Πέμπτη, Μαΐου 30, 2013

Ινστιτούτο Μελέτης για την Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ - ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Δελτίο τύπου

 

Έρευνα – αυτοψία από σπουδαστές και δύο καθηγητές του τμήματος Ιστορίας Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης των Πανεπιστήμιων Regensburg και Munich.
27 Μάη 2013

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας που αποτελεί ένα από τα τελευταία μεγάλα παράδοξα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περασμένη εβδομάδα 26 σπουδαστές Ιστορίας, Ανθρωπολογίας και παρεμφερών επιστημών από τα πανεπιστήμια του Μονάχου και του Ρέγκενσμπουργκ συνοδευμένοι από τους καθηγητές τους Dr. Ulf Brunnbauer και Dr. Marie – Janine Calic επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΕΕΣ - Ουρανιο Τόξο στη Φλώρινα/Lerin.

Σκοπός τους να μάθουν για το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον των Μακεδόνων στην Ελλάδα, εστιάζοντας στο γεγονός ότι ακόμα και σήμερα μια χώρα-μέλος της ΕΕ χρησιμοποιεί πρακτικές άλλων εποχών αρνούμενη βασικά ανθρώπινα δικαιώματα στις μειονότητές της.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από εκπροσώπους του Προεδρείου της ΕΕΣ-Ουράνιο Τόξο για την ιστορία του μακεδονικού κινήματος από την γένεση του ως σήμερα, τα επιτεύγματα του, τα συνεχή προβλήματα με τις κρατικές αρχές, την Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού καθώς και για όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τη μειονότητα. Μεγάλο ενδιαφέρον επίσης έδειξαν και για τη καθημερινότητα των Μακεδόνων και τους τρόπους, με τους οποίους επιλέγουν να δηλώσουν την διαφορετικότητά τους.

Στους σπουδαστές και τους καθηγητές μοιράστηκε έντυπο υλικό καθώς επίσης και Ελληνο-μακεδονικά και Μακεδονο-ελληνικά λεξικά ως αναμνηστικό δώρο.


Το Γραφείο Τύπου
ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο.

 

Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την μακεδονική μειονότητα της Ελλάδας

 

http://www.vinozito.org/news/2013/may27_g.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου