Παρασκευή, Μαρτίου 20, 2015

Επιστολή προς τον Πρόεδρο Δημοκρατίας σχετικά με ζητήματα της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015

Προεδρικό Μέγαρο
Βασιλέως Γεωργίου Β΄2
Αθήνα Τ.Κ 100 28

Προς
Πρόεδρο Ελληνικής Δημοκρατίας

Αξιότιμε κ. Παυλόπουλε,
Το Προεδρείο της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας – Ουράνιο Τόξο, πολιτικό κόμμα των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα σας συγχαίρει για την εκλογή σας και σας εύχεται καλή συνέχεια στο έργο σας.
Οταν το 2004 αναλάβατε το αξίωμα του Υπουργού Εσωτερικών, σας είχαμε στείλει την παρακάτω επιστολή. Δυστυχώς πότε δεν λάβαμε καμία απάντηση ούτε έγινε κάποια προσπάθεια για διάλογο με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στην ίδια αφετηρία μετά από 11 χρόνια.
Για ακόμη μια φορά επανερχόμαστε, ελπίζοντας και ευχόμενοι ότι τουλάχιστον με την νέα σας ιδιότητα θα ασχοληθείτε με τα ζητήματα που θέτουμε.
Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για ένα εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο.

Με εκτίμηση
Το Προεδρείο της ΕΕΣ – Ουράνιο Τόξο.

 

 

Προς: Υπουργό Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης
Φλώρινα/Lerin 29/10/04
Θέμα: Αίτηση συνάντησης
Αξιότιμε κ. Παυλόπουλε,
Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει συμπληρώσει οχτώ (8) μήνες στην διακυβέρνηση της χώρας μας, θα θέλαμε να οριστεί μια συνάντηση στο προσεχές μέλλον με εσάς και το επιτελείο σας για να ανταλλάξουμε απόψεις σε ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ελλάδα και συγκεκριμένα:
Α) Το ζήτημα επαναπατρισμού των Μακεδόνων πολιτικών προσφύγων του εμφυλίου και την απόδοση σε αυτούς της ελληνικής ιθαγένειας.
Β) Το ζήτημα της αφαίρεσης ιθαγένειας καθώς και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα Μακεδόνων οικονομικών μεταναστών που προσωρινά διαμένουν στις υπερωκεάνιες χώρες.
Γ) Το ζήτημα της επικύρωσης και εφαρμογής της Σύμβασης Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασίας των Εθνικών Μειονοτήτων την οποία η χώρα μας υπέγραψε το 1997 αλλά δυστυχώς δεν έχει επικυρώσει ακόμη.
Θεωρούμε ότι στα παραπάνω ζητήματα υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας στην χώρα μας. Πιστεύουμε ότι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η Ελλάδα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες ώστε να ξεκινήσει διάλογος για την επίλυση των παραπάνω ζητημάτων.
Το Ουράνιο Τόξο ως ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Πολιτικού Κόμματος Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, στα πλαίσια της συνεργασίας του σε ευρωπαϊκό επίπεδο με αντίστοιχα κόμματα μικρών λαών και περιφερειών της Ευρώπης που εκπροσωπούνται στο Ευρωκοινοβούλιο, έχει όλη την διάθεση να συνεισφέρει εποικοδομητικά σε ένα τέτοιο διάλογο.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την δυνατότητα συνάντησης στο προσεχές μέλλον.
Εκ μέρους της
Πολιτικής Γραμματείας
Παύλος Βοσκόπουλος

http://www.florina.org/news/2015/march18_g.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου