Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2013

BALKAN FEST - Kids Ιn Αction –Παιδιά Εν Δράσει

 

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει» και το free press ΕΞΩΣΤΗΣ σας προσκαλούν στο «2o Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης» την Παρασκευή 15 Μαρτίου μεταμορφώνοντας τον πολυχώρο πολιτισμού το Block 33 σε σκηνικό βγαλμένο από τις ταινές του Emir Kusturica.

 

Το «Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης» ύστερα από τη τεράστια περσινή του επιτυχία,   είναι έτοιμο να υποδεχτεί και φέτος τους χιλιάδες επισκέπτες. Το φεστιβάλ έχει ως στόχο την ανάδειξη της ποικιλoμορφίας των πολιτισμών, της κουλτούρας των λαών και των κοινών στοιχείων  των ανθρώπων της Ν/Α Ευρώπης. Το φετινό φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων ενισχύοντας την επικοινωνία μεταξύ νέων καλλιτεχνών, τον διάλογο και την ανταλλαγή εμπειριών, ενώ παράλληλα στοχεύει στο να αποτελέσει τη γέφυρα συνεργασίας φορέων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ν/Α Ευρώπης, όπως προξενεία, πρεσβείες, πολιτιστικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι.

Το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Βαλκανικής Εξερεύνησης» περιλαμβάνει

  • Την  έκθεση «Αλβανοί στην Ελλάδα» από τον Roland Tasho, σε συνεργασία με την Αλβανική Πρεσβεία στην Θεσσαλονίκη
  • Γεύσεις από τα Βαλκάνια, με την επιμέλεια και φροντίδα του εστιατορίου Buba Mara (www.bubamara.gr )
  • Προβολές ταινιών μικρού μήκους Βαλκάνιων κινηματογραφιστών (επιμέλεια AZA Cinema Club/ Thessaloniki International Short Film Festival)
  • Προβολές επεισοδίων της τηλεοπτικής εκπομπής Balkan Express, της ΕΡΤ3
  • Μουσική από τα συγκροτήματα SUPERHIKS (ΠΓΔΜ), Baildsa (Ελλάδα), Oratnitsa (Βουλγαρία), Τα Χάλκινα της Καστοριάς και τους Daltov (Πτολεμαϊδα)

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 15 Μαρτίου από τις 18.00 στον πολυχώρο πολιτισμού Block 33 μία ημέρα με χρώμα, εικόνες, ήχο και γεύση από Βαλκάνια. Είσοδος 5€

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.kidsinaction.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου