Τετάρτη, Απριλίου 14, 2010

Λογοκρισία… Ολκής!

Αντε, πάλι τα ίδιααα…

Η λογοκρισία (censorship) υπάρχει σε διάφορες μορφές από τότε που οι άνθρωποι άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους. Σήμερα, παρόλο που κάθε άνθρωπος έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να παράγει και να λαμβάνει πληροφορίες χωρίς κανένα περιορισμό, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλήρης ελευθερία έκφρασης είτε του γραπτού είτε του προφορικού λόγου και κυρίως του επιστημονικού λόγου που ανταποκρίνεται στην ΑΛΗΘΕΙΑ. Φυσικά οι ελληνική νομοθεσία εγγυάται την ελευθερία έκδοσης και κυκλοφορίας βιβλίων και διατύπωσης επιστημονικής σκέψης αλλά στην πράξη σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η ελευθερία παραβιάζεται από άτομα με ανελεύθερες και αντιδημοκρατικές πεποιθήσεις.

Άλλη μια περίπτωση παρεμπόδισης ελεύθερης διατύπωσης επιστημονικής σκέψης αυτή τη φορά σημειώθηκε στην ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, στο ναό της Δημοκρατίας. (Η προηγούμενη περίπτωση ήταν στις αρχές Φεβρουαρίου 2010 (κλικ εδώ) σε βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης με αφορμή το ελληνο-μακεδονικό λεξικό).

Συγκεκριμένα, στις 1 Απριλίου 2010 το blog "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ" ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ έγραψε πως το ABECEDAR συμπεριελήφθη μεταξύ 3000 τίτλων βιβλίων στη ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων (http://catalog.parliament.gr/) και ταξινομήθηκε πολύ ορθά προφανώς από την αρμόδια επιστημονική ομάδα στα θέματα που σχετίζονται με την μακεδονική γλώσσα στην Ελλάδα. Ακολουθούν τα σχετικά screenshots:

clip_image002

clip_image004

Είναι ξεκάθαρη η συσχέτιση του ABECEDAR με τα θέματα εκπαίδευσης (education), μακεδονικής μειονότητας (minorities) και μακεδονικής γλώσσας (Macedonian language) κάτι το οποίο είναι ΑΛΗΘΕΙΑ και ανταποκρίνεται 100% στην πραγματικότητα την οποία γνωρίζει η παγκόσμια κοινότητα. (Αρκούν δυο απλά κλικ εδώ και εδώ για να έχετε μια ιδέα).

Σήμερα, μόλις 14 ημέρες μετά, και αφού προηγήθηκαν μερικά 24ωρα αδράνειας του server (από 7/4/2010 μέχρι 11/4/2010) της ψηφιακής βιβλιοθήκης της Βουλής, η αναφορά στα θέματα εκπαίδευσης, μακεδονικής μειονότητας και μακεδονικής γλώσσας σε σχέση με το ABECEDAR στην Ελλάδα “εξαφανίστηκε”!

Ακολουθούν συγκριτικά screenshots πριν (before) και μετά (after):

true

lie

Είναι άγνωστο ποιο “μαγικό χέρι” έκανε αυτή πράξη λογοκρισίας στην ψηφιακή βιβλιοθήκης της Βουλής. Όμως, δεν έχει τόση σημασία ποιό ήταν το “μαγικό χέρι”. Σημασία έχει το γεγονός ότι, δυστυχώς, στην χώρα μας την Ελλάδα παρεμποδίζεται η ελεύθερη αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με Μακεδόνες ακόμη και μέσα στο ναό της Δημοκρατίας όπως είναι το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί κάθε Δημοκράτη αυτής της χώρας.

Επίσης είναι άγνωστο εάν αυτή η πράξη του “μαγικού χεριού” έγινε εν γνώση και με έγκριση του μακεδονικής καταγωγής Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Φίλιππου Πετσάλνικου ή εάν έγινε εν αγνοία του και χωρίς την έγκρισή του.

11 σχόλια:

  1. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: Αυτός μισεί τη γλώσσα της μάνας του, της μάνας που τον γέννησε... ΔΕΝ δικαιούται να είναι Μακεδόνας!!! Αντίθετα ένας Νεοέλληνας-Γκραίκος από την νότια Ελλάδα, που κατοικεί στη Μακεδονία και (είτε λόγω εργασίας, είτε λόγω συζύγου) έμαθε την Μακεδονική γλώσσα και την ομιλεί... ΕΧΕΙ κάθε δικαίωμα να αισθάνεται,να είναι και να δηλώνει Μακεδόνας. Поздрави.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας δουλεύεις ρε Αμπεσεντάρη; Δηλαδή ο γραικομάνος Πρόεδρος της Βουλής θέλεις να σας κάνει κι αυτός τα χατήρια ιδίως όταν βλέπει κανείς με τι θερμά αισθήματα τους αντιμετωπίζετε τους Μακεδόνες που ανήκουν στο Ελληνικό έθνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το ότι είναι μακεδονικής καταγωγής ο Πρόεδρος είναι το μόνο σίγουρο. Όμως, είναι άλλο θέμα το τι επιλέγει ο ίδιος να είναι άσχετα από την καταγωγή του. Είναι δικαίωμά του.

    Το ερώτημα που διατύπωσα είναι εάν και κατά πόσο η πράξη του “μαγικού χεριού” έγινε εν γνώση και με την έγκρισή του ή εάν έγινε εν αγνοία του και χωρίς την έγκρισή του.

    Θα πρότεινα να σταλεί ένα email στον Πρόεδρο της Βουλής, να ερωτηθεί για το συμβάν και να απαντησει ο ίδιος (αν απαντήσει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σας παιδιά,κάπου άκουσα ότι και ο Βελόπουλος του ΛΑΟΣ είναι Μακεδονικής καταγωγής,ισχύει?
    Παντως δε μου μοιάζει για Έλληνας.
    Δείτε κι'ένα καινούργιο μπλογκ
    http://taairetika.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το "μακεδονικό αλφάβητο" στην βιβλιοθήκη της Ελληνικής Βουλής!
    Πέμπτη, 08 Απρίλιος 2010 08:45 Newstrap
    Εκτύπωση
    Abecedar_1925

    Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,

    Σας παρακαλώ πηγαίνετε σ' αυτή την ιστοσελίδα:

    http://www.maknews.com/forum/general-discussions/abecedar-and-the-macedonian-language-in-the-greek-parliament-t19180.html

    Όπως βλέπετε το Αλφαβητάριο ABECEDAR συμπεριλαμβάνεται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής ως "Μακεδονικό" αλφαβητάριο...και οι Σκοπιανοί πηνηγυρίζουν όπως διαπιστώνετε στην άνωθι ιστοσελίδα.

    Λεπτομέρειες για την ιστορία του προαναφερθέντος βιβλίου θα βρείτε στην εξής ιστοσελίδα: http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2007/08/abecedar.html

    Μερικές επιπλέον πληροφορίες για την καινούργια έκδοση: http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2008/07/abecedar.html

    Με εκτίμηση,

    Νίνα Γκατζούλη

    Πρόεδρος Παμμακεδονικής ΗΠΑ

    Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

    apo to
    http://www.newstrap.gr/m-politiki/781-to-makedoniko-alfabito-stin-bibliothiki-tis-ellinikis-boylis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εθνικά μακεδόνες που να ανήκουν στο ελληνικό έθνος δεν υπάρχουν , ούτε είναι δυνατόν να υπάρχουν..
    αντίθετα εθνικά μακεδόνες που για ιδιοτελείς σκοπούς ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ το τεχνητό φαντασιακό ελληνικό έθνος και υπάρχουν και είναι δυνατόν να υπάρχουν..
    εν προκειμένω ο μακεδόνας πετσά-λνικος ευθύνεται για το απαράδεκτο πρόσφατο αντιγερμανικό ρατσιστικό του ξέσπασμα...
    φυσικά και για την λογοκριτική του στάση απέναντι στους δημιουργούς της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης της Βουλής της οποίας προϊσταται , οι οποίοι κατέγραψαν , μέρος της μακεδονικής πραγματικότητας της ελλάδος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ανωνυμε 1:17 AM, април 16, 2010
    Αχα! Φαίνεται πως η Κυρία διαβάζει το maknews και ενημερώνει με email στους Αξιότιμους κύριους Βουλευτές. Οπότε, περιττεύει η ιδέα μου να σταλεί email στον Πρόεδρο για να τον ρωτήσουμε σχετικά με το συμβάν. Είναι προφανές πως και γιατί έγινε μια τέτοια λογοκρισία ολκής και μάλιστα στα μουλωχτά. Λείπει ο Μάρτης από τη σαρακοστή;

    Μετά από αυτό δεν αποκλείετε στο μέλλον να δούμε, στη θέση των θεμάτων που λογοκρίθηκαν και σχετίζονται με το ABECEDAR, τα ψέματα του Akridas κατ’ απαίτηση της Κυρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όμως τώρα προκύπτει ένα άλλο ερώτημα: Γιατί αποσιώπησαν το συμβάν τα άλλοτε λαλίστατα, σε παρόμοιες περιπτώσεις, blogs; Όπως, ας πούμε, αυτό του Akridas το οποίο η Κυρία, όπως φαίνεται από την επιστολή, θεωρεί ανώτερο και περισσότερο αξιόπιστο από την ψηφιακή βιβλιοθήκη της Βουλής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανωνυμε 5:18 PM, април 15, 2010
    δες εδώ φρίξεις
    http://frikipaideia.wikia.com/wiki/%CE%92%CE%B5%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "εθνικά μακεδόνες δεν υπάρχουν , ούτε είναι δυνατόν να υπάρχουν.."

    Φίλε, συμφωνώ, όμως πρόσεχε τι γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η διαστρέβλωση και η παραποίηση αποτελούν τα δυνατά χαρτιά των ελλήνων εθνικιστών..
    ετσι η φράση εθνικά μακεδόνες που να ανήκουν στο ελληνικό έθνος δεν υπάρχουν παραποιήθηκε και διαστρεβλώθηκε ψευδώς με την φράση εθνικά μακεδόνες δεν υπάρχουν...
    εξ΄ιδίων οι ελληνες εθνικιστές κρίνουν τα αλλότρια...
    αφού είναι γνωστό ότι πολιτιστικό ελληνικό εθνος δεν υπάρχει..
    παρά μόνο ιδεολογικό και απολύτως τεχνητό φαντασιακό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή