Κυριακή, Απριλίου 11, 2010

Εμείς δεν είμαστε ούτε Βούλγαροι, όπως μας λένε, ούτε Έλληνες. Είμαστε Μακεδόνες.

Ακολουθεί ακόμη ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Ριζοσπάστης» με ημερομηνία δημοσίευσης Τρίτη 10 Μαρτίου 1936, της εποχής του μεσοπολέμου στο οποίο καταγράφονται οι διώξεις των Μακεδόνων στην Ελλάδα.

---------

clip_image002

ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Πήραμε το παρακάτω γράμμα:

Φίλε «Ρίζο»

Αποτεινόμαστε σε σένα που είσαι η μοναδική αντιφασιστική εφημερίδα και που υποστηρίζεις πάντα τις κατατρεγμένες από την κεφαλαιοκρατία εθνικές μειονότητες και ζητάμε να μας υπερασπιστείς με τη δυνατή φωνή σου.

Εμείς δεν είμαστε ούτε Βούλγαροι, όπως μας λένε, ούτε Έλληνες. Είμαστε Μακεδόνες. Ωστόσο η κεφαλαιοκρατία καλλιεργεί έντεχνα το μίσος των Ελλήνων ενάντια σε εμάς, λέγοντάς μας Βούλγαρους και Κομιτατζήδες.

Τώρα τελευταία με την μεταστάθμευση του 65ου συντάγματος απ’ το Κιλκίς, ξαπολύθηκε πάλι πιο άγρια τρομοκρατία σε βάρος μας. Φανατίζουν το στρατό και διατάζουν να μας χτυπούν ώσπου να μας βγάλουν αίμα, άμα μας ακούσουν να μιλάμε στη γλώσσα μας. Να και μερικά τελευταία επεισόδια:

Την τελευταία Κυριακή του Kαρναβαλιού στο καφενείο «Πανελλήνιο» μερικοί Μακεδόνες τραγουδούσαν μακεδονικά. Μια παρέα αξιωματικών σηκώθηκε και προκάλεσε επεισόδιο. Τότε ο Μακεδόνας Τάκης Βλάχος διαμαρτυρήθηκε και είπε: «Εδώ είναι Βουλγαρία!» εννοώντας ότι εδώ είναι αφάνταστη [η] τρομοκρατία [όπως στη Βουλγαρία]. Τον τσάκισαν στο ξύλο και τον δίκασαν σε ένα μήνα φυλακή. Στο μαγέρικο του Καράϊτση οι στρατιώτες με πρόφαση πως δεν τους έδωσαν χαρτιά να παίξουν, έσπασαν στο ξύλο τους Γ. Γραμματικό, Κώστα Μάγκρη και άλλους. Κάθε μέρα σημειώνονται τέτοια επεισόδια και ασφαλώς αργότερα θα έχουμε περισσότερα. Ύστερα απ’ αυτά μια επιτροπή επαγγελματική πήγε στη Διοίκηση του Συντάγματος και διαμαρτυρήθηκε για την τρομοκρατία. Τους είπαν πως θα κάνουν ανακρίσεις, αλλά τα επεισόδια θα πάψουν με τον όρο να πάψουν να μιλούν τη γλώσσα τους!

Κάνουμε έκκληση σε όλες τις ομάδες της Εσωτερικής Μακεδονικής Ελευθερωτικής Οργάνωσης και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Παλλαϊκού Μετώπου που αγωνίζεται για την ισοτιμία των μειονοτήτων, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας για την καταπάτηση της γλώσσας και των εθίμων μας, για την ελεεινή τρομοκρατία που εξασκείται σε βάρος μας.

Για την Εσωτ. Μακεδονική Ελευθερωτική Οργάνωση Γιαννιτσών: Στογιάνωφ, Τουρίκης, Τσίκπας, Λέσβος.

Γιαννιτσά 5-3-1936

---------

- Όποιος θέλει να κατεβάσει την σελίδα της εφημερίδας με την επιστολή των Μακεδόνων του 1936 να κάνει  κλικ εδώ (είναι σε μορφή pdf).

- Ερώτηση: Εάν σήμερα μια ομάδα Μακεδόνων έστελνε μια παρόμοια επιστολή στην ίδια εφημερίδα για να καταγγείλει τα όσα υβριστικά και ρατσιστικά γράφονται και λέγονται για τους Μακεδόνες θα την δημοσίευε όπως το 1936; Το κόμμα του οποίου όργανο είναι ο “Ριζοσπάστης” θα έφερνε το θέμα στην Βουλή;

9 σχόλια:

  1. Μ'αρέσει που από τη μια παραπονιούνται πως τους λένε κομιτατζήδες και από την άλλη υπογράφουν ως ΕΜΕΟ. Ούτε τότε ούτε και τώρα μπορούσατε να κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το blog. Είναι το καλύτερο από όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Έψαχνα καιρό να βρω ένα τέτοιο blog που να ενημερώνει τον έλληνα πολίτη για την ιστορία του μακεδονικού έθνους, τις παραδόσεις του και πολλά άλλα.

    Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά και στο δικό μου blog-site:
    http://www.georgeantoniades.blogspot.com/

    Eπίσης μπορείτε να διαβάσετε όλη την αρθογραφία μου που βρίσκεται στο:
    http://www.blogger.com/profile/11105832594842850168

    Αν προκύψει στο μέλλον κάποιο πρόβλημα από εθνικιστικά Ελληνικά blogs και σας στοχοποιήσουν για τις απόψεις σας ενημερώστε με γιατί δυστηχώς έχω πέσει και εγώ θύμα αυτών των επιτίδιων που προβάλουν ρατσιστικές απόψεις και συνομοσίες.

    Είμαι πρόθυμος ως ένας πολίτης της Ελλάδας και εθνικά Μακεδόνας να υπερασπιστώ οποιονδήποτε σύντροφο/συντρόφισσα στο ουράνιο τόξο και γενικότερα οποιονδήποτε Μακεδόνα στην Ελλάδα βρεθεί σε κάποια δύσκολη θέση στη ζωή του.

    Είμαι στη διάθεση σας 24 ώρες το 24ώρο.
    Τα πλήρη στοιχεία μου θα τα βρείτε στο facebook.

    Θα με βρείτε στο facebook ψάχνοντας με το email:
    antoniadis@hotmail.gr

    Μετά τιμής,
    Γεώργιος Αντωνιάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βλέπω στις τελευταίες αναρτήσεις σου, ότι αναδημοσιεύεις άρθρα του Ριζοσπάστη. Πιστεύεις ότι το ΚΚΕ (ακόμα και το παλιό) ενδιαφερόταν για την τύχη των Μακεδόνων ή όποιων άλλων μειοψηφιών?
    Στην αμέσως επόμενη δεκαετία (του '40) το ΚΚΕ έδειξε με τον πιο άτιμο τρόπο, ότι σκοπός του ήταν η προσέλκυση, μέσα από το συνεχές "γλύψιμο", των Μακεδόνων στις τάξεις του -πολιτικές και στρατιωτικές-, ώστε αυτό να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις την εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανωνυμε 9:49 AM, април 12, 2010
    Όλες σου οι γνώσεις είναι οι φήμες και διαδόσεις που ακούς (σχετικά με το μακεδονικό εννοώ). Είναι προφανές πως είσαι άσχετος με το θέμα.

    @ Georgios Antoniadis
    Pozdrav Giorgi

    @ Postol vojvoda
    Βασικά απάντησες μόνος σου στη ερώτηση που έκανες.
    Όμως, μπορείς να μου πεις εσύ τι ρόλο παίζεις; Εάν όπως ισχυρίζεσαι είσαι Βούλγαρος (δικαίωμά σου) που ζεί στην Ελλάδα τότε γιατί επιμένεις να κυκλοφορείς στα μακεδονικά blog; Γιατί δεν πηγαίνεις στα blog των Ακριδων και των Χάληδων της Μακεδονίας να πεις τον πόνο σου και να ζητήσεις το δίκιο σου; Οι Μακεδόνες δεν μπορουμε να κάνουμε τίποτα για την περίπτωσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απλά προσπάθησα να "ερμηνεύσω" την "καλοσύνη" του παλιού ΚΚΕ απέναντι στους Μακεδόνες. Και χαίρομαι που κι εσύ συμφωνείς, ότι τα πράγματα δεν ήταν τελικά όπως φαίνονταν, αλλά στην πραγματικότητα το ΚΚΕ έβλεπε τους Μακεδόνες ως δεξαμενή ψηφοφόρων και στρατιωτών για τον ΕΛΑΣ και τον ΔΣΕ. Εκτός κι αν δεν συμφωνείς, οπότε θα με ενδιέφερε να ακούσω την άποψή σου.
    Δεν είμαι σίγουρος σε ποιούς αναφέρεσαι, αλλά αν εννοείς τίποτα ελληνοεθνικιστικά μπλογκς σε πληροφορώ ότι κατά καιρούς τα παρακολουθώ -αν με ενδιαφέρει κάποια ανάρτησή τους-, όπως παρακολουθώ και τα μακεδόνικα μπλογκς.
    Και φυσικά εγώ δεν έχω κανένα πόνο να τους πω. Οι πρόγονοί μου -στους οποίους αφιερώνω την δική μου διαδυκτιακή προσπάθεια- μπορεί να είχαν και το ξέρω καλά. Εγώ όμως δεν έχω κανένα λόγο σήμερα να κλαίγομαι.
    Δεν πιστεύω ότι οι Ελληνες εθνικιστές χρειάζονται τη βοήθειά μου, μιας και πολλές εκδοχές του μακεδονικού τις βλέπουμε από τελείως διαφορετική οπτική.
    Αν πάντως ήξερα ότι η μακεδόνικη εθνική συνείδηση είναι κριτήριο για να μπορεί κάποιος να γράφει στα μακεδόνικα μπλογκς, πίστεψέ με, δεν θα έμπαινα στον κόπο.
    Στο κατώ-κάτω δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συγχαρητήρια για την πολύ καλή ανάρτησή σου...
    υπάρχουν όμως και άλλες παρόμοιες εκκλήσεις μακεδόνων μέσω του ριζοσπάστη για σταμάτημα των διώξεων τους από το ελληνικό κράτος...
    σε σχέση με τον κύριο Αντωνιάδη, επειδή εθνικά μακεδόνες με εβραϊκή θρησκεία είναι μάλλον λίγοι, καλό θα είναι να συμμετέχει σε σχολιασμό στα μακεδονικό μπλόγκς για να γνωρίσουμε τις πολιτικές απόψεις του....
    καθώς και να δώσει την δυνατότητα σχολιασμού ανώνυμου και ψευδώνυμου στο μπλόγκ του, όπως στο παρόν μπλόγκ...
    σχετικά με τον πόστολ νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα υπό τον όρο του εθνοτικού και γλωσσικού αλληλοσεβασμού...
    αλλο μακεδόνας και άλλο βούλγαρος...
    αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι μακεδόνες δεν σέβονται τους κοινούς ιστορικούς αγώνες , μεταξύ
    των μακεδόνων και των βούλγαρων...
    ασχετα αν οι μακεδόνες προδόθηκαν από τους εκσλαβισθέντες τουρκομογγόλους βούλγαρους
    εθνικιστές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Postol vojvoda
    Από όσο ξέρω δεν είναι κριτήριο η μακεδόνικη εθνική συνείδηση για να μπορεί κάποιος να γράφει στα μακεδόνικα μπλογκς.
    Ειδικά στο δικό μου blog ισχύει το κριτήριο να σέβεται ο σχολιαστής κάθε εθνική διαφορετική ταυτότητα. Εφόσον σέβεσαι την μακεδονική εθνική διαφορετική ταυτότητα όπως εγώ σέβομαι την βουλγαρική και ελληνική τότε μπορείς να γράφεις ελεύθερα τη γνώμη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η εισαγωγή στη νέα ιστορική πραγματικότητα που φέρνει η ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης της Βουλής γίνεται με την αναζήτηση στο αρχείο της του λεγόμενου «μακεδονικού» αλφαβηταρίου «abecedar», το οποίο τυπώθηκε το 1925 από το ελληνικό κράτος, ουδέποτε όμως κυκλοφόρησε, διδάχτηκε ή έγινε αποδεκτό από τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, και στο οποίο οι Σκοπιανοί στηρίζουν το σαθρό επιχείρημά τους για ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας.

    Η προπαγάνδα των Σκοπίων κορυφώθηκε με την επανέκδοση το 2006 του συγκεκριμένου αναγνωστικού από το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο» και την προσθήκη σε αυτό των νέων ανθελληνικών θέσεών τους. Το «σερφάρισμα» του Ελληνα αναγνώστη στο site της Βουλής τον πληροφορεί σε πρώτη φάση ότι εκτός από το «Μακεδονικό αναγνωστικό» μπορεί να διαβάσει και 9 βιβλία για τη «μακεδονική γλώσσα» και το «μακεδονικό αλφάβητο»! Επι πλέον, μαθαίνουμε ότι οι όροι «Μακεδονία» και «Ελλάδα» είναι ξεχωριστοί και λαμβάνουμε γνώση για βιβλία αναφορικά με τις μειονότητες στη χώρα «Ελλάδα» και το κράτος «Μακεδονία»!

    Στο πνεύμα αυτό και προς αποφυγή παρεξηγήσεων στον όρο «Macedonian» υπάρχει σε παρένθεση η επεξήγηση «FYROM», ενώ συνεχιστές της Ιστορίας των Αρχαίων Μακεδόνων εμφανίζονται οι Σκοπιανοί σε πέντε συνολικά links!

    Οπως ήταν αναμενόμενο, το γειτονικό κράτος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία. Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της μεγαλύτερης εφημερίδας των Σκοπίων,που αναπαράγει πιστά τις απόψεις της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, «Νova Makedonija», την περασμένη Τρίτη, αποκαλύπτει τη σοβαρότητα της συγκεκριμένης υπόθεσης. «Επιτέλους οι Ελληνες παρά τη ναζιστική τους συμπεριφορά αναγνώρισαν τη μακεδονική πραγματικότητα», υποστηρίζουν με προκλητικότητα οι συντάκτες του κειμένο προσθέτοντας: «Τώρα μένει η απόδοση των περιουσιών στους πρόσφυγες του εμφυλίου πολέμου και η πλήρης απόδοση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα»! Μάλιστα, για να ενισχυθούν οι σκοπιανοί ισχυρισμοί παρουσιάστηκε σχετική φωτογραφία του ιστοτόπου της Βουλής των Ελλήνων όπου γίνεται διαχωρισμός της Ελλάδας από τη «Μακεδονία» και φιλοξενείται βιβλιογραφία για τη «μακεδονική γλώσσα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν σύσσωμοι οι μεγαλύτεροι τηλεοπτικοί σταθμοί και όλα τα έντυπα μέσα των Σκοπίων.

    Πάντως από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης η ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής εμφανίζεται ως «προσωρινά μη διαθέσιμη» ενώ παραμένει άγνωστο όταν θα «ανέβει» ξανά αν θα περιλαμβάνει και νέες «μειονότητες» στη χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γκάφα ολκής: «Μακεδονία» τα Σκόπια με τη σφραγίδα της Βουλής
    Τρίτη, 13 Απρίλιος 2010 11:20 Ελλάδα

    Η περίφημη ψηφιακή βιβλιοθήκη του Κοινοβουλίου δικαιώνει τη ρητορική Γκρουέφσκι, αποδεχόμενη πλήρως τους όρους «Μακεδονία»,«μακεδονική μειονότητα» και «μακεδονική γλώσσα».
    ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου για τον εθνικό ρόλο της ψηφιακής βιβλιοθήκης ακυρώθηκαν από το περιεχόμενο των σελίδων της.
    ΣΕ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ της πιο ακραίας ανθελληνικής προπαγάνδας των Σκοπίων κινδυνεύει να μετατραπεί η Βουλή των Ελλήνων, αφού οι αλυτρωτικές επιδιώξεις του γειτονικού κράτους εις βάρος της χώρας μας φέρουν πλέον την επίσημη σφραγίδα του «ναού» της Ελληνικής Δημοκρατίας!

    ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΓΑΛΑΝΗ -manolisgalanis@protothema.gr

    Ποιος Ελληνας πολίτης θα μπορούσε να φανταστεί ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο θα δικαίωνε απόλυτα τη ρητορική της κυβέρνησης του Σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι, «αποδεχόμενο» κατά τον πιο πανηγυρικό τρόπο τον όρο «Μακεδονία», αναφερόμενο στην ΠΓΔΜ,ενώ παράλληλα θα υιοθετούσε τον ανιστόρητο ισχυρισμό της για την ύπαρξη «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα;

    Ποιος θα περίμενε ότι η εθνική μας αντιπροσωπία, τη στιγμή που ως χώρα δίνουμε αγώνα οικονομικής επιβίωσης και τα εθνικά μας θέματα βρίσκονται στην πιο κρίσιμη καμπή τους, θα έκανε λόγο για «μακεδονική» γλώσσα, ενώ θα παρουσιάζονταν με προκλητικό τρόπο ως απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων οι Σκοπιανοί;

    Οσο απίστευτο και εξοργιστικό και αν ακούγεται, όλες οι παραπάνω ανθελληνικές ιστορικές αλχημείες περιέχονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, προκαλώντας ερωτήματα τόσο για τους εμπνευστές τους όσο και για τη σκοπιμότητα τέτοιων ενεργειών. Ειδικότερα, από τις 17 Φεβρουαρίου 2010, μέσω της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης του Κοινοβουλίου, οι Ελληνες βλέπουν την Ιστορία τους να ξαναγράφεται και τους Σκοπιανούς να επιχαίρουν για την «εμπέδωση» της προπαγάνδας τους από τους θεμελιώδεις θεσμούς της χώρας μας. Το διθυραμβικό δελτίο Τύπου του προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, για το πέρασμα της βιβλιοθήκης της Βουλής στην ψηφιακή εποχή δυστυχώς εξελίχθηκε σε πρώτης τάξεως διαπραγματευτικό δώρο για τους γείτονες. «Πρόσβαση στην Ιστορία της Ελλάδας, με μία μόνο κίνηση στον υπολογιστή τους, από το σπίτι ή το γραφείο τους, αποκτούν όλοι οι πολίτες μέσω της νέας Ψηφιακής Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων», υποσχέθηκε ο κ.Πετσάλνικος, χωρίς να διευκρινίσει όμως ότι η ονομασία «Μακεδονία», μέσω Διαδικτύου, περνά στα χέρια των Σκοπιανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή