Σάββατο, Ιουνίου 04, 2011

Ελληνική Απογραφή 2011 ή αλλιώς: “Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”

 

Ολοκληρώθηκε στις 24 Μαΐου 2011 η απογραφή (επισήμως “Γενικές Απογραφές Κτηρίων & Πληθυσμού - Κατοικιών 2011”) από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

ΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΤΟΜΟΥ

Ναι μεν τα κτήρια και οι κατοικίες απογράφηκαν με κάθε πιθανή ή απίθανη λεπτομέρεια ωστόσο ο πληθυσμός της χώρας από πλευράς εθνικότητας απογράφηκε ως μια άμορφη μάζα αφού δεν υπήρξε σχετική ερώτηση να καταθέσει κάθε υπήκοος της Ελλάδας την διαφορετική εθνική του καταγωγή ή την γλωσσική, θρησκευτική ή οποιαδήποτε άλλη διαφορετικότητα. Θετική εξαίρεση η απογραφή των οικονομικών μεταναστών οι οποίοι για πρώτη φορά απογράφηκαν –όσοι απογράφηκαν.

Δείτε προσεκτικά την παρακάτω εικόνα από το ΕΝΤΥΠΟ Π-1.2 παράγραφος Γ. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΤΟΜΟΥ:

Εικόνα από το ΕΝΤΥΠΟ Π-1.2 παράγραφος Γ. ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΤΟΜΟΥ

Στο έντυπο απογραφής δεν υπήρξε καν ερώτηση σχετική με την εθνικότητα των Ελλήνων πολιτών. Ούτε οι μητρικές γλώσσες απογράφηκαν οι οποίες -έτσι κι αλλιώς- ομιλούνται στην καθημερινή ζωή σημαντικού μέρους του πληθυσμού -όπως είναι η μακεδονική, η βλάχικη, η τουρκική, η πομακική, η ρομά και άλλες. Αυτά τα στοιχεία τα οποία αποτελούν σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού σε πολλά ευρωπαϊκά δημοκρατικά ανεπτυγμένα κράτη καταγράφονται στις απογραφές και προβάλλονται διεθνώς ως πολυεθνικός και πολυγλωσσικός πλούτος.

Δυστυχώς, εδώ, στην Ελλάδα αποσιωπήθηκαν και κρύφτηκαν κάτω από το χαλί για άλλη μια δεκαετία.

Η μοναδική, «περίεργη» ερώτηση του απογραφικού δελτίου ήταν “Ποιας χώρας είστε υπήκοος” -με περιορισμένες τις απαντήσεις πολλαπλής επιλογής- ενδιαφερόταν να καταγράψει διπλές υπηκοότητες Ελλήνων υπηκόων (π.χ. Ελληνική – Αμερικάνική , Ελληνική – Αλβανική κλπ) ή να καταγράψει την υπηκοότητα μεταναστών.

Οι πιθανές απαντήσεις στην ερώτηση περί υπηκοότητας-αλλά και σε όλες τις άλλες - ήταν καλά προσχεδιασμένες σκοπό να μην επιτρέψουν στον κάθε ενδιαφερόμενο υπήκοο της Ελλάδας να δηλώσει τη διαφορετική του εθνικότητα, ούτε καν προαιρετικά. Έτσι, όποιος κατά την απογραφή δήλωσε υπήκοος της Ελλάδος “αυτομάτως” θα θεωρείται ότι έχει ελληνική εθνικότητα, κάτι που βεβαίως δεν ισχύει, τουλάχιστον για τα μέλη της Εθνικά Μακεδονικής Μειονότητας και τα μέλη της Εθνικά Τουρκικής Μειονότητας που και δημόσια δηλώνουν την διαφορετική Εθνική τους Ταυτότητα.

Το ερωτηματολόγιο, λοιπόν, ήταν πολύ καλά “κομμένο” και “ραμμένο” στα μέτρα της πολιτικής στρουθοκαμηλισμού που, διαχρονικά, ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία 50-60 χρόνια. Προφανής σκοπός, η απόκρυψη συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού της χώρας όπως είναι η εθνικότητα με αποτέλεσμα η ύπαρξη Ελλήνων υπηκόων με διαφορετική -από την ελληνική- εθνική συνείδηση θα παραμείνει και πάλι κρυμμένη στα συρτάρια.

Για ακόμη μια δεκαετία η χώρα μας θα φιγουράρει, κωμικά, ως η “καθαρότερη” από πλευράς εθνικότητας χώρα της Ευρώπης χωρίς “ενοχλητικές” εθνικές μειονότητες. Θα ‘χουν να λένε και για τα επόμενα 10 χρόνια -με υποκρισία- οι αρμόδιες ελληνικές αρχές: Ε! αφού δεν το “έδειξε” η απογραφή, άρα, δεν υπάρχουν Μακεδόνες, Τούρκοι, Πομάκοι, Βλάχοι, ούτε Τσιγγάνοι με εθνική συνείδηση διαφορετική από την ελληνική.

Είναι σίγουρα προβλέψιμο ότι οι υποστηρικτές της εθνικής “καθαρότητας” του πληθυσμού της Ελλάδος θα μας κατηγορήσουν και πάλι ότι ασχολούμαστε με ζητήματα “ανύπαρκτα”. Ενδεχομένως, θα μας (ξανά) κατηγορήσουν και για “ανθελληνικές” θέσεις κι άλλα τέτοια φαιδρά, επειδή για πολλοστή αναδεικνύουμε το θέμα ύπαρξης εθνικών μειονοτήτων εντός Ελλάδος -αυτή τη φορά λόγω της απογραφής. Ωστόσο, η ύπαρξη μειονοτήτων, όσο κι αν δεν τους αρέσει και όσο αποτελεσματικά κι αν αποκρύπτεται απογραφικά, είναι εδώ, πεισματικά, και υπαγορεύει κανόνες,  αξίες και αρχές σε κάθε χώρα που θέλει να κινείται εντός του πλαισίου σεβασμού των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών, χωρίς να τους ρωτάει αν τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν.

Είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη η προαιρετική απογραφή αυτών των συγκεκριμένων ποιοτικών χαρακτηριστικών του πληθυσμού κάθε ευρωπαϊκής χώρας αποτελεί βασική αρχή και αξία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή την αρχή και αξία επιβεβαιώνει, εμμέσως πλην σαφώς έστω και άθελά, ακόμη και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Γ. Δελαβέκουρας ο οποίος με δηλώσεις του ζητά να το πράξει η κυβέρνηση της Αλβανίας τη στιγμή που δεν το έπραξε η Ελλάδα.

Ας δούμε μερικά αποσπάσματα από πρόσφατες  δηλώσεις του εκπρόσωπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας με αφορμή την αναβολή για το φθινόπωρο της αλβανικής απογραφής 2011 λόγω των τοπικών Δημοτικών εκλογών που έγιναν στην Αλβανία στις 8 Μάιου 2011:

«Από πλευράς μας, σημειώνουμε την απόφαση της Αλβανικής κυβέρνησης, καθώς και τους λόγους που προβάλλονται για την αναβολή της. Ωστόσο, οφείλουμε να επισημάνουμε πως η ημερομηνία διεξαγωγής των τοπικών εκλογών ήταν γνωστή από καιρό και δεν αποτελεί πρόσφατη εξέλιξη, η οποία θα δικαιολογούσε αλλαγή σχεδίων.  Αυτό, σε συνδυασμό με τις έντονες αντιδράσεις εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία, αλλά δυστυχώς και κρατικών λειτουργών, εναντίον της συμπερίληψης στο ερωτηματολόγιο της απογραφής προαιρετικών ερωτημάτων για την εθνική καταγωγή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τη μητρική γλώσσα των απογραφομένων, προκαλεί σκέψεις σχετικά με τα πραγματικά κίνητρα της αναβολής πολλώ μάλλον που η απόφαση αναβολής χαιρετίστηκε από τους κύκλους αυτούς ως νίκη και υποχώρηση της Αλβανικής κυβέρνησης, μπροστά στο αίτημά τους για απάλειψη των ερωτημάτων που τους ενοχλούν. […]

Θυμίζω εδώ πως η διεξαγωγή της απογραφής εντός του 2011, με ερωτηματολόγιο που θα περιλαμβάνει προαιρετικά ερωτήματα περί της εθνικής καταγωγής, θρησκευτικών πεποιθήσεων και μητρικής γλώσσας των απογραφομένων, θεωρείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϋπόθεση εκπλήρωσης από την Αλβανία της υποχρέωσης συλλογής ακριβών στοιχείων για τις μειονότητες, προκειμένου στη συνέχεια να διαμορφωθούν κατάλληλες πολιτικές.  Η εκπεφρασμένη αυτή θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ταυτίζεται με την Ελληνική. Θεωρούμε ότι, μόνο με την παροχή της δυνατότητας σε όλους τους απογραφομένους να δηλώσουν την εθνική καταγωγή τους, η Αλβανία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις προς τους πολίτες της σχετικά με το σεβασμό των μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.»

Οι παραπάνω επίσημες δηλώσεις του Εκπροσώπου του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Δελαβέκουρα έγιναν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης διπλωματικών συντακτών στις 3 Μαρτίου 2011, μόλις δυο μήνες πριν την απογραφή του πληθυσμού στην Ελλάδα. Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών (κλίκ εδώ).

Πολύ σωστές οι δηλώσεις του εκπροσώπου ΥΠ.ΕΞ., αλλά (πάντα υπάρχει ένα αλλά), στην περίπτωση αυτή οι συγκεκριμένες δηλώσεις θυμίζουν έντονα το ρητό: «Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις» -όπου δάσκαλος βάλτε την χώρα μας την Ελλάδα.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε., λογικά, όφειλε πρώτη και καλύτερη να εκπληρώσει την δική της υποχρέωση «συλλογής ακριβών στοιχείων για τις μειονότητες, προκειμένου στη συνέχεια να διαμορφωθούν κατάλληλες πολιτικές». Άλλωστε, όπως δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ., η χώρα μας συμφωνεί με την «εκπεφρασμένη αυτή θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»  η οποία «ταυτίζεται με την Ελληνική». Όμως, αυτήν ακριβώς την υποχρέωση, σκανδαλωδώς, απέφυγε να πράξει Ελληνική Κυβέρνηση κατά στην ελληνική απογραφή τον Μάιο του 2011, όπως είδαμε παραπάνω!

Λογικά, πάντα, πρώτη η Ελλάδα όφειλε, με την ιδιότητα μέλους της Ε.Ε., να εφαρμόσει στη δική της απογραφή την καταγραφή εθνικών, γλωσσικών και θρησκευτικών κοινοτήτων κι ύστερα να ζητά, στο όνομα των αρχών και αξιών της Ε.Ε., την εφαρμογή τους από την Αλβανία -η οποία άλλωστε δεν είναι ακόμη μέλος της Ε.Ε.

 

Οι οδικές πινακίδες στις περιοχές της Αλβανίας όπου ζουν μέλη της ελληνικής μειονότητας είναι γραμμένες και στην ελληνική γλώσσα.

Οι οδικές πινακίδες στις περιοχές της Αλβανίας όπου ζουν μέλη της ελληνικής μειονότητας είναι γραμμένες και στην ελληνική γλώσσα.

 

Οι οδικές πινακίδες στις περιοχές της Αλβανίας όπου ζουν μέλη της μακεδονικής μειονότητας είναι γραμμένες και στη μακεδονική γλώσσα

Οι οδικές πινακίδες στις περιοχές της Αλβανίας όπου ζουν μέλη της μακεδονικής μειονότητας είναι γραμμένες και στη μακεδονική γλώσσα.

Για όσους δεν γνωρίζουν τους ενημερώνουμε ότι στην Αλβανία κατά την απογραφή του πληθυσμού καταγράφονται κανονικά οι εθνικές μειονότητες, τόσο η ελληνική όσο και η μακεδονική καθώς και όλες οι άλλες, ανελλιπώς επί σειρά δεκαετιών. Η Αλβανία στις προηγούμενες απογραφές είχε συμπεριλάβει τα συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της και προφανώς θα το κάνει και στην επόμενη. Την ίδια πολιτική απογραφής των εθνικών μειονοτήτων ακολουθεί και η Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Εν κατακλείδι, τόσο η Δημοκρατία της Μακεδονίας όσο και η Αλβανία, παρόλο που δεν είναι ακόμη χώρες μέλη, εφαρμόζουν στο ακέραιο τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την συλλογή ακριβών στοιχείων για τις μειονότητες κατά τη διάρκεια απογραφής του πληθυσμού τους.

Αντίθετα, η χώρα μας η Ελλάδα παρόλο που είναι χώρα μέλος της Ε.Ε. από το 1981 (τότε Ε.Ο.Κ),  δεν εφαρμόζει ούτε καν στο ελάχιστο αυτές τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την συλλογή ακριβών στοιχείων για τις μειονότητες. Και σαν να μην έφτανε αυτό –τι ειρωνεία;- η χώρα μας παραδίδει μαθήματα θυμίζοντας «Δάσκαλο που δίδασκε και νόμο δεν εκράτει», προς τη γέιτονα χώρα Αλβανία .

Σήμερα, στην Αλβανία, τόσο η μακεδονική μειονότητα όσο και η ελληνική μειονότητα είναι επίσημα αναγνωρισμένες και απολαμβάνουν τουλάχιστον τα στοιχειώδη δικαιώματα, παρά τα όποια προβλήματα συνεχίζουν να έχουν εξαιτίας «έντονων αντιδράσεων εθνικιστικών κύκλων στην Αλβανία» στις οποίες, όπως πολύ σωστά είπε ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, δεν πρέπει να υποκύψει η Αλβανική Κυβέρνηση. Ωστόσο, κι εδώ προκύπτει, ένα ακόμη εύλογο ερώτημα σχετικό με το τρόπο με το οποίο γίνονται οι απογραφές στην Ελλάδα: Ποιοί εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να επιβάλουν μέχρι σήμερα την μη καταγραφή των μειονοτήτων στις απογραφές πληθυσμού;

 

 

28 σχόλια:

  1. 1-εκτός από τις παραπάνω γλώσσες στην ελλάδα ομιλείται ως αυτόχθονη γλώσσα και αρβανίτικη/αλβανική...
    2- μήπως θα έπρεπε το Ουράνιο Τόξο να είχε προσφύγει δικαστικά με σκοπό την ακύρωση της απογραφής , άσχετα του αποτελέσματος..??
    με παράλληλη διεθνοποίηση του θέματος και επισήμανση της ανακολουθίας της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/56219/h-albania-diolisthainei-se-ypodeixeis-ethnikistwn

    ΘΑΥΜΆΣΤΕ ΤΟΥΣ!
    Εκτός απο το :“Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις”" μπορούμε να πούμε και το "ΟΥΤΕ ΝΤΡΟΠΗ ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΑ"...
    OD KOSTURSKO OKOLIE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

    Μια υποσημείωση μόνο, Τσιγγάνους με εθνική συνείδηση διαφορετική από την ελληνική, (δηλαδή "εθνικά Τσιγγάνους"), δύσκολα θα βρείς.

    Τους άλλους, Τούρκους, Βλάχους, Μακεδόνες, πράγματι θέλουν να τους "κρύψουν". Οσο για τους Πομάκους, το επίσημο ελληνικό κράτος τους "καλοβλέπει" μεν, αλλά για ευνόητους λόγους δεν τους μετράει! (Ασε που ειδικά στη περίπτωση των Πομάκων το ελληνικό κράτος διαφωνεί με τον Δημητρά σε "ανάποδη βάση". Οι Πομάκοι είναι ανύπαρκτοι για τον Δημητρά... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε σεις.. τους Τσιγγανους έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ έθνος χωρις κρατική υπόσταση. Ζει διάσπαρτο σε πολλές χώρες του κόσμου. Τωρα, αμα οι Τσιγγανοι της Ελλάδας αισθάνονται εθνικα Ελληνες κι όχι εθνικα Τσιγγάνοι αυτό είναι δικό τους θέμα. Ριξτε μια ματιά εδώ: http://www.greekhelsinki.gr/dikaiomatika/06/fakelos/roma/04.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή πως θα τις θέλατε εσείς τις επιλογές; Τι λέξεις ή τι πρόταση θέλετε να δείτε για τις διάφορες εθνοτικές και γλωσσικές επιλογές;

    Πελαγόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πελαγόνιε...
    Τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω απο αυτά που ζητάει η Ελλάδα απο την Αλβανία! Δηλαδή ζητάς απο αυτούς που θεωρείς κατώτερους και πολιτισμικά και σε επίπεδο θεσμών να τηρήσουν το Ευρωπαικό δίκαιο για τη καταγραφή των μειονοτήτων στην Αλβανία αλλά σαν Ελλάδα δεν κάνεις το ίδιο. Αυτό Πελαγόνιε -και οι υπόλοιποι -στο δικό σου κώδικα αξιών πως λέγετε;

    MORE SOKOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν έγινα κατανοητός. Δεν αμφισβητώ κανέναν. Εννοώ πάνω στην σελίδα της απογραφής που επιλέγουμε κουτάκια και συμπληρώνουμε κενά. Εκεί, τι θέλεις να αναφέρεται.
    Δηλαδή αν το κράτος σου έλεγε, "Αbecedar, σου αναθέτουμε να συντάξεις εσύ τις ερωτήσεις σχετικά με εθνότητα και εθνικότητα στη σχετική σελίδα της απογραφής" τι θα έγραφες, τι επιλογές θα μας έδινες;

    Πελαγόνιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πελαγόνιε έγινες κατανοητός. Να ξέρης όμως πως το θέμα δεν είναι τεχνικό αλλά βαθιά πολιτικό. Αν η πατρίδα μας απαλλασσόταν από τον εναγκαλισμό της απο το «ένδοξο της παρελθόν» και δεν άκουγε τις κραυγές των «εθνικιστικών κύκλων» και του βαθέως κράτους θα μπορούσε να καταγράψει έναν πλούτο ανθρώπων, γλωσσών και πολιτισμών. Μπορούσε πχ να είχε μια σειρά προαιρετικών απαντήσεων σε ερωτήσεις που θα απευθυνόταν αποκλειστικά σε Έλληνες πολίτες όπως : Εκτός από την Ελληνική μιλάτε ή θεωρείτε μητρική σας γλώσσα τα: Αρβανίτικα, Βλάχικα , Πομάκικα , Τούρκικα, Μακεδόνικα , Ρομά, Τσακώνικα ή άλλη και ποια; Αυτή η ερώτηση θα κατέγραφε όχι Εθνικές Μειονότητες αλλά γλωσσικές ομάδες, (Το EBLUL έχει καταγράψει 6 η Ελλάδα ΚΑΜΙΑ)άλλο πράγμα μιλώ μια γλώσσα και άλλο αισθάνομαι Εθνικά άλλο από την πλειονότητα των συμπατριωτών μου. Να υποθέσω πως Μακεδόνικα θα δήλωναν ότι ξέρουν πάνω από 100.000 ενώ από αυτούς θα τολμούσαν να δηλώσουν Εθνικά Μακεδόνες ελάχιστοι….
    Η άλλη ερώτηση μπορούσε να είναι αν Έλληνες πολίτες αισθανόταν πως είναι μέλη Εθνικής Μειονότητας ή Εθνοτικής κοινότητας και ποιάς; Τουρκικής, Μακεδονικής, Βλαχικής ή άλλης και ποιάς; Εδώ θα είχαμε καταγραφή αυτών που θα αισθανόταν κάτι «άλλο» . Τότε θα ξεκινούσε το ζήτημα για την Ελλάδα γιατί θα έπρεπε να παραδεχθεί ότι υπάρχουν εθνικές μειονότητες στη χώρα και είναι υποχρεωμένη να παραχωρήσει Μειονοτικά δικαιώματα (Σχολεία, εκκλησίες, εφημερίδες, TV, πινακίδες στους δρόμους κλπ) όπως οι άλλες χώρες που έχουν κυρώσει τις Διεθνείς συνθήκες και προχώρησαν στην εναρμόνιση του νομοθετικού τους πλαισίου.
    Ψιλά γράμματα αυτά Πελαγόνιε για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Γαντζώνετε πίσω από την γελοία θέση «Δεν υπάρχουν Έλληνες πολίτες που να αισθάνονται Τούρκοι απλά είναι Μουσουλμάνοι, όσο δε για Μακεδόνες αυτοί είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ» Άρα και πίσω από την απογραφή Πελαγόνιε δεν μπορεί η Πατρίδα μας να κρύψει την υποκρισία της, τουλάχιστον ας μην δίνει μαθήματα σε άλλες χώρες που στο σεβασμό των μειονοτήτων είναι ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ……….
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Πελαγώνιε

    Είναι πολύ απλό:

    Αμέσως μετά την κύρια ερώτηση “Ποιάς χώρας είστε υπήκοος;” για όσους απαντούν ότι είναι υπήκοοι (ή πολίτες) της Ελλάδος μπορεί να μπει δευτερεύουσα διευκρινιστική ερώτηση πολλαπλής επιλογής: “Σε ποιά εθνότητα ή εθνικότητα ανήκετε;”

    Ενδεικτικές απαντήσεις της πολλαπλής επιλογής, στην δευτερεύουσα ερώτηση, θα μπορούσαν να είναι οι εξής:

    1. Ελληνική
    2. Μακεδονική
    3. Αλβανική
    4. Τουρκική
    5. Βλάχικη
    6. Ρομά ή Τσιγγάνικη
    7. Βουλγαρική
    8. Ρώσικη
    9. Αρμένικη
    10. Γεωργιανή
    11. Πουθενά - Καμία - Αεθνος

    και ούτω καθ’ εξής…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δίκοπο μαχαίρι.

    Η νεότερη ιστορία της Ελλάδας μας διδάσκει οτι τέτοιου είδους καταγραφές μπορεί να χρησιμοποιηθούν για φακέλωμα και διακρίσεις.

    Ισως, λόγω αυτής της ελληνικής "ιδιαιτερότητας", είναι καλύτερα να μην καταγράφονται τέτοια δεδομένα, για να μην υπάρχουν διακρίσεις λόγω εθνικότητας...

    Κάτι ανάλογο με την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, ας πούμε.

    Ισως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρεις ποιος08 Ιουνίου, 2011 23:45

    Η μη καταγραφή ιδιαιτεροτήτων όπως η εθνικότητα η το θρήσκευμα στις ταυτότητες, ωστε να μην υπάρχουν διακρίσεις κατά μειονοτήτων κάθε είδους, αποτελεί έμπρακτη ομολογία οτι το ελληνικό κράτος αδυνατεί να προσφέρει περιβάλλον ισότητας/ισονομίας ανάμεσα στη πλειονότητα και τις μειονότητες κάθε είδους.

    Δεδομένης αυτής της αδυναμίας του, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να μην "στοχοποιεί" μειονότητες κάθε είδους δια της απογραφής τους.

    Πολύ καλά κάνουν λοιπόν και δεν καταγράφουν ιδιαιτερότητες, όταν είναι ανίκανοι (η δεν θέλουν) να δημιουργήσουν ισότητα/ισονομία.

    Το αλβανικό κράτος μπορεί να προσφέρει (έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι έλληνες υπεύθυνοι) συνθήκες ισονομίας. Το ελληνικό δεν μπορεί. Είναι πολύ απλή η εξήγηση... Αυτοί μπορούν, εμείς όχι.

    Δεν είναι θέμα ντροπής, είναι θέμα ανικανότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρεις ποιος08 Ιουνίου, 2011 23:56

    Και κάτι που ξέχασα:

    Καταγραφή κάποιων ομάδων ωστε να μη γίνονται "στόχος" δεν κάνει και η Γαλλία.

    Για το γιατί κάποιες ευρωπαϊκές συνθήκες/αποφάσεις δεν γίνονται σεβαστές από τα μέλη της ΕΕ πρέπει πρώτα να ερωτηθεί η ΕΕ και μετά τα κράτη μέλη.

    (Τώρα θα μου πείτε: μα η ΕΕ είναι τα κράτη-μέλη και θα 'χετε δίκιο, αλλά...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντε πάλι με αυτήν την ελληνική "ιδιαιτερότητα"!

    Λοιπόν,

    Είναι άλλο θέμα η καταγραφή εθνικής καταγωγής ή θρησκεύματος κ.τ.λ. κατά την διάρκεια απογραφής του πληθυσμού μιας χώρας, όπου τηρούνται οι όροι της εμπιστευτικότητας σύμφωνα με την Ε.Ε., και είναι άλλο θέμα η αναγραφή των στοιχείων αυτών στις προσωπικές ταυτότητες ή στα διαβατήρια του καθενός ατόμου.

    Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο. Είναι δυο διαφορετικά θέματα.

    Εάν τυχόν συμβαίνει, σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η Ελλάδα, τέτοιου είδους καταγραφές κατά την διάρκεια απογραφών πληθυσμού να χρησιμοποιoύνται για φακέλωμα και διακρίσεις λόγω ελληνικής ”ιδιαιτερότητας” τότε αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας η Ελλάδα δεν έχει εξευρωπαϊσθεί ακόμη παρόλο που είναι χώρα μέλος της Ε.Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Εάν τυχόν συμβαίνει, σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η Ελλάδα, τέτοιου είδους καταγραφές κατά την διάρκεια απογραφών πληθυσμού να χρησιμοποιoύνται για φακέλωμα και διακρίσεις λόγω ελληνικής ”ιδιαιτερότητας” τότε αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας η Ελλάδα δεν έχει εξευρωπαϊσθεί ακόμη παρόλο που είναι χώρα μέλος της Ε.Ε.

    Τι "εάν" βρε?
    Είναι προφανές ότι "η χώρα μας η Ελλάδα δεν έχει εξευρωπαϊσθεί ακόμη παρόλο που είναι χώρα μέλος της Ε.Ε.".

    Δεν έχει εξευρωπαϊσθεί.

    30 χρόνια είναι στην ΕΕ. Οι εταίροι ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ 30 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ με την Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ξέρεις ποιος09 Ιουνίου, 2011 01:12

    Abecedar, έχεις βάλει σε πολύ "ψηλό βάθρο" την ΕΕ.
    Ενα μπορντέλο παρόμοιο με το ελληνικό κράτος είναι είναι η ΕΕ!

    Η Δανία ας πούμε, έχει την "ιδιαιτερότητα" να μη γουστάρει το ευρώ.
    Κάποιοι έχουν την "ιδιαιτερότητα" να μη γουστάρουν τη συνθήκη Σένγκεν.
    Αλλοι δε γουστάρουν άλλα.

    Το και καλά "ευρωπαϊκό κεκτημένο" είναι "ένα πουκάμισο αδειανό" που κάθε κράτος το κόβει και το ράβει στα μέτρα του...

    Και ο Σαρκοζί ζητάει από τους άλλους "δημοκρατία και ελευθερίες" αλλά στέλνει τους δικούς τσιγγάνους στον αγύριστο.

    Στη δε "φιλελεύθερη και δημοκρατική" Ολλανδία, πάει να ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει απέλαση μεταναστών που μένουν χωρίς δουλειά για πάνω από ένα μήνα!!!

    Η ΕΕ είναι ένα συνονθύλευμα τέτοιων φασιστικών πρακτικών καλλυμένων με έναν μανδύα δημοκρατικότητας. Αμα επικαλείσαι τη "δημοκρατικότητα" της ΕΕ, είναι σαν να συμφωνέίς με τη φασιστικότητα των πρακτικών που ακολουθούνται από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

    Είναι απλά τα πράγματα. Η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση, είναι μάλλον ο κανόνας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε Αμπεσένταρ η Μπελομόρσκα σε πρόλαβε για το λεξικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ανώνυμε 8:49 AM, јуни 09, 2011

    Φαίνεται δεν διαβάζεις την ιστοσελίδα του Ουράνιου Τόξου.

    Αν τη διάβαζες θα γνώριζες ότι η παρουσίαση του Μακεδονικού-Ελληνικού Λεξικού στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο 2011 ανακοινώθηκε επισήμως στην ιστοσελίδα του Ουράνιου Τόξου πριν δύο μήνες με Δελτίο Τύπου από τις 6 Απριλίου 2011. Κλικ εδώ http://www.vinozito.org/news/2011/april06_g.asp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για τον ανώνυμο 8:49 AM, јуни 09, 2011
    Όποιος προλαβαίνει και στηρίζει κάθε ενέργεια των ακτιβιστών Μακεδόνων ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ και έχει και τη δική μας ευχή και στήριξη.
    Όποιος στηρίζει κάθε εκδήλωση Μακεδονικότητας μικρή η μεγάλη, εντός ή εκτός συνόρων έχει την εκτίμηση μας και την συμπάθεια μας.
    Όποιος όμως με τις ενέργειες του στρέφετε ενάντια και στο οργανωμένο τμήμα των Μακεδόνων και σε μη οργανωμένες κινήσεις η πρόσωπα – όπως το παρόν ιστολόγιο- υπονομεύοντας , λασπολογώντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια επιτρέψτε σαν ελάχιστη πράξη άμυνας να τον ΑΓΝΟΟΥΜΕ.
    Εδώ δεν βρίζουμε κανένα πολύ δε περισσότερο Μακεδόνες. Απόψεις ακούμε καταθέτουμε ανταλλάσουμε με όλο τον κόσμο. Φροντίζουμε πάντα σαν κόρη οφθαλμού κάθε επώνυμο και ανώνυμο Μακεδόνα φροντίζοντας να μην εκθέτουμε ανθρώπους και την όποια προσφορά τους. Η όποια δράση και στάση πρέπει να πολλαπλασιάζει και όχι να διαιρεί. Πρέπει να είναι χαμηλών τόνων και να μην δίνει επιχειρήματα σε «εκείνους» που αντιστρατεύονται και αντιπαλεύουν τους Μακεδόνες στην Ελλάδα. Εμείς εδώ στο ABECEDAR δεν ανήκουμε στο Ουράνιο Τόξο, τιμάμε και εκτιμάμε κάθε έναν που προσφέρει ότι μπορεί, όσο μπορεί και από όποιο μετερίζι μπορεί. Με αυτές τις αρχές διαλέγουμε τους φίλους μας και ο καιρός δείχνει το ποιόν και την αξία του καθένα. Μακάρι οι Εθνικά Μακεδόνες να απομονώσουν κάθε πρόσωπο που διαιρεί. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.

    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το παρόν blog κάθε άλλο παρά ενωτικό χαρακτήρα έχει στους Μακεδόνες, και παρότι δηλώνει εκτός κόμματος ΟΤ. δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να το προπαγανδίζει. Όχι απλά ΑΓΝΟΕΙ τους Μακεδόνες που δεν στηρίζουν η ακόμα που κάνουν κριτική στο κόμμα, αλλά τους «ΓΡΑΦΕΙ» κανονικά! Ανύπαρκτοι, γι αυτούς, όπως και για το ΟΤ. Αυτό όμως δεν είναι το πρόβλημα. Το τεράστιο πρόβλημα είναι τα ψέματα και η «περίεργη» συμπεριφορά όλων αυτών. Ποτέ δεν απαντούν στις κατηγορίες, αλλά είτε τις αγνοούν (βλ. ΓΡΑΦΟΥΝ), είτε επιτίθενται με το πιο χυδαίο τρόπο.
    Να δούμε εάν το «δημοκρατικό» αυτό blog, θα έχει το μεγαλείο του Βολτέρου, που συχνά πυκνά επικαλείται, για να δημοσιεύσει το σχόλιο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. πολύ σωστό το παραπάνω σχόλιο..
    θέτει τα πράγματα επί των τύπων των ήλων..
    μια καλοπροαίρετη μόνο παρατήρηση :
    κανένας Μακεδόνας δεν αυτοπροσδιορίζεται ως εθνικά Μακεδόνας..
    παρά μόνο απλά ως Μακεδόνας και μόνο...
    εξάλλου όλες οι εθνοτικές
    ταυτότητες είναι μονολεκτικές...
    ούτε σύγχυση υπάρχει ανάμεσα στους όρους Μακεδόνας και Έλληνας..
    ούτε πολύ περισσότερο ανάγκη διαφοροποίησης των Μακεδόνων, από άλλες εθνότητες που κατοικούν στη Μακεδονία, ανάμεσα στις οποίες και η ελληνική...
    Μακεδόνες και μόνο Μακεδόνες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. MORE SOKOL καλά τα λες
    "Η όποια δράση και στάση πρέπει να πολλαπλασιάζει και όχι να διαιρεί. ... Μακάρι οι Εθνικά Μακεδόνες να απομονώσουν κάθε πρόσωπο που διαιρεί. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ."
    Όμως η πραγματικότητα δείχνει ότι στηρίζεις άμεσα ή έμμεσα εκείνους που μας διαίρεσαν και μας συρρίκνωσαν.
    Πράγματι η πλειοψηφία των Μακεδόνων ΕΚΡΙΝΕ και απομόνωσε εκείνους που μας διαίρεσαν και μας μείωσαν. Δυστυχώς όμως εκείνοι που μας διαίρεσαν έχουν καπελώσει "το οργανωμένο κίνημα" κι έτσι ο κόσμος αναγκάστηκε να το απομονώσει και αυτό μαζί τους. Υπάρχει όμως, δυστυχώς, μια μειοψηφία η οποία δικαίωσε και στήριξε εκείνους που μας διαίρεσαν και συρρίκνωσαν "το οργανωμένο κίνημα". Αυτό δείχνει ότι ή δεν έχει ΚΡΙΣΗ ή δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το κίνημα. Κι επειδή όπως λες "ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ", θα κριθεί και αυτή η συνυπεύθυνη μειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Belo More

    Κατ' αρχάς η ρήση του Βολτέρου έχει αξία όταν κάποιος την επικαλείται για να πεί αλήθειες κι όχι για να λέει ψέματα.

    Ας δούμε στην προκειμένη περίπτωση του Λεξικού που είναι το ψέμα και που είναι η αλήθεια:

    Για πολλοστή φορά διαπιστώνω ότι χρησιμοποιείς ψέματα για να συκοφαντήσεις το Ουράνιο Τόξο (ΟΤ). Είναι ψέμα, και μάλιστα πρώτου μεγέθους, ότι δήθεν το ΟΤ απέκρυψε απ' τους Μακεδόνες στην Ελλάδα την παρουσίαση του Ελληνο-Μακεδονικού Λεξικού στις Βρυξέλες κι ότι δήθεν μόνον οι διοργανωτές της EFA ασχολούνται με την προβολή του Λεξικού.

    Η Αλήθεια είναι ότι το Ουράνιο Τόξο είχε έγκαιρα με ενημερώσει με ικανοποίηση κάθε ενδιαφερόμενο μεσω Δελτίου Τύπου (6 Απριλιου) σχετικά με την παρουσίαση του Ελληνο-Μακεδονικού Λεξικού στις Βρυξέλες σε συνεργασία με το Center Maurits Coppietersμε (CMC) και της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού (ΣΜΠ).

    Η συνεργασία του CMC με τη ΣΤΜ αποφασίστηκε στις 23 Μαρτίου 2011 όταν αντιπρόσωπος του υπό ίδρυση συλλόγου Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού συμμετείχε στις εργασίες του επιστημονικού Γραφείου-Επιτροπής του ευρωπαϊκού Ιδρύματος Centre Maurits Coppitiers (CMC) και ζήτησε και πέτυχε τη συνεργασία.

    Το Δελτίο τύπου υπάρχει από τις 6 Απριλίου 2011 στην ιστοσελίδα, (σχετικά έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο) από όπου πληροφορήθηκα για την παρουσίαση του Λεξικού και είπα μπράβο στα άτομα που τρέχουν, προσπαθούν και πετυχαίνουν θετικά αποτελέσματα.

    Εσύ από πού το πληροφορήθηκες; Πάντως σίγουρα όχι από το Δελτίο Τύπου διότι τότε θα γνώριζες ήδη από τις 6 Απριλίου ότι η παρουσίαση του Λεξικού θα γίνει με υποστήριξη από κοινού του Ιδρύματος (CMC), της Στέγης και των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (Ε.Ε.Σ-Ε.Π.Κ) μεταξύ αυτών το Ουράνιο Τόξο, κατόπιν αιτήματος αντιπρόσωπου της Στεγης.

    Οσο για την κριτική μάθε ότι όπως συμβαίνει σε όλα τα πολιτικά κόμματα έτσι και στο ΟΤ δεν αγνοούνται οι κριτικές όσων διαφωνούν υπό την πρϋπόθεση η όποια κριτική οφείλει να βασίζεται σε αλήθειες κι όχι σε ψέματα. Αγνοούνται μόνο όσοι λένε ψέματα νομίζοντας ότι το ψέμα είναι κριτική.

    Αν σέβεσαι την Αλήθεια οφείλεις να παραδεχθείς το ψέμα σου ή τουλάχιστον την άγνοιά σου σχετικά με την παρουσίαση του Λεξικού και να επανορθώσεις. Εάν δεν επανορθώσεις τότε λυπάμαι πολύ, δεν θα μπορέσω να δημοσιεύσω άλλη φορά δικό σου σχόλιο στο παρόν blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οριστε και το Δελτιο τύπου από την ιστοσελίδα του Οράνιου Τόξου

    http://www.vinozito.org/news/2011/april06_g.asp


    Δελτίο Τύπου

    Συμμετοχή αντιπροσώπου του συλλόγου ΣΤΕΓΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Centre Maurits Coppitiers, (CMC) στις Βρυξέλλες.

    6 Απριλίου 2011

    Center Maurits Coppiters Στις 23 Μαρτίου αντιπρόσωπος της υπό ίδρυσης συλλόγου “Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού” συμμετείχε στις εργασίες του επιστημονικού Γραφείου-Επιτροπής του ευρωπαϊκού Ιδρύματος Centre Maurits Coppitiers (CMC) (www.cmc-foundation.eu) στις Βρυξέλλες στις 23 Μαρτίου 2011.

    Η Επιτροπή συζήτησε μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, την υλοποίηση των προτάσεων της Στέγης στην προηγούμενη πρόταση στην συνεδρίαση στις 8 Δεκεμβρίου του 2010. http://www.vinozito.org/news/2010/december31_g.asp

    Η επιστημονική Επιτροπή του Ιδρύματος Centre Maurits Coppitiers (CMC) συζήτησε το πρόγραμμμα-υλοποίηση των τριών προτάσεων της Στέγης μεταξύ άλλων ιδιαίτερα την διοργάνωση παρουσίασης του νέου Μακεδονικού-Ελληνικού Λεξικού στις Βρυξέλλες το προσεχές Ιούνιο και κατά την διάρκεια των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με υποστήριξη από κοινού του Ιδρύματος (CMC), της Στέγης και των κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας-Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (Ε.Ε.Σ-Ε.Π.Κ) μεταξύ αυτών το Ουράνιο Τόξο.

    Σημαντική επίσης απόφαση της επιστημονικής Επιτροπής είναι να διοργανωθεί η επόμενη Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Φλώρινα / Λέριν τον επόμενο Σεπτέμβριο του 2011.

    Διοργανωτής η υπό αναγνώριση Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού (για δεύτερη φορά βρίσκεται η υπόθεση στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) σε συνεργασία με τα όργανα του Ιδρύματος Centre Maurits Coppitiers (CMC).

    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. belo more μας έγραψε και απαντούμε για να εξηγούμαστε.

    «Το παρόν blog κάθε άλλο παρά ενωτικό χαρακτήρα έχει στους Μακεδόνες, και παρότι δηλώνει εκτός κόμματος ΟΤ. δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να το προπαγανδίζει.»
    Επειδή εσύ έχεις την εμπάθεια σου με το ΟΤ όποιος δεν το βρίζει δεν σου αρέσει.

    « Όχι απλά ΑΓΝΟΕΙ τους Μακεδόνες που δεν στηρίζουν η ακόμα που κάνουν κριτική στο κόμμα, αλλά τους «ΓΡΑΦΕΙ» κανονικά! Ανύπαρκτοι, γι αυτούς, όπως και για το ΟΤ. Αυτό όμως δεν είναι το πρόβλημα. Το τεράστιο πρόβλημα είναι τα ψέματα και η «περίεργη» συμπεριφορά όλων αυτών. Ποτέ δεν απαντούν στις κατηγορίες, αλλά είτε τις αγνοούν (βλ. ΓΡΑΦΟΥΝ), είτε επιτίθενται με το πιο χυδαίο τρόπο.»
    Αν έχεις να καταλογίσεις ψέματα η περίεργη συμπεριφορά στο ιστολογίο να το κάνεις αν έχεις ότι έχεις με το ΟΤ μην συγχέεις τα πράγματα. Εμείς ούτε σήμερα είμαστε στο ΟΤ ούτε ήμασταν τα χρόνια που ήσασταν εσείς. Όποιος διαφωνεί με αυτούς που είναι ,που ήταν, που θα είναι ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ και δεν μας κόφτει. Το κόμμα είναι αυτό που είναι όποιος θέλει να το αλλάξει ας πάει να το κάνει ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.
    "Να δούμε εάν το «δημοκρατικό» αυτό blog, θα έχει το μεγαλείο του Βολτέρου, που συχνά πυκνά επικαλείται, για να δημοσιεύσει το σχόλιο μου."
    Έχεις βήμα δικό σου μπορείς να γράφεις ότι θες με το ύφος, το ήθος και το κώδικα αξιών που υπηρετείς- ‘όπως ΕΜΕΙΣ, όπως καθένας στο διαδίκτυο- Επέτρεψε μας να μην επιθυμούμε εμπλοκή σε προσωπικές και εμπαθείς ιστορίες του παρελθόντος που κανένα δεν ενδιαφέρουν και ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΑ ΚΑΝΟΥΝ στο όποιο Μακεδονικό κίνημα. Ότι θες να το γράφεις στο ιστολόγιο σου. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ.
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ.
    Όποιος προλαβαίνει και στηρίζει κάθε ενέργεια των ακτιβιστών Μακεδόνων ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ και έχει και τη δική μας ευχή και στήριξη.
    Όποιος στηρίζει κάθε εκδήλωση Μακεδονικότητας μικρή η μεγάλη, εντός ή εκτός συνόρων έχει την εκτίμηση μας και την συμπάθεια μας.
    Όποιος όμως με τις ενέργειες του στρέφετε ενάντια και στο οργανωμένο τμήμα των Μακεδόνων και σε μη οργανωμένες κινήσεις η πρόσωπα – όπως το παρόν ιστολόγιο- υπονομεύοντας , λασπολογώντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια επιτρέψτε σαν ελάχιστη πράξη άμυνας να τον ΑΓΝΟΟΥΜΕ.
    Εδώ δεν βρίζουμε κανένα πολύ δε περισσότερο Μακεδόνες. Απόψεις ακούμε καταθέτουμε ανταλλάσουμε με όλο τον κόσμο. Φροντίζουμε πάντα σαν κόρη οφθαλμού κάθε επώνυμο και ανώνυμο Μακεδόνα φροντίζοντας να μην εκθέτουμε ανθρώπους και την όποια προσφορά τους. Η όποια δράση και στάση πρέπει να πολλαπλασιάζει και όχι να διαιρεί. Πρέπει να είναι χαμηλών τόνων και να μην δίνει επιχειρήματα σε «εκείνους» που αντιστρατεύονται και αντιπαλεύουν τους Μακεδόνες στην Ελλάδα. Εμείς εδώ στο ABECEDAR δεν ανήκουμε στο Ουράνιο Τόξο, τιμάμε και εκτιμάμε κάθε έναν που προσφέρει ότι μπορεί, όσο μπορεί και από όποιο μετερίζι μπορεί. Με αυτές τις αρχές διαλέγουμε τους φίλους μας και ο καιρός δείχνει το ποιόν και την αξία του καθένα. Μακάρι οι Εθνικά Μακεδόνες να απομονώσουν κάθε πρόσωπο που διαιρεί. ΟΛΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ.
    ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.
    И продолжете со достоинство и со ГОРЕ ГЛАВАТА.

    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. belo more

    Και για να ξέρης θα σου πω πως όταν το ΟΤ στο Ξυνό συνεδρίαζε εγώ με τον ΑBECEDAR ήμασταν μαζί στη Θεσ/νικη. Διάβασε όμως τι γράφηκε στο παρακάτω ιστολόγιο Ilinden Makedonia


    Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011
    Οι Φωτιές των Χριστουγέννων και οι Βογόμιλοι
    Karatasho είπε... 5/1/11 10:52
    …..Δεν δημοσίευσαν τα ονόματα του νέου Συμβουλίου και των δήθεν επιτροπών γιατί έχουν σοβαρό πρόβλημα συγκρότησής τους. Και η φωτογραφία που δημοσίευσαν σκοπίμως είναι από αυτές που τραβήχτηκαν από πίσω. Αν έδειχναν φωτογραφία της πρώτης σειράς θα φαίνονταν η κατάντια της οργάνωσης. Κατέφυγαν σε εικοσάχρονες κοπέλες και νεαρούς για να καλύψουν τη γύμνια τους.
    Αν θέλεις να μάθεις τη σύνθεση του Συμβουλίου και των Επιτροπών μπορείς να απευθυνθείς στον Αμπεσενταρ ο οποίος σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες μου πρωτοστάτησε στο «κουβάλημα» νεαρών και είναι ουσιαστικά εκπρόσωπος τύπου.!!!!


    Γιατί τέτοια ψέματα; Γιατί τόσο εμπάθεια; Για ποιο λόγο να «δίνετε» βορρά στα τσακάλια ένας Μακεδόνας; Γιατί τα σχόλια σας κοσμούν τα εθνικιστικά ιστολόγια;

    Τα πρώτα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται ενάντια στους Μακεδόνες είναι από δικά σας σχόλια.

    Κάνατε ότι κάνατε πριν 5 , 10, 15 χρόνια μέχρι πότε θα πρέπει να μας απασχολείται με το 1995 και 1996; 9 στις 10 αναρτήσεις σας κάνουν κριτική στο ΟΤ, από τότε που δεν είστε ΕΣΕΙΣ τίποτα δεν λειτουργεί, ΕΛΕΟΣ.

    Αν ΕΣΕΙΣ δεν καταλαβαίνετε πως δεν κάνετε ζημιά στο ΟΤ αλλά στο ζήτημα των Εθνικά Μακεδόνων μέσα, έξω , δίπλα και απέναντι από το ΟΤ τότε ΕΜΕΙΣ οι από έξω για να προστατευθούμε από βιτριολικά σχόλια και την περιφερόμενη χολή ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. - Το σχόλιο του Πελαγόνιου δεν θα δημοσιευτεί με το αιτιολογικό ότι “τα έχει ανακατώσει” – όπως γράφει και ο ίδιος.

    - Επίσης, τα σχόλια των Belo More και Karatasho δεν θα δημοσιευτούν. Μπορούν να τα δημοσιεύσουν οπουδήποτε αλλού κρίνουν οι ίδιοι με την υποσημείωση: Εαν και εφόσον θεωρούν τους εαυτούς τους τόσο πολύ ικανούς και δημιουργικούς τότε δεν έχουν παρά να δημιουργήσουν δικό τους θετικό έργο προσφοράς προκειμένου να κριθούν και οι ίδιοι από έργο τους - (αν έχουν παρουσιάσουν έργο αντάξιο του Ουράνιου Τόξου και μάλιστα σε ΕυρωπαΪκό επίπεδο όπως είναι η επικείμενη παρουσίαση του Λεξικού στο Ευρωκοινοβούλιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Good/Morning ..PAIDES egw auto pou den katalavenw einai Giath oloi mas se kathe countrh...eimaste auto pou eimaste diladei (GR' AL' BUL' ROM' TUR' SCO'......) BALKANIA Me alla logia afou Olloi sta eidia epeipeda eimaste ti me meloi emena an sthn athna einai 100.000.... AL' TUR'....K.T.L) OI EGW ZW STIN SOFIA=BUL' Kapoih na to loisoun mani tous to provlima pou exoun & as' stamatisoun na lene oi BUL' P.X. einai se poiw allo styl' megalo lathos eimaste 1000% 50% oloi sta epipeda mias neas epoxhs tou etous 2000/10'.....50' YEARS TOTAL-TIME (GEORGE HELLINIC .....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή