28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Την επέτειο του πολέμου ενάντια στον φασισμό εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον νέο-φασισμό που σηκώνει απειλητικά κεφάλι με πογκρόμ, εμπρησμούς, δολοφονίες μεταναστών και τρομοκρατία ενάντια στις εθνικές μειονότητες της Ελλάδας
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΩΡΟ:
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ 66, ΕΞΑΡΧΕΙΑ
28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΒΡΑΔΥ.
.
= = =
Αφίσα προβολής της παρουσίασης του Μακεδονικού – Ελληνικού Λεξικού στην Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2011.
.
Δεν την γλιτώνετε την βιαιοπραγία.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανωνυμε 1:29 PM, октомври 25, 2011
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν θα γίνει καμία βιαιοπραγία. Όλα θα κυλίσουν ομαλά και θα γίνουν πολιτισμένα όπως αρμόζει σε έναν ελεύθερο κοινωνικό χώρο σαν το Nosotros στα Εξάρχεια.
Οι νέο-φασίστες που αρέσκονται να βιαιοπραγούν δεν θα τολμήσουν καν να εμφανιστούν στα Εξάρχεια και τα πέριξ των Εξαρχείων.
δεν την γλυτώνεις την επιβολή του Νόμου Ανώνυμε 1:29
ΑπάντησηΔιαγραφήλόγω πρόκλησης σε βίαιη δράση και μάλιστα με ρατσιστικό αντιμακεδονικό υπόβαθρο
ας ελπίζουμε η Εισαγγελική Αρχή να κινηθεί εναντίον σου, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία στην ιστοσελίδα :http://www.safeline.gr
επιτέλους η πρόκληση σε ρατσιστική βία να αντιμετώπιζεται όπως και η παιδική πορνογραφία, ενέργειες αμφότερες ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ.
Η SafeLine δέχεται καταγγελίες για περιεχόμενο που εντοπίζετε στο Διαδίκτυο και περιέχει:
ΑπάντησηΔιαγραφήεικόνες κακοποίησης παιδιών σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου
ρατσιστικό και ξενοφοβικό υλικό που παραβαίνει την ελληνική νομοθεσία
Kαλά ρε δεν ντρέπεστε οργανώνετε τέτοιες μαλακίες?γιαυτό αυτος ο τόπος δεν πάει καλα..δεν χρειαζεται να είναι κάποιος φασίστας για να δείρει κάποιον που είναι προδότης..
ΑπάντησηΔιαγραφήμακάρη η καταγγελία του ανώνυμου στο http://www.safeline.gr να πιάσει τόπο και να κινηθεί αναλόγως η εισαγγελική αρχή
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνώνυμε 1:18 AM, октомври 27, 2011
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και εσύ μάλλον δεν την κατέχεις θέλω να σε ρωτήσω κάτι...Γιατί απαραίτητα ο ανώνυμος που καταγγέλεις να θέλει να βιαιοπραγήσει ο ίδιος?Γιατι απαραίτητα να θέλει να υποκινήσει άλλους για βιαιοπραγία?Μπορεί να μην ανήκει πουθενά ιδεολογικά και σαν τρίτος να κάνει μια πρόβλεψη.Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει για να σκεφτεί κάποιος άνθρωπος πως παρουσίαση ελληνομακεδονικού λεξικού σε μέρα εθνικής επετείου αποτελεί αφορμή για έκτροπα??!!Και κάτι για να κλείσω.Η ελευθερία έκφρασης και ιδεών δεν διώκεται ποινικά.Αν είναι έτσι κάθε φορά που ο ένας λέει σε κάποιον "Θα σε σκοτώσω στο ξύλο¨" λόγω αντιπαράθεσης όλοι θα ήτανε στη φυλακή!!
Ανώνυμε 1:18 AM, октомври 27, 2011
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ καταγγελία σου είναι αβάσιμη αν και εφόσον την έχεις κάνει.Και θα σε παραπέμψω εδώ:
http://www.ethemis.gr/anonimia-sto-diadiktio-ochi-stin-katachristiki-askisi/
Η περίπτωση όμως κατά την οποία ο διαχειριστής μιας ιστοσελίδας ή ο ιστολόγος (blogger) δημοσιεύει π.χ. ένα άρθρο και το καθιστά ελευθέρως κοινό και γνωστό σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του Διαδικτύου δεν διαφέρει σε τίποτα από τη δημοσίευση σε μια εφημερίδα ή από την τοιχοκόλλησή του, ώστε με δυσκολία να μπορεί να υιοθετηθεί η ερμηνεία περί συνταγματικής προστασίας του απορρήτου της επικοινωνίας μεταξύ δύο μερών. Ως προς το σημείο αυτό, μας βρίσκει σύμφωνους η συλλογιστική που αναπτύχθηκε στην υπ’ αρ. 09/2009 γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ανεξαρτήτως των έντονων αντιρρήσεών μας και την από μέρους μας άσκηση κριτικής κατά τα λοιπά.
Αδύνατη η ταυτοποίηση
Τέλος, η σκέψη περί υποχρεωτικής ταυτοποίησης των διαχειριστών των ψηφιακών ιστολογίων φαίνεται κατ’ αρχήν αδύνατη, για πρακτικούς και τεχνικούς λόγους, καθώς οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται κατά βάση από εταιρείες των ΗΠΑ οι οποίες όχι μόνο δεν δέχονται συνήθως να χορηγήσουν στοιχεία και ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών υπηρεσιών τους σε περιπτώσεις συκοφαντικής δυσφήμησης, αλλά, πολύ περισσότερο, η εισαγωγή οποιασδήποτε νομικής υποχρέωσης ταυτοποίησης των διαχειριστών ιστολογίων δεν ασκεί καμία επίδραση σε αυτά, αφού η λειτουργία τους διέπεται από το αμερικανικό και όχι το ελληνικό δίκαιο.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση εταιρειών που εδρεύουν στην Ελλάδα, η από μέρους των χρηστών του Διαδικτύου υπηρεσιών ανωνυμοποίησής (proxy servers, anonymizers) θα οδηγήσει στην παράκαμψη της όποιας υποχρέωσης ταυτοποίησης.
Γρηγόρης Τσόλιας
Δικηγόρος – Μ.Δ. Ποινικών Επιστημών
Εξειδικευμένος σε θέματα απορρήτου επικοινωνιών
το αμερικανικό δίκαιο προστατεύει τους ανώνυμους συκοφάντες.
ΑπάντησηΔιαγραφήαντίθετα ΔΕΝ προστατεύει τους ανώνυμους υποκινητές ρατσιστικής βίας.
το ίδιο και ο πρόσφατος ελληνικός νόμος ποινικοποιήσεως του ρατσιστικού λόγου.
η ελευθερία της έκφρασης κατά την ΕΣΔΑ χαρακτηρίζεται από καθήκοντα και υποχρεώσεις.
έτσι ΔΕΝ εμπίπτει σε αυτή την προστασία ο λόγος που παραβιάζει ατομικά ή γενικά αγαθά.
την προσωπικότητα λόγω δυσφήμησης , η την δημόσια τάξη λόγω υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή υπέρ της παιδεραστίας.
όπως πολύ σωστά αναφέρουν οι παρουσιαστές του μακεδονικού-ελληνικού λεξικού αποτελεί καθήκον κάθε αντιφασίστα πολίτη η αντίδραση στον νεοφασισμό των διώξεων που υφίστανται Έλληνες πολίτες που εκδηλώνουν την ΜΗ ελληνική γλωσσική και εθνική ταυτότητά τους , όπως την μακεδονική, την βλάχικη, την τουρκική, την αλβανική.
παρότι οι παραπάνω ταυτότητες αποτελούν το 100% του ελληνικού πληθυσμού.
έτσι τιμάται ο αντιφασιστικός αγώνας των παππούδων μας , όπως του παππού του Νίκολα Γκρουέφσκι , του πρωθυπουργού του μακεδονικού κράτους , ο οποίος παππούς ως στρατιώτης του ελληνικού στρατού έπεσε μαχόμενος στα αλβανικά βουνά.
για αυτό στη γενέτειρά του Αχλάδα/Κρουσορράτι Φλώρινας τοποθετήθηκε αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα
Χαράλαμπος Μαλίδης
Διδάκτωρ Νομικής
Εξειδικευμένος σε θέματα παράνομου
ρατσιστικού λόγου
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο μακεδονικό-ελληνικό λεξικό έφθασε στην Αθήνα
Την μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική κοινότητα στην Ελλάδα, η Αθήνα επιμένει να την αρνείται, αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν χθες το βράδυ οι εκπρόσωποι και τα μέλη του μακεδονικού «Ουράνιου Τόξου» και μέλη των αντι-εθνικιστικών ομάδων στην Ελλάδα.
Μετά τις Βρυξέλες, τη Φλώρινα το μακεδονικό λεξικό έφτασε στην Αθήνα.
Είναι τραγική ειρωνεία αφού το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα που εξέδωσε το λεξικό αυτό, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατά κάποιο τρόπο από το ελληνικό δημόσιο, να μην αναγνωρίζει, η χώρα αυτή, επίσημα, την ύπαρξη της γλώσσας και από την άλλη πλευρά μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να γίνεται η έκδοση του μακεδονο-ελληνικού» Λεξικού, δήλωσε ο Πάβλε Φιλίποφ- Βοσκόπουλος, από το ‘Ουράνιο Τόξο’.
Η δημοσίευση βοηθά στην επικοινωνία των δύο αυτών διαφορετικών γλωσσικών πολιτισμών.
Ενδιαφερόμαστε για την αναγνώριση και την διατήρηση της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα.
Η γλώσσα που μιλιέται και τραγουδιέται εδώ και αιώνες. Μια γλώσσα κατά της οποίας πολέμησε η Ελλάδα όσο κανείς άλλος» δήλωσε ο Νίκος Ιωάννου από το περιοδικό «Βαβυλωνία».
«Για την μακεδονική κοινότητα στην Ελλάδα, είναι καθαρά φασιστική η άποψη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την επέκταση των συνόρων της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, δήλωσε ο Φίλιππας Κυρίτσης.
Επειδή στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα δεν υπάρχει λεξικό εκμάθησης της μακεδονικής γλώσσας, το λεξικό αυτό θα βοηθήσει σε αυτό.
Σε αντίθεση με την παρουσίαση που έγινε πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα, η οποία σημαδεύτηκε από επεισόδια, αυτή τη φορά η προώθηση του δεύτερου τόμου, έγινε ομαλά και οι πολίτες που παραβρέθηκαν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.
‘Έκαναν, μάλιστα, ερωτήσεις και ενδιαφέρθηκαν για τις ελληνο-μακεδονικές σχέσεις και την μακεδονική κοινότητα.
«Ποια είναι η γνώμη σας για το μνημείο του Μεγάλου Αλεξάνδρου;»
«Είναι μια κακή αντιγραφή του ελληνικού εθνικισμού», είπε ο Πάβλε Βοσκόπουλος από το «Ουράνιο Τόξο».
Βοσκόπουλος: «Θα θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην Αθήνα για την αντι-μακεδονική πολιτική της.
Την ημέρα που η Ελλάδα είπε όχι στον φασισμό, 71 χρόνια μετά οι αντι-εθνικιστές Μακεδόνες με την παρουσίαση του λεξικού, λένε όχι στον ελληνικό φασισμό.
--
Πηγή: Канал 5 Телевизија
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
1- συγχαρητήρια στον κ. Φιλίπωβ για το θάρρος παρουσίασης του μακεδονικού λεξικού στην Αθήνα την ημέρα της αντιφασιστικής επετείου.
2- τις ευχαριστίες μας στους ΜΗ εθνικιστές Έλληνες πολίτες που στήριξαν αυτή την εκδήλωση.
3- παράκληση προς τους εκδότες του μακεδονικού λεξικού , σε περίπτωση επανέκδοσης να τοποθετηθεί στο εμπροσθόφυλλο αλλά και στο οπισθόφυλλο του λεξικού η σημαία της ΕΕ , αφού χρηματοδοτείται από αυτή.
4- αν η τοποθέτηση του αγάλματος του Αλέξανδρου στα μακεδονικά Σκόπια, την πρωτεύουσα του μακεδονικού κράτους , συνοδεύονταν από αναφορές για τον αρχαίο πρόγονό τους θα ήταν καταδικαστέα, ως εθνικιστική πράξη.
αν αντίθετα με αυτό σημαίνει σεβασμό και τιμή σε ένα επιφανή άνθρωπο , που γεννήθηκε και έζησε στον ΙΔΙΟ τόπο με τους σύγχρονους Μακεδόνες , αυτό αποτελεί λόγο επιβράβευσης και υποστήριξης.
όπως και το άγαλμα του γεννημένου δίπλα στη πόλη των Σκοπίων, του βυζαντινού αυτοκράτορα Ιουστινιανού, είτε του ιδρυτή του σύγχρονου τουρκικού κράτους , του γεννημένου στο μακεδονικό Σόλουν / Θεσσαλονίκη μας, του Κεμάλ Ατατούρκ.
Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011
ΑπάντησηΔιαγραφήMακεδονική Ακαδημία :
Η μακεδονική είναι η ΠΡΩΤΗ γραπτή σλαβική γλώσσα
Η μακεδονική γλώσσα, έχει αδιαμφισβήτητη πολιτιστική και ιστορική πραγματικότητα, όπως επακριβώς καθορίζεται από την ευρωπαϊκή και παγκόσμια γλωσσική επιστήμη, ως γλώσσα με ινδοευρωπαϊκή προέλευση, αυτόνομη και ξεχωριστή μέσα στις σλαβικές γλώσσες με ιδιαίτερη γλωσσική ατομικότητα μέσα στην ομάδα των νότιο-σλαβικών γλωσσών».
Τα παραπάνω αναφέρονται, σήμερα, σε γραπτή δήλωση της Μακεδονικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών στα Σκόπια και διανέμεται μαζί με την εφημερίδα «Ούτρισνκσι»/’Πρωϊνή’, της Μακεδονίας.
Ως λόγος της δημοσίευσης της δήλωσης αυτής προβάλλεται η έλλειψη ορισμού της μακεδονικής γλώσσας του σύγχρονου μακεδονικού κράτους στην έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Μακεδονία.
Η πράξη της παράλειψης του ονόματος της μακεδονικής γλώσσας από τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, αντιτίθεται με τις αρχές της πολιτιστικής στρατηγικής και της πολιτικής των Ηνωμένων Εθνών και της UNESCO, για την προστασία των μικρών και απειλούμενων γλωσσών, σημειώνεται στην δήλωση της Μακεδονικής Ακαδημίας των Σκοπίων, τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν έκτακτη συνεδρίαση για το θέμα αυτό.
Η μακεδονική γλώσσα είναι μια σλαβική γλώσσα η οποία έχει τη συγκριτική γραμματική των σλαβικών γλωσσών, όπως δημοσιεύθηκε μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», επισημαίνει το κείμενο.
Η μακεδονική Ακαδημία αναφέρει ότι «όπως σημειώνεται στην κυρίαρχη επιστημονική θεωρία για την καταγωγή της παλιάς σλαβικής γλώσσας, η οποία θεσπίστηκε από επιφανείς γλωσσολόγους, η μακεδονική γλώσσα ομιλείται στο έδαφος της Μακεδονίας , ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης/Σόλουν και αποτελεί τη βάση της πρώτης γραπτής σλαβικής γλώσσας – της παλιάς σλαβικής, της σλαβωνικής
Πηγή: mediapool
η παρουσίαση του μακεδονικού λεξικού στην Αθήνα , αποτελεί τον καλύτερο τρόπο εκδήλωσης τιμής κι σεβασμού στους αντιφασίστες ήρωες του 1940.
ΑπάντησηΔιαγραφήκανένα έκτροπο δεν έγινε από τους θρασύδειλους Χρυσαυγίτες , οι οποίοι αποτελούν το μακρύ χέρι της Αστυνομίας και του εθνικιστικού βαθέος Κράτους και η ιδεολογία των οποίων οδήγησε στην ολοκληρωτική μας ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.
η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν κατάμεστη από αντιφασίστες και ΜΗ εθνικιστές συμπολίτες μας.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ . ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήτα αντιδημοκρατικά έκτροπα που διέπραξαν ακροδεξιοί χρυσαυγίτες αλλά και αριστεροί συριζαίοι στην παρέλαση της θεσσαλονίκης/Σόλουν
ας αποτελέσουν το έναυσμα για την κατάργηση των παρελάσεων , ιδιαίτερα των μαθητικών
οι οποίες αποτελούν εκτροφείο εθνικιστικής ιδεολογικής συνείδησης και εκμαυλισμού των μαθητικών ψυχών
και απόρροια της εποχής του ψυχρού πολέμου
και για αυτό πουθενά στην σημερινή δημοκρατική Ευρώπη ΔΕΝ υφίσταται ανάλογες παρελάσεις
Στα αλβανικά θα συζητήσουν , ο αλβανικής καταγωγής Πάγκαλος και η αλβανικής καταγωγής Αντιπρόεδρος της Μακεδονικής Κυβέρνησης Τεούτα Αρίφι
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατά την επικείμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μακεδονίας, Τεούτα Αρίφι, που είναι αλβανικής καταγωγής, θα συνομιλήσει με τον ομόλογο της Θεόδωρο Πάγκαλο, στα αλβανικά.
Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα Lajm της πολυεθνικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας :
τα αλβανικά είναι η μητρική γλώσσα του κ. Πάγκαλου και της κυρίας Αρίφι, οι δύο αξιωματούχοι θα μπορέσουν άνετα
να συνομιλήσουν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχουν τον Δεκέμβριο στην Αθήνα.
Θα μιλήσουμε σε όποια γλώσσα συμφωνήσουμε. Τη γλώσσα της καλής θέλησης. Αν αυτή είναι τα Αλβανικά, τότε σε αυτή, τονίζει η Αρίφι.
Αλβανικά ΜΜΕ στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τη Μακεδονία, αναφέρουν ως μέρος της αλβανικής διασποράς, τους ήρωες της επανάστασης του 1821 όπως ο Μάρκος Μπότσαρης και η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΗΠΑ: Δύο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών
NAFTEMPORIKI.GR Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011
Δυο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για την Κέιτ Χριστοφοράτου στην περιφέρεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης και την Κάρμεν Μαρκάκη στην κομητεία Νάσο του Λονγκ Αιλαντ.
Η Κέιτ Χριστοφοράτου διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, κατάγεται από την Κεφαλονιά και διατηρεί γι' αρκετά χρόνια δικηγορικό γραφείο στην Αστόρια. Στο ενεργητικό της έχει αρκετές διακρίσεις και επαγγελματικές επιτυχίες.
H ομογενής δικηγόρος διεκδικεί το αξίωμα του ανώτατου δικαστή και υποστηρίζεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θα αναμετρηθεί με έντεκα άλλους υποψηφίους (έξι Δημοκρατικούς και πέντε Ρεπουμπλικανούς), από τους οποίους θα εκλεγούν οι έξι.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Χριστοφοράτου εξέφρασε τη ικανοποίησή της για τη «μεγάλη και ενθουσιώδη» ανταπόκριση της Ομογένειας, υπογραμμίζοντας τη συγκίνηση που νιώθει ως παιδί Ελλήνων μεταναστών. «Η διεκδίκηση ενός τέτοιου αξιώματος αποτελεί για μένα δικαίωση των κόπων και των μόχθων των γονέων μου» επισήμανε χαρακτηριστικά, θεωρώντας την υποψηφιότητά της υπερκομματική, γιατί -όπως είπε, «αν εκλεγώ θα υπηρετήσω τη δικαιοσύνη, με βάση την υπεράσπιση της αλήθειας για όλους τους πολίτες».
Η διακεκριμένη δικηγόρος σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Φόρνταμ και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από τη Νομική Σχολή του St. John's University. Ξεκίνησε να ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου πριν 27 χρόνια και καταπιάστηκε κυρίως με υποθέσεις Οικογενειακού, Αστικού και Ποινικού Δικαίου, ενώ υπερασπίστηκε αφιλοκερδώς υποθέσεις Ελληνοαμερικανίδων, οι οποίες ήταν θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και επαγγελματικής εκμετάλλευσης.
Η Κάρμεν Μαρκάκη, η οποία διεκδικεί θέση περιφερειακού δικαστή της κομητείας Νάσο στο Λονγκ Αιλαντ, στηρίζεται από το Δημοκρατικό Κόμμα και διάφορους φορείς. Για μια 6ετία διετέλεσε βοηθός εισαγγελέας του Κουίνς, καθώς και για μια 4ετία ήταν επίτροπος της κομητείας Νάσο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ομογενής υποψήφια έχει επίσης στο ενεργητικό της αρκετές επιτυχίες. Την τελευταία δεκαετία, υπήρξε νομικός αναλυτής μεγάλων αμερικανικών τηλεοπτικών σταθμών. «Από μικρή ονειρευόμουν να γίνω δικαστής και πιστεύω πως αυτή τη φορά, με την βοήθεια της Ομογένειας, το όνειρό μου θα γίνει πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Αν εκλεγεί θα είναι η δεύτερη Ελληνοαμερικανίδα δικαστής της κομητείας Νάσο. Πέρσι, στο ίδιο αξίωμα εκλέχτηκε η Ελένη Βουτσινά.
Η κ. Μαρκάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά σε ηλικία 11 μηνών εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με τους γονείς της. Όταν έγινε 11 ετών επέστρεψε στην Αμερική. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστήμιου St. Johns και στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από το Πανεπιστήμιο Φόρνταμ.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
------------------------------------------------------------------------------------------------
1- οι Δικαστές στην Αμερική εκλέγονται και δεν διορίζονται από την Κυβέρνηση.
έτσι διασφαλίζεται η ανεξαρτησία της νομοθετικής εξουσίας από την εκτελεστική.
δεν αποτελούν δηλαδή υποχείρια της Κυβέρνησης όπως στην Ελλάδα
2- εκλέγονται δικαστές δηλωμένοι Έλληνες , παρά την αγγλοσαξωνική πλειοψηφία, γεγονός για το οποίο υπερηφανεύεται ο ελληνικός εθνικισμός.
είναι ποτέ δυνατόν στην Ελλάδα να δούμε δηλωμένο τούρκο δικαστή, με τουρκικό ονοματεπώνυμο , π.χ Αχμέτ Καραμανλόγλου ?
η Μακεδόνα Δικαστή, π.χ Γκιόργκε Αντόνωφ?
Τι είδαν οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ελληνικό κράτος σε αριθμούς:
15 υπουργεία
75 γενικές και ειδικές γραμματείες
4.000 τμήματα (το 50% αυτών έχουν από 0-3 υπαλλήλους)
20.000 αρμοδιότητες
23.000 νομικά πρόσωπα
740.000 δ.υ στενου δ.τ.
Το κόστος της ελληνικής γραφειοκρατίας αποτιμάται στο 6,7% του ΑΕΠ, την ώρα που στις άλλες χώρες της ΕΕ ο ίδιος δείκτης είναι στο 3%.
Πληθωρική κυβέρνηση, άπειρα νομικά πρόσωπα, δεκάδες ανεξάρτητες αρχές, πολυνομία, πανσπερμία δομών, παντελής έλλειψη συντονισμού του κράτους και μια απίστευτη γραφειοκρατία να είναι ο «υπ'' αριθμόν 1» ανασταλτικός παράγοντας για οποιαδήποτε επένδυση είναι τα κύρια συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η αυτοψία των μελετητών στον λαβύρινθο της διοίκησης της Ελλάδας.
«Τα προβλήματα είναι τόσο σοβαρά όσο το χρέος της χώρας κι απειλούν με διάλυση το κράτος». Αυτό υποστηρίζει σύσσωμη η ομάδα του ΟΟΣΑ, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της στα υπουργεία.
Για την τελική έκθεση εργάστηκε μεγάλος αριθμός ξένων τεχνοκρατών, αλλά και ένα επιτελείο 198 Ελλήνων επιστημόνων από 15 επιτροπές, αντίστοιχου αριθμού υπουργείων.
Εκεί διαπιστώθηκε από όλους ότι οι πληθωρικές δομές του κεντρικού κράτους εξυπηρετούν πάνω από 23.000 αρμοδιότητες, λεπτομερώς περιγεγραμμένες, που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας του Δημοσίου, και έναν νομοθετικό πληθωρισμό που μπλοκάρει τα πάντα. Η γραφειοκρατία είναι αποτέλεσμα όλων αυτών. Τον χρόνο θα μπορούσαν να εξοικονομηθούν 15 δισ. μόνο με μια απλούστευση των διαδικασιών στο 20%. Η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ περιγράφει τις τρομακτικές συνέπειες από τη μη ξεκαθάριση των αρμοδιοτήτων.