Κυριακή, Αυγούστου 18, 2019

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ. ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΣΕΡΡΑΙΩΝ «ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ»Κυκλοφόρησε το τεύχοςΝο. 5 - Καλοκαίρι 2019 καθώς και το Έκτακτο τεύχος Νο. 6 - Ιούλιος 2019 της Εφημερίδας “Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ” της Αδελφότητας Ντόπιων* Σερραίων «Κύριλλος και Μεθόδιος».
 
Εφημερίδα “Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ” της Αδελφότητας Ντόπιων Σερραίων «Κύριλλος και Μεθόδιος»

Στα πολύ ενδιαφέροντα κείμενα και άρθρα της εφημερίδας -που αξίζουν να τα διαβάσετε όλα, ανεξαιρέτως- ξεχωρίζουν ιδιαίτερα τα άρθρα “Σύσταση σωματείου, «εθνικά θέματα» και πλουραλισμός& “Σε ποιά ράτσα ανήκετε” στις σελίδες 1, 2, 17, 18 του Έκτακτου τεύχους Νο. 6 - Ιούλιος 2019 των επιστημόνων:
  • Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Σλαβολόγο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
  • Κωνσταντίνου Τσιτσελίκη, Νομικού, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ).
Καλή σας ανάγνωση.
 
Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το Έκτακτο τεύχος Νο. 6 - Ιούλιος 2019 (σε μορφή PDF)


https://drive.google.com/file/d/12SlM3NvhGVTDc_hCRcrWkGG7wD078G4u/view?usp=sharing


============

*Απαραίτητη διευκρίνιση για την ονομασία Ντόπιος διότι: ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΤΟΠΙΟΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΤΟΠΙΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σχετικά με την ονομασία “Ντόπιος”, την οποία χρησιμοποιεί (όπως, λαϊκά, λέμε “ράτσα”) για τον αυτοπροσδιορισμό του σημαντικό μέρος του πληθυσμού στη Βόρεια Ελλάδα, μας εξηγεί τι σημαίνει ακριβώς ένας ακόμη γνωστός επιστήμονας Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) ο Νίκος Μαραντζίδης στο βίντεο που ακολουθεί. Δείτε το παρακάτω βίντεο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου