Δευτέρα, Ιανουαρίου 23, 2012

Για τον ψευδώνυμο “Μισίρκωφ”, “Αριστοτέλης”, “Ντέλτσεφ”, “Νικολαίδης” κλπ

 

Με πρώτη αφορμή το σχόλιο: «Αλλά εν προκειμένω όταν εμφανίζεται ο παικταράς ο Μισίρκωφ/Αριστοτέλης/Ντέλτσεφ δε ξέρω κι εγώ τι Νικολαΐδης» (το παικταράς βάλτε το σε εισαγωγικά) το οποίο, σχόλιο, έγινε στο ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου  στην ανάρτηση με τίτλο «Ιστορικά διλήμματα, τα κείμενα του Νίκου Ζαχαριάδη» (κλικ εδώ http://sarantakos.wordpress.com/2012/01/15/zaxariadis)

Και,  με δεύτερη αφορμή την ανάρτηση καταγγελία που έγινε στο ιστολόγιο «Πόντος και Αριστερά» (κλικ εδώ http://pontosandaristera.wordpress.com/2012/01/20/напред-misirkof)

θέλουμε δημόσια να διαχωρίσουμε την θέση μας από τον σχολιαστή του διαδικτύου με τα ψευδώνυμα “Μισίρκωφ”, “Αριστοτέλης”, “Ντέλτσεφ”, “Νικολαίδης” κλπ και να καταδικάσουμε, μεταξύ άλλων, και την παραποίηση κειμένου του μακεδονικού περιοδικού ΛΟΖΑ που έκανε στο ιστολόγιο του Σαραντάκου και την συνεχή χρήση από μέρους του υποτιμιτικών επιθέτων όπως “Τουρκοχριστιανοί”,  “Τουρκομογγόλοι”, “Τουρκοαλβανοί” τα οποία είναι επιθετικά και ανάρμοστα για συμπολίτες μας.

Αυτός ο τρόπος γραφής δεν εκθέτει απλά τον άγνωστο, στους περισσότερους από εμάς,  “Νικολαίδη”, “Αριστοτέλη”, “Μισίρκωφ”, αλλά χρεώνει συνολικά ΟΛΟΥΣ τους Μακεδόνες που γράφουμε στο διαδίκτυο και μας εκθέτει.

Δεν είναι δυνατόν αυτά που καυτηριάζουμε και χλευάζουμε στους Στόκους και τους Χάληδες να αναπαράγονται από κάποιους που εμφανίζονται σαν φίλοι μας στο Facebook και αλλού.

Ότιδήποτε και όποιοσδήποτε μας εκθέτει σαν Μακεδόνες δεν είναι φίλος μας.

Κατ’ επανάληψη αρκετοί από εμάς ζητήσαμε από τον σχολιαστή του διαδικτύου με τα ψευδώνυμα “Μισίρκωφ”, “Αριστοτέλης”, “Ντέλτσεφ”, “Νικολαίδης”, να μην είναι εριστικός. Δεν εισακουστήκαμε.

Μετά από αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάσουμε δημόσια τέτοιες συμπεριφορές και να ζητήσουμε από όλους Μακεδόνες και όλες τις Μακεδόνισες κόσμια συμπεριφορά και προ πάντων όχι ακραίες και χυδαίες εκφράσεις.

Όποιος δεν ακολουθεί τον κανόνα αυτό θα αποβάλλεται. Δεν θα απολογούμαστε όλοι μας για το κάθε χούλιγκαν….

 

 

More Sokol, Abecedar, Giannis Giannekis - 22/01/2012

4 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια! Καλιο αργά παρά ποτέ! Θα θυμάστε προφανώς πόσες φορές σας προσκάλεσα (ή και προκάλεσα) να πάρετε θέση στις απαράδεκτες απόψεις του εν λόγου κυρίου! Όχι τυχαία καθώς ο "κύριος" αυτός με τις (κατά τη δική μου εκτίμηση) άκρως ρατσιστικές του θέσεις εξέθετε πέραν του εαυτού του και αυτούς που αυτόκλητα (?) ανέλαβε να εκπροσωπήσει.
    Η δε θεωρία του πέρι "αντικειμενικού ετεροπροσδιορισμού" θα είχε γράψει ιστορία αν βρισκόταν άνθρωπος να τον πάρει στα σοβαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαβάζοντας τη παραχάραξη του λεγόμενου "Μισιρκωβ" σε σχέση με το άρθρο μου για τη Βέρα Φώτεβα θα παραθέσω τη σχετική παράγραφο που λεει για τον Μήτσο Παρτσαλίδη στο 18 τεύχος του μακεδονικού περιοδικού "ΛΟΖΑ" σελ.3.: "Οι ηγέτες του ΝΟΦ ήταν οι πρώτοι που πήγαν στις εξορίες της ΕΣΣΔ. Ο Ν. Ζαχαριάδης αλλά και ο Μ. Παρτσαλίδης ήταν από τους πρώτους που άνοιξαν το δρόμο για Σιβηρίες. Εκεί κατέληξε τελικά και ο Ν. Ζαχαριάδης."

    Αυτός ο απαράδεκτος χαρακτηρισμός που μου προσάπτει ο εθνικιστής Μακεδόνας στο γραπτό μου ότι τάχατες λεω εγώ “τουρκοχριστιανός πόντιος” για τον Παρτσαλιδη είναι απαράδεκτος, είναι ψευδής, είναι έξω από την ιδεολογία μου την αριστερή.

    Ο εθνικισμός δεν βοηθάει την υπόθεση μας. Εθνικισμός και παραχάραξη πανε μαζί. Μακριά αυτά τα δυο από την δύσκολη υπόθεση μας. Δεν είμαστε τόσοι πολλοί και τόσο δυνατοί όσο το 1903. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση όλου του κόσμου και προπαντός του ελληνικού.

    Πρέπει να είμαστε με τον διεθνιστή Ντημηταρ Βλαχωβ και όχι με τον Σωτ. Κοτζαμανη που συνεργάστηκε με το Μεταξα.

    Είμαστε με το Π. Πουλιόπουλο, τον Ρενο Μιχαλέα του εμφύλιου και τόσους άλλους Έλληνες που πέσαν μαζί με τους Μακεδόνες από τα έκτακτα στρατιωτικά δικαστήρια του εμφυλιακου και μεταεμφυλιακου κρατους.

    24/01/2012
    Απο το μακεδονικο περιοδικό “ΛΟΖΑ”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δείτε:

    1948 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 10 «ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟ-ΚΑΥΚΑΣΙΟΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΝ»

    http://emfilios.blogspot.com/2011/02/1948-10.html


    Oμέρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΒΕΡΑ ΦΩΤΕΒΑ ΥΠΗΡΞΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕ.ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΗΡΩΙΔΑ.ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ.ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή