Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2015

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο δεν θα συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο δεν θα συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

 

Δελτίο Τύπου

Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο δεν θα συμμετέχει στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου για το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

12 Ιανουαρίου, 2015

Οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις μετά τη μεταπολίτευση και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης που άλλαξε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα την ζωή των περισσότερων Ελλήνων πολιτών.

Το 2012* τα σημερινά συγκυβερνώντα κόμματα μας ζητούσαν να τα ξαναψηφίσουμε για να σωθεί η χώρα λέγοντας ότι μόνο αυτά μπορούσαν να μας σώσουν, λησμονώντας (;) βέβαια ότι ήταν τα ίδια ακριβώς πρόσωπα και οι πράξεις τους με τη δική μας ανοχή και υποστήριξη που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Καθημερινά μας τρομοκρατούσαν με μηνύματα του τύπου: επιστροφή στην δραχμή, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, έξοδος από την Ευρώπη κλπ. Ταυτόχρονα μέσα σε λίγα μόλις χρόνια είδαμε την γιγάντωση ενός ναζιστικού κόμματος όπου μας εισήγαγε σε μια νέα πολιτική ατζέντα μαζί με καλυμμένη βία και τρομοκρατία και παράλληλα την άνοδο ενός αριστερού υποτίθεται κόμματος από το 5-6% στο 26%.

Έχουν περάσει 3 χρόνια από τότε και φυσικά τίποτε δεν βελτιώθηκε. Η ανεργία καλπάζει, η φτώχια και η εξαθλίωση επίσης, οι εργασιακές συνθήκες χειροτέρεψαν, η δημόσια υγεία και η παιδεία καταρρέουν καθημερινά λόγω έλλειψης πόρων και στοιχειώδους σχεδίου εξόδου από την κρίση. Ταυτόχρονα έχουμε μπαράζ νέων και παλαιότερων φόρων όχι για να χρηματοδοτηθούν οι τόσο αναγκαίες πραγματικές μεταρρυθμίσεις αλλά για να μην χάσουν κάποιοι τα κακώς κεκτημένα τους. Μέσα σε αυτό το πολιτικό και κοινωνικό σκοτάδι, διαπιστώνουμε με ανησυχία και την έξαρση του αντιευρωπαϊσμού, με τα πολιτικά κόμματα να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο για το ποιό θα μας βγάλει πρώτο από το μνημόνιο και θα κάνει τις αγορές να χορεύουν καρσιλαμά και πουστσένο στο ρυθμό της Κουμουνδούρου και της Συγγρού.

Είναι σαφές ότι η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία – Ουράνιο Τόξο αδυνατεί να συμμετέχει σε αυτό το μαύρο θέατρο του πολιτικού παραλόγου, λίγους μόλις μήνες μετά την οικονομική αιμορραγία που συνεπάγονταν οι Ευρωεκλογές. Το αντιδημοκρατικό ελληνικό κράτος μέσω του δυσβάσταχτου εκλογικού κόστους και του εκλογικού μέτρου του 3% προσπαθεί με κάθε τρόπο να εμποδίσει την είσοδο μειονοτικών κομμάτων στο Κοινοβούλιο, προτιμώντας προφανώς τους ναζί.

Οι ψηφοφόροι και οι φίλοι του κομματός μας δε χρειάζονται συστάσεις για το τι θα ψηφίσουν. Ξέρουν ποιοί είναι αυτοί οι ελάχιστοι πολιτικοί φορείς που αναγνωρίζουν στους συμπολίτες τους το δικαίωμα να ανήκουν στο Μακεδονικό έθνος και να ζητούν την προστασία της γλώσσας και της πολιτιστικής τους κληρονομίας. Και αυτοί σίγουρα δε βρίσκονται εύκολα συμπολίτες-υποψήφιοι στα κοινοβουλευτικά κόμματα που θα συμμετέχουν στις εκλογές και έχουν πάρει δημόσια θέση απέναντι στις επίσημες κομματικές θέσεις στο Μακεδονικό ζήτημα.

Ψηφίστε τους λίγους δημοκράτες και ελεύθερους ανθρώπους που υπάρχουν και σέβονται-υποστηρίζουν δημόσια την Μακεδονική εθνική ταυτότητα, αυτή είναι η μοναδική προτροπή μας.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΣ - Ουράνιο Τόξο

http://www.florina.org/news/2015/january12_g.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου