
    Spolajti nogu

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οι ποντιοι κρατησαν την μακεδονια σαν ενοια γεωγραφικη ελληνικη και οι πολιτικοι πουλανε το ονομα.Αν το 1918-24 που ηρθαμε πηγεναμε κι εκει πανω, τωρα ουτε ουρανια τοξα και βελη θα ειχαμε ουτε ψευτοπαπαδες να προπαγανδιζουν σε ελληνικα εδαφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλωσσα ειναι αυτη κατα την απλη και ταπεινη μου αποψη που μηλουσε ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ δλδ αρχαια ελληνικα. οποιαδηποτε αλλη ειναι βαρβαρικη απο κατακτημενους λαους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ντροπη για την εδεσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μεχρι τώρα ξεχώριζα τους Πόντιους σε δυο κατηγορίες. Στη μια τους συμπαθητικούς Πόντιους των Ανεκδότων και στη άλλη τους σοβαρούς Πόντιους Δημοκράτες.

    Με λύπη μου διαπιστώνω οτι υπάρχει και μια τρίτη κατηγορία αυτή των Ποντίων νεοναζί.
    Ντροπή για τους Πόντιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή