Σάββατο, Μαρτίου 26, 2011

«Με βέτο της Ελλάδας η ΦΥΡΟΜ δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ» / «Because of the veto of Greece, FYROM is not become a member of NATO».

 

 Στα πλαίσια του “ελληνικού” αντιμακεδονικού αγώνα έχουμε δει και διαβάσει, στο παρελθόν πολλές παλινωδίες, αντιφάσεις και ψεύδη.

image

Αυτές τις μέρες έλαβε χώρα άλλη μία, κωμικοτραγικών διαστάσεων, ελληνική παλινωδία με αφορμή τις ακροαματικές διαδικασίες στη μήνυση που άσκησε η Δημοκρατίας της Μακεδονίας εναντίον της Ελλάδας σχετικά με τη παραβίαση ή μη της προσωρινής συμφωνίας του 1995 μεταξύ των δυο εθνών οι οποίες ξεκίνησαν στο Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης (ICJ) τη Δευτέρα (21 Μαρτίου 2011).

Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης International Court of Justice (ICJ)

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου «Η Ελλάδα κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το απαντητικό μνημόνιο ( : μάλλον εννοεί υπόμνημα ) στην προσφυγή των Σκοπίων εναντίον της χώρας μας, με το οποίο απορρίπτει τη σκοπιανή προσφυγή ότι άσκησε βέτο στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008» (;;;!!!).

Αρχικά των αγγλικών λέξεων Νοrth Αtlantic Τreaty Οrganizatiοn (ελληνικά: Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου, κατά λέξη Οργανισμός Συνθήκης Βορείου Ατλαντικού). Στρατιωτική αμυντική συμμαχία χωρών της Δύσης που έχει σκοπό την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών σε διάφορους τομείς (στρατιωτικό, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, μορφωτικό), την προώθηση των γεωπολιτικών συμφερόντων και την αποτροπή της ένοπλης επίθεσης εναντίον κάποιας χώρας-μέλους από άλλες.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα η Ελλάδα δεν έθεσε  ούτε καν αντιρρήσεις! Συγκεκριμένα γράφει το δημισίευμα της ελληνικής εφημερίδας : «…λόγω της υποτιθέμενης αντίρρησης της Αθήνας στην πρόσκληση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ) για ένταξη στο ΝΑΤΟ».

Ναι! Έτσι όπως το διαβάσατε! Σύμφωνα με τα δημοσιέυματα του ελληνικού τύπου η Ελλάδα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης απορρίπτει ότι άσκησε βέτο, ούτε καν αντιρρήσεις έθεσε τις οποίες θεωρεί πως είναι υποτιθέμενες κι όχι υπαρκτές!!! Και επιπλέον προσθέτει, ούτε λίγο – ούτε πολύ, ότι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ μόνες του αποφάσισαν την μη είσοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Συμμαχία.

Όμως, ας δούμε στο παρακάτω βίντεο τι δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, με τον πλέον επίσημο τρόπο, αμέσως μετά την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι στις 2 Απριλίου 2008:

Επίσημη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή: «Με βέτο της Ελλάδας η ΦΥΡΟΜ δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ». Official statement by the Greek Prime Minister: «Because of the veto of Greece, FYROM is not become a member of NATO».

Όπως είδατε και ακούσατε στο ανωτέρω βίντεο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δηλώνει με τον πλέον επίσημο και ξεκάθαρο τρόπο ότι: «Με βέτο της Ελλάδας η ΦΥΡΟΜ δεν μπαίνει στο ΝΑΤΟ» = «Because of the veto of Greece, FYROM is not become a member of NATO». Κοινώς, με την ιδιότητα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, παραδέχεται και ομολογεί οτι η Ελλάδα έθεσε Βέτο.

 

Συνοψίζοντας τα παραπάνω, είναι προφανές ότι η χώρα μας η Ελλάδα θέλει να κρύψει το Βέτο που έθεσε το 2008, καθώς και τις αντιρρήσεις της, από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Γιατί άραγε; Για ποιο λόγο δεν βγαίνει έντιμα και παλικαρήσια να υπερασπιστεί, ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το… “τιμημένο” Veto του Βουκουρεστίου; Τι φοβάται;

Η αντιφατικότητα του «ελληνικού» αντιμακεδονικού αγώνα, πραγματικά, δεν έχει όρια. Αν υπήρχε έστω και ένα ελάχιστο ψήγμα αυτοαξιοπρέπειας η ελληνική πλευρά όφειλε να επιδείξει με περηφάνεια στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το παραπάνω βίντεο με την επίσημη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στις 2 Απριλίου 2008 προκειμενου να υπερασπιστεί το… “τιμημένο” Bέτο που έκανε υπερήφανους τους Έλληνες, κι όχι βιντεάκια με κάποια καθηγήτρια σε κάποιο σχολείο με κάποιους μαθητές στη Δημοκρατία της Μακεδονίας.

  Υγ: Ζητείται ολίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα εκ μέρους της ελληνικής πλευράς.

= = =

Update 29/3/2011

Προσθήκη βίντεο στις 29/3/2011

Ο Εκπρoσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις της Ελλάδος.

Η προσθήκη του δεύτερου βίντεο κρίθηκε αναγκαία διότι ορισμένοι ανόητοι επιμένουν ακόμη και σήμερα να αμφισβητούν τις  αντιρρήσεις της χώρας μας, της Ελλάδας, σχετικά με την είσοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ. Στο δεύτερο βίντεο ο Εκπρoσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει με σαφήνεια τις ελληνικές αντιρρήσεις, τις οποίες ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ξεκάθαρα και με σαφήνεια ονόμασε Βέτο στο πρώτο βίντεο.

= = =

Διαβάστε μερικά σχετικά δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα η ελληνική προσπάθεια απόκρυψης του ελληνικότατου βέτο στο Διεθνές Δικαστήριο:

- Ελληνική απάντηση στην προσφυγή της πΓΔΜ στη Χάγη «ΤΟ ΒΗΜΑ» 20 Ιανουαρίου 2011 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=310449

- Προσφυγή της πΓΔΜ στη Χάγη: Μια διαδικασία με μέλλον και πολλές προεκτάσεις http://www.newscode.gr/diplwmatia/story/prosfygh-ths-pgdm-sth-chagh-mia-diadikasia-me-mellon-kai-polles-proektaseis

- Οι Αγορεύσεις των νομικών της Ελλάδας σχετικά με την Προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης http://www.kouskouvelis.gr/site/blog/item/108-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CE%AC%CE%B3%CE%B7.html

59 σχόλια:

  1. Η λέξη βέτο χρησιμοποιήθηκε από τον κ.Καραμανλή για εσωτερική κατανάλωση και ψηφοθηρικούς λόγους.Θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει βέτο.Η συμμαχια λειτουργει "consensus" δηλαδή ομόφωνα!Εκτός αυτού υπάρχουν και κανόνες μέσα στη συμμαχία όπως οι σχέσεις καλής γειτονίας τις οποίες κατέστρεψε η ΠΓΔΜ.Η Ελλάδα ενημέρωσε τους συμμάχους για τις αλυτρωτικές βλέψεις και τις κακές σχέσεις και οι σύμμαχοι ομόφωνα δεν έστειλαν πρόσκληση!Βέτο θα είχαμε εάν όλοι έλεγα ναι θέλουμε και η Ελλαδα έλεγε όχι.Και κάτι ακόμα..Στην αίτηση της για ένταξη η ΠΓΔΜ έγραψε "Δημοκρατία της Μακεδονιας" το οποίο είναι από μόνο του παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας.Την επόμενη φορά που θα θες να έρθεις σε παραλήρημα να είσαι καλύτερα ενημερωμένος γιατί υποπέφτεις σε σφάλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bratte ABECEDAR.
    Χωρίς να είμαι ειδικός στο θέμα- όσο το παρακολούθησα- θέλω να καταθέσω στη συζήτηση τα εξής: Η πατρίδα μας ΔΕΝ άσκησε βέτο στο Βουκουρέστι. ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΒΕΤΟ ΑΝ ΕΠΕΜΕΝΑΝ ΣΕ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. Αυτό όμως ούτε μέχρι σήμερα δεν μας το είπαν. Ακολουθώντας το παλιό δόγμα της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής να "ασκούν" Εξωτερική Πολιτική ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Κάθε κίνηση στη διεθνή σκακιέρα πρέπει να φέρει άμεσα οφέλη - σε ψήφους- σε 'οποιον' κυβερνά εκείνη τη στιγμή! Αυτόν τον σχεδιασμό είχε και έχει -δυστυχώς- η ΕΛΛΑΔΑ. Οχι μόνο γέμισαν τα κανάλια και τις εφημερίδες με το "υπερήφανο " δήθεν ΒΕΤΟ αλλά απέκρυψαν εντέχνως το αντίτιμο που έδωσαν στο Ζαρκοζί -σε παραγγελίες όπλων- για να στηρίξει την θέση μας! Αφού λοιπόν για άλλη μια φορά αποδείχτηκε πως με ψέματα (ΒΕΤΟ) ταίζετε ο Ελληνικός Λαός τι του λένε για τη σημερινή διαδικασία; Τιποτα. Έχουμε άλλα ζόρια εδώ. Ακόμα και στα μπλογκ των Ελληναράδων η συζήτηση είναι στα σύμβολα, στον "αλυτρωτισμό" και τις παραβιάσεις των "σκοπιανών".
    Ποιά είναι η αλήθεια;
    Στο δικαστήριο προσέφυγε η Δημοκρατία της Μακεδονίας για ένα και μόνο θέμα. Αν μπορεί η Ελλάδα να εμποδίζει την είσοδο της με την ονομασία FYROM σε διεθνείς οργανισμούς. Αν κερδίσει αυτή την προσφυγή η Δημοκρατία της Μακεδονίας αφαιρεί απο την πατρίδα μας την δυνατότητα να την αναγκάσει σε υποχωρήσεις στο ζήτημα της ονομασίας.
    Αν ανοίξει ο δρόμος στους διεθνείς οργανισμούς τότε στις 131 χώρες που έχουν αναγνωρίσει την Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό της όνομα μάλλον θα προστεθούν 20 - 30 νέες αναγνωρίσεις.
    Ας προβληματιστούμε όλοι μας για την πολιτική που ασκείται.
    YΓ:Στα φαιδρά της Ιστορίας Βratte γιατί ζητάμε σοβαρότητα απο την χώρα μας, θυμάμαι τον αγώνα μπάσκετ ΕΛΛΑΔΑΣ - Δημοκρατίας της Μακεδονίας όπου στη κρατική τηλεόραση αλλοίωσαν την εικόνα που τους έστελνε η FIBA! Ετσι ενώ στη αρχή εμείς και όλος ο κόσμος βλέπαμε το σκορ με τα αρχικά των ομάδων GRE - MKD
    μετά το ημίωρο "σβήστηκε" με μπλάνκο η MKD και γέλασε ο κάθε πικραμένος! Έπαιζε η Ελλάδα μόνη της! Το οτι όλος ο άλλος κόσμος έβλεπε την αλήθεια προβλημάτισε κανένα; Πανηγύριζαν οι "ιθαγενείς" γιατί εξαφανίσθηκαν οι "σκοπιανοί" απο την οθόνη ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗ...
    POZDRAV.
    MORESOKOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΛΟ ΚΟΤΣΑΝΕΣ!!!!
    Συμφωνώ με τα σχόλια των παραπάνω αναγνωστών.
    Στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει η δυνατότητα άσκησης βέτο απο ένα μόνο μέλος. Άλλωστε το ΝΑΤΟ θέλει πως και πώς να επεκταθεί. Η ΦΥΡΟΜ παραβίασε και την ενδιάμεση συμφωνία κάνοντας άιτηση ως Δημοκρατία της Μακεδονίας σε διεθνή οργανισμό και έχει τις πλέον κάκιστες σχέσεις γειτονίας με γειτονική χω΄ρα μέλος ΝΑΤΟ.
    Γιατί λοιπόν δεν τα αναφέρεις αυτά ώστε το άρθρο σου να είναι πιο αντικειμενικό και ρεαλιστικό παρά ξέρεις μόνο να τα χώνεις στην Ελλάδα και όχι και στα Σκόπια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από που κι ως που βρε MORESOKOL η Ελλάδα είναι πατρίδα δική σου και του Abecedar; Αν ήταν έτσι θα είμαστε όχι απλώς συμπολίτες (δυστυχώς για εσάς και για εμάς) αλλά συμπατριώτες...
    Αφού μισείτε εκ βάθους (γι' αυτό και συνεργάζεστε με τους αφιονισμένους της διασποράς σας) τους Έλληνες και την Ελλάδα τουλάχιστον μην μας βγαίνετε και συμπατριώτες. Έλεος.

    Αντί για "η πατρίδα μας" πες "η χώρα μας" κι άμα θες πρόσθεσε και τα περί "παράνομης κατοχής της Μακεδονίας" να σου βγει το ντέρτι, δε θα σε παρεξηγήσουμε, οι απόψεις σας είναι γνωστές.

    Abecedar και να μη το δημοσιεύσεις κατά τη συνήθη σου πρακτική στείλτο σε παρακαλώ στον MORESOKOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hold your horses, anonymous!
    Ανώνυμοι, βαστάτε τα άλογα και πείτε μου:

    Πως γίνεται να είπε ψέματα ο Καραμανλής προς τους Έλληνες (Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν το 2008) και να κορόιδεψε τον ελληνικό λαό; Πως είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός (ο πιο έξυπνος του κόσμου) να πιάστηκε κορόιδο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό του, τον οποίο ψήφισε; Κορόιδο ήταν ο ελληνικός λαός που πίστεψε ότι δήθεν έθεσε βέτο;

    Εάν ο Καραμανλής είπε ψέματα για τα περι βέτο τότε οφείλει να το ομολογήσει ευθέως προς τον ελληνικό λαό και η είδηση διάψευσης να αναμεταδοθεί από όλα τα ελληνικά ΜΜΕ (όπως αναμετέδωσαν το βίντεο περί βέτο το 2008), και το κυριότερο:

    η ελληνική πλευρά να επιδείξει με περηφάνια στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης το ανάλογο βίντεο διάψευσης του βέτο (αν υπάρξει τέτοιο βίντεο διάψευσης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανωνυμε 11:51 τουλάχιστον σε ότι με αφορά η πατρίδα μου, η χώρα μου , ο τόπος μου είναι η Ελλάδα. - Και πίστεψε με δεν είναι μειοψηφική αυτή η άποψη στους εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας ακόμα και ο Παυλος Βοσκόπουλος αυτή την έκφραση χρησιμοποιεί , για ξαναδές τη τελευταία συνέντευξη-. Περι κατοχής και τέτοια φαιδρά δεν πρόκειται να διαβάσεις απο μένα γιατί αυτά δεν είναι σοβαρά. Να ξέρης πως εκτός απο τις κραυγές των αφιονισμένων υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι που πελεύουν με αξιοπρέπεια για τον σεβασμό της ιστορίας και του πολιτισμού των Μακεδόνων της Ελλάδας. Δυστυχώς ενας στείρος εθνικιστικός λόγος εντός της πατρίδας μας συμπατριώτη δεν βοηθά να γίνει αντιληπτό το εξής απλό. Υπάρχουν Μacedontsi πρώτα απ΄'ολα εντός Ελλάδος. Βοηθήστε και εσείς. Πείτε στους Ιεράρχες τύπου Άνθιμου, στους Ζορρό πολιτικούς και τους άλλους υπερπατριώτες να μην ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ τους πολίτες. Ή είμαστε Ευρωπαική χώρα και σεβόμαστε το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού των Ελλήνων πολιτών ¨η είμαστε πιο πίσω και απο τον 3ο κόσμο.Όταν οι πρωθυπουργοί φτιάχνουν κλίμα με "ψεύτικα " βέτο τι παράδειγμα δίνετε στους πολίτες; Οι άλλοι είναι αφιονισμένοι συμπατριώτη αυτοί που ¨εκδράμουν" στα χωριά της Φλώρινας και της Εδεσσας για να ματαιώσουν τα Μακεδόνικα πανηγύρια "επιστήμονες" είναι; Αυτοί που εξέθεταν την πατρίδα μας με τα εθνικιστικά συνθήματα στις παρελάσεις αθωώνονται λόγω βλακείας; Ας δούμε τα δικά μας και ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ...
    Όποιος μισεί δεν βοηθά ούτε τον εαυτό του ούτε τον διπλανό του.- Εξ ου και το ρητό "τον τύφλωσε το μίσος¨'-
    Αν τυχόν ελάχιστα σε προβλημάτισα τότε υπάρχει κοινός τόπος συζήτησης , κατανόησης και σεβασμού.
    Δεν ειναι καιρός να τραβήξουμε στην άκρη τους αφιονισμένους;
    POZDRAV συμπατριώτη...
    MORESOKOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Abecedar, τόσοι άνθρωποι, φίλοι και εχθροί, σου λένε οτι δεν ασκήθηκε βέτο.
    Αντί να δεις το λάθος που κάνεις, επιμένεις κιόλας!

    Δηλαδή πιστεύεις στα σοβαρά οτι η Ελλάδα έχει το απαιτούμενο μέγεθος (πολιτικό, στρατιωτικό, διπλωματικό...) να επιβάλλει τη θέληση της στα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ;

    Πιστεύεις στα σοβαρά οτι Αμερικανοι, Βρεττανοι, Γερμανοί, Τούρκοι και άλλοι, "πιάνονται κορόιδα" από τους Ελληνες;

    Πράγματι, "Ζητείται ολίγη σοβαρότητα και υπευθυνότητα", όπως γράφεις στο ΥΓ σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σύμφωνα με το άρθρο 22 , η μακεδονία μπορεί να γίνει μέλος διεθνών οργανισμών, με το συνταγματικό της όνομα , αν η ελλάδα ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ σε αυτό.
    σύμφωνα με το άρθρο 11 , παρ.1 η μακεδονία μπορεί να γίνει μέλος διεθνών οργανισμών , με την προσωρινή της διεθνή ονομασια , ΧΩΡΙΣ να έχει δικαίωμα η ελλάδα σε ένσταση...
    αυτό θα επιβεβαιώσει το δικαστήριο της χάγης..
    ως αποτέλεσμα η μακεδονία θα εισέλθει στο ΝΑΤΟ , αφού ήδη εκπληρώνει τα τεχνικά κριτήρια..
    στα οποία φυσικά δεν περιλαμβάνεται η παράλογη ένσταση λόγω ονόματος..
    στο βουκουρέστι , ο πρωθυπουργός μας και η υπουργός εξωτερικών απείλησαν με ξεκάθαρο βέτο , υλοποιώντας σχετική πρόθεση η οποία είχε εκδηλωθεί πολλάκις πρίν την σύνοδο..
    για το οποίο βέτο πανηγύριζαν τόσο οι παραπάνω όσο και όλοι οι κυβερνητικοί και μη πολιτικοί..
    καμία άλλη χώρα του κόσμου δεν έχει προβάλλει ένσταση στη μακεδονία λόγω του ονόματος...
    μοναδική χώρα η ελλάδα προβάλει ενσταση διότι έχει προσαρτήσει στρατιωτικώς- με σφαγές και εμπρησμούς δεκάδων μακεδονικών χωριών , το 51% της παντελώς ξένης πρός αυτή μακεδονίας..
    με βίαιη εθνοκάθαρση και εκδίωξη από τις αυτόχθονες προγονικές τους εστίες της πλειοψηφίας του μακεδονικού έθνους..
    με βίαιο γλωσσικό εξελληνισμό όσων παρέμειναν , ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ για να επιβιώσουν έλληνες..
    η ελλάδα ουδεμία ένσταση θα προέβαλε αν από την σημερινή ελληνική μακεδονία είχαν εκλείψει οι ελληνόφωνοι μακεδόνες..
    με εθνική ταυτότητα και καταγωγή μακεδονική..
    με μητρική γλώσσα όχι βέβαια την ελληνική αλλά την μακεδονική...
    η μακεδονία αρχικά ως όφειλε έκανε αίτηση στο ΝΑΤΟ με τη συνταγματική της ονομασία σύμφωνα με το άρθρο 22...
    η ελλάδα προέβαλε ΝΟΜΙΜΗ ένσταση..
    κατόπιν έκανε αίτηση σύμφωνα με το άρθρο 11 , παρ.1 με την προσωρινή διεθνή της ονομασία...
    η ελλάδα προέβαλε ΠΑΡΑΝΟΜΗ ένσταση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ο ισχυρισμός της ελλάδος ότι προέβαλε βέτο λόγω σχέσεων κακής γειτονίας και μακεδονικού αλυτρωτισμού ακόμα και να ήταν αληθής δεν αποτελεί λόγο παραβίασης του άρθρου 11 , παρ.1..
    η ελλάδα μπορούσε να καταγγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία , η οποία μετά από 18 μήνες θα ακυρώνονταν.
    γιατί δεν το έκανε άραγε..
    θα μπορούσε επίσης να προσφύγει στη χάγη για κακή γειτονία ή αλυτρωτισμό..
    δεν το έκανε διότι θα βρισκόταν απολογούμενη και υπαίτια κακής γειτονίας και αλυτρωτισμού...
    αφού καθημερινά υβρίζει και συκοφαντεί τους μακεδόνες πολίτες και πολιτικούς- γυφτοσκοπιανούς , τσιγγάνους , ζητιάνους, φασιστικό βμρο και φασίστας ο γκρουέφσκι..
    σε αντίθεση με την μακεδονία όπου μόνο μια φορά , την συγκεκριμένη εκβιαστική απειλή του καραμανλή , για αρση βέτο ύστερα από επίλυση του ονόματος , σύμφωνα με τις φαντασιώσεις των ελλήνων εθνικιστών- σλαβομακεδονία, βαρντάρσκα , κ.λ.π..
    την καταδίκασε και πολύ σωστά ως ναζιστική ενέργεια...
    όταν ο αλβανικής καταγωγής άνθιμος απειλεί αλυτρωτικά και δημόσια ότι " μοναστήρι - γευγελή είναι γή ελληνική"..
    δίχως την καταδίκη των αρχών..
    όταν σε πολλά μνημεία της ελλάδος , όπως του αγνώστου στρατιώτη το πρίλεπ ονομάζεται εξελληνισμένα περλεπές και πόλη όπου νίκησε ο ελληνικός στρατός..
    όταν η ελλάδα θεωρεί τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό της μακεδονίας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ της ιδιοκτησία ..
    σε αντίθεση με την μακεδονία που τήν θεωρεί ΚΟΙΝΗ κληρονομιά, όλων των κατοίκων της μακεδονίας..
    οταν ο δεκαεξάκτινος ήλιος είναι παρών σε τέμπλα εκκλησιών του μακεδονικού κράτους εδώ και 200 χρόνια....
    όταν η βεργίνα/κούτλες βρίσκεται στην μακεδονία και όχι στην ελλάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οι διαπραγματεύσεις για το όνομα θα έχουν νόημα όταν και τα δύο κράτη θα είναι ΙΣΟΤΙΜΑ...
    αυτό θα συμβεί όταν θα εκλείψει η απειλή ή η χρήση βέτο..
    και η ένταξη του μακεδονικού κράτους σε όλους τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ διεθνείς οργανισμούς , με τη προσωρινή του ονομασία...
    υπενθυμίζουμε ότι η ελλάδα σεβόμενη το άρθρο 11 , παρ.1 επέτρεψε την ένταξη της μακεδονίας σε πολλούς οργανισμούς , με κυριότερο το Συμβούλιο της Ευρώπης,αλλά και την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, με την προσωρινή ονομασία της, δίχως να κάνει χρήση του δικαιώματος της αρνησικυρίας...
    τότε θα βρεθεί λύση , στο πώς θα συμφωνήσουν να ονομάζει η ελλάδα την μακεδονία..
    παρότι και αυτό αντίκειται στο καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ, σύμφωνα με τον οποίο η επιλογή του ονόματος μιάς χώρας αποτελεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ δικαίωμα των πολιτών της...
    και όχι πώς θα ονομάζουν όλες οι άλλες χώρες την μακεδονία...
    αφού αυτές επέλεξαν να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ το συνταγματικό της όνομα, που το επέλεξαν οι πολίτες της ...
    μέρος της λύσης θα αποτελεί και η ρητή αυτόματη αναγνώριση εκ μέρους της ελλάδος του μακεδονικού έθνους και της μακεδονικής ΜΗΤΡΙΚΗΣ γλώσσας...
    λόγω της ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣ ένστασης εκ μέρους των γραικών , ύστερα ρωμιών, σήμερα ελλήνων...
    με ΜΗ ελληνική εθνική και γλωσσική καταγωγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ελευθεροτυπία,

    Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

    ...Και μίσους

    Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ

    «Ελληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ». Αυτό και άλλα παρόμοια ανατριχιαστικά ακούστηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, όχι από μέλη της Χρυσής Αυγής που διαδήλωναν, αλλά από βατραχανθρώπους των Ειδικών Δυνάμεων που παρήλαυναν στην Πανεπιστημίου και στην Αγίου Κωνσταντίνου στο πλαίσιο της επίσημης στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου.
    Αμέσως μόλις άφησαν τις εξέδρες των επισήμων στο Σύνταγμα κι έστριψαν στην Πανεπιστημίου, τα παλικάρια της ΟΥΚ μετέτρεψαν την παρέλαση σε εκδήλωση που θύμιζε πορεία μίσους ακροδεξιών, με συνθήματα που υπόσχονταν την αιματηρή σφαγή κάθε γειτονικού μας λαού κι αποφάσιζαν ποιος δικαιούται να λέγεται Έλληνας και ποιος όχι.

    Οι συνήθεις ύποπτοι «Σκοπιανοί», Αλβανοί και Τούρκοι είχαν την τιμητική τους, σε συνθήματα όπως το ακόλουθο: «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».

    Ή αυτό το ανατριχιαστικό: «Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς».

    --------------------------------------------------
    οι καλοί γείτονες έλληνες..
    μήπως οι αγαθοί μακεδόνες έδειξαν το σχετικό βίντεο στους δικαστές της Χάγης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 2:14 AM, март 28, 2011

    Ρωτα καλύτερα τον Καρμανλή να σου πει τι πιστεύει ο ίδιος.
    http://www.youtube.com/watch?v=63KrgMZCD5s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τσέρνυ Πέτρη28 Μαρτίου, 2011 17:18

    Moresokol...

    Θα πρέπει να καταλάβεις πώς όταν θες να αυτοαποκαλείσαι νέτα σκέτα μακεδόνας αντιδρά και μια άλλη ομάδα ανθρώπων οι οποίοι νιώθουν μακεδόνες εξίσου.Ενας τέτοιος μακεδόνας είμαι και εγώ.Θεωρώ τον εαυτό μου μακεδόνα γιατί γεννήθηκα εδώ όπως και οι παππούδες μου.Το ιδίωμα το γνωρίζω ελάχιστα αλλα παρόλα αυτά νιώθω καιπερήφανος για την Ελλάδα.Το να είμαι Ελληνας μακεδονας είναι επιλογή μου!Και δεν μπορεί κανένας να μου το αφαιρέσει λέγοντας ότι είναι ΜΟΝΟ μακεδόνας.Όταν ακούω το έλενο μομε και χορεύω ζάραμο φουσκώνω από περηφάνεια!Όταν ακούω τα ντόπια ανοίγει η καρδιά μου και προσπαθώ να τα μάθω καλύτερα για να μην ξεχαστούν!Το να ακούω όμως φασιστικά τραγούδια ¨μακεδονικα¨όπως το grci katili,το aleksandar car makedonski και πολλά άλλα τέτοια,συγχώρεσε την έκφραση μου αλλά αηδιάζω!Όπως ακούσατε ιστορίες από τις γιαγιάδες σας άκουσα και εγώ.Την Ελλάδα την αγαπούσαν σαν ιδέα και μισούσαν τους Βούλγαρους!

    Το φοβερό μίσος των Βουλγάρων εναντίον των σλαβόφωνων Ελλήνων-γραικομάνων. Φαίνεται καθαρά από επιστολή που βρέθηκε πάνω στον αρχικομιτατζή Ιβάν Καρασούλη το Φεβρουάριο 1905:

    ΄΄Αδελφέ μας Ιβάν,

    Είμαστε σύμφωνοι στο ζήτημα της τιμωρίας των Γραικομάνων. Σου στέλνομε τον σχετικό κατάλογο. Απαγορέψαμε και το εμπόριο με τούς Γραικομάνους. Δώσατε και σεις ανάλογες διαταγές στο χωριά. “Αν συναντήσετε τον Άγο Ντάνε και τον Γρηγόρη Στρωμνίτσαλη ξεκάμετέ τους. Είναι Γραικομάνοι και προδότες οι άθλιοι. Αποφασίσαμε να ξεκαθαρίσουμε και τρεις Γραικομάνους της πόλεώς μας, τον Χρήστο Σεκερτζή, τον διευθυντή του σχολείου, και τον Βασίλη Σούεφ. Γνωρίσατέ μας αν πήρατε τις 40 λίρες, πού εισέπραξε ό Ιβάν Άγκωφ άπ’ το χωριό του.

    Ύστερ’ Απαγορέψετε αυστηρότατα να πηγαίνουν οι χωρικοί σε χάνια Γραικομάνων, όπως ό Ραντίναλης και ό Στόϊτσες”.


    Τους Έλληνες τους μίσησαν από τις απαγορεύσεις του ιδιώματος και των χορών χωρίς τραγούδια.O καταραμένος ο εμφύλιος χώρισε τους παππούδες μας και η προπαγάνδα που δημιουργήθηκε εκατέρωθεν.Dobro vecher od negush.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Abecedar, εγώ εσένα ρωτάω.
    Μία φορά στη ζωή σου μπορείς να απαντήσεις επί του θέματος, ή πάντα θα την κάνεις με ελαφρά πηδηματάκια;

    ΥΓ:
    Τον Καραμανλή τον ρώτησα.
    Μου απάντησε.
    Εσύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η ένταξη νέων μελών σε διεθνείς οργανισμούς μέχρι τώρα απαιτεί δυστυχώς ΟΜΟΦΩΝΙΑ...
    αυτό στο μέλλον θα αλλάξει , όπως προκύπτει και από την συμφωνία της λισσαβώνας..
    βέβαια η σωστή ερμηνεία της ομοφωνίας αποκλείει ένσταση για λόγους άσχετους με τα κριτηρια ένταξης..
    ανεξάρτητα της ενδιάμεσης συμφωνίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. οι ελληνες εθνικιστές μπορούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμό βλακείας και σίγουρα θα πάρουν βραβείο Γκίνες..
    ολη η υφήλιος γελάει μαζί τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα Tod's του Ανδρούτσου

    του Δημήτρη Καμπουράκη

    25/03/2011

    Εμείς οι Έλληνες δεν ξέρουμε την ιστορία μας. Δεν επιθυμούμε επίσης να τη μάθουμε. Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως, αυτή η ιστορική μας αμάθεια (ή έστω ημιμάθεια) δεν περιφέρεται ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν μας σαν αποκριάτικος αητός δίχως καλούμπα, αλλά διαθέτει έναν σαφέστατον και ακριβέστατο προσανατολισμό. Είναι μια αμάθεια αριστοτεχνικά προσαρμοσμένη σε μερικά από τα πλέον κυρίαρχα δόγματα της νεοελληνικής «λαϊκής» εθνικής συνείδησης.

    1. Στο δόγμα του μόνιμα ευρισκόμενου σε άμυνα έθνους, το οποίο είναι περικυκλωμένο από εχθρούς και στροβιλίζεται αιωνίως στο κέντρο μιας πελώριας διεθνούς συνομωσίας που αποσκοπεί στην εξαφάνιση του.
    2. Στο δόγμα της καθαρότητας της ιστορικής γραμμής του ελληνισμού από την αρχαιότητα ως σήμερα ή απλοϊκότερα, στην απ' ευθείας καταγωγή ημών των νεοελλήνων από τους αρχαίους έλληνες δίχως ενδιάμεσες αλλοεθνείς προσμίξεις.
    3. Στο δόγμα της ιστορικής «αγιοποίησης» των προθέσεων και των πρακτικών του ελληνικού έθνους ανά τους αιώνες, με αντίστοιχη δαιμονοποίηση των προθέσεων και των πρακτικών όλων των «εχθρών».

    Κάθε προσπάθεια διαφορετικής ανάγνωσης της ελληνικής ιστορίας που έρχεται σε σύγκρουση με κάποιο από τα παραπάνω δόγματα (τα οποία συνδέονται ομφαλοειδώς μεταξύ τους), μπαίνει κατ' ευθείαν στο στόχαστρο των καθαρόαιμων «πατριωτών» . Οι οποίοι «πατριώτες» διαθέτουν ένα ανεπανάληπτο ένστικτο να αντιλαμβάνονται ποιές από τις ανατροπές της κατεστημένης ιστορίας, οδηγούν σε ευθεία υπονόμευση σημερινών κυρίαρχων αντιλήψεων μέσα στην ελληνική κοινωνία. Μιλώ με θαυμασμό για το ένστικτο και όχι για τη γνώση τους, αφού η ιστορική αγραμματοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας τους είναι δεδομένη.

    Ως δικαιολογία, ακούω μονότονα από όλους ότι το ελληνικό σχολείο δεν μας μαθαίνει την πραγματική ιστορία. Μεγαλύτερη σαχλαμάρα απ' αυτή δεν υπάρχει. Οι νεοέλληνες σιχαίνονται και βαριούνται την επίσημη ιστορία. Στις εθνικές επετείους πάνε για spa, χλευάζουν τους πανηγυρικούς της ημέρας, διαμαρτύρονται διότι οι παρελάσεις κλείνουν τους δρόμους και αρνιούνται πεισματικά να διαβάσουν κάποιο ιστορικό βιβλίο ή άρθρο στην εφημερίδα. Τρέχουν όμως να την υπερασπιστούν με θανατηφόρο πάθος, μόλις αντιληφθούν ότι κάποιος την «προσβάλει» με νεωτερισμούς. Γιατί; Διότι η ιστορική τους ημιμάθεια χρησιμοποιείται ως νομιμοποιητικός μηχανισμός των απόψεων που έχουν σήμερα για πορεία των ιδίων και του έθνους τους. Οι οπαδοί του «ανάδελφου εν' αμύνει ευρισκόμενου έθνους» διαθέτουν ήδη μια ιστορία προσαρμοσμένη στα αθλιότερα χούγια του νεοελληνισμού και δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να την κουβεντιάσουν. Διότι τότε θα είναι υποχρεωμένοι να συζητήσουν και τη νομιμοποιητική βάση πολλών απόψεων τους για το σήμερα, τις οποίες αρνούνται να θέσουν στη βάσανο του διαλόγου θεωρούνται τις αυταπόδεικτα αξιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και οι ολίγοι που ξέρουν δέκα πράγματα παραπάνω; Αυτοί που κατανάλωσαν ώρες για μελέτη και φαιά ουσία για συμπεράσματα και συσχετίσεις; Τι κάνουν αυτοί; Τίποτα ή σχεδόν τίποτα. Στέκονται αμήχανοι και ολίγον φοβισμένοι μπροστά σ' έναν πελώριο αμαθή «πατριωτικό» όχλο, που οδηγεί το κατ' εξοχήν κοσμοπολίτικο έθνος των Ελλήνων στον χειρότερο νεοκοτζαμπασικό απομονωτισμό. Δεν ρισκάρουν κι αυτοί. Βλέπουν με θλίψη τα εθνικά ταμπούρια να στήνονται γύρω-γύρω μας και τους έσωθεν «ηρωικούς» υπερασπιστές ακροβολισμένους με τα καριοφίλια στα χέρια και το κεφάλι χωμένο στην άμμο. Όποιος τολμήσει να σηκώσει το βλέμμα και να φωνάξει ότι το παγκοσμιοποιημένο τσουνάμι που έρχεται κατά πάνω μας είναι εκατό φορές ψηλότερο από τις πρόχειρες πέτρες που στήσαμε, ονομάζεται αυτομάτως ύποπτος και εθνικά επικίνδυνος. Όποιος διανοηθεί να υποστηρίξει ότι η σωστή στρατηγική δεν είναι να στηθούμε απέναντι στο κύμα αλλά να το καβαλήσουμε και να πορευτούμε πάνω του με σκάφος την εθνική μας ταυτότητα, γίνεται κατ' ευθείαν προδότης.

    Για να εξηγούμαστε, το τωρινό τσουνάμι δεν θα μας σβήσει ως έθνος. Έχουν περάσει πολλά τέτοια από πάνω μας ανά τους αιώνες και επιζήσαμε. Το θέμα είναι αν θα βγούμε μεγαλύτεροι ή μικρότεροι απ' αυτό, πιο δυνατοί ή πιο αποδυναμωμένοι. Επί του παρόντος, το «ανάδελφον έθνος» αναμένει υπερήφανα τη σμίκρυνση του, μετονομάζοντας την αδράνεια του σε εθνική περηφάνια και την γεροντική στενοκεφαλιά του σε ηρωική παράδοση. Στο μεταξύ, οι αφροί του κύματος γλύφουν ήδη τα Tod's τσαρούχια που φοράμε στα ποδάρια μας, τα οποία ποδάρια μας σημειωτέον είναι απ' ευθείας απόγονοι των ποδαριών τού (κατ' ευθείαν απογόνου του Περικλέους) Οδυσσέα Ανδρούτσου και τον οποίον εδολοφόνησε ο φονιάς Μπούρας από τον οποίον επίσης κατ' ευθείαν καταγόμαστε.. Κι ανάθεμα με αν καταλαβαίνω τελικά από ποιούς ακριβώς κατάγομαι, για να καθορίσω αν πρέπει να είμαι περήφανος ή να ντρέπομαι. Από ήρωες κατάγομαι ή από φονιάδες ηρώων;


    ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ανώνυμε 8:02 AM, март 28, 2011

    Απλά διαπιστώνω, για πολλοστή φορά, το αλλοπρόσαλλο και τις παλινωδίες της ελληνικής εξωτερικής πολικής σχετικά με το μακεδονικό.

    Αυτοί που την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, είναι όσοι πανηγύριζαν για την επιτυχία ενός βέτο το 2008 και από την άλλη σήμερα το 2011 κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο πασχίζουντας να αποδείξουν ενώπιων του Διεθνούς Δικαστηρίου ότι δεν υπήρξε βέτο, ούτε καν αντιρρήσεις εκ μέρους της Ελλάδας.

    Εγω δεν ήμουν μέσα στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ για να ξέρω τι έγινε. Αν είπε ψέματα ο Καραμανλής ας βγει να το πει σε ανάλογο βίντεο προς τον ελληνικό λαό. Δεν μπορώ να τον διαψεύσω ούτε να τον επιβεβαιώσω, δεν είμαι εκπρόσωπός του.
    Ξερω μόνο τι δήλωσε με κάθε επίσημη μεγαλοπρέπεια αμέσως μόλις βγήκε από τη σύνοδο γεμίζοντας εθνική υπερηφάνεια την ελληνικό λαό.

    Υγ: Εσύ που γνωρίζεις τον Καραμανλή (όπως αφήνεις να εννοηθεί) και τον ρώτησες, τι σου απάντησε? Επιβεβαιώνει τα όσα είχε πει το 2008 ή όχι? Έχεις σε κάποιο βίντεο την σημερινή του απάντηση να μας το δείξεις και να το μάθει ο ελληνικός λαός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τσερνι Πετρη28 Μαρτίου, 2011 20:40

    Βλέπω η ελευθερία λόγου έχει όρια στο blog σου..Τι φοβήθηκες και δεν δημοσιοποίησες το σχόλιο μου....?Αν νομίζεις ότι έτσι βοηθάς να ακουστούν όλες οι πλευρές γελιέσαι!Κατηγορείται την Ελλάδα για ακραίο εθνικισμό και είστε χειρότεροι.Δεν πειράζει το ίδιο σχόλιο μου θα δημοσιέυσω σε άλλα blog που δεν υπάρχει λογοκρισία έτσι ώστε όλοι να μάθουν ότι δημοσιεύεισ μόνο ότι σε συμφέρει.Ούτε έβρισα,ούτε μίλησα υποτιμητικά και ρατσιστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πάλι δεν απαντάς.

    1. πιστεύεις στα σοβαρά οτι η Ελλάδα έχει το απαιτούμενο μέγεθος (πολιτικό, στρατιωτικό, διπλωματικό...) να επιβάλλει τη θέληση της στα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ;

    2. Πιστεύεις στα σοβαρά οτι Αμερικανοι, Βρεττανοι, Γερμανοί, Τούρκοι και άλλοι, "πιάνονται κορόιδα" από τους Ελληνες;

    Αντί για 2 λέξεις (ναι/οχι) που θα ήταν υπερ-αρκετές, κάθεσαι και γράφεις κατεβατά.

    Η ειρωνία σου ("Πως είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός (ο πιο έξυπνος του κόσμου) να πιάστηκε κορόιδο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό του, τον οποίο ψήφισε;"), δεν σε αφήνει να σκεφτείς πως ίσως καταψηφίστηκε ο Καραμανλής στις επόμενες εκλογές ΚΑΙ γι αυτόν τον λόγο: επειδή έλεγε ψέματα...

    Μήπως πρέπει πρώτα να μάθεις να κάνεις διάλογο και μετά ερωτήσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @έξυπνε ανώνυμε

    Απάντησα και με το παραπάνω στο αμέσως προηγουμενο σχόλιο αλλά φαίνεται ότι απ’ την πολύ εξυπνάδα σου δεν κατάλαβες την απάντηση.

    Δεν μου λές? Μήπως είσαι από αυτούς που πιστεύουν στα σοβαρά οτι η άοπλη Δημοκρατία της Μακεδονίας μπορεί να απειλήσει την άρτια εξοπλισμένη Ελλάδα? Σε πληροφορώ ότι Αμερικανοι, Βρεττανοι, Γερμανοί, Τούρκοι και άλλοι δεν "πιάνονται κορόιδα" από τους Ελληνες και γι αυτό τις γελοιότητες περι “αλυτρωτισμού” των γειτόνων τις ακούνε και γελάνε.

    Υγ:Τι θα γίνει τελικά? Εσύ που είσαι ο πιο έξυπνος άνθρωπος του πιο έξυπνου λαού του κόσμου θα μας πεις τι σου απάντησε ο Καραμανλής στην ερώτηση που ισχυρίζεσαι ότι του έκανες? Έχεις να μας δείξεις σχετικό δημοσίευμα? ή κάποιο βίντεο? Κάτι τέλος πάντων…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. η αμερική πείσθηκε από την μακεδονία και για αυτό την αναγνώρισε με το συνταγματικό της όνομα.
    στη δε σύνοδο του ΝΑΤΟ στο βουκουρέστι τόσο ο ντάνιελ φρίντ όσο και ο ίδιος ο μπούς πίεσαν την ελλάδα για να άρει την ένστασή της..
    υπενθύμισαν δε στην ελλάδα ότι αυτή η ένσταση είναι νόμιμη αλλά αντιπαραγωγική αν η μακεδονία ζητούσε να γίνει πήρες μέλος με το όνομα δημοκρατία της μακεδονίας..
    είναι όμως ΠΑΡΑΝΟΜΗ αν ζητήσει να μπεί με την προσωρινή της ονομασία..
    η αίτηση έγινε με το συνταγματικό όνομα της υποψήφιας χώρας, αλλά το αίτημα ρητά αναφέρει ότι επιθυμεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ με την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ της διεθνή ονομασία, αν η ελλάδα δεν αποδέχεται την συνταγματική ονομασία...
    λόγω της καταστατικής ομοφωνίας, στο ΝΑΤΟ δεν γίνονται ψηφοφορίες για ζητήματα ένταξης νέων μελών...
    παρομοίως και στην ΕΕ..
    δυστυχώς δεν ισχύει ακόμα η αρχή της δημοκρατικής πλειοψηφίας ως όφειλε ακόμα και της ενισχυμένης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Bratte crno-Pero DOBRODOITE.
    Πρώτα απ'ολα θεωρώ το σχόλιο σου καλόπιστο (od duscho) και θα σου απαντήσω στον ίδιο τόνο άλλωστε αυτά τα μπλόγκ είναι για να τα λέμε μεταξύ μας και ΟΧΙ για να βριζομάστε με συμπατριώτες που δεν έχουν καμιά σχέση με τους Μακεδόνες και την κουλτούρα τους (Σε αυτούς αφιερώνω το άρθρο του Καμπουράκη που δημοσιεύετε παραπάνω.ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ).
    Την αποψη μου για Βουλγάρους την κατέθεσα στην απάντηση μου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Συμφωνώ μαζί σου για το ΕΓΚΛΗΜΑ του Εμφυλίου και δες οτι είμαστε ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.
    Αν bratte αισθάνεσε ¨Ελληνας εγω το σέβομαι ΑΠΟΛΥΤΑ. 100 χρόνια στα μέρη μας ασκείται μια πολιτική "ενσωμάτωσης και εξελληνισμού" (Το ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ και οι ιστορικοί στη πατρίδα μας διάβασε την ανάρτηση απάντηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) Αυτή η πολιτική έχει αποτελέσματα. Ξέρω δικούς μας που άλλα μου λένε κατ'ιδίαν και έξω είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Φτιάχτηκε ένας κόσμος που ντρέπετε να δηλώση Μακεδόνας ακόμη και Έλληνας Μακεδόνας δηλώνουν ΝΤΟΠΙΟΙ! Αυτό τους επέβαλαν αυτό λένε. Λες και όποιοι ζουν στο τόπο τους δεν είναι ντόπιοι.Δεν νομίζω Bratte να δημιουργούν πρόβλημα όσοι απο εμάς τους λίγους δηλώνουμε εθνικά Μακεδόνες. Αντέχουμε να ακούμε τα μύρια όσα απο τους άλλους και να ξέρης πως ακόμα και όταν "οι δικοί μας" μας λένε τα ίδια ΔΕΝ ΣΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΚΕΙΝΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ!
    Αν εσύ είσαι υπερήφανος όταν χορεύης ζάραμο πόσοι είναι Pero;
    Εμένα μου πήρε 15 χρόνια να φτάσω να αισθάνομαι εθνικά Μακεδόνας Ελληνας πολίτης. Διάβασα την ιστορία των δικών μας,αντιστέκομαι στην ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της μητρικής μας γλώσσας, έκοψα τα γλέντια χωρίς τραγούδια και ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ πάντα στα γλέντια μας. Και αν κάποια είναι τραβηγμένα δεν τα προτιμάμε, τα τραγούδια μας bratte (naci macedonski narontni pesni) μιλάν στην καρδιά μου.Να ενας κοινός μας τόπος Ο χορός και τα τραγούδια μας. ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ.
    Ας σταθούμε PERO στα πόδια μας
    δεν ειναι οι άλλοι ΨΗΛΑ
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ.
    POZDRAV PERO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. "...ορισμένοι ανόητοι επιμένουν ακόμη και σήμερα να αμφισβητούν τις αντιρρήσεις της χώρας μας..."
    Εγω πάντως δεν είδα κανέναν να αμφισβητεί τις αντιρρήσεις της Ελλάδας, to veto αμφισβητούν.

    "...ο Εκπρoσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει ξεκάθαρα και με σαφήνεια τις ελληνικές αντιρρήσεις..."
    Φυσικά...

    "...τις οποίες ο τότε Έλληνας Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ξεκάθαρα και με σαφήνεια, ονόμασε Βέτο..."
    Ο Καραμανλής ήταν καραγκιόζης και χρησιμοποίησε μια λέξη που δεν υπάρχει στο ΝΑΤΟ.
    Θα μας ζαλίζεις για πολύ ακόμα με τη χαζομάρα του χοντρού;
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΤΟ στο ΝΑΤΟ.

    Μπορεί να φαίνεται σαν παιχνίδι με τις λέξεις, αλλά δεν είναι!
    Στη διεθνή διπλωματία, ακόμα και ένα κόμμα η μια άνω τελεία, έχει τη σημασία της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ε, όχι και χαζομάρα! Πρωθυπουργός της Ελλάδας ήταν! Πώς είναι δυνατόν να μην ήξερε τι έλεγε?

    Όπως διαπιστώνει ο καθένας (απο τα δυο παραπάνω βίντεο) την λέξη βέτο την είπε ο Καραμανλής την οποία αυτομάτως αναπαρήγαγε σύσσωμος ο ελληνικός ραδιοφωνικός, τηλεοπτικός, έντυπος και ιντερνετικός τύπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι πάει να πεί 'αντιμακεδονικός αγώνας';
    Στην Χάγη, ο κ. Δημήτροβ παρουσίασε τη θέση της ΠΓΔΜ ως έχει: "we [the Republic of Macedonia] have never tried to monopolize the term [Macedonia], fully aware that for different nations it can have different meanings"

    "[Η Δημοκρατία της Μακεδονίας] ποτέ δεν προσπάθησε να μονοπωλήσει τον όρο [Μακεδονία], έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι για διάφορα έθνη μπορεί να έχει διαφορετικές σημασίες"

    Δηλαδή, και οι Ελληνες δηλώνουν με περιφάνεια την Μακεδονική τους κληρονομιά, και εσείς, και κάτοικοι της ΠΓΔΜ. Αλλά κανείς από αυτούς δεν είναι αντιμακεδόνας, απλά έχουν άλλη άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και τι ειναι η Ελλάδα μπρε Abecedar που πρέπει να έχει τον τέλειο πρωθυπουργό;;;

    Υπάρχουν και άλλοι αμφιβόλου νοημοσύνης:
    Κοτζάμ Ούσα (USA) είχε τον Μπους.
    Κοτζάμ Ιταλία έχει τον Μπερλουσκόνι.
    Κοτζάμ Γαλλια έχει τον Σαρκοζί.

    Ε, να μην είχε και η ελλάδα έναν καραγκιοζάκο; Τι δηλαδή, στο πηγάδι κατούρησε;

    ...

    ΥΓ: και Κοτζάμ Μακεδονία έχει τον Γκρούεφσκι.

    (Το ΥΓ το βάζω, αν και ξέρω πως θα κόψεις το σχόλιο λόγω του ΥΓ... -nevermind.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. MORESOKOL,

    λυπάμαι αλλά απλούστατα δε σας πιστεύω. Εσύ μπορεί και να το εννοείς παρά τις αμφιβολίες μου, για τους άλλους (Πάβλε, τον οικοδεσπότη μας κλπ.) βλέπω τι φίλους έχουν (maknews και λοιπή παρέα) και κρίνω τι μυαλά κουβαλάνε ασχέτως δημοσίων δηλώσεων περί του αντιθέτου.

    Είμαι "χαμουτζής" (με τους προγόνους μου όλους μέσα από τα πρώτα σύνορα της σύγχρονης Ελλάδας) με 0% οικογενειακή σχέση με τη Μακεδονία. Έχω φίλους Μακεδόνες (και από το ελληνόφωνο και από το σλαβόφωνο μισό της Ελληνικής Μακεδονίας) και τους θεωρώ - σε αντίθεση με εσάς που πρακτικά σβήνετε τους πρώτους από το χάρτη - εξίσου Μακεδόνες. Και όσο κι αν ορισμένοι μου φίλοι 100% προσφυγικής καταγωγής να θίγονται, θεωρώ κάποιον σαν κι εσένα (που δηλώνει Μακεδόνας αλλά όχι ΚΑΙ Έλληνας) ως περισσότερο Μακεδόνα από την αφεντιά τους κι ας είναι 2η γενιά γεννημένοι/μεγαλωμένοι στη Μακεδονία.
    Σαν τον Abecedar νομίζεις πως είμαστε όλοι μας υπερόπτες, αδιάβαστοι και

    Οι πρακτικές που εφάρμοσε το ελληνικό κράτος απέναντι στους αλλόφωνους (ιδίως τους σλαβόφωνους αλλά ιδίως τα χειρότερα χρόνια του Μεταξά και στους υπόλοιπους) πολίτες του (ανεξαρτήτως πολιτικού προσανατολισμού) δεν ήταν ασυνήθιστες για τα ευρωπαϊκά δεδομένα της εποχής του (κάπως έτσι εξασφαλίστηκε η γλωσσική ομογενοποίηση Γαλλίας-Ιταλίας κλπ.) αλλά δεν έπαυαν να είναι άδικες, ηλίθιες και εν τέλει αντιπαραγωγικές. Εσείς σκίζεστε να θεωρείτε πως όσοι συγγενείς ή κοντοχωριανοί σας νιώθουν Έλληνες το κάνουν λόγω πλύσης εγκεφάλου (το βλέπει κανείς και στην ουσιαστικά αφ' υψηλού απάντηση στον Ναουσσαίο "Γραικομάνο") - εγώ βλέπω πως με αυτές τις πρακτικές η Ελλάδα αφιόνισε τους ήδη εχθρούς της Εξαρχικούς, έχασε πολλούς από όσους δεν είχαν αποκήσει εθνική συνείδηση ως το 1912 και ακόμα και οικογένειες "Γραικομάνων" τις πίκρανε και τις έσπρωξε στην αγκαλιά της προπαγάνδας των εχθρών του Ρωμέϊκου. Από λάθη μπορώ να γράφω δοκίμια επί δοκιμίων - αλλά όλα τελικά πηγάζουν από το ότι στην προσπάθεια μας να γίνουμε άξιοι να μας λένε Έλληνες οι αρχαιόπληκτοι Δυτικοί ξεχάσαμε πως η Ρωμιοσύνη ήταν πολύγλωσση (με την Ελληνική ως γλώσσα των λογίων προτίστως και της Εκκλησίας δευτερευόντως) και μας χωρούσε όλους, με τις ντοπιολαλιές μας και τις πολιτισμικές μας ιδιαιτερότητες.

    Ο Ανώνυμος 11:51μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. (συνέχεια)

    Οι διάφοροι ακροδεξιοί για τους οποίους παραπονιέσαι με το δίκιο σου δεν είναι άνθρωποι με τους οποίους επιλέγω να συμπαραταχθώ ούτε και τα μισαλλόδοξα συνθήματα τους με εκφράζουν. Εχθροί μου, σαν κι εσάς αλλά από άλλο μετερίζι. Όσο για τον Άνθιμο και το Ζορό είναι αμφότεροι για τα μπάζα και κρίμα για τη Θεσσαλονίκη που βρίσκονται στις θέσεις που κατέχουν.

    Θεωρώ πως οι αντιρρήσεις των ελληνικών δικαστηρίων για το Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού ήταν απαράδεκτες νομικά και πως ιδίως μετά την 1η καταδίκη έπρεπε να σας είχε δωθεί το δικαίωμα να ανοίξετε το σύλλογο με έγγραφη επιφύλαξη-διαμαρτυρία του δημοσίου όσον αφοράα την ερμηνεία του "Μακεδονικού" στον τίτλο και μόνο (γιατί ο τίτλος ήταν κομμάτι του ευρύτερου παιχνιδιού). Θεωρώ πως εφόσον (αντί να θέλετε να μάθετε στα παιδιά σας την τοπική διάλεκτο - γιατί πχ. άλλη αυτή του Νεστόριου κι άλλη της Φλώρινας) θέλετε να τους μάθετε τη λόγια γλώσσα της γειτονικής χώρας έχετε κάθε δικαίωμα να το κάνετε σε ιδιωτικά σχολεία της αρεσκείας σας (και έχετε αρκετούς ζάπλουτους ομογενείς σαν το Bitove να σας τα προσφέρουν δωρεάν). Θεωρώ πως είναι δημοκρατικό σας δικαίωμα όχι απλώς το να χορεύετε τα τραγούδια σας με λόγια (η απουσία τους είναι το παράλογο) αλλά και να τραγουδάτε και τραγούδια γεμάτα μίσος για τους συμπολίτες σας. Ευτυχώς δε χρειάζεται να πιστέψω τι μου λες εσύ πως και καλά "τα αποφεύγετε", ο φίλος σας ο Slavko Mangovski - δείξε μου το φίλο σου που λένε - μέσω του Sonce TV έχει φροντίσει να μας τα σερβίρει σε κάθε ευκαιρία.

    Απλώς θα ήθελα λίγη ειλικρίνεια: Να παραδέχεστε το τι κάνετε και να μην λέτε άλλα σε εμάς και άλλα στους "έξω" (γιατί όσο κι αν είμαστε υποσαχάριοι "μπάσταρδοι"/subsaharan mongrels - τα κολλητάρια του Abecedar θα σου εξηγήσουν αν δεν το καταλαβαίνεις - δεν είμαστε τόσο ηλίθιοι). Στα πανηγύρια να ανακοινώνετε πως "το τραγούδι που θα ακολουθήσει λέει τα εξής" (για όσους δε καταλαβαίνουν καλά τη γλώσσα) για να μη συμβαίνει το τραγελαφικό που έγινε σε φιλαράκι μου να χορέψει τραγούδι για κομιτατζή. Θα προτιμούσα αντί να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας στο ΟΤ να εκμεταλλευόσαστε την απόφαση του ΕΔΑΔ που δίνει το δικαίωμα σε ένα κόμμα να είναι αποσχιστικό εφόσον οι μέθοδοι του είναι μη-βίαιοι και δημοκρατικοί. Όχι πως περιμένω να το κάνετε δυστυχώς.

    Το δικαίωμα σου (και όλων σας) να αυτοπροσδιορίζεστε ως Έλληνες πολίτες μεν ΑΛΛΑ μέλη άλλου έθνους το σέβομαι απολύτως - και δεν έχω κανένα πρόβλημα όταν ο Ντεντέ και οι λοιποί μειονοτικοί της Θράκης δηλώνουν εθνικά Τούρκοι και αντιτίθεμαι στην ελληνική πολιτική στο συγκεκριμένο θέμα στη Θράκη. Το πρόβλημα μου είναι
    (α) πως το σκέτο-νέτο "Μακεδόνας" και το "εθνικά Μακεδόνας" σας δίνει μια πρωτοκαθεδρία έναντι των υπολοίπων γηγενών της Μακεδονίας που μετατρέπει τους τελευταίους είτε σε επήλυδες είτε σε "αφομοιωμένους" δικούς σας.
    (β) η εμμονή σας (υπάρχει και στο μανιφέστο του ΟΤ) να μπερδεύετε τις κατηγορίες εθνικός και εθνοτικός/πολιτιστικός και έτσι να μιλάτε και εκ μέρους των συγγενών/γειτόνων σας που δε μοιράζονται την εθνική σας ιδεολογία.

    Ο Ανώνυμος 11:51μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Οπότε MORESOKOL θα επαναλάβω πως ως συνειδητοποιημένα μέλη διαφορετικών (πόσο μάλλον προς το παρόν και από καιρό εχθρικών μεταξύ τους) εθνών είμαστε απλώς συμπολίτες αλλά στα σίγουρα όχι συμπατριώτες. Συμπατριώτης μου είναι ο Ναουσσαίος που έγραψε πιο πάνω. Μακάρι αντί για ορκισμένοι εχθροί του Ρωμέϊκου να είσαστε απλώς μέλη του που αποζητούσαν τη διατήρηση του πατρογονικού τους ιδιαίτερου πολιτισμού, την αναγνώριση του διακριτού τους ρόλου στην ιστορία του Γένους (σαν το ρόλο που αναγνωρίζεται σε Αρβανίτες και Βλάχους πχ.) και την εξάλειψη όποιων αισθημάτων κατωτερότητας που είχαν αφήσει οι απεχθείς πρακτικές του παρελθόντος. Τότε θα βρίσκατε κι εμένα και πολλούς άλλους ένθερμους συμπαραστάτες σας - είναι μεγάλο κρίμα να σβήσουν και τα δικά σας και τ' αρβανίτικα και τα βλάχικα και τα καραμανλίδικα τούρκικα αλλά και οι διάφορες αποκλίνουσες ελληνικές διάλεκτοι σαν τα καππαδόκικα και τα τσακώνικα όπως και τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία των χωριών τους. Στο βαθμό που γίνεται (πχ. μέσω πολιτιστικών συλλόγων) θέλω να βοηθήσει το κράτος όλους όσους θέλουν να διατηρήσουν τις πατρογονικές λαλιές και συνήθειες. Θα ήθελα να βλέπω όπως πλέον πολλοί Βλάχοι και Αρβανίτες δηλώνουν περήφανα την καταγωγή τους να το κάνουν και οι εθνικά Έλληνες συγγενείς σας - σαν τα ισότιμα μέλη της Ρωμιοσύνης που είναι.

    Όσο για εσάς (που δηλώνετε αλλοεθνείς) από το ελληνικό κράτος περιμένω το σεβασμό των ατομικών σας δικαιώματων και όσων άλλων δικαιωμάτων απορρέουν από συμφωνίες που δεσμεύουν την Ελλάδα. Περισσότερα από αυτά δε θεωρώ πως είναι λογικό να δωθούν στους πολέμιους της Ρωμιοσύνης από το κράτος (δε δίνεις στον εχθρό σου και τα κλειδιά του σπιτιού σου). Αρκετά απλά δε σας πιστεύω όταν ισχυρίζεστε πως θέλετε το καλό της Ελλάδας. Όσο κι αν καταλαβαίνω από που πηγάζει το μίσος σας και πως ιστορικά βρεθήκατε να πληρώνετε το τίμημα του χαμένου πολλάκις, η ιδεολογία σας δε μου αφήνει την παραμικρή αμφιβολία πως σε αντίθετα στρατόπεδα βρισκόμαστε. Το μίσος σας γέννησε και ακόμα γεννάει μίσος ακόμα και σε άσχετους με τη διαμάχη με αριστερές καταβολές που αρχικά σας έβλεπαν με θετικό μάτι - μην παραπονιέστε γι' αυτό, λόγικο είναι. Επιλέξατε να εναγκαλιστείτε με τους αφιονισμένους της πλευράς σας - πλέον μας χωρίζει χάσμα αγεφύρωτο συμπολίτη MORESOKOL.

    Abecedar, και πάλι παράκληση να τα προωθήσεις τουλάχιστο στο MORESOKOL εάν δεν τα δημοσιεύσεις (όπως υποπτεύομαι πως θα κάνεις - δικαίωμα σου 100% βέβαια).

    Ο Ανώνυμος 11:51μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. δυστυχώς το ελληνικό κράτος έχει ταυτιστεί σε όλα τα επίπεδα με το ΨΕΜΜΑ..
    4,5 % το ετήσιο έλλειμμα του ΑΕΠ για το 2009 , σύμφωνα με το ελληνικό κράτος...
    15,5% ...!!! σύμφωνα με την πιστοποίηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας...

    ανύπαρκτοι οι ορατοί εθνικά μακεδόνες στην ελλάδα και σε όλο τον κόσμο σε αντίθεση με τα 2,5 εκατομμύρια έλληνες μακεδόνες κατά τον ΨΕΥΤΗ καραμανλή στο βουκουρέστι...

    ΜΗ έλληνες το γένος όσοι μακεδόνες πολιτικοί πρόσφυγες από την ελλάδα αποκλείσθηκαν το 1983 από την ανάκτηση της ελληνικής ιθαγένειας...

    ΕΛΛΗΝΕΣ το γένος οι βιολογικοί συγγενείς τους μακεδόνες που παρέμειναν στην ελλάδα...

    περήφανο ΑΛΗΘΙΝΟ δημόσιο ΟΧΙ στη μακεδονία για ένταξη ως ΦΥΡΟΜ στο ΝΑΤΟ στο βουκουρέστι από τον καραμανλή το 2008...
    ΨΕΥΔΗΣ άρνησή του από τό επίσγημο ελληνικό κράτος ενώπιον του Δικαστηρίου της Χάγης το 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. οποιοδήποτε εμπόδιο ή πρόσκομμα για την είσοδο της μακεδονίας σε διεθνή οργανισμό,ως ΦΥΡΟΜ, πλήν των απόλυτα τεχνικών και μη πολιτικών κριτηρίων, αντίκειται στο άρθρο 11, παρ.1 της ενδιάμεσης συμφωνίας...
    δεν πρόκειται φυσικά για θέμα λέξης , όπως κουτοπόνηρα ισχυρίζονται οι έλληνες εθνικιστές...
    είτε ονομάζεται βετο, είτε αντίρρηση, είτε ενσταση , είτε είτε οτιδήποτε αλλη λέξη
    GRCI , DOSTA LAZETE...
    THE GAME ITS OVER...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

    ‘Kurir’ : Ο Άνθιμος είπε ότι το Μοναστήρι ανήκει στην Ελλάδα

    " Το Μοναστήρι ανήκει στην Ελλάδα", είπε ο Άνθιμος στο κήρυγμά του την Κυριακή

    Ο Έλληνας Μητροπολίτης Άνθιμος, πάλι, αντί για την πρωϊνή Λειτουργία, την Κυριακή, διέθεσε το χρόνο του για να ασκήσει ελληνική εξωτερική πολιτική, όπως μετέδωσε και το Kanal 5.“Ο Θεός θα μας φυλάξει από τα ουράνια που βρίσκεται και να μας βοηθήσει, να βρούμε τη δικαιοσύνη, διότι πιστεύουμε ότι έχουμε δίκαιο. Μολονότι τα πράγματα αυτά θα γίνουν αργότερα, εύχομαι και ελπίζω να γίνουν όπως αξίζει στην Ελλάδα μας, μια χώρα με ιστορία 3-4 χιλιάδων χρόνων, και όχι όπως είναι σήμερα, με την ίδρυση του σημερινού κράτους», είπε ο Έλληνας Μητροπολίτης Άνθιμος.


    Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης, το Μοναστήρι ή Μπίτολα όπως το λέμε εμείς, ανήκει στην Ελλάδα και η μακεδονική γλώσσα είναι ένα βουλγαρικό ιδίωμα.
    Αναφέρθηκε ακόμη, στην Λειτουργία της Κυριακής, για το νεόδμητο Μουσείο στα Σκόπια για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, όπου ανάρτησαν έναν χάρτη που ονομάζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία για καθαρά προπαγανδιστικούς σκοπούς.

    Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την αποκάλυψη του ιστολογίου Wikileaks που αναφέρει για τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Θεόδωρο Πάγκαλο, ότι οι Μακεδόνες ,να ονομάζονται όπως αυτοί θέλουν.
    «Αυτό δεν έπρεπε να δημοσιευθεί, δεν έπρεπε να εμφανιστεί στο προσκήνιο, τέτοιες θέσεις δεν επιτρέπεται κανένας να έχει, ούτε τότε που το είπε ούτε σήμερα», είπε ο Άνθιμος.

    Τίτλος: «Антимос: Битола и припаѓа на Грција»Δημοσίευση: Kurir, Skopje, 29.3.2011.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

    Μακεδονία : Οι ειδικές δυνάμεις που «έκαναν παπούτσια με το δέρμα των Σκοπιανών» θα δικαστούν...

    Η ελληνική Επιτροπή του Ελσίνκι μήνυσε τους 39 στρατιώτες των ΟΥΚ

    Τα μέλη της Ομάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της Ελλάδας που στην παρέλαση πέρσι, στις 25 Μαρτίου, έλεγαν ρατσιστικά συνθήματα θα καταλήξουν στα δικαστήρια.

    Η Ελληνική Επιτροπή του Ελσίνκι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και για τους 39 στρατιώτες της ομάδας, οι οποίοι υποχρεούνται να λογοδοτήσουν για παραβιάσεις του άρθρου 2 του Αντιρατσιστικού Δικαίου.

    Ακριβώς πριν ένα χρόνο η Επιτροπή με επικεφαλής τον εκπρόσωπο στην Ελλάδα, τον Παναγιώτη Δημητρά, υπέβαλε αίτηση στο Γενικό Εισαγγελέα με βάση το δημοσιευμένο κείμενο και το βίντεο της καθημερινής εφημερίδας Ελευθεροτυπίας, με σκοπό την τιμωρία των στρατιωτών.
    Η δίκη των ΟΥΚ, πρωτοσέλιδο και στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης


    Η Δίκη θα ξεκινήσει σε έξι μήνες (στις 20 Σεπτεμβρίου 2011) και τα μέλη της Επιτροπής του Ελσίνκι στην Ελλάδα θεωρούν ότι η απόφαση που ληφθεί θα είναι πολύ σημαντική για την περαιτέρω πορεία των γεγονότων.«…με το δέρμα σου Αλβανέ, Σκοπιανέ θα φτιάξουμε παπούτσια», αυτές ήταν μόνο μερικές από τις ρατσιστικές κραυγές των ειδικών υποβρύχιων ομάδων του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της παρέλασης της επετείου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

    Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία, οι στρατιώτες φώναζαν τα συνθήματα μετά από κέλευσμα του αρχηγού τους. Μια ημέρα αργότερα, ο αξιωματικός της ομάδας τιμωρήθηκε καθώς και ένα μέρος των στρατιωτών.

    --Τίτλος: «Грчките специјалци кои „праве

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για τον ανώνυμο 11:51 "χαμουτζή" κατα δήλωση του.Πολύ ενδιαφέρουσες οι απόψεις σου και έξυπνα δομημένο το μακροσκελές κείμενο. Πρέπει να ασχολείσαι χρόνια με το θέμα και εύχομαι να μην το κάνεις επαγγελματικά.(Τόσο χρόνο για να "παρακολουθείς" και να απαντάς σε τόσους...μου έκανε εντύπωση). Τα 2/3 τα αφιέρωσες στο να καταδικάζεις παλιές και νέες πρακτικές της πατρίδας μας ξεπερνώντας σε ευστοχία πολλούς απο "εμάς" (ούτε έγω δεν διάβασα το καταστατικό του ΟΤ πόσο μάλλον την 1η απόφαση για τη Στέγη!!!)
    άρα η προοδευτικότητα σου με αφοπλίζει και μακάρι να ήταν στο δικό σου χέρι η πολιτική της πατρίδας μας.
    Διαφωνείς για τη διδσκαλία της (λόγιας)γλώσσας λες και ξεκίνησε κανένας φορέας κρατικός-κοινωνικός ή ιδιωτικός την διδασκαλία των τοπικών γλωσσών και τον σταματήσαμε! Εδώ φίλε "χαμουτζή" δεν μεταδίδουν απο τα κρατικά κανάλια τα παραδοσιακά τραγούδια μας και εσύ ψάχνεις την διαφορά στο ποιά γλώσσα να διδάσκουν;
    Η μεγάλη ενστασή σου βρίσκετε στόν αυτοπροσδιορισμό μας σαν εθνικά Μακεδόνες. Καλώς.Έχεις κανένα καλύτερο; Ξέρω καταδικάζεις τα παλιοβούργαροι, γυφτοσκοπιανοί, πράκτορες του Σόρος κλπ. αλλά για πές μου όταν το 1982 η κυβέρνηση της Ελλάδας θεώρησε τα αδέρφια του πατέρα μου ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ο πατέρας μου τι ΓΕΝΟΣ ήταν;
    Για να ξέρης πως εμείς ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ με το θέμα ΤΟ ΒΙΩΝΟΥΜΕ. Ουτε απολογητές της Βουλγαρίας είμαστε, ούτε άκριτοι υποστηρικτές της Δημοκρατίας της Μακεδονίας είμαστε, (αυτό το αποσχιστικό που το βρήκες αλήθεια;). Και εγώ καταλαβαίνω πως άλλα τα χρόνια εκείνα, πως έτσι στήθηκαν τα εθνικά κράτη αλλά τώρα είμαστε στο 2011.
    Χωρίς να υπάρχει μίσος συμπατριώτη και χωρίς μεγάλα λόγια απλά σε ΕΜΑΣ που ζητάμε το σεβασμό της κουλτούρας και της ιστορίας των Μακεδόνων της Ελλάδας ΣΤΗΡΙΞΤΕ και ΕΣΕΙΣ για να έχουμε τόσα δικαιώματα όσα έχουν πχ οι Εθνικά΄Έλληνες στην Αλβανία, και ξέρης πως δεν δηλώνει κανείς εδώ σαν Μητέρα πατρίδα καμία άλλη πλην του τόπου που ζούμε..
    Συγνώμη αν έχουμε άλλη άποψη και τολμάμε να την καταθέτουμε δημόσια.
    ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ
    ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΧΡΕΟΣ.
    Να είσαι καλά
    ΜORESOKOL.
    (Απο το πανέμορφο συρτό ΜΟRESOKOL PIE VODA NA VARDAROT)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. (Abecedar, και πάλι παράκληση να τα προωθήσεις τουλάχιστο στο MORESOKOL εάν δεν τα δημοσιεύσεις - σε κάποια φάση θα μου το κάνεις)

    MORESOKOL,

    Έχω την κακή συνήθεια να θέλω να εκφράζομαι με πληρότητα και αυτό κάνει τα κείμενα μου μακροσκελή. Παρόλα αυτά χθες βιαζόμουνα και μου ξέφυγαν και ορθογραφικά λάθη και ακόμα και μισοτελειωμένες φράσεις οπότε με εντυπωσιάζουν τα καλά σου λόγια. :-> Παρατηρώ πως (σαν τους υπόλοιπους) βλέπεις και πάλι ΚΥΠατζήδες πίσω από τους στους αντιπάλους σας. Μου γράφεις στο τέλος "ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΧΡΕΟΣ." Αυτό λοιπόν το δέχομαι και διαολίζομαι όταν βλέπω να κατηγορούνται οι ακτιβιστές του ΟΤ και ενίοτε και οι συνοδοιπόροι τους (από την ΟΑΚΚΕ, ΕΠΣΕ/ΕΟΔΜ, συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και διάφορες άλλες αριστερές οργανώσεις αλλά και την ΦΙΣ, Δράση κλπ.) πως είναι "πληρωμένοι", "Σοράκια" και άλλα φαιδρά. Ακόμα κι αν υπάρχουν εξαιρέσεις (για τις οποίες ισχύουν τέτοια) δεν αποτελούν τον κανόνα. Αυτό λοιπόν ισχύει και από την ανάποδη: Από όσους έχω γνωρίσει μπορώ να πω πως δεν το κάνουμε από επάγγελμα αλλά από αγάπη στην πατρίδα μας.

    Τώρα ακριβώς πως συμπέρανες πως "(Τόσο χρόνο για να "παρακολουθείς" και να απαντάς σε τόσους... μου έκανε εντύπωση)." από την ανώνυμη παρουσία μου σε μια ανάρτηση του Abecedar δεν το καταλαβαίνω (ο Abecedar από την άλλη αν είναι μαγκιώρος μπορεί ακόμα και που ζω να βρει μια και δε μπαίνω στον κόπο να το κρύψω). Αλλά για να σου λύσω την απορία ασχολούμαι με το σύγχρονο Μακεδονικό από το 1991-2 που ξανάνοιξε σαν θέμα. Τότε βέβαια ήμουν φοιτητής. Τώρα είμαι ερευνητής (σε άσχετο τομέα θετικών επιστημών - και μάλιστα κάποιοι ομοεθνείς-ομογενείς σου απείλησαν σε κάποια φάση να μου δημιουργήσουν πρόβλημα με τον - μη κρατικό - εργοδότη μου επειδή έχω "άλλη άποψη και τολμάω να την καταθέτω δημόσια" :-> ). Και επειδή έχω την κακή συνήθεια να διαβάζω ό,τι γράφεται για το θέμα που να πέφτει στην αντίληψη μου στο Internet και όχι μόνο - καταλήγω να τρώω την εβδομαδιαία (ενίοτε και καθημερινή) μου δόση μίσους από Usenet, maknews, macedoniantruth και blogs σας. Αφάνταστα ψυχοφθόρο είναι αλλά προτιμώ να είμαι ενήμερος.

    Με κατακρίνεις: "Διαφωνείς για τη διδσκαλία της (λόγιας)γλώσσας λες και ξεκίνησε κανένας φορέας κρατικός-κοινωνικός ή ιδιωτικός την διδασκαλία των τοπικών γλωσσών και τον σταματήσαμε!" Η διαφωνία μου MORESOKOL είναι ως προς το ότι αποτελεί μόνιμο αίτημα του ΟΤ η εισαγωγή της διδασκαλίας της λόγιας γλώσσας της γείτονος στη βασική και μέση εκπαίδευση στην Ελλάδα και η επίσημη δήλωση του πως ακόμα κι όταν τους προτάθηκε από διεθνείς συνεργάτες τους να ξεκινήσουν με ιδιωτικά σχολεία το αρνήθηκαν. Πρόσφατα βέβαια μετά τις ενέργειες των "αποστατών" :-) της Έδεσσας αλλάξανε το τροπάρι τους. Μ' αρέσει :-) που πιο πολύ σας κόβει το θέμα της λόγιας γλώσσας παρά η επιβίωση των ντοπιολαλιών (που τυχόν εισαγωγή της λόγιας γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση θα είχε ως αποτέλεσμα να τις εξομοιώσει μεταξύ τους προσεγγίζοντας τη λόγια γλώσσα). Αντίστοιχα αποτελέσματα έχει η διδασκαλία της επίσημης Ελληνικής στους Έλληνες μειονοτικούς της Αλβανίας (των οποίων η διάλεκτος αποτελεί διαλεκτική νησίδα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Όσο για τα τραγούδια σας περιμένω να τα ακούσω από κρατικά (και μη) κανάλια αλλά φοβάμαι πως με τις κουτοπονηριές που χαρακτηρίζουν πολλά από τα συγκροτήματα σας θα βρεθώ να ακούω κανένα ύμνο στον Πανίτσα από τη ΝΕΤ και να το πάρω είδηση από το ντόρο που θα σηκωθεί την επόμενη μέρα γιατί θα το έχουν κάνει στα μουλωχτά βέβαια. :-)

    Τέλος για την απορία σου "όταν το 1982 η κυβέρνηση της Ελλάδας θεώρησε τα αδέρφια του πατέρα μου ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ ο πατέρας μου τι ΓΕΝΟΣ ήταν;" η απάντηση βέβαια είναι "Έλληνας το Γένος" μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Υποθέτω πως και εσύ και ο πατέρας μπορούσατε να δώσετε εξετάσεις για τις στρατιωτικές σχολές (που είχαν το "Έλληνας το Γένος" ως προϋπόθεση μέχρι πρόσφατα). Βλέπεις επιμένεις να συγχύεις το "Γένος" με τη γέννηση κι ας υπάρχει νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας (που έχει επαναδημοσιεύσει πρόσφατα και ο Ιός της "Ε") που ορίζει ποιός είναι αλλογενής (και εξ ου και ποιός ομογενής) και ο ορισμός φυσικά βασίζεται στην εθνική συνείδηση. Κοινώς οι μετέχοντες του Γένους (της Ρωμιοσύνης, του Ρωμέϊκου) είναι οι Έλληνες το Γένος. Γι' αυτό και ακόμα και στους κατοίκους της Κριμαίας και του Καυκάσου που είχαν χαρτιά που αποδείκνυαν την απώτερη καταγωγή τους από τον Πόντο και ήταν δηλωμένοι ήδη ως Έλληνες στην πρώην ΕΣΣΔ, τους περνάνε από εξετάσεις για να κρίνουν αν θα τους δώσουν χαρτιά ομογενή. (Αυτά ασχέτως των κομπίνων που έστησαν διάφοροι επιτήδειοι). Ο αντιπαθέστατος Παπαθεμελής (που όμως λόγω πρωθύστερου υπουργικού θωκού κάτι θα ξέρει καλύτερα) είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξη του πως οι πολιτικοί σας πρόσφυγες αποποιήθηκαν ΜΕ τις πράξεις ΤΟΥΣ την ιδιότητα του Έλληνας το Γένος. Ασχέτως του πόσο ισχύει κάτι τέτοιο για όλους τους (μεγάλη κουβέντα αυτή) δηλώνει κάτι πολύ απλό - το ότι το ελληνικό κράτος τους θεωρεί μη-Έλληνες το Γένος δεν έχει κανένα αντίκτυπο στο αν ανήκουν στο Γένος οι συγγενείς τους. Τώρα βέβαια στην πράξη - ασχέτως που το κράτος δεν το ξέρει - εσυ πχ. δεν είσαι Έλληνας το Γένος καθώς ανήκεις συνειδητά σε εχθρικό έθνος προς το Γένος. Αλλά αυτό και πάλι δε σημαίνει τίποτα για το αν είναι Έλληνας το Γένος ο πατέρας σου που μπορεί και να μη συμμερίζεται την εθνική σου ιδεολογία. Αντίστοιχα και για τους παπούδες σου κλ. Γι' αυτό και διαολίζομαι με τη συνεχή επίκλυση αυτού του "αδιάβαστου" επιχειρήματος "εμείς δηλαδή τι ΓΕΝΟΥΣ είμαστε" από την πλευρά σας...


    Όσο για το που βρήκα το "αποσχιστικό", ε, τι να κάνουμε, συμμετοχή μαζί με ένα σωρό τέτοια κόμματα στην EFA και τη FUEN, υποστήριξη του μοντέλου της Ευρώπης των περιοχών, επισκέψεις στη χώρα των Βάσκων με συνομιλίες μαζί τους για τη μεταφορά του Βασκικού μοντέλλου στην Ελληνική Μακεδονία, συνομιλίες και με το Μπατασούνα (το πολιτικό σκέλος της ΕΤΑ!), δημοσίευση άρθρου για εφαρμογή του Ουαλλέζικου μοντέλου στην Ελληνική Μακεδονία (στην Ίνφο Ζόρα), συνεργασία με τους αφιονισμένους που όλο για κατοχές/απελευθερώσεις/λήξη της συμφωνίας του Βουκουρεστίου το 2013/κλπ. συζητάνε, κουβεντούλες περί αυτονομίας και άλλων φαιδρών περί ενόπλου αγώνα από την προεδράρα της νεολαίας του κόμματος σας στο Facebook, οι δήλωση περί κατοχής του Παρίση, ε, τι κάνει πια νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

    Μια και ακόμα δεν έχω βρει χρόνο να μάθω τη γλώσσα σας θα ήταν τουλάχιστον χρήσιμο να εξηγούσες τι σημαίνει το "ΜΟRESOKOL PIE VODA NA VARDAROT" (κάτι για θάλασσα και νερό του Βαρδάρη διακρίνω αλλά μάλλον κάνω λάθος).


    Ο Ανώνυμος 11:51μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. @ Ανώνυμε 11:51μμ

    Αν διαβάζεις προσεκτικά όλα τα σχόλια θα είχες διαπιστώσει οτι τα δικά σου σχόλια έχουν δημοσιευθεί. Οπότε δεν χρειάζετε να τα προωθώ. Ο ΜΟΡΕΣΟΚΟΛ τα διαβάζει ON-LINE δημοσιευμενα στο blog και μάλιστα σου απαντάει πολύ εύστοχα. Αν το πηρες χαμπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Abecedar - και στο παρελθόν μου έχεις κόψει σχόλια και μόλις τώρα μου έκοψες το 2ο κομμάτι της απάντησης μου. Δεν έχω απαίτηση να τα δημοσιεύεις - δικό σου βήμα είναι άλλωστε αυτό - αλλά αφού μπήκα στον κόπο να τα γράψω περιμένω τουλάχιστον να προωθήσεις την απάντηση μου ΟΛΟΚΛΗΡΗ στο MORESOKOL. Καταλαβαινόμαστε;

    Ο Ανώνυμος 11:51

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αλλο ένα εθνικιστικό εφεύρημα ..
    η σύμβαση πλαίσιο υποχρεώνει την ενταξη των ΓΛΩΣΣΩΝ , των εθνοτικών κοινοτήτων στο κρατικό εκπαιδευτικό σύστημα και όχι των ΔΙΑΛΕΚΤΩΝ τους...
    ετσι συμβαίνει σε όλη την ευρώπη...
    ακόμα και στους ελληνόφωνους πατριαρχικούς , με βλάχικη και αλβανική εθνοτική και γλωσσική καταγωγή...
    είναι τεχνικά αδύνατη και άστοχη η υποχρεωτική εισαγωγή διαλέκτων της μακεδονικής..
    αυτό μπορεί να γινει προαιρετικά και επικουρικά...
    για αυτό οφείλει να διδάσκεται η εκπαιδευτική μακεδονική , όπως διδάσκεται στο χάρβαρντ και την οξφόρδη,
    όπως διδάσκεται εξάλλου διδάσκεται και η ελληνική...
    την λόγια μακεδονική έχουν ανάγκη οι ενα εκατομμύριο μακεδόνες της ελλάδος..
    ετσι ώστε να ενταχθούν στην γλωσσική οικογένεια των 800 εκατομμυρίων ομιλητών παγκοσμίως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Θα ήθελα να δηλώσω πως συμφωνώ πλήρως με τον Ανώνυμο "χαμουτζή".
    Ανώνυμε "χαμουτζή", προτείνω να υιοθετήσεις ένα όνομα ή ψευδώνυμο ώστε να αναγνωρίζεσε. Δεν είναι ανάγκη φυσικά, να γράφεις με google account, απλά να υπογράφεις όπως ο MORESOKOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. @Stefanos
    Eχεις δίκιο μόνο ως προς το θέμα του ψευδώνυμου.

    Πράγματι, δεν είναι υποχρεωτικό να δημιουργήσουν google account οι ανώνυμοι. Μπορούν απλά να “υπογράφουν” τα σχόλια με ένα συμβολικό ψευδώνυμο όπως ο κάνει ο MORESOKOL ή όπως έκανε ο Τσερνι Πετρη.

    Επειδή γίνεται της… Ανωνυμίας, παρακαλώ όσους ανώνυμους θέλουν να κάνουν διάλογο με άλλους ανώνυμους ας “υιοθετήσουν” ένα ψεύτικο όνομα ή ψευδώνυμο και με αυτό να να “υπογράφουν” τα σχόλια τους ώστε να καταλαβαίνουμε όλοι ποιος είναι ο εκάστοτε ανωνυμος και σε ποιον ανώνυμο απευθύνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος χαμουτζής31 Μαρτίου, 2011 22:19

    Abecedar ευχαριστώ για την δημοσίευση και του 2ου κομματιού (όταν έγραψα στις 5:57πμ είχε περάσει μόνο το 1ο μισό). Επαναλαμβάνω πως δικαίωμα σου είναι σε κάποια φάση να αποφασίσεις να με λογοκρίνεις (δικό σου το βήμα) αλλά απλώς (εφόσον συνεχίζεται η κουβέντα) σε μια τέτοια περίπτωση να προωθήσεις την πλήρη μου απάντηση. Τίποτα παραπάνω.

    Περί της ΣΠΔΕΜ του ΣτΕ τρία λογάκια, απευθυνόμενος στον έτερο ανώνυμος σχολιαστή με το πασίγνωστο στυλάκι και τα πολλά παρατσούκλια:
    α) Η σύμβαση (όπως και κάθε άλλη συμφωνία) δεσμεύει μια χώρα εφόσον επικυρωθεί (που δεν έχει γίνει τόσα χρόνια). Προσωπικά θεωρώ πως έχει πιο σημαντικές προτεραιότητες η δημόσια εκπαίδευση (είτε μιλάμε για τη Φλώρινα, το Sarante ή το Tetovo) από το να διδάσκει σε μειονοτικούς την τυποποιημένη γλώσσα της "μαμάς πατρίδας". Αυτό θα έπρεπε να είναι υπόθεση των ιδίων την οποία δε θα πρέπει να παρεμποδίζει καθόλου το κράτος.
    β) Ειλικρινά αν νομίζεις πως ο μέσος Αρβανίτης πχ. ενδιαφέρεται να μάθει λόγια Αλβανικά είσαι ακόμα πιο στην κόσμο σου από όσο δίνεις την εντύπωση. Το ενδιαφέρον που υπάρχει είναι για τη διατήρηση των ντοπιολαλιών (πχ. άλλα τα Αρβανίτικα του Έβρου, άλλα της Ηπείρου, άλλα της Βοιωτία, άλλα της Αργολίδας και άλλα της Εύβοιας). Και αυτά δε διατηρούνται μέσω τυποποίησης του σχολείου αλλά ενίσχυσης των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων.
    γ) Η εκμάθηση της Ρωσσικής απευθείας (ως γλώσσα που έμαθε - ήθελε δεν ήθελε - η περισσότερη κομμουνιστική Ευρώπη) θα είχε το υποτιθέμενο επιδιωκόμενο από εσένα αποτέλεσμα πιο άμεσα.

    Αυτά τα διευκρινιστικά χωρίς πρόθεση περαιτέρω διαλόγου (που με τους αντικειμενικούς ετεροπροσδιορισμούς σου είναι αδύνατος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τσέρνυ Πέτρη31 Μαρτίου, 2011 22:48

    Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση στον ιδιοκτήτη του ιστολογίου.Εγώ που δηλώνω Ελληνας μακεδόνας και καταγομαι απο οικογένια σλαβόφωνων,θεωρώ κληρονομιά μου και ιστορία μου στον μακεδονικό αγώνα ανθρώπους σλαβόφωνους με ελληνική συνείδηση όπως ο καπετάν Κώττας,ο Παύλος Κύρου, ο Δημήτριος Νταλίπης, ο Βαγγέλης Στρεμπενιώτης, ο Γεώργιος Γιώτας –Γκόνος, ο Δημήτριος Γκογκολάκης –Μητρούσης, ο Λάκης Πύρζας, ο Γιάννης Ράμνιαλης καί πολλοί άλλοι.Οι αντίστοιχοι εθνικά μακεδόνες της φυρομ θερούν ήρωες στον μακεδονικό αγώνα τον Γκότσε Ντέλτσεφ.τον Γιάνε Σαντάνσκι,τον Κρίστο Τάταρτσεφ,τον Κρίστε Μίσιρκωφ και άλλους.Εσείς οι εθνικά μακεδόνες στην Ελλάδα ποιούς θεωρείτε δικους σας ήρωες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. O N F I D E N T I A L ATHENS 001594
    SIPDIS
    SIPDIS
    E.O. 12958: DECL: 07/20/2017
    TAGS: PREL, PGOV, GR, MK
    SUBJECT: GREECE IS PREPARED TO VETO MACEDONIA NATO
    MEMBERSHIP
    REF: A) ATHENS 1315 B) ATHENS 1316
    Classified By: CHARGE TOM COUNTRYMAN. REASON: 1.4 (B) AND (D).
    1. (C) SUMMARY: With elections widely expected in late
    September, GOG officials and undeclared political candidates
    are raising the bar for Macedonia´s NATO entry. Distancing
    themselves from the 1995 Interim Accord, Greece sees the 2008
    NATO decision on enlargement as powerful leverage to force
    Skopje to compromise on the name issue. Officials note that,
    even should the GOG decide to approve Macedonia´s entry as
    FYROM, there is no guarantee that the Greek Parliament will
    approve it. Contacts with both the GOG and the GOM´s
    Athens-based representatives suggest that both sides are
    looking for an "America ex machina" to solve this problem for
    them. Our goal: to prevent pre-electoral rhetoric that
    becomes a self-fulfilling veto, and to lay the groundwork for
    a productive round of negotiations under UN mediator Nimetz
    in the run-up to NATO´s decision.
    END SUMMARY.
    2. (C) Since the spring, GOG officials hve debated
    intensely what Mcedonia´s NATO entry means for Greece. A
    yea ago, GOG focus on its relationship with Macedoia was
    near-dormant; most of the center-right New Democracy
    government wouldn´t touch the stalemate with a barge pole.
    That has now changed. With a decision on invitations to the
    A-3 countries necessary prior to the April 2008 NATO Summit,
    Greek officials believe they have leverage over Skopje on an
    issue of powerful domestic neuralgia: Macedonia´s name.
    GOG DOUBTS VALUE OF INTERM ACCORD . . .
    3. (C) The Greek public, and many politicians, have never
    been fully satisfied with the 1995 Interim Accord, which
    provide for Macedonia´s entry into international bodies as
    FYROM as long as a bilateral solution to the name dispute
    with Greece has not been reached. In the twelve years since,
    progressive recognition of Macedonia by major powers
    (including the U.S.) has devalued the agreement in Greek
    eyes. In their view, the Accords have made Macedonia the
    gradual winner of the recognition game, and Greece the
    eventual -- perhaps inevitable -- loser. UN negotiations
    between the two have proceeded fitfully; the last exchange of
    proposals, in 2005, left the ND government (rightly or
    wrongly) feeling badly used and vulnerable.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. . . AS ELECTIONS APPROACH
    4. (C) PM Karamanlis -- who MUST call elections by March
    2008, and is expected to hold them in late September 2007 --
    has a fine appreciation for the possible impact on ND´s
    political future. (We have no influence on the PM´s
    decision, but -- strictly from the perspective of the name --
    we should prefer September/October. An election in late
    2007/early 2008 would mean Greek election rhetoric overlaps
    with NATO´s decision.) Karamanlis has not forgotten that
    infighting over Macedonia´s name brought down the 1993 ND
    government of PM Mitsotakis. Recent polls put ND´s lead over
    opposition PASOK at a slim 1-3%. Even if his lead over the
    left holds, Karamanlis has to watch out for challengers on
    the right: the strongly nationalist LAOS party. Based in
    northern Greece, LAOS can and will use the Macedonia name
    issue to appeal to its base. For LAOS, gaining sufficient
    votes to enter parliament would be a major victory, and could
    cut a Karamanlis majority to a single seat. Clearly, every
    vote counts. No wonder Karamanlis has begun reminding voters
    of his roots, claiming he, too, is from (Greek) Macedonia.
    BUILDING THE CASE FILE FOR MACEDONIAN NON-COMPLIANCE
    5. (C) Actions by the Macedonian government over the past
    few months have not helped. The renaming of Skopje airport
    in December after Alexander the Great provoked reactions from
    the ND government as well as other political parties. Since
    then, every statement by any Macedonian official has been
    scrutinized, dissected and, in most cases, responded to. Our
    MFA colleagues have expanded their talking points and
    evidence (even when some of their exhibits are no longer in
    use in Macedonia itself). The GOG is building a case file
    with one message: Skopje is not living up to its part of the
    Interim Accord, though the GOG cannot point to violations of
    specific Articles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Για τον ανώνυμο 11:51
    (Να μου επιτρέψεις να σε αποκαλώ φίλε γιατί το "χαμουτζής" δεν μου άρεσε)
    Λοιπόν φίλε όταν αγαπάμε την πατρίδα μας προσπαθούμε να την "πείσουμε" να την "δείξουμε" που κάνει λάθος. Να τη κρίνουμε, να της το πούμε και να την "πιέσουμε" ακόμα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζετε μια πολιτική απέναντι στους Μακεδόνες της Ελλάδας -που ΕΣΥ ο ίδιος στα σχόλια σου επικρίνεις και χαρακτηρίζεις με τα μελανότερα χρώματα-και απλά ολίγοι τολμηροί να το καταγράφουν ενώ η πλειοψηφία των συμπολιτών μας έντεχνα στρέφετε και κατευθύνετε ενάντια σε κάθε διαφορετικότητα και σε οτι είναι έξω απο το μαντρί. (πχ η μήνυση Χαιτίδη ενάντια στον Μπλέτσα, διασπορά ψευδών ειδήσεων ο ισχυρισμός οτι υπάρχει Βλάχικη γλώσσα!!! Αποτέλεσμα ο διασυρμός της χώρας μας και σήμερα να διδάσκονται τα βλάχικα στο σύλλογο Βλάχων Βέροιας. ΜΠΡΑΒΟ στον Μπλέτσα)
    Άρα παλέυουμε Μαζί για όσα συμφωνούμε πως πρέπει να διατηρηθούν.
    Στη γλώσσα μην συγχέεις τι θες εσύ και εγώ αλλά τι κάνει το κράτος. Τι πρέπει; Ξεκάθαρα το ΟΡΙΖΟΥΝ οι Διεθνείς οργανισμοί και οι συνθήκες που υπέγραψε η πατρίδα μας. Ετσι απλά. Μέχρι τότε όμως φίλε για φαντάσου να επιτρέψουν μια ημίωρη εκπομπή το μήνα στη ΕΤ3 πχ και να δείχνη 5 παραδοσιακά τραγούδια με τα λόγια τους, το χορό τους , τη μετάφραση τους και την ιστορία τους. Να είσαι βέβαιος πως αν σήμερα τραγουδάμε και χορεύουμε σε 50 χωριά για κάθε μήνα που θα προβάλετε η εκπομπή θα προσθέτεις και 100 χωριά που θα τραγουδάνε τα τραγούδια τους. Μακάρι να ζούσες αυτό που προσπαθώ να σου περιγράψω. ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΑΊΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΜΑΣ.
    Αυτό είναι ζήτημα φίλε και όχι αν το απαρέμφατο είναι έτσι και ο υπερσυντέλικος αλλιώς.
    Τις απόψεις μου τις έγραψα στην απάντηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ξεκαθάρισα πως δεν είμαι στο ΟΤ και δεν το εκπροσωπώ. Να ξέρης όμως πως στα χωριά μας μπορεί να μην μιλούν οι πολλοί, μπορεί να μην τους ψηφίζουν αλλά τους τιμούν γιατί τουλάχιστον έχουν κότσια.Εσυ μπορεί να διαμορφώνεις γνώμη απο το ιντερνέτ και την υψηλή ανάλυση αλλά εδώ πάνω ο κόσμος στην ύπαιθρο έχει πιο απλά κριτίρια.
    Για το γένος γράφεις τα νομικά, το συμβούλιο της επικρατείας και καταλήγεις στην συνείδηση.Ξεχνάς πως δεν υπάρχει όργανο και μονάδα μέτρησης της εθνικής συνείδησης.Το ορθόν και το αποδεκτόν δεν έχει να κάνει με το τι πιστεύη ο κάθε ένας πολίτης αυτής της χώρας αλλά απο το ποιός μας μετρά και τη μεζούρα κρατάει; (πχ σε χωριό του Κιλκίς 20χλμ απο τα σύνορα, ένας φίλος Μακεδόνας -μετριοπαθής σαν και μένα στις απόψεις- αφού ακούει τα γνωστά γαλλικά απο τους συντοπίτες του στο καφενείο γυρίζει και τους λέει κατα πρόσωπο "ρε σεις σκοπιανό με ανεβάζετε βούλγαρο με κατεβάζετε, ξέρετε όμως πως στη ζωή μου μέχρι το Κιλκίς πήγα και μέχρι τη Μποέμιτσα (Αξιούπολη). Εσείς που με βρίζετε 3-4 φορές τη βδομάδα για φαί ,για ψώνια, για βενζίνα ,για κουμάρια και για γυναίκες στο Γεύγελη πηγαίνετε! Ποιός είναι πατριώτης ρε εσείς για εγώ;;")
    Απλοικά τα βάζω για να γίνονται αντιληπτά φίλε απο όλους.
    Καταλαβαίνεις απόλυτα πως είναι ΑΝΗΘΙΚΟ μια χώρα να λέει σε ένα αδερφό οτι είναι άλλο γένος απο τον αδερφό του.Να τους έχει χώρια 70 χρόνια! Πρόσεξε δεν υπάρχει καταδίκη για συμμετοχή σε κακουργηματική πράξη (φόνο,ληστεία) αλλά για πολιτική επιλογή της πατρίδας μας. Και αν ήταν το 50 και το 60 δύσκολα να το δεχθώ, το 1982 όμως; ΣΗΜΕΡΑ; ΓΙΑΤΙ;
    Αν ζητάτε να αρνηθούμε τους δικούς μας ΓΕΛΙΕΣΤΕ. ΟΤΙ ΓΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΕΝΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ. Ο τάτες μου (ο πατέρας μου) μου έμαθε πως άνθρωπος χωρίς τιμή και αξιοπρέπεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (CO GORE GLAVATA).
    Καλό ξημέρωμα φίλε...
    ΜORE SOKOL σημαίνει της Θάλασσας το Γεράκι που πίνει νερό στο Βαρδάρι
    (Αξιό ποταμό)λέει το τραγούδι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Για τον Ναουσαίο ΜαυροΠέτρο.
    Περίμενα να σχολίαζες την απάντηση μου στο πρώτο σου σχόλιο αλλά τώρα μας ρωτάς άλλα πράγματα. Ποιούς θεωρούμε ήρωες οι Εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα; Όποιος είναι MACEDONSKI όπου και να βρίσκετε τιμά τα ίδια πρόσωπα. Αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις την απάντηση στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ θα έπαιρνες τις απαντήσεις αλλά και τις αποδείξεις για αυτούς που θεωρείς ΕΣΥ ήρωες. Ξέρης ποιός κάρφωσε στους Τούρκους τον ΚΟΤΕ; Διάβασες την επιστολή του "μακεδονομάχου " Πύρζα στο πρωθυπουργό της Ελλάδας; Την ιστορία του Σειμένη την ξέρης; Κάνε ένα κόπο και μετά τα ξαναλέμε.
    ΥΓ: είπα και εγώ να χωρέψουμε κανένα ζάραμο όμορφο (πχ Μαλινχέρι πούκαγια ) και κινδυνεύω να φάω στη μάπα κανένα ύμνο στους ΝΕΦΕΛΙΜ......
    POZDRAV.
    MORESOKOL.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Τσερνυ Πετρη02 Απριλίου, 2011 01:42

    Λυπάμαι που στο λέω αλλά η μπαμπα μου δεν ήταν macedoski¨ και προφανώς αν ζούσε ούτε αυτή θα ήξερε τι σημαίνει η λέξη..Ήταν απλά γηγενής μακεδόνισσα..Στο ανέφερα και πιο πάνω..Μισούσε θανάσιμα τους Βούλγαρους..Αυτές οι καταλήξεις ¨ski¨είναι ευφυήματα αποβουλγαρισμού των πληθυσμών της πάλαι ποτέ νότιας Σερβίας.Τώρα αν εσυ μπρατε τιμάς τον Ντέλτσεφ που δήλωσε Βουλγαρος διαφέρουμε ως προς την μακεδονικότητα μας.Και να σου πω και κάτι ακόμα..Η γιαγιά μου ήτανε πατριαρχική και όταν έγραφε σε χαρτί, έγραφε με ελληνικό αλφάβητο και όχι με κυριλλικό..Αν εσύ κατάγεσαι από εξαρχικούς δικό σου πρόβλημα.Όσο για το ζάραμο πολύ ευχαρίστως να το χορέψουμε:)Το σχόλιο σου περί Νεφελίμ δεν το κατάλαβα και ελπιζω να μην ήταν ειρωνικό.Dobar nok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. MANY ASK ME IF I WERE A SKOPIANOS OR ELLENOS.I DON'T LIVE IN ELLADA. YOU KNOW WHERE ELLADA IS .AND I DON'T LIVE IN SKOPIA(this is a city as i know) EITHER .I LIVE IN MACEDONIA,SO I AM MACEDONIAN AND THE LANGUAGE I SPEAK IS MACEDONIAN BECAUSE IT ORIGINATES FROM MACEDONIA.SO I AM MACEDONIAN FIRST AND A CITIZEN OF THE GREEK STATE.I WILL BE MACEDONIAN WHERE EVER I GO AND IN WHAT EVER STATE I LIVE AS FAR AS I KEEP MY LANGUAGE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Τσερνι Πετρη,

    Κάπου φάσκεις και αντιφάσκεις. Από τη μια σου αρέσουν οι χοροί τραγουδισμένοι στη μακεδονικη γλώσσα με τις μακεδονικες ονομασιες και από την άλλη αφήνεις να εννοηθεί ότι δεν σου αρέσει η γλώσσα. Ισως είσαι μπρεδεμένος, δεν φταίς εσυ για αυτό.

    Την μακεδονικότητά σου δεν σου τη στερησα εγώ. Τόσο σε εσένα όσο και σε μένα μας την στερησε το ελληνικό κρατος. Από τη στιγμή που αποκαλείς την γλώσσα των προγόνων σου απλά ντόπια τότε εμμέσως, έστω και άθελά σου, παραμένεις απλά ένας ντόπιος τον οποίο όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες (ειδικά οι νεοφώτιστοι)σε αποκαλούν υποτιμητικά σλαβόφωνο Έλληνα. Ουτε καν Ελληνα Μακεδόνα δεν σε αποκαλούν. Οταν λένε Ελληνας Μακεδόνας εννούν τους Νεοφώτιστους!

    Στο φύλλο Ν.1 της ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ είχα γράψει ένα κείμενο όπου τα εξηγησα, εν συντομία, τα περι ντόπιος και τις αιτίες στέρησης της μακεδονικότητάς μας.
    Μπορείς να το διαβάσεις εδώ:
    http://novazora.gr/arhivi/176

    Εάν πραγματικά είσαι ντόπιος δηλ. Μακεδόνας και δεν είσαι κάποιος που παριστάνει τον ντόπιο δηλ. Μακεδόνα θα καταλαβεις πολύ καλα τι εννοώ στο κείμενο της ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ.


    Τέλος, πρεπει να μάθεις και κάτι πολύ σημαντικό σχετικά με το μακεδονικό τραγουδι. Για πολλά χρόνια ήταν απαγορευμένο σε δημόσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το γεγονός ότι τραγουδιέται σήμερα το Ελενο Μομε και σε κάνει να φουσκώνεις από υπερηφάνεια οφείλετε στις ενέργειες του Ουράνιου Τοξου προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα. Ειδικά αυτό το τελευταίο το επιβεβαιώνει και Γερμανός Καθηγητής Christian Fos ο οποίος έκανε επιτόπια έρευνα στην Βόρεια Ελλάδα πριν μερικά χρόνια. Για το θέμα ο Christian Fos έδωσε συνέντευξη πέρυσι στην μακεδονική έκδοση της Ντοτσε Βελε.
    Εδώ: http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5284045,00.html

    Την συνέντευξη μεταφρασμένη στα ελληνικά μπορείς να την διαβάσεις εδώ:
    http://abecedar.blogspot.com/2010/03/blog-post_16.html

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Τσερνυ Πετρη02 Απριλίου, 2011 12:31

    Πότε θα καταλάβεις ότι δεν συναινώ σε μια γλώσσα που δημιουργήθηκε για πολιτικούς λόγους.Μην παριστάνεις τον ανήξερο ξέρεις πολύ καλά ότι η γλώσσα διαφέρει αρκετά από negush μεχρι lerin και απο lerin μεχρι kostur!Τα λατρεύω τα τραγύδια μας!Δεν μου αρέσουν εισαγόμενα και υποκεινούμενα πράγματα.Το γεγονός ότι προέρχομαι από πατριαρχική οικογένεια φταίει το ελληνικό κράτος?Το ελληνικό κράτος φταίει θανάσιμα που πήγε να σβήσει την ταυτότητα μου.Οσο για το ντόπιος δεν νιώθω υποτιμητικά,σημαίνει ότι είμαι από εδώ,γηγενής μακεδόνας και όχι πρόσφυγας.Και μην ξανατολμήσεις ΠΟΤΕ να αμφισβητήσεις το τι έιμαι!Εκτός και αν έχεις "μακεδονόμετρο"!JA SUM MACEDONEC VO SRCE I DUSA BRATTE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Απάντησες πολύ γρήγορα από πλευράς χρόνου (σε χρόνο dt θα έλεγα). Αυτό σημαίνει ότι δεν διάβασες και άρα δεν μελέτησες με σχολαστικότητα τα όσα έγραψα. Κι αν τα διάβασες δεν τα κατανόησες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Μαύρος Πητ 2:31,

    "Ja sum makedonec vo κτλ..."

    Ξέρω το 'Jac', το 'Jàcka', άντε ένα 'Jàze' αν το κατέχεις από καιρούς βυζαντινούς.

    το 'Ja' σκέτο που το βρήκες;

    Μας δουλεύεις.

    Mickey Mouse.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Τσερνυ Πετρη02 Απριλίου, 2011 22:41

    Όχι ρε πανέξυπνε Mickey mouse δεν σε δουλύω.Αν διάβαζες λίγο πιο πάνω τα σχόλια μου θα έβλεπες ότι δήλωσα πως δεν γνωρίζω καλά την μακεδονική διάλεκτο της Νάουσας.Όσα λίγα ξέρω τα ξέρω από τη γιαγιά μου.Αντί όμως να κοροιδεύεις θα μπορούσες να κάνεις ένα σχόλιο σχετικά με το θέμα.Αυτο που έγραψα έτσι το ακούω εγώ.Ούτε να γράφω ξέρω στα κυριλλικα.Και κατι ακόμα δεν είμαι ο μαύρος Πιτ αλλα γράφω με το ψευδώνυμο ενος μεγάλου άντρα που γέννησε η Νάουσα.Μάλλον έισαι αδαής ή ακόμα καλύτερα αν μου το επιτρέψει ο ιδιοκτήτης του ιστολογίου καραγκιόζης.Εγραψα σε αυτό το ιστολόγιο γιατί με ενδιαφέρει να ακούω αποψεις μακεδόνικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μαύρε Πητ,

    Δύσκολο πράμα η καταγωγή... Και αυτή η γιαγιά πάλι, που δεν σου έλυσε τα υπαρξιακά πριν πεθάνει...

    Πες ότι είσαι Πόντιος.

    Χαμουτζή,

    Υπάρχει ύμνος για τον Πανίτσα όντως;

    ΜΜouse

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Τσερνυ Πετρη03 Απριλίου, 2011 18:06

    Και πόντιος να ήμουνα θα ήμουν περήφανος.Το τι έκανε η γιαγιά μου δεν σε απασχολεί και την ειρωνία κράτησε την για τον εαυτό σου.Πίσω από έναν υπολογιστή ο καθένας μπορεί να προσβάλλει όποιον θέλει.Αυτό που με παραξενεύει όμως είναι πως ενώ εμείς οι γηγενείς μακεδόνες έχουμε νιώσει τον ρατσισμό στο πετσί μας,εσύ απο τα λεγόμενα σου είσαι χειρότερος.Μάλλον σε χαλαέι αυτό που αντιπροσοπεύω ως άνθρωπος.Δεν πρόκειται να σου ξαναπαντήσω διότι όντως τελικά είσαι για τα mickey mouse!Ή ακόμα καλύτερα για κανένα πανηγύρι στο patele..

    ΑπάντησηΔιαγραφή