Σάββατο, Ιουλίου 09, 2011

Μακεδονικές καλοκαιρινές εκδηλώσεις!!!

 

(Updated 22/7/2011)

1) Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011 9:00 μ.μ. ΤΑ "ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ" ΣΤΗΝ ΒΥΣΣΙΝΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 
2)Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011 9:00 μ.μ. "ΧΑΛΚΙΝΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ" ΣΤΑ ΚΟΡΕΣΤΕΙΑ(ΓΑΒΡΟΣ) ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
 
3)Πέμπτη, 14 Ιουλίου & Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ"ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ"
 
4)Πέμπτη, 14 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. Τ'ΑΗΔΟΝΙΑ 14/7 ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΟΡΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ!!
 
 
5)Τρίτη, 19 Ιουλίου & Τετάρτη 20 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. Τ'ΑΗΔΟΝΙΑ 19-20/7 ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΜΕΛΙΤΗΣ στην αυλή του Δημοτικού σχολείου.
 
 
 
 
 
 
6)Τρίτη, 26 Ιουλίου & Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 9:00 μ.μ. Τ'ΑΗΔΟΝΙΑ 26-27/7 ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ - ΠΑΤΕΛΕ! http://www.facebook.com/event.php?eid=187445404642503
 
 
 
 

7) Το μουσικο συγκροτημα "Μακεδονικο Μερακι" θα εχει την χαρα να βρισκεται στο διημερο πολιτιστικων εκδηλωσεων του Α.Σ. Βευης στις 29 και 30 Ιουλιου!!!Ελατε να χορεψουμε και να τραγουδησουμε παρεα στα Βευιώτικα 2011 Φλώρινα – Μπάνιτσα Λέριν!!! http://www.facebook.com/event.php?eid=237643399590089

 

8) Παρασκευή, 5 Αυγούστου & Σαββάτο 6 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. Τ'ΑΗΔΟΝΙΑ 5-6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΦΩΝ - ΖΑΜΠΡΝΤΕΝΙ!

 
 
Όποιος γνωρίζει και άλλα μακεδονικά γλέντια η μακεδονικές εκδηλώσεις που γίνονται την καλοκαιρινή περίοδο παρακαλείτε να μας ενημερώσει στα email:
 
aegeanmacedonianculture@yahoo.gr
macedonianculture.advertise@yahoo.gr

Αναδημοσίευση από το blog: http://aegeanmacedonianculture.blogspot.com/

7 σχόλια:

  1. Φέτος τι γίνεται; Μελίτη δεν παίζει; Πολύ μούγκα από τα ΜΜΕ αλλά και τα μπλογκ. Θα μου πεις βέβαια, εδώ καίγεται το ***** μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στεφανε,

    Αυτό που έπρεπε να γίνει έγινε κανονικά και με το νόμο και με κάθε επισημότητα όπως αρμόζει για τους Μακεδόνες της Μελίτης / Ovcharani (κι όχι μόνο της Μελίτης): Ο εκλεγμένος Μακεδόνας Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Μελίτης Πάντε Αναστασιάδης / Ashlakov έλαμψε με την παρουσία του τιμώντας τις διήμερες εκδηλώσεις του Προφήτη Ηλία / Iliden 19 & 20 Ιουλίου 2011.

    Αντιθέτως, οι υπόλοιπες Αρχές του τόπου (Δήμαρχος Φλώρινας & οι Βουλευτές) "έλαμψαν" δια της απουσίας τους παρόλο που, όπως έμαθα, ήταν ευπρόσδεκτοι στην μακεδονική εκδήλωση. Δυστυχώς δεν παραβρέθηκαν, τουλάχιστον επισήμως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Αναστασιάδης είναι πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Δημοτικού διαμερίσματος και όχι πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος, γιατί δεν εκλέγεται απευθείας από τους δημότες του διαμερίσματος όπως παλιά, αλλά απλώς ο πλειοψηφών σύμβουλος του πλειοψηφούντος συνδιασμού προεδρεύει του Τ.Σ. Εξάλλου και οι αρμοδιότητές των σημερινών προέδρων είναι σαφώς περιορισμένες σε σχέση με το παρελθόν, καθώς έχουν μεταφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σε όλους τους φίλους.
    Για την εκδήλωση στην Овчарани 19-20/07/2011 να πούμε δυο λόγια.
    Πράγματι στα μπλογκ τα «γνωστά» υπάρχει μια μούγκα όχι μόνο για το πανηγύρι στην Овчарани 19-20/07/2011 αλλά και για την παρουσίαση του ΜακεδονικοΕλληνικού Λεξικού και γενικά για κάθε εκδήλωση. Πήραν χαμπάρι πως κάθε προβολή , κάθε εμφάνιση , κάθε επίθεση στους ακτιβιστές Μακεδόνες απλά ΤΟΥΣ ΕΚΘΕΤΟΥΝ.
    Ακόμα και οι παρουσίες «ευαίσθητων» υπηρεσιών ήταν περιορισμένες αφού αυτά που θέλουν να δουν τα δείχνουν μόνοι τους οι συμμετέχοντες!!!
    Για την πρώτη βραδιά που είχα την χαρά να παρευρεθώ η είδηση δεν είναι η παρουσία του Προέδρου της Μελίτης , αυτή ήταν αυτονόητη και φυσιολογική για την διαδρομή του Πάντε Αναστασιάδη / Ashlakov- (Pozdrav Bratte)- την διαφορά την έκανε η παρουσία του χορευτικού συλλόγου της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Στο βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=MaxR-USmRWw&feature=player_embedded#at=620
    Από το 12:00 έως το 18:30 βλέπουμε το χορευτικό συγκρότημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης η οποία με αυτό το τίτλο λειτουργεί από το 1927!!! Μπράβο στους νέους και τις νέες από την Ξάνθη για την παρουσία της παράδοσης τους.
    Μπράβο στο σύλλογο Μελίτης για την πρωτοβουλία του για αυτή την πρόσκληση.
    Οι «ανύπαρκτοι» Μακεδόνες προσκάλεσαν τους «ανύπαρκτους» Τούρκους της Θράκης!
    Κατά τα άλλα όλα ήταν στα γνωστά πλαίσια. Ανταμώσαμε , Τραγουδήσαμε, Χορέψαμε και ΤΙΜΗΣΑΜΕ. Το γλέντι άνοιξαν οι Σολουντσιάνοι με το τραγούδι της Οφτσάρανις και κράτησε μέχρι το πρωί με Μακεδόνικο Τραγούδι.
    Να είμαστε καλά και του χρόνου .
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ Овчарани- ΜΕΛΙΤΗΣ.
    ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ - ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

    Што има сепак - е стабилна – продолжи

    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντε και του χρόνου να καλέσετε και τους ανατολικομακεδόνες, ψηλούς , ξανθούς, λεπτούς..

    τους γνωστούς Πομάκους, με μητρική γλώσσα την πομάκικη, συγγενή πρός την μακεδονική, μουσουλμάνους στο θρήσκευμα ....

    οι οποίοι λόγω των 100 ετών διώξεων από το ελληνικό κράτος απέκτησαν ισχυρούς δεσμούς με την τουρκική ταυτότητα...

    αφού πολλοί εξ΄ αυτών μετανάστευσαν αναγκαστικά στη Τουρκία...

    δίχως να απωλέσουν την οικογενειακή τους μακεδονικότητα...
    εδονικότητα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ μούγκα τελευταία από τα νεοναζιστικά ΤΑΧΑΛΙΑ λαμόγια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ επικαλείται ο Νορβηγός μακελάρης


    Χρυσή Αυγή και ΛΑΟΣ επικαλείται ο Νορβηγός μακελάρης

    Κόμματα, και έντυπα από την Ελλάδα επικαλείται ο «μακελάρης» της Νορβηγίας Αντερς Μπέριγκ Μπρέιβικ στην αναφορά του σε κινήματα και πολιτικούς σχηματισμούς απ’ όλη την Ευρώπη, με τα οποία ο ίδιος υποστηρίζει ότι «μοιράζεται» κοινές ιδέες και που στη συντριπτική πλειοψηφία τους κατατάσσονται στον χώρο της αυτοαποκαλούμενης «Πατριωτικής» ή « Άκρας Δεξιάς»!

    Στο μανιφέστο – «παραλήρημα» των 1500 σελίδων συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στην σελίδα 1245 στην «Χρυσή Αυγή» αλλά και στον ΛΑ.Ο.Σ. (που σύμφωνα με τον πρόεδρό του Γ. Καρατζαφέρη πάντως είναι «Δεξιό» και όχι «ακροδεξιό» κόμμα). Αναφορά γίνεται επίσης στην «Αντεπίθεση», στην εφημερίδα «Ελληνικές Γραμμές», την «Πατριωτική Συμμαχία» (που έχει διακόψει τη λειτουργία της) όπως και στην εφημερίδα και ιστοσελίδα του «Ελεύθερου Κόσμου».

    Δεν είναι όμως το μοναδικό σημείο στο οποίο υπάρχει αναφορά σε ελληνικά κόμματα, έστω και σε αντίθετη κατεύθυνση. Ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέϊβικ διαχωρίζει τα κοινοβουλευτικά κόμματα της Ελλάδας σε «κατηγορίες προδοσίας» με διαβάθμιση… Α και Β για την στάση τους στο μεταναστευτικό, συμπεριλαμβάνοντας ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη από αυτές και τη ΝΔ στην δεύτερη! Για την ακρίβεια η κατηγορία Α ονομάζεται «κατηγορία προδοσίας» και η κατηγορία Β «κατηγορία υπό παρακολούθηση»…

    Έντονη είναι η παρουσία της Ελλάδας όμως και σε αρκετά άλλα σημεία του μανιφέστου του, καθώς με αναφορές από τον Θουκιδίδη μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή!

    Μάλιστα στον… « κατάλογο προδοτών» κατηγορίας Α και Β στην Δυτική Ευρώπη, που περιλαμβάνεται στο μανιφέστο του, η Ελλάδα είναι στην 16η θέση με «11.312 περιπτώσεις αντιευρωπαϊκής προδοτικής συμπεριφοράς»!

    Υποστηρίζει επίσης ότι θα υπάρξει στρατιωτική εκστρατεία που θα ξεκινήσει κατά της Τουρκίας με στόχο την απελευθέρωση της Ελληνικής Δυτικής Ανατολίας, τη Βόρεια Κύπρο και την Αρμενική Ανατολική Ανατολία», παρά την εναντίωση των ΗΠΑ που θα προσπαθήσουν να υπερασπίσουν στρατιωτικά Τουρκία, Κόσσοβο, Βοσνία Ερζαγοβίνη, Λίβανο και Συρία».

    Το γεγονός πάντως ότι υπάρχουν εξειδικευμένες αναφορές στην Ελλάδα (για την οποία δείχνει να γνωρίζει έστω και διαστρεβλωμένα πρόσωπα και πράγματα ) και ότι ισχυρίζεται παράλληλα πως έχει 80 συνεργάτες απ’ όλη την Ευρώπη, δεν αποκλείεται να βάλει σε υποψία τις αρχές και στη χώρα μας για την ανάγκη περαιτέρω έρευνας.

    Γιατί μπορεί οι ισχυρισμοί του ότι οι ομοϊδεάτες του είναι έτοιμοι να αιματοκυλίσουν όλη την Ευρώπη να μοιάζουν με παραλήρημα, στην περίπτωση της Νορβηγίας όμως το παραλήρημα έγινε ήδη εφιάλτης…

    http://www.madata.gr/epikairotita/world/121065.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή