Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2009

Δήμος Φλώρινας – Ανόμοιες Συμπεριφορές

image

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας- Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα   ( EFA -EPP)

Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)

Στ.  Δραγούμη 11 Φλώρινα / Lerin Τ.Κ. 53100 Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548

www.florina.org e-mail rainbow@florina.org & vinozito@otenet.gr

Δελτίο Τύπου

Φλώρινα / Lerin, 22 Ιουλίου 2009

Δήμος Φλώρινας – Ανόμοιες Συμπεριφορές

Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου 2009, η Ε.Ε.Σ – Ουράνιο Τόξο θέλοντας να ενημερώσει τους πολίτες για τη συμμετοχή του σε αυτές, έριξε φέιγ βολάν και τοιχοκόλλησε αφίσες στην πόλη της Φλώρινας. Η αντίδραση του Δήμου Φλώρινας ήταν να στείλει αμέσως κάθε συνεργείο καθαρισμού που είχε στην διάθεση του, για να «καθαρίσουν» δρόμους, κολόνες, πεζοδρόμια και να μην αφήσουν κανένα ίχνος από το προεκλογικό υλικό του κόμματος μας.

Μάλιστα ο ζήλος τους ήταν τόσος μεγάλος ώστε τα συνεργεία καθαρισμού, με επαναλαμβανόμενες εξόδους, «καθάρισαν» τη πόλη από όλες τις αφίσες και τα φέιγ βολάν του Ουράνιου Τόξου, όχι όμως και των άλλων κομμάτων.

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2009 (σε μη προεκλογική περίοδο), το νεοναζιστικό κόμμα «Χρυσή Αυγή» παρέλασε στην πόλη της Φλώρινας, γεμίζοντας κάθε σπιθαμή της πόλης με τις γνωστές προκηρύξεις μίσους. Δύο μέρες μετά, πολλά πεζοδρόμια της πόλης ήταν γεμάτα από αυτές τις προκηρύξεις.

Αναρωτιόμαστε, γιατί τόσο ζήλο έδειξε ο Δήμος της Φλώρινας για να εξαφανίσει μέσα σε λίγα λεπτά το προεκλογικό υλικό του κόμματος μας (και μάλιστα ενόψει ευρωεκλογών), ενώ για τις προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής δείχνει μεροληπτική συμπεριφορά;

  Να θεωρήσουμε ότι ο Δήμος Φλώρινας ομοϊδεατίζει και τα μηνύματα των προκηρύξεων των ακροδεξιών, του τύπου:

«ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ», βρίσκουν σύμφωνο το δήμαρχο και τους «ζηλωτές» της δίωξης του Ουράνιου Τόξου;

Επί τη ευκαιρία, θα θέλαμε να καταγγείλουμε τους φορείς των Νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Πέλλας  για την ανοχή που δείχνουν απέναντι στους  νεοναζιστές της «Χρυσής Αυγής», αναφέροντας ενδεικτικά: την παρέλαση των Χρυσαυγητών στην Έδεσσα  (Νοέμβριος 2003),  τα επεισόδια στο Ξινό Νερό της Φλώρινας (31/8/2008), τα επεισόδια στον Τελωνιακό Σταθμό της Νίκης (20/7/2009) και τα επεισόδια στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, Μελίτη - Φλώρινας (19-7-2008). 

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου