Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2012

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ !

 

ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ

Με μεθοδικότητα και μανία έχει ξεκινήσει ρατσιστική δίωξη από Εισαγγελέα και πρωτοδίκη κατά του Γιάννη Βοσκόπουλου, Δημάρχου του Λέριν/Φλώρινας.
= = =

 

ДОБРО ДОЈДОВТЕ И ВИЕ ВО ИГРАТА ГОСПОДИНЕ ГРАДОНАЧАЛНИЧЕ !
ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ !

Γραμμένο σε 01.12.2012

Με μεθοδικότητα και μανία έχει ξεκινήσει ρατσιστική δίωξη από Εισαγγελέα και πρωτοδίκη κατά του Γιάννη Ιωάννης Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας-ΛέρινΒοσκόπουλου, Δημάρχου του Λέριν/Φλώρινας.
Είναι ο μοναδικός ,,ντόπιος,, αιρετός στην Φλώρινα και προσπαθούν, συνηγορώντας και οι δικαστικές αρχές της Φλώρινας, να τον εξοντώσουν. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν υπήρξε εναντίον κανενός αιρετού τέτοιας μορφής δίωξη.

Το τί έχει πράξει και δέχεται τόσες κατηγορίες, ακόμη δε έχει γίνει γνωστό και περιμένουμε να δούμε με ποιό τρόπο και ποιές κατηγορίες το Ελληνικό Κράτος, οι Δικαστικές Αρχές της Φλώρινας και άλλοι μυστικοί παράγοντες σπιλώνουν και εκφοβίζουν τους ντόπιους Μακεδόνες της Φλώρινας/Λέριν.

Ίσως  μεθόδοι του παρελθόντος, οι οποίες ποτέ δεν πάλιωσαν, χρησιμοποιούνται και πάλι προς εκφοβισμό ορισμένων συνειδητοποιημένων και μη Μακεδόνων και τους θυμίζουν ότι υπάρχει και το ρετσινόλαδο. Ίσως δεν αρέσει σε μερικούς, ότι Μακεδόνες, ασχέτως δημοσίας προβολής ή μη της μακεδονικότητάς τους, αναλαμβάνουν πλέον σημαντικές θέσεις στις τοπικές κοινωνίες τους.

Αυτή ήταν η εώς τώρα είδηση. Θα δούμε το τί θα ακολουθήσει…


Ας κάνουμε όμως τώρα μια ανάλυση του γενικότερου αυτού φαινομένου, έτσι όπως βλέπουμε τα πράγματα στο Ουράνιο Τόξο-Виножито.

Από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν

πλέον εγκαταστάθηκαν για τα καλά οι νεοφερμένες ελληνικές αρχές, στο τμήμα αυτό της Μακεδονίας, αν και η τρανταχτή πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν Μακεδόνικη, οι υψηλές θέσεις των τοπικών αρχών καλύπτονταν πάντοτε από σταλμένους υπαλλήλους της παλιάς Ελλάδας ή από τοπικά πρόσωπα, αλλά οπωσδήποτε μη Μακεδόνικης καταγωγής*. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και πριν μερικά χρόνια.

Κάποια στιγμή, μετά όμως από μελετημένα σχέδια του κράτους, αυτή η μέθοδος άλλαξε και έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους σε υψηλές θέσεις και πρόσωπα μακεδόνικης καταγωγής, πάντοτε όμως με ,,αποδεδειγμένα εθνικά φρονήματα,,. Έτσι, και Μακεδόνες λάμβαναν πλέον θέσεις και δε μπορούσαν τα μέλη της μειονότητας να παραπονιούνται σε μεγάλο βαθμό ότι δεν εντάσονται στα κοινωνικά γίγνεσθε, αλλά και από την άλλη πλευρά, το κράτος και πάλι κρατούσε υπο έλεγχο τα ηνία. Με ένα σμπάρο δυό τριγώνια λαϊκιστί…

Η ,,άρχουσα τάξη,, όμως του Λέριν, οι ,,καθαροί,, Έλληνες (Βλάχοι**, Αρβανίτες, παλαιοελλαδίτες), οι οποίοι κουμάντευαν την περιοχή επί ένα περίπου αιώνα, δεν έμειναν ευχαριστημένοι από το γεγονός και οι αντιδράσεις ξεκίνησαν. Στην μικρή κοινωνία του Λέριν όμως, του ,,μαύρου προβάτου,, του ελληνικού κράτους, όπως και στις υπόλοιπες περιοχές όπου ζουν εθνικά Μακεδόνες, τίποτα δεν είναι τυχαίο και κανείς δε λαμβάνει υψηλές θέσεις εάν δεν εγκρίνει το βαθύ κράτος και τα ,,εθνικά συμφέροντα,,.

Σε ότι αφορά την εκλογή και την συμμετοχή στην τοπική αυτοδιοίκηση του Δημάρχου Φλώρινας και πρώην Νομάρχη Ιωάννη Βοσκόπουλου, στο Ουράνιο Τόξο έχουμε και προσωπική εμπειρία σχετικά με την εκλογή αυτή, πριν μερικά χρόνια, φθινόπωρο του 2006. Συγκεκριμένα, το Виножито είχε διοργανώσει περιοδεία στην περιοχή βουλευτών και στελεχών του ευρωπαϊκού κόμματος Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία (Ε.Ε.Σ.) και συναντήσεις με εκλεγμένους τότε Δημάρχους στην περιοχή Φλώρινας, αλλά και συνάντηση στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στο Σόλουν/Θεσσαλονίκη. Για τις συναντήσεις με τους τότε εκλεγμένους “ντόπιους Μακεδόνες” (Ασπρίδης, Τσακμάκης, Λιάσης) θα σχολιάσουμε σε άλλος τεύχος σχετικά για την παθητικότητα και φόβο (Τσακμάκης-Λιάσης) να μιλήσουν θαρραλέα για τα δικαιώματα των Μακεδόνων, ο δε Ασπρίδης τυπικός εκπρόσωπος-εκλεγμένος σπρωγμένος από το ΠΑΣΟΚ σύστημα μέσω Λιάνη να προσπαθεί να πείσει για την ελληνικότητα της μητρικής του Μακεδονικής γλώσσας τους Ευρωβουλευτές.

Εκπρόσωπος της Νομαρχίας, συγκεκριμένα ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Κονσούλης Κωνσταντίνος όχι μόνο είχε καταπιεί την γλώσσα του στην συνάντηση από τον φόβο του μήπως πει τίποτα “φοβερό”  πριν την συζήτηση, αλλά έβαλε μαγνητόφωνο στο τραπέζι προς μεγάλη έκπληξη της αντιπροσωπείας. Δήλωσε δε ότι όλα είναι “μέλι-γάλα” στην περιοχή παρόμοια με τους πασοκικούς δημάρχους προηγουμένως και δεν μπορούσε να κατανοήσει ότι και μόνο που έβαλε μαγνητόφωνο (να είναι σίγουρο και καταγεγραμμένο το τί ειπώθηκε) έδωσε στους Ευρωπαίους την εντύπωση για το πώς ακριβώς ισχύει ο πολιτικός πολιτισμός στην περιοχή και όχι μόνον, σχετικά με το Μακεδονικό ζήτημα.

Μετά τις συναντήσεις στον νομό Φλώρινας έγινε συνάντηση των Ευρωβουλευτών με το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου ο τότε Ευρωβουλευτής Jean Bernard, μετά την συνάντηση με την Γενική Γραμματέα, και όλη την “αφρόκρεμα” της εθνικιστικής Θεσσαλονίκης (Μέρτζος, ιστορικοί στρατευμένοι κλπ), μας ενημέρωσε κατ’ αρχή με το καταπληκτικό τσιτάτο την εποχή πριν τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές στην χώρα:
- “Εσείς στο Ουράνιο Τόξο γιατί δεν μας είπατε ότι νέος Νομάρχης Φλώρινας θα είναι ο ξάδερφος του στελέχου σας Παύλου Βοσκόπουλου;”

Η αντιπροσωπεία του Τόξου ανταπάντησε στον Jean Bernard:
- “Μα κ. βουλευτά ακόμη δεν έχουν επιλέξει τα κόμματα τους υποψηφίους τους στον νομό Φλώρινας, πώς σας είπε η κ. Βακάλη για την εκλογή-τοποθέτηση ουσιαστικά του Ιωάννη Βοσκόπουλου ως Νομάρχη;”. Παρεπιπτόντως η έμπειρος διπλωμάτης καριέρας κ. Βακάλη ήταν τα προηγούμενα χρόνια Επικεφαλής του Γραφείου Σύνδεσης στην Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ο κ. Jean Bernard λέει αυτολεξί:
- “Μα η κ. Βακάλη μας το είπε σαφέστατα…Γιατί διαμαρτύρονται για διακρίσεις και καταπιέσεις οι κύριοι του Ουράνιου Τόξου αφού πρώτος ξάδερφος ενός από τους επικεφαλής του Τόξου, ο Ιωάννης Βοσκόπουλος θα είναι ο νέος Νομάρχης Φλώρινας”.

- “Μα θα υπάρχει και υποψήφιος από ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα. Πώς η κ. Βακάλη σας ενημερώνει με σιγουριά ότι νέος Νομάρχης θα είναι ο ξάδερφος του Παύλου Βοσκόπουλου, Ιωάννης Βοσκόπουλος;” Σχολιάσαμε εμείς.

Φυσικά ο κ. Bernard δεν απάντησε στο ρητορικό ερώτημα αλλά εμείς στο Τόξο γνωρίζαμε από τότε αλλά και νωρίτερα ποιούς επιλέγουν τα κόμματα ως εκπροσώπους του κράτους σε “προβληματικές-μειονοτικές” για το κράτος περιοχές.

Και έτσι φτάνουμε στην σημερινή δίωξη του δημάρχου Λέριν/Φλώρινας, χωρίς ακόμη να έχουν ακουστεί οι κατηγορίες.

Το κράτος χρησιμοποίησε, χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιεί ,,ντόπιους,, Μακεδόνες διαχρονικά και θα τους αναλώνει και μερικές φορές θα τους πετάει  στο ,,πολιτικό καλάθι των άχρηστων,, ακόμη και μέσα από σκηνοθετημένες δίκες ή δικαστικές περιπέτειες αφού έχει εκπληρώσει και εφαρμόσει την αντι-Μακεδονική πολιτική στις περιοχές που κατοικούν εθνικά Μακεδόνες. Ας μη μας παραξενεύει το όλο σκηνικό. Απλά, θα πρέπει να πάψουμε πλέον να δεχόμαστε εμείς οι Μακεδόνες να είμαστε τα πιόνια αυτού του γελοίου πλέον παιχνιδιού και να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε τα δικαιώματα που μας αναλογούν για ένα αύριο δημοκρατικότερο και προοδευτικότερο, όπου δε θα ασχολούμαστε με ίτριγκες, τρένα και ξύλα για την σόμπα…

---

* Όταν εννοούμε καταγωγή, εννοούμε τη γλωσσοπολιτισμική καταγωγή του παρελθόντος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, ανεξαρτήτου εθνικής συνείδησης και ,,εθνικών φρονημάτων,,.

** Δεν εννοούμε τους Αρμάν Βλάχους της περιοχής του Μαγκάρεβο-Μπίτολα, οι οποίοι έχουν διατηρήσει τη βλάχικη συνείδηση και στοιχεία, αλλά εννοούμε τους συγγενείς τους, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν κάποτε στο Λέριν-Φλώρινα και στο βωμό των προσωπικών συμφερόντων τους, απέταξαν τη βλαχοσύνη τους και ασπάστηκαν το ,,εθνικό δόγμα,,.

= = =

Πηγή: ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ, ΤΕΥΧΟς #32, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου