Κυριακή, Μαΐου 09, 2010

Detska Emisija za Grcija. Παιδική εκπομπή για την Ελλάδα.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για το ανθελληνικό κλίμα και το μίσος που διαδίδεται ιδιαίτερα στα παιδιά της Δ. Μακεδονίας εναντίων της Ελλάδας. Μας τα είπε και ο Κωφός (όπως και πολοί άλλοι εμπειρογνώμονες και "εκσπέρτ" επί του μακεδονικού). Δείχνουμε μόνο ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από δημοφιλή παιδική εκπομπή στη Δ. της Μακεδονίας για την Ελλάδα.

Δείτε το και διαβάστε τους υπότιτλους στα ελληνικά. Το βίντεο από την εκπομπή “ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΚΟΥ ΜΙΤΣΚΟ” διαψεύδει όλους όσους ισχυρίζονται ότι υπάρχει και καλλιεργείται, δήθεν, ανθελληνικό κλίμα στη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε δει, αντίστοιχα, παρόμοιες παιδικές εκπομπές αφιερωμένες στην Δημοκρατίας της Μακεδονίας που να καλλιεργούν κλίμα φιλίας ανάμεσα στους δύο λαούς.

Во последно време во Грција кружат дезинформации дека меѓу децата во Македонија се шири омраза и анти-грчка пропаганда. Тоа го тврдеше неодамна и грчкиот експерт за македонското прашање Кофос. Еве еден карактеристичен дел од популарна детска емисија каде се опишува Грција.

5 σχόλια:

  1. άλλο ένα ΨΕΜΜΑ του ελληνικού εθνικισμού....
    στην μακεδονία δεν υπάρχει ίχνος ανθελληνισμού..
    αντίθετα υπάρχει σεβασμός και εκτίμηση τόσο στο πολιτισμό των κατοίκων της ελλάδος κατά την αρχαιότητα όσο και των σημερινών...
    αυτό το γνωρίζουν όλοι όσσοι έρχονται σε επαφή με την μακεδονία και τους μακεδόνες...
    η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι δεν υπάρχει σεβασμός στην πολιτική του ελληνικού κράτους που δεν ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ το μακεδονικό κράτος,το μακεδονικό έθνος,την μακεδονική γλώσσα...
    κάτι που φυσικά ισχύει ΚΑΙ
    για τον αυξανόμενο αριθμό ελληνων πολιτών, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την παρανοική,ρατσιστική, εθνικιστική πολιτική του ελληνικού κράτους...
    αντίθετα στην ελλάδα ο ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ ζεί και βασιλεύει...
    καθημερινά και παντού στην δημόσια ζωή , κυρίως στα ΜΜΕ..
    αν συνεπώς υπάρχει πρόβλημα καλής γειτονίας αυτό αποτελεί αποκλειστικά ελληνική ευθύνη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 09-05-10

    Εξήντα χρονών «έγινε» η Ευρωπαϊκή Ένωση

    Σαν σήμερα πριν από 60 χρόνια, την 9η Μαΐου του 1950, ο Υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας Ρομπέρ Σούμαν διακήρυξε τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα μεταξύ των κυβερνήσεων της Γαλλίας και της Γερμανίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ότι «η παγκόσμια ειρήνη δε θα μπορούσε να διατηρηθεί χωρίς δημιουργικές προσπάθειες ανάλογες με τους κινδύνους που την απειλούν». Ήταν η ημέρα που ξεκίνησε η υλοποίηση του μεγαλόπνοου οράματος της ευρωπαϊκής ενοποίησης, εμπνευσμένη από μεγάλους ευρωπαϊστές όπως ο Ζαν Μονέ, ο Κόνραντ Άντενάουερ, ο Άλτσιντε ντε Γκάσπερι, ο Ανρί Σπαάκ. Ήταν η ημέρα που γεννήθηκε η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση και ταυτόχρονα η απαρχή της μεγαλύτερης περιόδου ειρήνης που γνώρισε ποτέ η Ευρωπαϊκή ήπειρος, βασισμένη στις αρχές της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

    «Η Ενωμένη Ευρώπη είναι αναμφισβήτητα η ωραιότερη ιδέα του 20ου αιώνα». Με αυτά τα λόγια του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Φαρνό εγκαινίασε την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας με αφορμή τον εορτασμό για την σημερινή «Ημέρα της Ευρώπης». Ο κ. Φαρνό τόνισε την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα όπως η μετανάστευση, η άμυνα, η προστασία του περιβάλλοντος, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η «Ευρώπη είναι ένας μοναδικός χώρος ευημερίας και ελευθερίας» και υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για από κοινού προσπάθειες.

    Μιλώντας για την οικονομική κρίση ο κ. Φαρνό επισήμανε ότι «δεν είναι αμιγώς ελληνική υπόθεση, αλλά πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κρίση του ευρώ και να αντιμετωπιστεί συλλογικά» και συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα κοινό όραμα και πολιτική βούληση» ενώ κατέληξε τονίζοντας ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, «πρέπει να φανούμε αντάξιοι του οράματος και του ενθουσιασμού του Ρομπέρ Σούμαν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την πλευρά του, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σταύρος Λαμπρινίδης ανέλυσε τις οικονομικές ανισότητες που προέκυψαν από τα διαφορετικά οικονομικά μοντέλα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Βορά και Νότου, αναφέροντας ότι «ενώ υπήρξε νομισματική ένωση των κρατών, δεν υπήρξε οικονομική σύγκλιση» και τόνισε ότι πρέπει «να υπάρξει κοινή ελπίδα και κοινή έξοδος όλων από την οικονομική κρίση και από όλες τις άλλες που αντιμετωπίζει η Ευρώπη». Ο κ. Λαμπρινίδης υπογράμμισε το γεγονός ότι «τώρα είναι το στοίχημα της Ευρώπης για την οικονομική ένωση» ενώ στο τέλος της ομιλίας του επισήμανε ότι «η κρίση μπορεί να είναι και πρόκληση, ευκαιρία και ελπίδα. Γι' αυτή την ευκαιρία ας γιορτάσουμε σήμερα αλλά και ας προβληματιστούμε».

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εκφωνήθηκε χαιρετισμός της ευρωβουλευτή Ρόδης Κράτσα, η οποία ανέφερε ότι «πρέπει να αξιοποιήσουμε τα μαθήματα και τα συμπεράσματα των κρίσεων και να οχυρωθούμε θεσμικά και πολιτικά για να προστατεύσουμε τα κεκτημένα μας και να προλάβουμε νέους κινδύνους».

    Ο Αλβάρο ντε λα Ρίβα, εκπροσωπώντας τον πρέσβη της Ισπανίας στην Ελλάδα, εξέφρασε την πεποίθησή ότι «θα αντιμετωπιστεί το παρόν και το μέλλον με την κατάλληλη νομοθεσία» ωστόσο όμως όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «χρειάζεται συνεκτικότητα και ενότητα και μόνο έτσι θα επιτύχουμε». Στο ίδιο κλίμα μίλησε και ο εκπρόσωπος της αντιπροσωπίας της Ε.Ε. στην Ελλάδα Κάρλος Μαρτίν Ρουίθ Ντε Χορντεχουέλα εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «θα ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια» γιατί όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα «καράβι που θαλασσοδέρνεται μα δε βυθίζεται».

    Στην εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας της Ευρώπης» προβλήθηκε η βραβευμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ταινία με τίτλο «welcome», του Γάλλου σκηνοθέτη Φιλίπ Λουαρέ, με ήρωα ένα 17χρονο αγόρι που αναζητά την τύχη του ως μετανάστης στην Ε.Ε.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Ελλάδα, την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γαλλικό Ινστιτούτο, με την υποστήριξη της Γαλλικής πρεσβείας στην Ελλάδα.

    Η «Ημέρα της Ευρώπης» είναι αφιερωμένη στην ενότητα και την ειρήνη των χωρών της Ε.Ε. ενώ μαζί με την ευρωπαϊκή σημαία, τον ευρωπαϊκό ύμνο και το σύνθημα «ενότητα και πολυμορφία» συμπεριλαμβάνεται στα σύμβολα της Ε.Ε.

    www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η αναδημοσίευση στο εθνικιστικό ΤΑΧΑΛΙΑ της έκδοσης της Νοβα Ζόρα με ενέργειες του συνεργάτη της Stefanos , αποτελεί θετική πράξη που συμβάλλει στην ειρηνική διεθνοτική κατανόηση...
    παρομοίως η δυνατότητα ανώνυμου ή ψευδώνυμου σχολιασμού...
    αρκεί να μην έχουμε επιστροφή στην προηγούμενη λογοκριτική περίοδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δυστυχώς το παραπάνω μπλόγκ επέστρεψε στα παλιά καλά λημέρια της λογοκρισίας...
    η ολοκληρωτική εθνικιστική ιδεολογία του μύθου και του ψέμματος δεν αντέχει τον δημοκρατικό διάλογο της τεκμηριωμένης αλήθειας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή