Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2010

Τελικά ο «Ιός» δεν έκλεισε τα είκοσι ένα του χρόνια.

 

Τελικά ο «Ιός» δεν έκλεισε τα είκοσι ένα του χρόνια.

Η στήλη που ξεκίνησε ως τετρασέλιδο ένθετο στην «Κ.Ε.», τον Μάιο του 1990, έφτασε στο τέλος της.


Επί δύο δεκαετίες ως συντάκτες του «Ιού» εργαστήκαμε στο καθημερινό και στο κυριακάτικο φύλλο κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες στον ελληνικό Τύπο.

Συναντήσαμε απόλυτη ελευθερία στην επιλογή των θεμάτων και τη διεξαγωγή των ερευνών μας, ενώ δεν μας έλειψε ποτέ η στήριξη της εφημερίδας ακόμα και στα πιο δύσκολα θέματα.

Τα κείμενα, η σελιδοποίηση, η επιλογή των τίτλων και των φωτογραφιών υπήρξαν πάντοτε αποκλειστικά δική μας αρμοδιότητα. Εγινε σεβαστή και η ιδιότυπη λειτουργία μας ως ενιαίας και αυτόνομης ερευνητικής ομάδας χωρίς εσωτερική ιεραρχία, κάτι που δεν έχει επίσης προηγούμενο σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης.


Ο νέος σχεδιασμός της εφημερίδας δυστυχώς δεν χωράει τον «Ιό». Γνωρίζουμε ότι θα χαρούν οι άσπονδοι φίλοι μας και θα λυπηθούν οι πολλοί σταθεροί μας αναγνώστες. Το μόνο που μπορούμε να τους πούμε είναι ότι οι εκατοντάδες έρευνες του «Ιού» βρίσκονται ήδη αναρτημένες στον ιστότοπό μας, έτσι ώστε να μπορεί καθένας να κρίνει αν άξιζε ή όχι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.


Οι μέχρι χτες «φορείς του Ιού» και από σήμερα απλώς συντάκτες της «Ε»

 

Τάσος Κωστόπουλος

Δημήτρης Τρίμης

Αντα Ψαρρά

Δημήτρης Ψαρράς

 

====

αναδημοσιευση από http://www.iospress.gr/

1 σχόλιο:

 1. Aργά ή γρήγορα θα γινόταν. Οι ΙΟΙ έκαναν ζημιά στο σύστημα και με τις άλλες ερευνές τους και με την σθεναρή τους υποστήριξη στους Μακεδόνες της Ελλάδας αφού σταθερά ανέδειξαν ιστορικά πολιτικά και πολιτιστικά ζητήματα κόντρα στην επίσημη άποψη. Κρίμα για την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αν και οι αριστεροεθνικιστες της
  χρόνια τώρα πολεμούσαν τους ΙΟΥΣ.
  Ευτυχώς υπάρχει το internet και ελπίζουμε να ανταμώνουμε εκεί.
  ΠΡΩΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
  RISTO.
  ΥΓ: Κατάλαβες κ.Στεφανε ποια είναι η τύχη των διαφορετικών στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (Τριαρίδης, Τρεμόπουλος, Κωνσταντίνου,κλπ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή