Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

ΟΙ “ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ”

 

Την παραμονή της γιορτής του Προφήτη – Ηλία 19/7/2011 στο πανηγύρι της Овчарани- ΜΕΛΙΤΗΣ ο σύλλογος που διοργανώνει τις εκδηλώσεις προσκάλεσε το συγκρότημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Овчарани ΜΕΛΙΤΗ –αλλά και στην περιοχή- χορευτικό συγκρότημα Εθνικά Τούρκων Ελλήνων πολιτών όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο. 

 

Οι συζητήσεις και η επαφή με την ηγεσία της Ένωσης (επί κεφαλής ο Αντιπρόεδρος κ. Χουσειν) αλλά και με παιδιά του χορευτικού ήταν εγκάρδια. Τα όμορφα κορίτσια του συλλόγου Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης γρήγορα μπήκαν στο χορό μαζί με την νεολαία της Овчарани - ΜΕΛΙΤΗΣ στο γλέντι που ακολούθησε μετά την παρουσίαση των χορευτικών.

Ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερη η παρουσία τους.

Συγχαρητήρια στα παιδιά της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την συμμετοχή τους. Συγχαρητήρια και στα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελίτης που απέδειξαν στην πράξη ότι ΔΕΝ τους διακατέχει φοβία απέναντι στους Τούρκους συμπολίτες μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Τούρκους συμπολίτες μας μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.iskeceturkbirligi.org/ και να δείτε από κοντά τον αγώνα που δίνουν για το δικαίωμά τους στον ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ.

Επίσης, μπορείτε να διαβάσετε μια πρόσφατη είδηση από τις πολιτιστικές δραστηριότητες του συλλόγου Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και να προβληματιστείτε για το πώς μπορούν και τιμούν την Ελλάδα εθνικά Τούρκοι Έλληνες πολίτες! Η εικόνα που ακολουθεί τα λέει όλα:

2 Χρυσά Μετάλλια για την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα Τουρκικής Γλώσσας. Από την Κομοτηνή, η Ζεϊνέπ Παδαλί Μεχμέτ και η Ελίφ Αχμέτ Αρήφ αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στην 9η Διεθνή Ολυμπιάδα Τούρκικης Γλώσσας και κέρδισαν χρυσά μετάλλια στην κατηγορία της ποίησης στην μητρική γλώσσα και στην κατηγορία της έκθεσης.

Πεισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ: (2 Χρυσά Μετάλλια για την Ελλάδα από την Ολυμπιάδα Τουρκικής Γλώσσας) και, ακόμη, αναλυτικότερα εδώ

image

Συγχαρητήρια στα παιδιά της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την επιτυχία τους.

Και να σκεφτούμε πως και αυτούς τους Έλληνες πολίτες - όπως και τους Μακεδόνες - η ΕΛΛΑΔΑ τους θεωρεί ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ…

7 σχόλια:

  1. Γιατί να τους φοβάστε τους Τούρκους - σύμμαχοι σας δεν είναι κατά των Ρωμιών; Πάντως εντύπωση κάνει που ξεμείνανε από σημαίες της ανεξάρτητης Δ. Θράκης και κουβάλησαν Ελληνική... :->

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον ανώνυμο 7:20 AM, јули 26, 2011 και πιθανά για άλλους επισκέπτες με τις ίδιες απορίες και απόψεις.
    Το αρχικό σχόλιο « ΔΕΝ τους διακατέχει φοβία απέναντι στους Τούρκους συμπολίτες μας» ήθελε να τονίσει πως ο σύλλογος της Μελίτης αψήφησε τις όποιες πιθανές αρνητικές κριτικές από γνωστά εθνικιστικά και συντηρητικά κέντρα που χρόνια τώρα καλλιεργούν ένα κλίμα φοβίας , αμφισβήτησης και συκοφάντησης εναντίον των Τούρκων συμπολιτών μας στη Θράκη. ΟΧΙ μόνο δεν συμμεριζόμαστε τις εθνικιστικές κορώνες αλλά τις αντιπαλεύουμε μαζί με τους Τούρκους συμπολίτες μας , μαζί με Έλληνες δημοκράτες, αντιρατσιστικές οργανώσεις και κινήματα. Αυτή η συμμαχία υπάρχει. ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΑ σε Ρωμιούς όπως ψευδώς προσπαθεί να χρεώσει ο σχολιαστής(7:20 AM, јули 26, 2011)Αλλά για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό από την πατρίδα μας των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει!
    Οι Μακεδόνες ακτιβιστές ξέρουν καλά πως τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο στην πατρίδα μας έχοντας απέναντι την πλειοψηφία των Ελλήνων συμπολιτών και συμπατριωτών μας. Προσπαθούμε – με τις λίγες μας δυνάμεις- να αντιπαλέψουμε αυτούς που φτιάχνουν σενάρια συνομωσίας και θέλουν τους Έλληνες να αντιδρούν σε κάθε συμπολίτη που ζητά τον σεβασμό της μητρικής του γλώσσας, της ιστορίας του, της κουλτούρας του, της Θρησκευτικής και της Εθνικής του Ταυτότητας.
    Η πατρίδα μας είναι η Ελλάδα. Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους.
    Μόνο με ΕΙΡΗΝΗ, με Δημοκρατία, με Δουλειά και με ΣΕΒΑΣΜΟ θα πάμε ΟΛΟΙ μπροστά.
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΥΓ: Διάβασε ανώνυμε σχολιαστή ξανά το άρθρο για τις μαθήτριες μήπως και αντιληφθείς…
    Αν δυσκολεύεσαι ψάξε το μανιφέστο του Νορβηγού Χρυσαυγίτη .
    Εκεί μάλλον τέτοιες απορίες για τις σημαίες δεν θα έχεις…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. MORE SOKOL ξέρω πολύ καλά τι γράφω: Το μίσος σας για τους Ρωμιούς το βλέπω (μια και εκεί δεν το κρύβετε επιτήδεια) όταν τα συζητάτε με τους ομογενείς σας σε δημόσια φόρουμ. ΕΝΑΣ σας - συμπεριλαμβανομένου του οικοδεσπότη σου - δεν έχει βρεθεί να αντιδράσει όταν γράφονται τα πιο εμετικά σχόλια για τους συμπολίτες σας (το συμπατριώτες είναι ανέκδοτο - άστο καλύτερα). ΕΝΑΣ ρε πούστη μου να τολμήσει να κάνει πράξη τον αντιρατσισμό που υποτίθεται πως επαγγέλεστε (όταν σας βολεύει). Το βλέπω όταν χορεύετε και τραγουδάτε με υψωμένες γροθιές κάτι κομιτατζίδικα Begajte Grci και κάτι κωμικοτραγικά Alexandar Car Makedonski. Κατά τα άλλα στην Ελλάδα είπαμε είσαι ό,τι δηλώσεις. :-) Εσύ σε λίγο θα μας πεις πως ο Δημάκης (Γκότσε) ήταν φιλέλληνας και παρεξηγημένος πατριώτης.

    Εν προκειμένο όσον αφορά τους Τούρκους της Δ. Θράκης (και της Αθήνας - εσωτερικοί μετανάστες - και των Δωδεκανήσσων) το βασικό πρόβλημα που συζητάμε δεν είναι ο σεβασμός στη μητρική γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα ή τη θρησκεία του (όπου παρά τα όποια προβλήματα υπάρχει θεσμική κατοχύρωση - όσον αφορά τη Θράκη) αλλά το σεβασμό στην εθνική τους ταυτότητα. Παντελώς πανηλίθια - λες και αυτόν που νιώθει Τούρκο θα τον κάνεις λιγότερο Τούρκο με το να του αρνηθείς το δικαίωμα να βγάζει το σύλλογο του Τουρκικό. Μας αρέσει δε μας αρέσει έχουμε μια 5η φάλαγγα στη Θράκη σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής σύρραξης (γιατί αυτός που νιώθει εθνικά - και όχι απλώς πολιτιστικά - Τούρκος έχει ξεκάθαρη θέση σε μια τέτοια σύγκρουση. Δεν το ξορκίζουμε με τέτοιες χαζομάρες. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε εν γνώσει απλώς.

    Με εσάς δεν υπάρχει δυστυχώς ούτε η θεσμική κατοχύρωση και όσον δε λυθεί το θέμα του ονόματος δε βλέπω και εύκολο τρόπο να γίνει κάτι τέτοιο. Αλλά η λύση είναι να καταλάβει ο μέσος έλληνας πολίτης πως και στον συμπολίτη εχθρό του ωφείλει τα νόμιμα - όχι να πεισθεί πως είσαστε κάτι που δεν είσαστε.

    Οι διάφοροι Τουρκικοί (βλέπεις δεν τραβάω κανένα ζόρι να το πω) σύλλογοι της Δ. Θράκης είναι που προτάσουν τη "σημαία" της Δ. Θράκης σε κάθε ευκαιρία και εξ' ου και η ειρωνία μου μια και παρουσιάζετε τις κοπελιές ως σχετιζόμενες με το σύλλογο. Από εκεί και πέρα τα 2 άρθρα για τις κοπελιές το διάβασα και πουθενά δε συνδέει την Τουρκική Ένωση Ξάνθης με τη συμμετοχή τους (εκτός κι αν η Ένωση είναι πίσω από το Κέντρο Εκπαίδευσης Γλωσσών Ελίτ). Γιατί τα συνδέετε;

    Τέλος τις εξυπνάδες περί του Νορβηγού εθνοπαράφρονα που βολικά πετάτε για να λερώσετε κάθε αντίθετη φωνή σε συμβουλεύω να τις απευθύνεις στον ομοϊδεάτη σου και συναγωνιστή σου που γράφει στο Facebook:
    "In the name of the blood and the sun, the dagger and the gun,
    Christ protect me a full blooded Macedonian"
    και έχει φωτό
    "Macedonian Empire - We shall Rise Again"
    κλπ. (είχε στο παρελθόν και κάτι φωτό με ημιαυτόματα). Αν δεν τον ξέρεις (σιγά τώρα) να ρωτήσεις τον έτερο συναγωνιστή το ΓΗΓΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΑ να στον συστήσει μια και είναι φιλαράκια. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο να κοβεις σχολια εισαι μανουλα. Επιπλεον δεν ειδα να καταδικαζεις τα λεγομενα του προεδρου της Μελιτης.
    Εκει η υπερασπιση των ανθρωπινων δικαιωματων και ο σεβασμος παει περιπατο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε :43 PM, јули 26, 2011 & 6:07 AM, јули 29, 2011

    Είναι αλήθεια οτι προβληματίστηκα αρκετά εάν έπρέπε ή όχι να δημοσιεύσω το σχόλιο σου δεδομένου ότι παραβιάζει κατάφορα την βασική αρχή δημοσίευσης σχολίων του blog:
    "Εγκρίνονται και δημοσιεύονται τα σχόλια που κινούνται εντός του πεδίου της ελευθερίας της έκφρασης, προάγουν το διάλογο και σέβονται την εθνική, εθνοτική, θρησκευτική, γλωσσική και κάθε διαφορετικότητα."

    Είναι προφανές ότι δεν σέβεσαι την παραπάνω αρχή. Σε διακατέχει μια αρνητική εμπάθεια για τους εντός Ελλάδας διαβιούντες Μακεδόνες και Τούρκους. Eχεις παρόμοια "αλλεργία" με τον "Ελληναρά" Νορβηγό μακελάρη ειδικά σε ότι αφορά τους Μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης: τους αποκαλείς "5η φάλαγγα στη Θράκη σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής σύρραξης"!!! Μωρε μπράβο! Κατέστρωσες ήδη μέχρι και πολεμικά σχέδια! Όντως είσαι άξιος συνεχιστής του "Ελληναρά" Νορβηγου μακελάρη.

    Σε ότι αφορά τα όσα γράφω σε διάφορα φόρουμ και blog σε προκαλώ να μου βρείς έστω κι ένα δικο μου σχόλιο στο οποίο να αποτυπώνεται "μίσος" (όπως γράφεις) για την Ελλάδα. Δεν θα βρεις κανένα. Όλα όσα έχω γράψει είναι αντικειμενική αποτύπωση της μη αναγνώρισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Ελλάδα, ως επί το πλείστον της Μακεδονικής, κάτι για το οποίο η χώρα μας έχει καταδικαστεί και από ευρωπαϊκά οργανα.

    Αυτά που γράφουν οι άλλοι στα διαδικτυκά φόρουμ της μακεδονικής διασποράς εκφράζουν αυτούς που τα γράφουν και οφείλεις από αυτούς να ζητήσεις εξηγήσεις.

    Υγ: Είναι η τελευταία φορά που επιτρέπω δημοσίευση σχολίου σαν το δικό σου που αμφισβητεί την ύπαρξη των (ντόπιων) Μακεδόνων εντός Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμε και Επώνυμε φίλε μας χαλάρωσε. Η πολλή ενασχόληση με το Μακεδονικό και μάλιστα και με αυτό της Διασποράς σε κάνει υπερευαίσθητο. Μόνος σου αντιλαμβάνεσαι ποιος είναι χαζός στο διαδίκτυο άσχετα με χρώμα – θρησκεία και έθνος. Όπως εσύ ΔΕΝ απολογείσαι και ΔΕΝ ταυτίζεσαι με Χρυσαυγήτες και Νορβηγούς έτσι και ΕΜΕΙΣ δεν ταυτιζόμαστε με κάθε πυροβολημένο. Και μη ψάχνεις μακριά, δίπλα μας τους έχουμε και εμείς και εσύ! (Το πιασες το υπονοούμενο)
    Το άρθρο και η φωτογραφία με τα κορίτσια είναι από την BIRLIK την εφημερίδα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Στη Μελίτη την πρώτη βραδιά που ήμουν και εγώ ήταν πανέμορφα. Να ξέρης πως το Begajte Grci και κάτι κωμικοτραγικά Alexandar Car Makedonski τα παραγγέλλουν στις ορχήστρες οι μικροί όταν διάφοροι «ανεπιθύμητοι» γυρνάνε ανάμεσα μας. Προσωπικά χόρεψα το Kadeste Macedontsite και το Otvori sertse Macedonia παρέα με το Dedo Janne Aslakof και το φχαριστήθηκα. Πάντως μην έχεις παράπονο βγήκαν καμιά δεκαριά βιντεάκια, Θα βγουν άλλα τόσα μέχρι και πλάνα για ταινία τραβήξανε! Ε ρε κάτι «πράκτορες» που μόνοι τους ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ στο κόσμο ΟΛΟ!!!
    Για τις δηλώσεις του Πάντε μάλλον δεν τα ξέρεις και ψάξε το καλύτερα.
    Καληνύχτα φίλε, πάω να διαβάσω τη νέα ZORA, να είσαι καλά και χαλαρά.

    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μήπως οι Ελληνες εθνικιστές θεωρούν ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ κατά της Τουρκίας τους Έλληνες της Ιστανμπούλ , με επικεφαλής τον Πατριάρχη..???

    μήπως οι Ελληνες εθνικιστές θεωρούν ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ κατά της Αλβανίας τους ελληνόφωνους βλάχικης και αλβανικής καταγωγής , κάτοικους της νότιας αλβανίας και αλβανούς πολίτες...???

    μήπως οι κυπατζήδες σχολιαστές αντι να ψάχνουν για τους ανώνυμους μακεδόνες σχολιαστές δεν θα ήταν καλύτερα να απαντάνε πολιτισμένα και με επιχειρήματα στα σχόλια ...???

    ας μας δείξουν ΕΝΑ μόνο στοιχείο εθνοτικού μίσους εναντίον της ελληνικής ταυτότητας, εκ μέρους των Μακεδόνων της Ελλάδος..???

    διότι οι Μακεδόνες καθημερινά γίνονται θύματα και μάρτυρες αντιμακεδονικού μίσους εκ μέρους των ελλήνων εθνικιστών...!!!

    κανένα μίσος δεν κρύβει το ΤΡΑΓΟΥΔΙ με τους στίχους : Μπεγκάϊτε Γκρτσι ντόστα λάζετε / φύγετε έλληνες φθάνει ψεύδεσθε...

    δεν εννοεί να φύγετε από τη Μακεδονία που κατέχετε αλλά να σταματήσετε να είστε ΨΕΥΤΕΣ...

    συχνά στις συζητήσεις ανάμεσα στους μακεδόνες έχουμε παρόμοιες εκφράσεις:
    ιντι μπέγκαϊ - ελα φύγε , με σημασία μεταφορική , άφησε αυτά που λές..
    μπέγκαϊ νάκα - φύγε από εδώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή