Παρασκευή, Δεκεμβρίου 18, 2009

Δελτίο Τύπου - Δρούτσας, ο «νέος» εθνικιστής

Updated (η ανάρτηση όχι το δελτίο τύπου). Δείτε στο κάτω μέρος της ανάρτησης.

----------------------------------------------


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)
Στ. Δραγούμη 11 Φλώρινα/Lerin Τ.Κ. 53100; Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548
www.vinozito.gr; e-mail: rainbow@vinozito.gr

Δελτίο Τύπου
Δρούτσας, ο «νέος» εθνικιστής
Φλώρινα/Lerin - 18 Δεκεμβρίου 2009


Alternate Foreign Minister Dimitris Droutsas Σχετικά με το μακεδονικό ζήτημα και την πολιτική της Ελλάδος με τη γειτονική Δημοκρατία της Μακεδονίας, σε δηλώσεις-απάντηση (δευτερολογία) ο κ. Δρούτσας απάντησε σε επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στις 14.12.2009 στην ελληνική Βουλή:
«Η Μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Έλληνα. Δεν τη διαπραγματευόμαστε. Με αυτήν γεννιόμαστε, με αυτήν πεθαίνουμε και αυτό είναι καλό να το ακούσουν όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στη Νέα Υόρκη και όπου χρειάζεται. Κατοχύρωση της τελικής ονομασίας έναντι όλων με αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων».
Οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών μας παραπέμπουν σε ολοκληρωτικές ιδεολογίες την περίοδο του 1930 στη ναζιστική Γερμανία, που μεταξύ άλλων αναφέρεται σε περιούσια καταγωγή των ανθρώπων, σε «Άριες καταγωγές εκ γενετής» σχετικά με την ταυτότητα των πολιτών μιας χώρας. Είναι γνωστό ότι ο Χίτλερ «ανδρώθηκε» σε Αυστριακό περιβάλλον.
Γνωρίζοντας ότι ο κ. Δρούτσας σπούδασε και εργάστηκε τη δεκαετία του 1990 στην Αυστρία, «υπηρέτησε» στο γραφείο της Αυστριακής Καγκελαρίας (1998), αναρωτιόμαστε μήπως αντί να συνταχθεί με την τότε και σημερινή δημοκρατική Αυστρία φλερτάρει-υιοθετεί τις αποκρουστικές ιδεολογίες του Ηάιντερ (πρώην αρχηγού των Αυστριακών νεο-ναζιστών) οπαδού του Χίτλερ; Μήπως την ίδια περίοδο ανδρώθηκαν-χάραξαν παράλληλες διαδρομές-ιδεολογίες οι Ηάιντερ-Δρούτσας;
Επίσης ας λάβουμε υπ’ όψιν ότι ο κ. Δρούτσας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1968, ένα χρόνο μετά το 1967 και τη δικτατορία στην Ελλάδα. Ο Μακάριος ανέτρεψε «δικτατορικά» το Σύνταγμα της Κύπρου, και ξεκίνησαν οι διωγμοί των Τουρκοκυπρίων όλα τα επόμενα χρόνια, με τη συνδρομή Γρίβα-Ελλαδιτών. Γνωρίζουμε ότι ο πατέρας του «υπηρέτησε» στη Κύπρο έχοντας «φιλοχουντική ιδεολογία». Να κάνουμε τον συνειρμό (όπως μας προτρέπει ο Υπουργός στη δευτερολογία) για το πώς «γεννιέται και πεθαίνει» - πού μεγαλώνει και διαπαιδαγωγείται «καταλλήλως» - ένας άνθρωπος; Αναρωτιόμαστε μήπως ο Δρούτσας «βύζαξε» το «γάλα» δηλητήριο-εθνικισμό τα επόμενα εφηβικά του χρόνια στο οικογενειακό-χουντοκυπριακό περιβάλλον της εποχής;
Πώς να «επιβραβεύτηκε» άραγε στη Βουλή ένας Υπουργός μετά «προσόντων» το «εθνικιστικό γάλα» στην Κύπρο και το «νεο-ναζιστικό ντοκτορά» στην Αυστρία, για την επίσημη «ηρωική» απάντηση στις επερωτήσεις των εθνικιστο-νεοναζιστών «Καρατζαφερικών» στην ελληνική Βουλή στη χώρα μας;
Ίσως οι «Καρατζαφερικοί» και οι συνοδοιπόροι τους στην Ελλάδα αναφώνησαν μετά την απάντηση του αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών: «Χάιλ Δρούτσερ...!!!»


Το Γραφείο Τύπου


ΥΓ1. Δηλαδή τα μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα πολλαπλάσιοι των 1500 ψυχών της Ελληνικής μειονότητας στην Ιστανμπούλ, πώς γεννήθηκαν και πώς θα πεθάνουν; Έχουν δικαίωμα κατά Δρούτσα να «γεννηθούν και να πεθάνουν» Μακεδόνες;


ΥΓ2. Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου γεννήθηκε από μητέρα Αμερικανίδα και η γιαγιά του ήταν Πολωνέζα. Θα ρωτήσει σύμφωνα με τη «λογική του» ο Υπουργός γιατί και πώς γεννήθηκε ο προϊστάμενός του;


ΥΓ3. Στην αρχαϊκή προ-εθνική λογοτεχνική Αλβανική γλώσσα δηλαδή στα αρβανίτικα, η ρίζα της λέξης του επιθέτου Δρούτσας είναι το “Dru” (γραικιστί προφέρεται “Δρου”) που σημαίνει “ξύλο”. Επίσης το “τσα” δηλαδή “ca” στα αρβανίτικα-αλβανικά σημαίνει “κάποιος”, “μικρός” κ.ά. Όπως πάντα σύμφωνα με τη “λογική” περί καταγωγής κατά Δρούτσα, έχει ενημερωθεί ο Υπουργός ότι “γεννήθηκε” αρβανίτης δηλαδή σύγχρονος Αλβανός;

--------------------------

Αναδημοσίευση απο τη ιστοσελίδα του Ουράνιου Τόξου. http://www.vinozito.gr/news/2009/december18_g.asp

====================

Για μια πιό ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος θεωρώ απαραίτητο και χρήσιμο να συμπεριληφούν στην ανάρτηση και οι δηλώσεις του κ. Δρούτσα εξαιτίας των οποίων έγινε  Δελτιο Τύπου. Ακολουθούν οι δηλώσεις όπως μεταδόθηκαν απο το newstime.gr

=====================

Σκληραίνει η ελληνική κυβέρνηση τη στάση της στο Μακεδονικό, καθώς για πρώτη φορά, εισάγει και γενετικά επιχειρήματα στη συζήτηση. Μέχρι τώρα, η γενετική είχε κρατηθεί μακριά από τις επιχειρηματολογίες των δυο πλευρών.

Έτσι, απαντώντας σε επερώτηση βουλευτών του ΛΑΟΣ στις 14.12.2009, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας ανέφερε: «Η Μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Έλληνα. Δεν τη διαπραγματευόμαστε. Με αυτή γεννιόμαστε, με αυτή πεθαίνουμε και αυτό είναι καλό να το ακούσουν όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στη Νέα Υόρκη, και όπου χρειάζεται. Κατοχύρωση της τελικής ονομασίας έναντι όλων με αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων».

Η άποψη του Έλληνα αξιωματούχου, σύμφωνα με την οποία η εθνική συνείδηση αποτελεί μέρος της γονιδιακής μας κληρονομιάς, μάλλον, θα ξενίσει τόσο τους γενετιστές όσο και τους ιστορικούς. Όσον αφορά τους πρώτους, κανένας γενετιστής δεν έχει υποστηρίξει μέχρι σήμερα, ότι η εθνική συνείδηση αποτελεί μέρος του ανθρώπινου DNA. Διότι αυτό θα σήμαινε ότι το DNA των ανθρώπων θα διέφερε ανάλογα με το έθνος στο οποίο ανήκαν -δηλαδή το DNA του Γάλλου θα ήταν διαφορετικό από του Ιταλού κλπ. -κάτι το οποίο δεν έχει τεκμηριωθεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον.

Όμως και οι ιστορικοί θα διαφωνούσαν με την άποψη ότι η εθνική συνείδηση αποτελεί μια σταθερά που παραμένει αμετάβλητη από γενιά σε γενιά. Αντίθετα, η κρατούσα άποψη στη διεθνή ιστοριογραφία είναι ότι τα στοιχεία που συγκροτούν την εθνική συνείδηση ενός λαού αποτελούν το παράγωγο επιλογής μεταξύ διαφόρων εναλλακτικών αφηγημάτων, τα οποία αλλάζουν ανάλογα με την ιστορική εποχή.

Θα  πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι η δήλωση του Έλληνα αξιωματούχου για πρώτη φορά θέτει στην ατζέντα της συζήτησης και το θέμα της εθνικής ταυτότητας, και όχι απλά της ονομασίας. Μέχρι σήμερα, η θέση των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν ότι το προς συζήτηση θέμα μεταξύ των δυο χωρών αφορούσε αυστηρά και μόνο το θέμα της ονομασίας. Η Αθηνα αρνείτο σταθερά να συμπεριλάβει στη συζήτηση και άλλα θέματα, όπως την ταυτότητα ή τη γλώσσα, υποστηρίζοντας ότι η έγερση τέτοιων θεμάτων περιπλέκει τη συζήτηση και απομακρύνει τη λύση. Όμως, η δήλωση του κ. Δρούτσα φαίνεται να δείχνει ότι η Αθήνα εγκαταλείπει αυτή τη θέση.

Η εκτίμηση αυτή ενισχύεται και από την αναφορά του κ. Δρούτσα στην ανάγκη της αλλαγής του Συντάγματος των Σκοπίων. Η αλλαγή αυτή δε θα ήταν αναγκαία, αν το πρόβλημα αφορούσε απλά και μόνο το όνομα που θα έχει η χώρα στους διεθνείς οργανισμούς. Αν π.χ. η χώρα ονομάζεται στον ΟΗΕ και στην ΕΕ «Βόρεια Μακεδονία» αυτό δεν απαιτεί Συνταγματική αλλαγή. Η Συνταγματική αλλαγή είναι αναγκαία από τη στιγμή που η ονομασία αυτή θα πρέπει να υιοθετηθεί και στο εσωτερικό της χώρας από τη Διοίκηση και το Κοινοβούλιο.

απο το newstime.gr

http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=25642&page=0

42 σχόλια:

  1. Μα τι βλακείες είναι αυτές που έγραψαν στο δελτίο τύπου; Δεν έχουν άλλα επιχειρήματα για να αποστομώσουν τον υφυπουργό εξωτερικών εκεί στο κόμμα και άρχισαν να συμπεριφέρονται ακριβώς σαν αυτούς τους οποίους κατηγορούν για φασισμό; Έλεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Zdravo Abecedar. Bravo za blogot super ti e. Samo imam edna zabeleska. Zosto na Google translate nemas staveno makedonski jazik? Imam dva bloga so koisto ako sakas mozeme da razmenime linkovi. Edniot e http://video-mk.blogspot.com/ a drugiot http://documents-mk.blogspot.com/ ako sakas da razmenime linkovi moze da pises ovde ko komentar i ako se pozitivni vednas ke stavam linkovi kon tebe. Golem pozdrav i prodolzi so dobrata rabota preku blogiranje.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πω την αλήθεια και μένα μου κάνει κακή εντύπωση αυτό το δελτίο τύπου. Αν μη τι άλλο, κρίνετε πρώτα από τις πράξεις και όχι από τα λόγια. Όσο για τα περί Χάιντερ και Γρίβα, ήταν πολύ εκτός θέματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oμολογώ ότι ξαφνιάστηκα αρνητικά από το περιεχόμενο της ανάρτησης. Είναι προφανές ότι ο συντάκτης λειτούργησε παρορμητικά με αποτέλεσμα να εκθέσει το κίνημα των Μακεδόνων στην Ελλάδα.
    Τα δήθεν επιχειρήματα μπορούν πανεύκολα να στραφούν εναντίον μας.
    Κρίμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eddie Rebel,
    Abecedar ne znae tvojot jazik. Treba da napishish na Grchki ili na Agliski ako sakash da te razbira.

    Abecedar,
    sakash prevod?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για την αξιολόγηση κάθε ανθρώπου ,πολύ περισσότερο ενός πολιτικού και μάλιστα Υπουργού Εξωτερικών απαιτείται η περιδιάβαση σε όλη την ιστορική του πορεία.
    Τότε διαπιστώνουμε ότι η "προοδευτικότητα" και η "δημοκρατικότητα" αποτελούν απλώς ενα προσχηματικό φύλλο συκής το οποίο εύκολα αποκαλύπτεται.
    Η δημόσια ζωή βρίθει απο τέτοια παραδείγματα.
    Από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά ΚΥΡΙΑΡΧΗ κοινή συνισταμένη αποτελεί η ρατσιστική και υπερεθνικιστική ιδεολογία.
    Η συνέντευξη του κ. Δρούτσα αποτελεί μία παραλληληματική παράθεση των επιχειρημάτων του βαθέος εθνικιστικού ελληνικού κράτους....
    Ειναι η αντίδραση στα οικονομικά και πολιτικά αδιέξοδα εξαιτίας της ελληνικής εθνικιστικής πολιτικής η οποία συνεχώς απομακρύνεται από την δημοκρατική διεθνή πολιτική τάξη.
    Το δελτίο τύπου του Ουράνιου Τόξου απλά επισημαίνει το γεγονός ότι ο προοδευτικός και δημοκρατικός αυτοπροσδιορισμός του κ. Δρούτσα είναι ψευδής και ανυπόστατος.
    Η επιχειρηματολογία του σαφώς και είναι παρμένη από την ρατσιστική φαρέτρα του χουντικού ιστορικού περιβάλλοντος.
    Φυσικά και είναι αποκλίνουσα και οπισθοδρομική σε σχέση με την επιχειρηματολογία της προηγούμενης κεντρώας και ήπιας πολιτικής ηγεσίας του υπεξ.
    Η ανακοίνωση του Ουράνιου Τόξου αποσκοπεί να απομυθοποιήσει τους ψευτοπροοδευτικούς και ψευτοδημοκράτες οι οποίοι παρά τις ρατσιστικές και υπερεθνικιστικές απόψεις τους τυγχάνουν της άμεσης αλλά κυρίως της έμμεσης υποστήριξης των ανιδιοτελών αλλά ανυποψίαστων πολιτών.
    Η ελληνική πολιτική ζωή είναι γεμάτη από ρατσιστικά και εθνικιστικά εγκλήματα δήθεν δημοκρατών, φιλελεύθερων και αριστερών πολιτικών, από τον Βενιζέλο μέχρι την πολιτική δυναστεία Παπανδρέου.
    Δυστυχώς το επίπεδο των διεθνών πολιτικών σχέσεων είναι πολύ χαμηλό εξαιτίας της κυρίαρχης λειτουργίας του Κράτους-Εθνους..
    Διαφορετικά η γύμνια πολλών πολιτικών θα ήταν όλο και ποιό εμφανής.
    Η ανακοίνωση του ΟΤ επιχειρεί να βάλει τέρμα στις αυταπάτες των εθνικά μακεδόνων ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ , σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οσοι αγωνισθήκαμε για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη πατρίδα μας γνωρίζουμε την αποφασιστική συνεισφορά της διεθνούς κοινότητας.
    Μόνο αυτή μπορεί και σήμερα να σταματήσει τον εθνικιστικό εκφυλισμό της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της οποίας έχουμε την εσωστρεφή και αυτιστική πορεία του ελληνικού κράτους με διαρκώς μειούμενους οικονομικούς δεσμούς με όλες τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη....
    Εξαιτίας των οποίων ζούμε με δανεικά, εδώ και δεκαετίες.
    Η σημερινή πολιτικοοικονομική κατάσταση αποτελεί ΕΚΔΗΛΩΣΗ της κατάστασης που υπήρχε εδώ και χρόνια και η οποία πλέον είναι παντελώς μη λειτουργική.
    Τα οφέλη και τα προνόμια του ελληνικού κράτους από την συμμετοχή στους διεθνούς οργανισμούς
    βαίνουν διαρκώς μειούμενα αφού πλέον όλη η ανθρωπότητα συμμετέχει σε αυτούς ,σε αντίθεση με το παρελθόν, λόγω κυρίως της κομμουνιστικής εμπειρίας.
    Σήμερα τα κριτήρια πλέον θα είναι οικονομικά και δεν θα έχουμε περιπτώσεις σαν της χώρας μας στην οποία το βιοτικό επίπεδο είναι πολλαπλάσια ανώτερο σε σχέση με τη θέση μας στη διεθνή ανταγωνιστικότητα.
    Εξαιτίας των παραπάνω το βιοτικό μας επίπεδο δεν είναι διατηρήσιμο ,των δε παιδιών μας της γενιάς των 600-700 ευρώ είναι άκρως δυσοίωνο.
    Εθνικισμός και Ευημερία , ιδιαίτερα στον σημερινό πολλαπλά αλληλοεξαρτώμενο κόσμο ειναι έννοιες παντελώς αντίθετες.
    Υπεύθυνοι για τη σημερινή κάτασταση είναι οι έλληνες "πατριώτες" οι οποίοι στα πλαίσια των πατριωτικών τους καθηκόντων μας οδήγησαν στην αρνητική πρώτη θέση της διαφθοράς, της μίζας, της φοροαποφυγής , της εισφοροαποφυγής, της καταναλωτικής χρήσης των δανείων, της ελλάδος όπου δύο στους τρείς πολίτες είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένη με το αντιπαραγωγικό και σπάταλο ελληνικό δημόσιο.
    Γιατι ο πλούτος παράγεται μόνο με σωστές σχέσεις βασισμένες στον σεβασμό της κάθε είδους διαφορετικότητας , τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας.
    Τα ΨΕΜΜΑΤΑ τελείωσαν, καιρός να αντιληφθούμε ότι με τη εθνικιστική αλαζονία και υπεροψία του περιούσιου και ανώτερου έθνους με την πλούσια ιστορική κληρονομιά οδηγούμεθα σε πάρα πέρα οικονομική και πολιτιστική υποβάθμιση.
    Αν δεν δούμε την ελληνική πραγματικότητα κατάματα δεν πρόκειται να βγούμε από τον εθνικιστικό βούρκο που είμαστε πνιγμένοι μέχρι το λαιμό.
    Μακάρι τέτοιες ανακοινώσεις αληθείας όπως του ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ να έχουμε και από όλους φορείς της αυτοαποκαλούμενης κοιτίδας της Δημοκρατίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Zdravo Eddie.
    Fetkoto Google translate ne imashe makedonski jazik.
    go stavi novoto Google translate so makedonski jazik.
    Spolajti za pokanata.

    @Stefanos
    Ne mi treba tvojta pomosh. Si znam makedonski mnogu dobro, podobro ot tebe.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ανωνυμε 11:03
    Μετά τις επισημάνασεις του Τ. Μίχα στο
    http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=25642&page=0
    βγαίνει το σωστό συμπερασμα. Ο Ελληνας αξιωματούχος ξεπέρασε ακόμη και τους ακροδεξιους οι οποίοι ουτε καν είχαν διανοηθεί να εκστομίσουν, μέχρι σήμερα, τέτοιου τύπου δηλώσεις.
    Το δελτίου τύπου, τελικά, ήταν εύστοχο.
    Όσοι γνωρίζουν την, καλυμένη με δημοκρατικό προσωπείο, διεισδυτικότητα του ελληνικού εθνικισμού σε όλους του πολιτικού χώρους (ακόμη και στο σοσιλιστικό) το καταλαβαίνουν πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. πρώτα από όλα στο εθνικο-σοσιαλιστικό...
    που επιτρέπει στο ναζιστικό πολιτικό ΤΑΧΑΛΙΑ περιθώριο να εκμεταλεύεται ξεδιάντροπα την ανοχή της Δημοκρατίας μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τα χριστούγεννα η θεσσαλονίκη θα γεμίσει από εθνικά μακεδόνες πολίτες...
    για πολλούς είναι ο πατρογονικός τόπος των γονέων τους...
    μήπως ΤΑΧΑΛΙΑ και οι φίλοι τους κάτοχοι των κλεμμένων περιουσιών των μακεδόνων θα κάνουνε καμία εκδήλωση ΣΥΓΝΩΜΗΣ...
    η ακόμα ζούνε με την μέθη και την αλαζονεία των ευρωπαϊκών κονδυλίων των κουτόφραγκων...
    μήπως θα πρέπει να ξεπλυθούν από τα εγκλήματα που κάνανε στους μακεδόνες...
    γιατι ή ώρα της Θείας Δίκης πλησιάζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. για τη σημερινή εκφυλιστική προ9πτωχευτική κατάσδταση ο καθένας μας έχει ευθύνη τόσο άμεση όσο και έμμεση με την ΑΝΟΧΗ μας στο υπερδιακομματικό εθνικιστικό μπλόγκ το οπόίο όντως αντιπαραγωγικό απομυζά και παρασιτεί σεδ βάρος όλης της κοινωνίας και των χρηματ9οδοτών της ευρωπαίων φορολογούμενων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μα καλά, από ποιανού "φωστήρα" τη γκλάβα βγήκε το περιεχόμενο του δελτίου τύπου?
    Με τέτοιου είδους ανακοινώσεις όχι μόνο δεν θα αντιστραφεί η πορεία συρρίκνωσης του αριθμού ψηφοφόρων του ΟΤ, αλλά θα επιταχυνθεί κιόλας!
    Μπας και υπάρχουν τίποτα βαλτοί να το διαλύσουν το κόμμα? Ελεος δηλαδή.
    Είναι κατάντια να αρχίσεις να μοιάζεις με αυτούς που κατακρίνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Eponymous
    Ως προς το πρώτο σου ερώτημα: Το περιεχόμενο του δελτίου τύπου βγήκε από τη γκλάβα ανθρώπων που ξέρουν να ερμηνεύουν τι κρύβεται πίσω από τις αθώες φαινομενικά, αλλά, εθνικιστικές κατά βάθος δηλώσεις Ελλήνων Αξιωματούχων όπως του κ. Δρούτσα.

    Ως προς το δεύτερο ερώτημα: Μη παριστάνεις τον "καλοθελητή" που, δήθεν, ενδιαφέρεται για τον αριθμό των ψήφων του Ουράνιου Τόξου. Αναμασάς τις ανόητες θεωρίες των εκάστοτε Ανόητων κυβερνώντων οι οποίες στοχεύουν να εξισώσουν το μέγεθος της Μακεδονικής κοινότητας με τις ψήφους του Ουράνιου Τόξου. Το Ουράνιο Τόξο έχει, ήδη, απαντήσει σε τέτοιους ανόητους ισχυρισμούς:
    "...υπάρχει μια τάση σε ένα μέρος της Ελληνικής κυβέρνησης να εξισώνει το μέγεθος της Μακεδονικής μειονότητας με την πολιτική συμμετοχή των πολιτών όπως αυτή εκφράζεται στις εκλογές. Δηλαδή, ότι ο αριθμός των ψήφων που έλαβε η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο είναι αντίστοιχος με τον αριθμό των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα. Όμως οι Μακεδονόφωνοι ψηφίζουν πολλά κόμματα και όχι αποκλειστικά την Ε.Ε.Σ – Ουράνιο Τόξο.
    Ο πιο δημοκρατικός και ακριβής τρόπος για να καταγραφεί ο αριθμός των ατόμων που ανήκουν σε μια γλωσσική ή εθνική μειονότητα δεν είναι μέσω των εκλογών αλλά μέσω μια εθνικής απογραφής."

    (απο την ανκοίνωση του Ουράνιου Τόξου για την ημερα των Ανθρωπίνων Αικαιωμάτων 10-12-2009 http://www.vinozito.gr/news/2009/december09_g.asp)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν αναμασάω τίποτα. Το ξέρω πως οι Μακεδόνες (γιατί τους λες "Μακεδονόφωνους;;; όπως οι Ελληνες λένε τους Αλβανούς "Αλβανόφωνους";) ψηφίζουν πολλά κόμματα. Μόνο ένα όμως αυτοπροσδιορίζεται ως κόμμα της μειονότητας. Δεν εξισώνω τους ψήφους του ΟΤ με το μέγεθος της μειονότητας, απλά σημειώνω πως η πολιτική του ΟΤ απομακρύνει τους Μακεδόνες από αυτό που υποτίθεται οτι είναι "κόμμα τους".

    Οσο για τον κάθε "Δρίτσα", μη ξεχνάμε πως ο πρώτος που έθεσε θέμα ταυτότητας κλπ στο πλαίσιο των συνομιλιών ήταν ο Γκρούεφσκι. Οι "Δρίτσες" της άλλης πλευράς άρπαξαν την ευκαιρία.

    Η εθνικιστική πολιτική του Γκρούεφσκι, με την οποία έχει ευθυγραμμιστεί το ΟΤ, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα (και αντιπάθειες) στην εν Ελλάδι μειονότητα και αυτό αποτυπώνεται στα εκλογικά αποτελέσματα. Τόσο δύσκολο είναι το αντιληφθούν μερικοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λάθος, Δρούτσας. Δε φταίει ο Δρίτσας, προφανως :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. όχι μέσω εθνικής απογραφής αλλά μέσω ευρωπαικής και εγγυημένης απογραφής...
    φυσικά με την διασφάλιση της ανωνυμίας...
    ακόμα και ο αριθμός των ψήφων του ουράνιου τόξου είνι μεγαλύτερος από την αναγνωρισμένη ελληνκή μειονότητα της τουρκίας...
    μιά ελεύθερη απογραφή των εθνοτήτων της ελλάδος θα ανεδείκνυε όλες τις κυρίαρχες εθνότητες της με την μακεδονική εθνική κοινότητα σε πρώτη θέση...
    βέβαια θα αναδείκνυε επίσης την μοναδική εθνική μειονότητα-και όχι κοινότητα της ελλάδος, την ΕΛΛΗΝΙΚΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. οι εθνοτικά μακεδόνες με διατηρημένη αλλά και αφαιρεμένη ελληνική υπηκοότητα πλησιάζουνε το ενα εκατομμύριο..
    από την φλώρινα και καστοριά, την εορδαία και την πέλλα , την ημαθία και το κιλκίς,τις σέρρες και τη δράμα, και φυσικά την πόλη μας την θεσσαλονίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. οι ανακοινώσεις του ουράνιου τόξου απευθύνονται τόσο στο εσωτερικό όσο και κυρίως στο εξωτερικό ακροατήριο....
    αν δεν είναι τεκμηριωμένες το ουράνιο τόξο δεν θα έχει πλέον το προνόμιο να συνομιλεί με τους ευρωπαίους αξιωματούχους...
    αν όμως είναι τότε σαφώς και θα έχουμε πολιτική αναβάθμιση...
    ο δημόσιος λόγος μερικών κρατικών ανώτατων λειτουργών είναι ρατσιστικός,εθνικιστικός και άκρως αντιευρωπαικός..
    είτε του αλβανού δρούτσα είτε του ασιάτη χρυσοχοίδη...
    το μέχρι τώρα στρογγύλεμα και η ανοχή στο κακό με την προσδοκία διόρθωσης και συμμόρφωσης με το ευρωπαικό κεκτημένο , έλαβε τέλος με την συνθήκη της λισσαβώνας...
    από τώρα και μετά τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μακεδονική σάρισσα21 Δεκεμβρίου, 2009 15:40

    Ο γνωστός ψευτοεπιστήμονας υπουργός βούλγαρος εθνκιστής μποζίνταρ ντιμιτρώφ ισχυρίζεται ανεπιτυχώς ότι η μακεδονική ταυτότητα αποτελεί μέρος της βούλγαρικης ταυτότητας...
    Ο νέος ελληνας εθνικιστής Δρούτσας με αλβανική καταγωγή δημόσια δηλώνει ως υφυπέξ ότι η μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ελληνικής εθνοτικής ταυτότητας....
    Συνεπώς η μόνη λύση είναι να οδηγηθεί αυτή η διαφορά στο διεθνές δικαστήριο της χάγης όπου θα αποδειχθεί περίτρανα ότι καμίας άλλης εθνικής ταυτότητας δεν αποτελεί μέρος η μακεδονική εθνική ταυτότητα αλλά όπως όλες οι ταυτότητες είναι αυτοτελείς και ανεξάρτητες...
    ούτε υφίσταται ανάγκη ονοματολογικής γεωγραφικής τροποποίησης γιατι δεν υπάρχει άλλη εθνοτική ταυτότητα με αναφορά στο μακεδονικό προσωνύμιο , διαφορετική τόσο από την μακεδονική όσο και από τις παραπάνω ελληνική και βουλγαρική...
    στη μακεδονία υπάρχει μόνο ΜΙΑ εθνότητα με το προσωνύμιο μακεδονική , όπως και μία με το προσωνύμιο ελληνική , βουλγαρική,αλβανική,βλάχικη...
    φυσικά όλοι ελεύθερα κάνουν χρήση του όρου μακεδονικός με γεωγραφική έννοια..
    οι μακεδόνες χαίρονται που΄μη μακεδόνες κάνουν χρήση του όρου μακεδονικός έστω για καιροσκοπικούς λόγους...
    είτε αφορά τον βλάχο μέρτσο, είτε τον πελλοπονήσιο άνθιμο, είτε τον κρητικό ζουράρι,είτε τον ασιάτη έποικο τον πόντιο ψωμιάδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην ελλάδα...
    για να μην τρελαθούμε όταν στα αμιγή μακεδονικά χωριά μας είμαστε 100% πλειονότητα...
    Αντίθετα υπάρχει εθνική μακεδονική κοινότητα ελλάδος...
    στην ελλάδα υπάρχει μόνο μία εθνική μειονότητα και αυτή είναι η ελληνική με μέλη τους γνωστούς υπερδιακομματικούς εθνικιστές...
    η μη αναγνώριση της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας αποτελεί τον πυρήνα της ελληνικής εθνικιστικής πολιτικής εδω και έναν αιώνα , έστω και με παλινωδίες...
    ο γκρουέφσκι απλώς το έθεσε ως επιβαλλόμενο μέρος της λύσης...
    οι μακεδόνες της ελλάδος και το ουράνιο τόξο καμία σχέση δεν έχει με το BMRO...
    ισα ισα που μέχρι πρόσφατα σοσιαλίζανε...
    αν αυτές οι δηλώσεις των δρούτσα, χρυσοχοιδη,σαμαρά αφορούσαν τους εβραίους αντί τους μακεδόνες η αντίδραση της διεθνούς κοινότητας θα ήταν 1000 φορές μεγαλύτερη..
    δυστυχώς στην ελλάδα η απουσία της κοινωνίας των πολιτών έχει ως αποτέλεσμα οι δημοκρατικές δυνάμεις να είναι περιορισμένες..
    η ανακοίνωση του ουράνιου τόξου είναι δυστυχώς σταγόνα στον ωκεανό...
    μία περιδιάβαση στο ιταλόφωνο διαδίκτυο και θα διαπιστώσετε την αντίδραση των ιταλών δημοκρατών στον λαικιστή και δημαγωγό μπερλουσκόνι...
    πολύ χειρότερα βέβαια στο αγγλόφωνο διαδίκτυο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μάλιστα!
    Αμεριακανο-πολωνο-δε-ξερω-γω-τι ο Παπαπνδρέου, Αλβανός ο Δρούτσας, Ασιάτες και Πόντιοι οι Ψωμιάδης-Χρυσοχοίδης, Βλάχος ο Μέρτζος και λοιπα... (ουδείς Ελληνας έτσι;)

    Κατά τα άλλα, επικρίνουμε τη νεοελληνική εθνικιστική τύφλωση. Δε βλέπουμε λίγο τα μούτρα μας στο καθρέφτη πρώτα?

    Τι μπορείς άραγε να πετύχεις με μια πολιτική "οφθαλμός αντί οφθαλμού", εκτός από το να μείνουμε στο τέλος όλοι τυφλοί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πάντως το θετικό είναι ότι βλέπεις πια Μακεδόνες από την Ελλάδα και γράφουν στο διαδίκτυο, και έχει παρουσία η άποψη τους πια. Πριν λίγα χρόνια αυτό δεν ήταν καθόλου αυτονόητο.
    Αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί και ίσως και να βγει και κάποιο φόρουμ για συμμετέχοντες από την Ελλάδα (στο Ελληνικά/Μακεδονικα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. η μη αναγνώριση της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας αποτελεί πάγια ελληνική πολιτική εδώ και δεκαετίες.
    ουδεμία σχέση έχει με την σημερινή πολιτική ηγεσία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
    αυτή η άρνηση μέχρι πρόσφατα επεκτείνονταν με διάφορες μορφές και στην βουλγαρική , την αλβανική ακόμα και την ρουμανική ταυτότητα όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων της περιόδου του μεσοπολέμου.
    κανένας εθνικά έλληνας δεν αισθάνεται εθνικά μακεδόνας.
    φυσικά οι κάτοικοι της ελληνικής/αιγαιατικής μακεδονίας κάνουν χρήση της γεωγραφικής έννοιας του όρου μακεδόνας.
    καιροσκοπική χρήση του όρου μακεδόνας κάνουνε και ο ρητικός ζουράρις, ο πελλοπονήσιος άνθιμος, ο ασιάτης έποικος ψωμιάδης
    για τους εθνικά μακεδόνες της ελλάδος είναι τιμή που οι εθνικά έλληνες συμπολίτες τους κάνουν γεωγραφική χρήση του όρους μακεδόνας, αφού φυσικά ουδεμία αποκλειστικότητα και μονοπώληση τόσο του παρόντος όσο και του παρελθόντος της Μακεδονίας το οποίο θεωρούν ΚΟΙΝΟ για όλες τις εθνότητες της μακεδονίας-βλάχους,αλβανούς,βούλγαρους, τούρκους, ελληνες, εβραίους και φυσικά τους μακεδόνες την πλειοψηφούσα μακεδονική εθνότητα.
    η ελλάδα δεν αναγνωρίζει καμία εθνότητα πλήν της ελληνικής στην επικράτεια της.
    έτσι ενώ αποδέχεται το πολυεθνικό και πολυγλωσσικό χαρακτήρα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, τον πολυεθνικό χαρακτήρα όλων των γειτονικών κρατών που προήλθαν από την διάλυση της αυτοκρατορίας, τον πολυεθνικό χαρακτήρα της οθωμανικής μακεδονίας - γνωστή ως μακεδονική σαλάτα
    αρνείται την αναγνώριση του ένα εκατομμύριου εθνικά μακεδόνων με ελληνική υπηκοότητα στο 51% της νότιας/αιγαιατικής μακεδονίας παρά την καταδίκη της ελλάδος όλων των διεθνών οργανισμών και του ευρωπαικού δικαστηρίου.
    την ίδια στιγμή λοιδωρεί τον αναγνωρισμένο πολυεθνικό χαρακτήρα της δημοκρατίας της μακεδονίας.
    η εθνικιστική ελληνική παραφροσύνη μάλιστα θεωρεί τους εθνικά μακεδόνες πολίτες της ως εθνικά έλληνες ενώ τα αδέλφια και τα ξαδέλφια τους στη δημοκρατία της μακεδονίας αλλά και στις υπόλοιπες πρώην ανατολικές χώρες ως "μη έλληνες το γένος" απαγορεύοντας ακόμα και την απλή επίσκεψη στις πατρογονικές εστίες τους.
    παρομοίως δεν αναγνωρίζει την τουρκική εθνική ταυτότητα των μουσουλμάνων της δυτικής θράκης παρότι αναγνωρίζει την τουρκική γλωσσική τους ταυτότητα...
    ούτε την βλάχικη ούτε την αρβανίτικη/αλβανική εθνική ταυτότητα παρότι σχεδόν όλα τα μέλη της ελληνικής πολιτικής,πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας είναι αντικειμενικοί φορείς των παραπάνω εθνοτήτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ούτε βόρειομακεδόνες υπάρχουν στην δημοκρατία της μακεδονίας, ούτε νότιομακεδόνες στην ελληνική δημοκρατία υπάρχουν , ούτε ανατολικομακεδόνες στην βουλγάρικη δημοκρατία ούτε δυτικομακεδόνες στην αλβανία.
    ολοι οι παραπάνω ειναι απλά ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και ευρωπαίοι πολίτες της περιφέρειας της ευρώπης, της Μακεδονίας.
    Ανεξάρτητα της εθνοτικής, της γλωσσικής και της θρησκευτικής τους ταυτότητας.
    ERGA OMNES ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το γεγονός ότι σήμερα βλέπεις Μακεδόνες να γράφουν στο διαδίκτυο δεν οφείλετε στο κόμμα Ουράνιο Τόξο η στους «αγώνες« του, αλλά σε πρωτοβουλίες Μακεδόνων που άνοιξαν τα ματάκια τους και είδαν ότι μπορούν να επικοινωνούν μέσα από ΔΩΡΕΑΝ blogs , YOUTUBE και να ακούγεται η φωνή τους.
    Βεβαίως, να δημιουργηθεί και φόρουμ για ανταλλαγές απόψεων και ειδήσεων που αφορούν τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα.
    Πρέπει οι Μακεδόνες να δραστηριοποιηθούν σε πολλά πεδία (ιντερνέτ, εφημερίδα τύπου Ζόρα, συλλόγους, κτλ) και μπορούν να το κάνουν, χωρίς το Ουράνιο Τόξο το όποιο τα τελευταία χρόνια το μόνο που κάνει είναι να μας εκθέτει αρνητικά στα μάτια των Ελλήνων συμπολιτών μας, ιδικά τώρα με τα 2 τελευταία Δελτία Τύπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 1. Φορουμ για ανταλλαγές απόψεων και ειδήσεων που αφορούν τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα υπάρχει ως τμήμα στο http://www.maknews.com/forum/ellniko
    Για ποιο λόγο να δημιουργηθεί άλλο ξεχωριστό;

    2. Εχω ξαναγράψει οτι δεν διαφωνώ με τη διαφωνία. Ισα-ίσα η διαφωνία είναι ζωντανή αποδειξη της ύπαρξης των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα.
    Το Ουράνιο Τόξο είναι ο βασικός πυρήνας των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα γύρω απο τον οποίο περιστρεφόμαστε όλοι μας. Και αυτοί που το ψηφίζουμε και αυτοί που δεν το ψηφίζουν με τις συμφωνίες μας και με τις διαφωνίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μακ, εδώ! Ναι; :-)22 Δεκεμβρίου, 2009 14:56

    Σιγά βρε Αμπετσενταρ, το ΟΤ είναι ο ήλιος γύρω από τον οποίο περιστρεφόμαστε... έλεος!
    Εχει γίνει πια ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα.

    Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να πει πως "τα πήρε στο κρανίο" το Ουρ. Τόξο που έχασε η ΝΔ τις εκλογές και άρχισε να βγάζει πολεμικά ανακοινωθέντα! :-)

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Οφείλεται στη "συμπεριφορά" του ΟΤ που διώχνει τους Μακεδόνες.

    Αντε, καλή χρονιά και τα υπόλοιπα δελτία να μην γράφονται όταν σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! Ψυχραιμία χρειάζεται στη πολιτική, όχι "άιντε γιούργια να τους φάμε" (αυτά τα καναν άλλοι και είδαμε πως κατάντησαν...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δηλαδή το Ουράνιο Τόξο θεωρεί τον εαυτό του σαν τον ομφαλό όλης της Μακεδονίας και των απανταχού Μακεδόνων; Μεγάλη ιδέα έχει για τον εαυτό του αν κρίνουμε από τα μετρήσιμα πολιτικά αποτελέσματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @κακεντρεχή και χαζοχαρούμενε Μακ, εδώ! Ναι; :-)
    Ακόμη και εσύ περιστρέφεσαι γύρω από το Ουράνιο Τόξο, έστω σε ανάποδη τροχιά.
    Τέτοια κακόβουλα σχόλια «καλοθελητών» έχω ένα σωρό στα σκουπιδια. Το δικό σου θα το αφήσω για να βλέπουν και να γνωρίζουν οι αναγνώστες το υφάκι των κακεντρεχών και κακόβουλων σαν εσένα.

    @ανώνυμε 6:10
    Δεν είπα τι θεωρεί το Ουράνιο Τόξο για τον εαυτό του. Είπα τι θεωρώ εγώ για το Ουράνιο Τόξο. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. μήπως μπελο μόρε καλύτερα θα είναι να μην ασχολείσαι με θέματα που δεν έχεις γνώσεις, όπως τα πολιτικά?
    επικεντρώσου καλύτερα στα πολιτιστικά στα οποία κάτι καταλαβαίνεις.
    οι δύο τελευταίες ανακοινώσεις του ουράνιου τόξου, ιδιαίτερα η σχετική με τον υπερεθνικιστή αλβανοδρούτσα ήταν απόλυτα επιτυχημένες για αυτό συνάντησαν την λυσσαλέα αντίδραση των χρυσαυγιτών.
    μήπως άθελά σου συντάσσεσαι και εσύ με τους παραπάνω?
    μήπως θίχτηκε κανένα σόι σου?
    η μήπως έχεις υψηλό πυρετό?
    η πολιτική αποτελεσματικότητα ενος κόμματος ουδεμία σχέση έχει με τους ψήφους.
    το ουράνιο τόξο είναι το ελληνικό κόμμα με την υψηλότερη ευρωπαική εναρμόνιση.
    έχει προσφέρει στην ελληνική δημοκρατία πολύ περισσότερα από ότι τα εθνικιστικά βουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά κόμματα στην εμβάθυνση της δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Το σχόλιο του Stefanos, γνωστός και ως stefanos.gr, πήγε εκεί που του αξίζει. Στα σκουπίδια. Αν θεωρεί οτι αδικήθηκε ας το αναρτήσει αυτούσιο στο πιο χαλιά blog με το οποίο συνεργάζεται. Όταν λέω αυτούσιο εννοώ ακριβές αντίγραφο χωρίς καμιά αλλαγή. Έχει κρατηθεί αντίγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμε 12:25, δυστυχώς για το Ουράνιο Τόξο, εγώ καταλαβαίνω περισσότερο από πολιτική απ’ ότι ολόκληρο το κόμμα αυτό, το οποίο όμως πρέπει να ομολογήσω ότι είναι «μανούλα» στην σκέτη προπαγάνδα, χωρίς πολιτική ουσία.
    Οι περισσότεροι Μακεδόνες άλλωστε που καταλαβαίνουν από πολιτική, αποφεύγουν το Ουράνιο Τόξο σαν ο διάβολος το λιβάνι, και καλά κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Το ξέρω το φόρουμ του maknews, έχω γράψει εκεί πέρα αλλά δε νομίζω ότι είναι το καλύτερο μέρος για να γράψει κανείς. Γιατί εκεί ο χώρος κυριαρχείται από άτομα της διασποράς που τα βλέπουν αλλιώς τα πράματα. Ούτως ή άλλως εκεί δεν έχει μεγάλη συμμετοχή.
    Το maknews είναι χώρος της Μακεδονικής διασποράς και τίποτα παραπάνω.
    Καλύτερα είναι να δημιουργηθεί από την αρχή ένας χώρος συζήτησης για άτομα από την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. οι πρωτοφανείς ιστορικές διώξεις των Μακεδόνων από το ελληνικό κράτος, οι οποίες εκλεπτυσμένες συνεχίζονται μέχρι σήμερα έχουν σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη φόβου ο οποίος συνοδεύει τους Μακεδόνες από την γέννησή τους.
    έτσι αποτελεί ηρωική πράξη η δημόσια εκδήλωση της μακεδονικής εθνικής ταυτότητας.
    αυτό συμβαίνει με τα στελέχη του ουράνιου τόξου τα οποία με κίνδυνο της ζωής τους διεκδικούν τα νόμιμα δικαιώματα τω μακεδόνων.
    η πλειοψηφία των μακεδόνων, όπως εγώ πήραμε θάρρος εξαιτίας της δράσης των λίγων στελεχών του ουράνιου τόξου το έργο του οποίου και η επίδρασή του στην ελληνική πολιτική είναι πολλαπλά μεγαλύτερο σε σχέση με την αριθμητική δύναμη των ψηφοφόρων του.
    οποιος μακεδόνας επιθυμεί να ενεργοποιηθεί στα πλαίσια άλλου μακεδονικού κόμματος ή άλλου φορέα μπορεί να το κάνει ελεύθερα αρκεί να μην μπερδεύει τους φίλους με τους εχθρούς των μακεδόνων.
    οφείλει να επικεντρωθεί στον αντιμακεδονισμό των κομμάτων εξουσίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ , το ενδιαφέρον για τα οποία έχει ατονήσει τελευταία.
    αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο βαθμός εξελληνισμού άλλων εθνοτήτων στη πατρίδα μας είναι πολύ μεγαλύτερος, με πρώτους τους αρβανίτες/αλβανούς αλλά και τους βλάχους.
    οι οποίοι όχι μόνο δεν κάνουν σχεδόν τίποτε για την ταυτότητα τους παρότι οι διώξεις τους για ευνόητους λόγους είναι σαφώς μικρότερες των μακεδόνων.
    αντίθετα μερικοί από αυτούς όπως οι δρούτσας και παπούλιας τα αγαπημένα παιδιά του καρατσαφύρερ είναι πρωταγωνιστές σε αντιμακεδονικές ενέργειες.
    ας επικεντρωθούμε στους υπερεθνικιστές οι οποίοι έχουνε ξεσαλώσει λόγω της σταδιακής υποχώρησης του κράτους-έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Ανώνυμε 2:43pm
    Το σχόλιό σου πηγε στο φυσικό του χωρο: Στα σκουπίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. αφού μπέλο μόρε καταλαβαίνεις από πολιτική τότε κάνε και εσύ ένα πολιτικό φορέα που θα υποστηρίζει τα δικαιώματα των Μακεδόνων, έτσι ώστε να μπορούν οι Μακεδόνες να έχουν δικαίωμα επιλογής και να κρίνουν.
    επί του παρόντος ηρέμησε , ασχολείσου με τα του οίκου σου και μη καταστρέφεις ότι θετικό έχεις κάνει, το οποίο είναι εκτιμητέο από τους Μακεδόνες.
    παράλληλα προσπάθησε να αναβαθμισθείς πολιτικά αφού σε πολλά πεδία οι απόψεις σου είναι ξενοφοβικές.
    μην συμπαρατάσεσαι, έστω και άθελα με του Χρυσαυγίτες και τους όμοιους τους οι οποίοι πολεμούν το Ουράνιο Τόξο σαν ο διάβολος το λιβάνι.
    φυσικά η τεκμηρίωμένη με προτάσεις και μη κακόβουλη κριτική από οποιονδήποτε του ουράνιου τόξου είναι ευπρόσδεκτη από τους Μακεδόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. η ελευθερία της έκφρασης έχει περάσει σε ανώτερο επίπεδο στο κόσμο λόγω του Διαδικτύου και των διαδραστικών μορφών επικοινωνίας του facebook , του twitter και άλλων.
    φυσικά και λόγω των μπλόγκς
    παρομοίως με την διάδοση των κινητών τηλεφώνων και των sms.
    βέβαια το ζητούμενο είναι η διάδοση αυτών των μέσων στην πατρίδα μας να καλύψει όλο τον πληθυσμό.
    γιατί σήμερα είμαστε στις κατώτερες θέσεις της Ε.Ε σε σχέση με το Διαδίκτυο.
    αφού όπως υποστηρίζουνε πολλοί ακτιβιστές ενα από τα βασικότερα προβλήματα της χώρας μας σχετίζεται με την ΑΓΝΟΙΑ της ευρωπαικής νομοθεσίας και πραγματικότητας.
    υπενθυμίζω ότι οποιαδήποτε παραβίαση από την ελληνική διοίκηση των άρθρων της συνθήκης της λισσαβώνας και του συνδεδεμένου με αυτήν Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε μπορούμε να απευθυνόμαστε σε ελληνικό δικαστήριο με αίτημα για γνωμοδότηση απο το Δικαστήριο της Ε.Ε.
    Σε περίπτωση αποδοχής από το ελληνικό δικαστήριο του αιτήματός μας, η παραπάνω γνωμοδότηση του ΔΕΕ θα έχει πλέον δεσμευτικό χαρακτήρα .
    είτε αυτό αφορά ζητήματα γλωσσικά είτε εθνοτικά είτε θρησκευτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Εγκρίνονται και δημοσιεύονται τα σχόλια που κινούνται εντός του πεδίου της ελευθερίας της έκφρασης, προάγουν το διάλογο και σέβονται την εθνική, εθνοτική, θρησκευτική, γλώσσική και κάθε διαφορετικότητα.

    -------------------------------------------------
    τα υβριστικά και ρατσιστικά ΠΑΡΑΝΟΜΑ σχόλια των χρυσαυγιτών και των συνοδοιπόρων τους δεν θα πρέπει ούτε να αφαιρούνται, ούτε να εγκρίνονται ούτε φυσικά νά δημοσιευονται μολύνοντας το παρόν αξιόλογο μπλόγκ.
    από ότι γνωρίζω αυτό μπορεί να γίνει δίχως να δημοσιεύεται το γεγονός της αφαίρεσής τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το Ουράνιο Τόξο δεν συμπεριφέρεται ως πολιτικό κόμμα αλλά ως φορέας τύπου NGO γιατί οι μόνες επιτυχίες που έχει να παρουσιάσει είναι οι εκδόσεις 2 βιβλίων και η προώθηση τους στην αγορά. (Βιβλίο-πλασιέ, δηλαδή).
    Όσο για τις ιδέες μου τις «ξενοφοβικές», μάλλον αναφέρεσαι στο δημοψήφισμα στην Ελβετία για τους μιναρέδες, με το οποίο συμφωνώ όσο αφορά το αποτέλεσμα του. Δεν είναι λόγο αντί-μουσουλμανισμού, αλλά είμαι εξίσου αντίθετος και με τα καμπαναριά, τους πελώριους σταυρούς σε βουνά, πλατείες και όπου αλλού, εβραϊκά σύμβολα σε δημόσιους χώρους, κτλ. Είμαι υπέρ σύγχρονων σεμνών και ταπεινών ναών για τις θρησκεύτηκες ανάγκες όσων πιστεύουν σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα. Δεν είμαι υπέρ του γκρεμίσματος ιστορικών ναών του παρελθόντος είτε είναι εκκλησίες, τζαμιά η συναγωγές, τα οποία θεωρώ ιστορικά μνημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή