Παρασκευή, Οκτωβρίου 07, 2011

Ακροδεξιά στην Ελλάδα: Από τα συνθήματα στην πράξη.

 

Κάθε μέρα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας οι οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών εντοπίζουν, απειλούν, βρίζουν και ξυλοκοπούν βάναυσα δεκάδες πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες ακόμη και ανήλικους.(βλ. σχετική είδηση εδώ)

clip_image002

Στην Αθήνα, πάντα, δεν λείπουν και οι συχνές επιθέσεις ακροδεξιών εναντίων εκπροσώπων της Αριστεράς (βλ. σχετική είδηση εδώ). Αυτά και άλλα πολλά δυσάρεστα συμβαίνουν στην Αθήνα καθημερινά.

Ας δούμε, όμως, τι συμβαίνει στη Θεσσαλονίκη και τα πέριξ της Βορείου Ελλάδας.

Εδώ και μερικά χρόνια οι ομάδες ακροδεξιών “Ελλήνων” στη Βόρεια Ελλάδα, συχνά πυκνά, πραγματοποιούν επιθέσεις κυρίως εναντίων Μακεδόνων που προέρχονται από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, είτε αυτοί έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές είτε έρχονται για επαγγελματικούς λόγους.

Η μανία των ακροδεξιών ομάδων είναι τόσο μεγάλη ώστε, πέρυσι το καλοκαίρι του 2010, επιτέθηκαν με spay ακόμη και εναντίων αυτοκινήτου του Αυστριακού διευθυντή υποκαταστήματος γνωστής τράπεζας στη Δημ. Μακεδονίας που είχε την ατυχή έμπνευση να «κατηφορίσει» μέχρι τη Χαλκιδική για διακοπές. Οι τυφλωμένοι από μίσος χαχόλοι ακροδεξιοί, βλέπετε, είδαν απλά τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος ότι είναι από τη Δημ. της Μακεδονίας και μη γνωρίζοντας ποιος οδηγεί, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση γράφοντας συνθήματα στο καπό! (βλ. σχετική είδηση εδώ)

clip_image004

Κι ενώ μέχρι το 2010 οι ρατσιστικές επιθέσεις των ακροδεξιών περιορίζονταν αποκλειστικά μόνο στη χρήση spray εναντίων οχημάτων και συνθήματα ακόμη και σε επίσημες παρελάσεις (βλ. Συνθήματα ΟΥΚ στην παρέλαση 25ης Μαρτίου2010), φέτος το 2011, “αναβαθμίστηκαν” και αποφάσισαν να κάνουν πράξη τα συνθήματα των ΟΥΚ - όχι «γδέρνοντας Σκοπιανούς και Αλβανούς για να φτιάξουν ρούχα με το δέρμα τους» όπως έλεγε ένα από τα συνθήματα των ΟΥΚ, αλλά διαπράττοντας εξίσου αποκρουστικές ενέργειες τι οποίες θα δείτε παρακάτω.

Ποιούς εντοπίζουν, απειλούν, βρίζουν και εξευτελίζουν βάναυσα οι ομάδες ακροδεξιών στη Βόρεια Ελλάδα;

Οι ακροδεξιές ομάδες που δρουν στη Βόρεια Ελλάδα, δεν ρίχνουν απλά μόνο spray στα οχήματα που προέρχονται από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά “επιχειρούν” εναντίων της σωματικής ακεραιότητας ψεκάζοντας ακόμη και στο πρόσωπο των οδηγών οχημάτων τους οποίους σταματούν παράνομα.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες, βήμα προς βήμα, ένα επεισόδιο με τις αποτρόπαιες ενέργειες ακροδεξιών στοιχείων που δρουν ανενόχλητα στη Βόρεια Ελλάδα:

Α. Ξεκολλούν από το όχημα το αυτοκόλλητο με την ένδειξη ΜΚ.

Ξεκολλούν από το όχημα το αυτοκόλλητο με την ένδειξη ΜΚ

Β. Τοποθετούν το αυτοκόλλητο, με την ένδειξη ΜΚ, στο μέτωπο του ξαφνιασμένου οδηγού.

Τοποθετούν το αυτοκόλλητο, με την ένδειξη ΜΚ, στο μέτωπο του ξαφνιασμένου οδηγού

Γ. Ψεκάζουν με μαύρο spray στο μέτωπο του, ανήμπορου να αντιδράσει, ανθρώπου. Δεν τους ενδιαφέρει αν το spray μπορεί να καταλήξει στα μάτια του.

Ψεκάζουν με μαύρο spray στο μέτωπο του, ανήμπορου να αντιδράσει, ανθρώπου

Ολόκληρο το σκηνικό με το αποτρόπαιο συμβάν, απ’ το οποίο προέρχονται οι παραπάνω εικόνες, μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί:

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βίντεο δημοσιεύτηκε στο youtube από τους ίδιους τους ακροδεξιούς “Έλληνες” οι οποίοι διέπραξαν αυτή την, φασιστικού τύπου, ρατσιστική αθλιότητα προκειμένου να καυχηθούν δημοσίως μέσω internet για το “κατόρθωμά” τους! Αν είναι δυνατόν!

Κάθε λογικός άνθρωπος σαφώς θα καταδικάσει αυτές τις ασχήμιες, τις ντροπές, τις νεοναζιστικές συμπεριφορές που φαίνονται στο βίντεο. Αλλά, το ερώτημα είναι: Φτάνει αυτό; Αρκεί μόνο η καταδίκη σε φραστικό επίπεδο; Σίγουρα όχι!

Για να εντοπίσουμε τις αιτίες που δημιουργούν αυτές τις απαράδεκτες ακροδεξιές συμπεριφορές θα πρέπει εξετάσουμε το ζήτημα σε υψηλότερο επίπεδο. Να δούμε τους θεσμούς και τους μηχανισμούς που παράγουν & αναπαράγουν, εμμέσως πλην σαφώς, συμπεριφορές ΝΕΟΝΑΖΙ στην Ελλάδα.

Ποιοί θρέφουν και καθοδηγούν τις ορδές των Χρυσαυγητών νέο-Ναζί ενάντια σε μετανάστες, μειονοτικούς καθώς και σε διερχόμενους εργαζόμενους γειτονικών χωρών όπως για παράδειγμα ο οδηγός φορτηγού από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας;

Σαφώς η πρώτη αιτία είναι ο δημόσιος λόγος στη πατρίδα μας ο οποίος είναι άκρως ρατσιστικός και εθνικιστικός ειδικά προς την γείτονα χώρα και τους κατοίκους της. Κόμματα, δημοσιογράφοι, ιεράρχες και αμέτρητες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο δηλητηριάζουν καθημερινά τους πολίτες της Ελλάδας δείχνοντας σαν αιτία του κακού της χώρας τους “άλλους” και τους παρουσιάζουν σαν “διάβολους” που δήθεν “επιβουλεύονται” την Ελλάδα με δημόσιο λόγο που εκφράζουν καθημερινά: Για όλα τους φταίνε οι Τούρκοι, οι “Σκοπιανοί”, οι Αλβανοί, οι Σιωνιστές, κλπ. κλπ.

Και, μαζί με τους “έξω” τους φταίνε και οι “μέσα”. Τους φταίνε και οι Έλληνες Δημοκράτες που βοηθούν τους μετανάστες και στηρίζουν την ειρηνική συνύπαρξη με τους γειτονικούς λαούς, δηλαδή αυτοί που δεν είναι κοντά στα δικά τους χριστιανοφασιστικά “ιδεώδη”.

Δυστυχώς, με αυτό τον τρόπο καλλιεργείται η συνείδηση του μέσου νεοΈλληνα με αποτέλεσμα να “παράγονται” εγχώριοι νέοΝαζί.

Αν είναι αποκρουστική η εικόνα προπηλακισμού ενός οδηγού φορτηγού οχήματος από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, τότε, σκεφτείτε πόσο πιο αποκρουστική είναι για ένα Δημοκράτη η εικόνα ενός Μητροπολίτη από το βήμα χριστιανικής εκκλησίας της Θεσσαλονίκης να προτρέπει την νεολαία να κάνει γυαλιά - καρφιά ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδόνων στη Φλώρινα. Σίγουρα θα αισθάνεται περήφανος ο “παναγιώτατος” Μητροπολίτης που οι θαυμαστές νεολαίοι του κάνουν “προπόνηση” στις εθνικές οδούς πέριξ της Θεσσαλονίκης πριν εφορμήσουν «με λεωφορεία στη Φλώρινα να τα κάνουν γυαλιά – καρφιά» όπως του συμβούλεψε.

Αν πεί κανείς οτι αυτά είναι γραφικά κάνει λάθος. Είναι η σκληρή πραγματικότητα του τρόπου με το οποίο είναι διαμορφωμένη η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι κάποιοι (και δεν είναι λίγοι) στην Ελλάδα ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν “Νύκτες των κρυστάλλων”. Επιτίθενται φραστικά ακόμη και εναντίων Ελλήνων πολιτικών στους οποίους “υπόσχονται” κρεμάλες! Θα το πετύχουν στη πράξη; Ο χρόνος θα δείξει.

Με τέτοιες πολιτικές και θρησκευτικές ηγεσίες που υπάρχουν και επικρατούν επί σειρά ετών στη χώρα μας μην απορείτε για την οικονομική -και όχι μόνο- κατάντια της πατρίδα μας.

Η Δημοκρατία που γεννήθηκε πριν χιλιάδες χρόνια στο τόπο αυτό φαινεται πως έφυγε μετανάστρια για πάντα στο εξωτερικό και στη θέση της φυτρώνουν, δυστυχώς, σαν δηλητηριώδη μανιτάρια τα φασιστικά “ιδεώδη”.

Και το χειρότερο: Καμιά αρμόδια ελληνική αρχή δεν φαίνεται διατεθειμένη αποφασιστικά να  σταματήσει αυτούς του ΣτόΚους.

2 σχόλια:

  1. Hellinas 1 υπογράφει και είναι και υπερήφανος !!!!!
    Στα βίντεο που υπάρχουν στο κανάλι του διακρίνεις μίσος για ΠΑΟΚΤΣΗΔΕΣ(«Τούρκους»), για ΠΑΣΟΚΤΣΗΔΕΣ, για Αριστερούς, για Μετανάστες, κλπ.
    Υπάρχουν Βίντεο από χουλιγκάνους της ομάδας του, ποντιακό τραγούδι, τα συνθήματα των ΟΥΚ και πολλές φωτογραφίσεις με κινητό σε ανύποπτες γυναίκες από πίσω!
    Αυτό προβάλει στο κανάλι του, αυτά γουστάρει,
    αυτά μαθαίνει,
    αυτός ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ.
    Να τον χαίρονται και να τον λούζονται αυτοί που τον έφτιαξαν και τον θέλουν έτσι…
    Απλά επιβεβαιώνει το ρητό
    «Έλληνας είσαι και φαίνεσαι!!!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Abecedar wrote: "Ποιοί θρέφουν και καθοδηγούν τις ορδές των Χρυσαυγητών νέο-Ναζί ενάντια σε μετανάστες, μειονοτικούς (...)"

    Oi idioi pou xorizoun tous laous se ethni.
    Oi idioi pou vazoun ton enan na apokalei esena "vromoskopiano" kai to allon na leei "Έλληνας είσαι και φαίνεσαι".

    Ayta ta fainomena tha ekleipsoun otan oloi aytoi oi anegkefaloi katalavoun oti den yparxoun ethni pou xorizoun tous anthropous, yparxoun koinonikes omades pou tous xorizoun se ethni gia na tous ekmetallevontai pio apotelesmatika.

    Ante geia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή