Πέμπτη, Μαρτίου 31, 2011

Μόνο για κατόχους Κάρτας Μέλους: Το ABECEDAR στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

 

Ακριβώς πριν ένα χρόνο (1 Απριλίου 2010) το blog "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ" ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ αποκάλυψε ότι το μακεδονικό αναγνωστικό ABECEDAR* συμπεριλήφθει στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Το ABECEDAR, πολύ σωστά, είχε ταξινομηθεί από τη ψηφιακή βιβλιοθήκη της ελληνικής Βουλής στα θέματα που σχετίζονται με την μακεδονική γλώσσα, την εκπαίδευση και τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

Όμως, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη (11 Απριλίου 2010) και κατόπιν εντολής του Προέδρου του ελληνικού κοινοβουλίου, απαλείφτηκε οποιαδήποτε αναφορά και συσχέτιση του ABECEDAR με την μακεδονική γλώσσα.

Ωστόσο, η απάλειψη αφορούσε μόνο το ευρύ αναγνωστικό κοινό. Συγκεκριμένα, το βιβλίο μεταφέρθηκε στην “Κλειστή Συλλογή” με Ταξιθετικό Αριθμό “Β10 1”.

Αποτέλεσμα αναζήτησης για όσους δεν είναι κάτοχοι κάρτας μέλους:  Το ABECEDAR βρίσκεται στη Κλειστή Συλλογή.

Παρά την απάλειψη (δηλ. απόκρυψη) από το ευρύ αναγνωστικό κοινό, η αναφορά και η συσχέτιση του ABECEDAR με την μακεδονική γλώσσα παραμένει ορατή μόνο για τους κατόχους κάρτας μέλους της ψηφιακής βιβλιοθήκης της Βουλής.

Όποιος, λοιπόν, είναι σήμερα κάτοχος κάρτας μέλους της ψηφιακής βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων μπορεί να κάνει ηλεκτρονική είσοδο (login) σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση και να πληκτρολογήσει τον Αριθμό Ραβδοκώδικα (barcode) Χρήστη καθώς και το Ονοματεπώνυμο (επίθετο όνομα), ακριβώς όπως αναγράφονται στην κάρτα μέλους και στη συνέχεια να πατήσει το κουμπάκι με την ένδειξη “Σύνδεση”.

login - σύνδεση για του κατόχους κάρτας μέλους.

Αμέσως μετά την ηλεκτρονική σύνδεση – είσοδο (login), ο κάτοχος της κάρτας μέλους, μπορεί να μεταβεί στην Σύνθετη αναζήτηση και να πληκτρολογήσει τον Τίτλο (Λέξη – κλειδί) “ABECEDAR”:

Σύνθετη αναζήτηση: Τίτλος (Λέξη – κλειδί) ABECEDAR

Το αποτέλεσμα της αναζήτησης  (μονο για τους κατόχους κάρτας μέλους) είναι το παρακάτω:

Αποτέλεσμα αναζήτησης μόνο για κατόχους κάρτας μέλους: Το ABECEDAR βρίσκεται ταξινομημένο, πολύ σωστά, στα θέματα που σχετίζονται με την μακεδονική γλώσσα, την εκπαίδευση και τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

Οι κάτοχοι κάρτας μέλους της ψηφιακής βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων διασπιστώνουν ότι το ABECEDAR παραμένει ταξινομημένο, πολύ σωστά, στα θέματα που σχετίζονται με την μακεδονική γλώσσα, την εκπαίδευση και τη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων για τη μη ολική απάλειψη του ABECEDAR και κυρίως για την διατήρησή του έστω μόνο για τους κατόχους Κάρτας Μέλους.

Το ABECEDAR τυπώθηκε το 1925 από την ελληνική κυβέρνηση στην μακεδονική γλώσσα για να την διδάσκει στα παιδιά των Μακεδόνων της Βόρειας Ελλάδας,

= = = =

* Το ABECEDAR τυπώθηκε το 1925 από την ελληνική κυβέρνηση στην μακεδονική γλώσσα για να την διδάσκει στα παιδιά των Μακεδόνων της Βόρειας Ελλάδας.

2 σχόλια:

  1. Aegean Macedonian song : wwww.bit.ly/hXUwks

    ahahahahahahahahahahahahahhhahahahahahahahahahahahahahahahahahha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανώνυμε 12:34 PM, април 04, 2011

    Χα!χα!χα!

    Το βίντεο μοιάζει πρωταπριλιάτικο αστείο αλλά φαίνεται ότι δεν είναι. Εδώ το κανονικό λινκ:
    http://www.youtube.com/watch?v=CvZmkm9-QaE

    Προτείνω ανεπιφύλακτα στο Υπουργείο Παιδείας να εισάγει πάραυτα το συγκεκριμένο τραγούδι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προκειμένου να μάθουν να το τραγουδούν όλοι οι μαθητές και να αντικαταστήσει, οπωσδήποτε, το “Μακεδονία Ξακουστή…”!. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, είναι κι αυτός ένας τρόπος να μάθουν μακεδόνικα!

    Επίσης προτείνω το άσμα να τραγουδιέται, έτσι όπως ακούγεται στη μακεδόνικη γλώσσα, πρώτο πρώτο σε όλες τις εθνικές επετείους και ιδιαίτερα κατά τις εκδηλώσεις για τον “μακεδονικό” αγώνα ενώπιων των επισήμων από χορωδίες και να μεταδίδεται από όλα ανεξαιρέτως ελληνικά Μ.Μ.Ε επί 24ώρου βάσεως!

    Να δώ Ανθιμο, Ψωμιάδη, Μέρτζο, Παπαθεμελή, Σαμαρά, Βελόπουλο, Καρατζαφέρη, xalides, akrides και πλήθος λαού να το τραγουδούν, έτσι όπως είναι στη μακεδόνικη γλώσσα, με κατάνυξη μέσα σε εκκλησίες, με ενθουσιασμό έξω στις πλατείες, με ρυθμό μαρς στις παρελάσεις….. και τι στον κόσμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή