Τετάρτη, Δεκεμβρίου 14, 2011

Ρατσιστικά συνθήματα σε επίσημες παρελάσεις στην Ελλάδα

 

Στις 16 Δεκεμβρίου 2011, στο Ναυτοδικείο Πειραιά είναι προγραμματισμένη η δίκη 39 λιμενικών που κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού νόμου 927/79 με αντιαλβανικά και αντι-«σκοπιανά» συνθήματα κατά την παρέλαση της 25 Μαρτίου 2010. Στις 20 Σεπτεμβρίου 2011, το δικαστήριο έκανε δεκτή την παράσταση πολιτικής αγωγής δύο πολιτών της «Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» και της Αλβανίας που κατοικούν στην Ελλάδα ενώ απέρριψε αντίστοιχο αίτημα ενός πολίτη της Αλβανίας που ζει στην Αλβανία και ενός μέλους της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα τα μέλη της οποίας αποκαλούνται «Σκοπιανοί». Τα αιτήματα υπέβαλε ο πληρεξούσιός τους και νομικός σύμβουλος του ΕΠΣΕ Θανάσης Τάρτης. Στη συνέχεια, το Ναυτοδικείο Πειραιά αποφάσισε τη χορήγηση αντιγράφων της δικογραφίας στην πολιτική αγωγή και την κλήση ως μάρτυρα του εκπρόσωπου του ΕΠΣΕ Παναγιώτη Δημητρά (που είχε «ξεχάσει» να καλέσει η Εισαγγελία) και, λόγω αδυναμίας προσδιορισμού νέας δικασίμου μέσα σε 15 ημέρες, την αναβολή της δίκης για τις 16 Δεκεμβρίου 2011.

Είναι αξιοσημείωτο πως οι κατηγορούμενοι θεωρούν τα συνθήματα ρατσιστικά αλλά ισχυρίζονται πως δεν τα φώναζαν αυτοί αλλά πολίτες που παρακολουθούσαν την παρέλαση!

 

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του ΕΠΣΕ (κλικ εδώ: http://cm.greekhelsinki.gr/uploads/2011_files/ghm1396_diki_synthimata_limenikon_greek.doc).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου