Πέμπτη, Μαΐου 06, 2010

НОВА ЗОРА - ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ

http://www.novazora.gr

 

Η σημερινή είναι μια ιστορική μέρα για το μακεδονικό κίνημα αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν μια πραγματικά ευρωπαική, δημοκρατική Ελλάδα. Κυκλοφορεί το πρώτο μαζικό μέσο ενημέρωσης στη χώρα μας που περιέχει ειδήσεις, άρθρα και σχόλια και στη μακεδονική γλώσσα. Μια γλώσσα που επίσημα δεν υπάρχει, ανεπίσημα όμως την μιλούν ή την καταλαβαίνουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο.

Η Нова Зора (Νόβα Ζόρα-Νέα Αυγή) είναι μια εφημερίδα που απευθύνεται πάνω από όλα στους Μακεδόνες που θέλουν να κρατήσουν την επαφή με τη μητρική τους γλώσσα, που επιθυμούν να την μάθουν καλύτερα και οι ίδιοι και τα παιδιά τους, που θέλουν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, να μάθουν για την ιστορία τους και τον πολιτισμό τους. Το μήνυμα που περνά είναι ξεκάθαρο: Οι καιροί του φόβου πέρασαν. Η χώρα μας δε μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από το δάχτυλό της , οφείλει να συμμορφωθεί και να προσαρμοστεί στα όσα συμβαίνουν σε όλες τις άλλες ευρωπαικές χώρες.

Η εφημερίδα απευθύνεται όμως και στο ευρύτερο κοινό, σ’ εκείνους που δεν αντέχουν πλέον τη συνωμοσία της μη-ενημέρωσης, στην οποία μας έχουν καταδικάσει τα υπόλοιπα ελληνικά ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογράφοι. Γι’ αυτό, θα προσφέρει στο αναγνωστικό της κοινό θέματα που δεν μπορεί να τα βρει πουθενά αλλού. Άγνωστες πτυχές γνωστών γεγονότων που έμειναν σκόπιμα στο σκοτάδι επι δεκαετίες, απλές καθημερινές ιστορίες, αναλύσεις και γνώμες χωρίς παρωπίδες, εξαρτήσεις και φτιασιδώματα. Αυτή είναι η μόνη μας δέσμευση.

Είναι πολύ θετικό ότι η κυκλοφορία της Нова Зора συμπίπτει με την βαθύτερη ίσως κρίση απο καταβολής του νεοελληνικού κράτους, με μια περίοδο που ελπίζουμε ότι θα κάνει πολλους Έλληνες να αναθεωρήσουν εκ βάθρων τα όσα πίστευαν και να κάνουν μια νέα αρχή. Η χώρα μας έχει ακριβώς αυτό ανάγκη: να αφήσει στην άκρη το αδιέξοδο παρελθόν που την οδήγησε σε οικονομική, πολιτική και κοινωνική χρεωκοπία, να επανεξετάσει τη σχέση της με τους πολίτες της που έχουν διαφορετική εθνική και γλωσσική καταγωγή αλλά και με τις γειτονικές της χώρες. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να επανέλθει κάποια στιγμή σε ανοδική πορεία. Η εφημερίδα αυτή, με πλήρη συναίσθηση της μοναδικότητας και της αποστολής της, θα κάνει αυτό που της αναλογεί για να αλλάξει την Ελλάδα. Ξέρουμε ότι θα βρούμε συμπαραστάτες όλους τους Μακεδόνες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης και ελπίζουμε και όλους τους Έλληνες δημοκράτες. Ξέρουμε επίσης ότι το βαθύ (παρα)κράτος θα προσπαθήσει να μας φιμώσει. Θα είναι, όμως, οι επιθανάτιοι σπασμοί μιας προσπάθειας καταδικασμένης σε αποτυχία. Η Нова Зора άργησε αλλά ήρθε για να μείνει.

Η Συντακτική Επιτροπή της Нова Зора

www.novazora.gr

novazora@novazora.gr

14 σχόλια:

  1. Ερώτηση: Θα πωλείται η έντυπη Νόβα Ζόρα στα περίπτερα? Κι αν ναι, θα είναι πανελλήνιας ή τοπικής κυκλοφορίας όπως είναι πάμπολλες επαρχιακές εφημερίδες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πωλείται. ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. Το γράφει στο επάνω μέρος της πρώτης σελίδας κάτω ακριβώς από τον τίτλο.
    http://novazora.gr/info/maj_2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση : ΤΑΧΑΛΙΑ θα σέβονται τους περιορισμένους όρους επώνυμου σχολιασμού ή θα συνεχίζουν να διαγραφούν μη εθνικιστικά επώνυμα σχόλια..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις δίκιο. Δεν το πρόσεξα, είμαι αδικαιολόγητος.
    Ερώτηση: Πόύ/πώς θα μοιράζεται?
    Πως καλύπτονται τα έξοδα? Από διαφημίσεις? Αν όχι, πώς?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε 8,30 μμ
    Υποθέτω πως απευθύνεσαι σε μένα. Αν ναι, να σου επισημάνω πως είμαι φιλοξενούμενος στο ΤΑΧΑΛΙΑ με δικαίωμα ανάρτησης άρθρων μόνο και όχι διαχειριστής. Στις λιγοστές αναρτήσεις μου (περίπου 10-15) δεν έχω διαγράψει ποτέ κανένα σχόλιο. Κάθε συντάκτης είναι υπεύθυνος αποκλειστικά και μόνο για τα δικά του άρθρα.
    Τι ακριβώς σου διέγραψαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μία ελαφρά κριτική στον επικίνδυνο ψηφοθηρικό λαϊκισμό του Σαμαρά ο οποίος επέβαλε το ΟΧΙ στα συμφωνηθέντα μέτρα ελλάδος τρόικας, δίχως ουδεμία εναλλακτική πρόταση-λύση...
    παρά την διακομματική συναίνεση των κεντροδεξιών κυβερνήσεων και βουλών..
    μέτρα , τα οποία αποτελούν αποκλειστική ευθύνη του χρεωκοπημένου συστήματος καραμανλή , το οποίο έδωσε το δαχτυλίδι στην εξουσία του Σαμαρά...
    η άρνηση στα μέτρα σημαίνει απόκλιση από τα συμφωνηθέντα...
    με αποτέλεσμα άρνηση εκταμίευσης δανειακής δόσης και επακόλουθα νέα μέτρα...
    υ.γ
    η έκδοση ηλεκτρονικής περιοδικής εφημερίδας έχει χαμηλό κόστος και μπορεί να γίνει με εθελοντική εργασία...
    και όχι με τα μυθώδη μυστικά κονδύλια του ελληνικού ΥΠΕΞ σε νότια αλβανία και κωνσταντινούπολη..
    ούτε με τον κρατικοδίαιτο ελληνικό πολιτισμό , φορέα του ελληνισμού , αυτής της ρατσιστικής ανθελληνικής ιδεολογίας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη κυριακή ο μητροπολητης θεσσααλονικης θα παρουσιάσει στο ποιμνιο από άμβωνος το πρωτο φυλλο της νοβα ζορα.
    Εξω από τον ιερο ναο θα υπαρχει ειδικο σταντ με την εφημεριδα για τους πιστους……
    αχαχαχαχααααααααααα!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ανωνυμε 9:43 AM, мај 07, 2010
    Πολύ καλό σαν αστείο.
    Δημοσίευσα το σχόλιό σου μόνο και μόνο για να γελάσουμε :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 9 Μαΐου : η Ημέρα της Ευρώπης
    Η Ημέρα της Ευρώπης είναι αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και γιορτάζεται την 9η Μαΐου. Η Ημέρα της Ευρώπης μαζί με την ευρωπαϊκή σημαία, τον ευρωπαϊκό ύμνο και το σύνθημα "ενότητα στην πολυμορφία" συμπεριλαμβάνεται στα σύμβολα της Ένωσης

    Η 9η Μαΐου δεν ορίστηκε τυχαία. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με το ξεκίνημα της συνεργασίας και της ενωτικής διαδικασίας των λαών της Ευρώπης. Είναι η ημέρα που η εξέχουσα φυσιογνωμία των "ευρωπαϊστών", ένας από τους "πατέρες" της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σουμάν, διακήρυξε το 1950 τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ) και σηματοδότησε την απαρχή της μεγαλύτερης περιόδου ειρήνης που γνώρισε ποτέ η ευρωπαϊκή ήπειρος και την έναρξη ενός νέου είδους συνεργασίας μεταξύ των κρατών της Ευρώπης. Της συνεργασίας που έγινε το θεμέλιο για την οικοδόμηση της σημερινής Ένωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @stefanos
    Απορώ πως σας ξέφυγε εκεί στο sleepless eye over Salonika (άγρυπνο μάτι της Θεσσαλονίκης) η είδηση έκδοσης της πρώτης μακεδονικής εφημερίδας στην Ελλάδα τη Nova Zora.
    Επειδή στο παρελθόν μου υποσχέθηκες ότι θα δημοσιεύσεις στο blog του οποίου είσαι συνεργάτης (ταχαλια) οποιοδήποτε κείμενο σου ζητήσω ήρθε η ώρα να κρατήσεις την υπόσχεσή σου.
    Σου ζητώ να εκπληρώσεις την υπόσχεσή σου και να κάνεις αναδημοσίευση στο ταχαλια αυτής της ανάρτησης του δικού μου blog: http://abecedar.blogspot.com/2010/05/blog-post_05.html . Εννοείται, ατόφιο το κείμενο και τα βίντεο όπως είναι στο blog μου. Χωρίς περικοπές και χωρίς προσθήκες.
    Από αυτή την ενέργειά σου θα φανεί εάν κρατάς το λόγο σου ή όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Stefanos
    Υγ: εχω στειλει και email στο blog των συνεργατών σου με το ιδιο περιεχόμενο προκειμενου να είναι ενήμεροι.
    Θέλω να πιστευω οτι θα τηρήσεις την υπόσχεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Abecedar,

    Θα το δημοσιεύσω, μόλις κλέψω λίγο χρόνο και λύσω μερικές τεχνικές απορίες μου (ανέβασμα βίντεο youtube κλπ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Stefanos
    ok. Μου απέδειξες ότι κρατάς το λόγο σου.
    Πάντως, δεν χρειαζόταν να “δικαιολογηθείς” γράφοντας εισαγωγή με κόκκινα γράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. η αναδημοσίευση στο ΤΑΧΑΛΙΑ της παραπάνω ανακοίνωσης με ευθύνη του παραπάνω σχολιαστή αποτελεί θετική πράξη , με δεδομένη την περιοριστική και λογοκριτική πολιτική του εθνικιστικού μπλόγκ...΄
    εύχομαι παρόμοια διαμεολάβηση να αφορά και απλούς , επώνυμους σχολιαστές...
    αυτό θα βοηθήσει τον δημοκρατικό πλουραλισμό της πατρίδος μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή