Κυριακή, Αυγούστου 14, 2011

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ –ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ- ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ «ΔΗΛΩΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ

 

«Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του:

Η Αγγλία την ομίχλην,

η Αίγυπτος τας οφθαλμίας,

η Βλαχία τας ακρίδας

και η Ελλάς τους Έλληνας»

Εμμανουήλ Ροΐδης

Α. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Στο πανηγύρι του Προφήτη Ηλία / Ilinden 19-20 Ιουλίου 2011 μια δημοσιογράφος από την Δημοκρατία της Μακεδονίας πήρε συνέντευξη από τον πρόεδρο του χωριού Ovtsarani- Μελίτης Φλώρινας Πάντε Ασλάκοφ ή Παναγιώτη Αναστασιάδη όπως είναι το ονοματεπώνυμό του στα ελληνικά. Η συνέντευξη δόθηκε στην εφημερίδα «Ντνεβνικ» (Κλίκ εδώ). Σε μια από τις ερωτήσεις ο Πάντε αναφερόμενος στη σύνθεση του πληθυσμού της Ovcharani- Μελίτης και της ευρύτερης περιοχής, της λέει: «‘Έχουμε και πρόσφυγες που ήρθαν από την Τουρκία (Ματζίρι οτ Τούρτσια) και (Αρναούτι) – Αρβανίτες» δηλ. Αλβανόφωνους. Η δημοσιογράφος, εκ παραδρομής, έγραψε στην εφημερίδα της «έχουμε Τούρκους και Αλβανούς» με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένα άνευ προηγουμένου “πανηγύρι” επιθέσεων με υβριστικές δηλώσεις από πολιτικούς παράγοντες της Φλώρινας –και όχι μόνο- εναντίον του Πάντε Ασλάκοφ με ένα τρόπο, ύφος και τόνο που μόνο Ευρωπαϊκή χώρα δεν θυμίζει.

Αυτή η αήθης επίθεση ξεκίνησε με την αναδημοσίευση της επίμαχης συνέντευξης σε μπλογκ της Φλώρινας (“neaflorina.blogspot.comκλικ εδώ) με μια αμφίβολη μετάφρασηαπό τα μακεδονικά στα ελληνικά, αμφιβολία την οποία ακόμη και διαχειριστής του blog με το ψευδώνυμο “ΠΟΝΤΙΚΟΣ” (ψευδώνυμο όνομα και πράμα) επισήμανε μεν, αλλά παρόλα αυτά προχώρησε στην συνέχιση του “πατριωτικού” του χρέους. Ο “ΠΟΝΤΙΚΟΣ” συμπεριφερόμενος αντιδεοντολογικά δεν ζήτησε καν από τον πρόεδρο της Μελίτης να επιβεβαιώσει ή όχι τις δηλώσεις και προχώρησε ανεύθυνα σε μια σειρά επισημάνσεων που εκείνο θεωρούσε “εθνικά” ύποπτες και καλούσε τους πολιτικούς της Φλώρινας να πάρουν θέση! Από δίπλα έπεσαν και τα υπόλοιπα γνωστά εθνικιστικά μπλογκ ανά την ελληνική επικράτεια που με τις αναδημοσιεύσεις των αρχικών δημοσιευμάτων μεγάλωναν την πίεση στους πολιτικούς να πάρουν θέση και μάλιστα προς την “σωστή”, την “εθνική” -για την ακρίβεια την ελληνική εθνικιστική θέση σύμφωνα με την οποία όσοι Έλληνες πολίτες δηλώνουν εθνικότητα διαφορετική από την ελληνική, πρέπει να διαπομπεύονται, σαν να βρισκόμαστε στην Γερμανία της δεκαετία του ΄30 τότε που οι Ναζί διαπόμπευαν του Εβραίους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η συνταγή είναι γνωστή (Χαρδαβέλες, Θέμος, Στόκος κλπ). Ξεκινάς με ότι σου “χτυπά” στο μάτι και στο δικό σου μυαλό και συνεχίζεις μέχρι να κάτσει η μπίλια εκεί που θα τσιμπήσουν οι πολλοί και θα γίνει η “φάση”.

Έτσι κι εδώ, αρχικά, ξεκίνησαν με την “αποκάλυψη” του Πάντε για τον ραδιοφωνικό σταθμό που θα εκπέμψουν από την Φλώρινα Μακεδόνες Ακτιβιστές. Ωστόσο, η είδηση είναι γνωστή εδώ και μήνες, έχει ανακοινωθεί σε συνέντευξη από τον Δ. Ιωάννου αρχισυντάκτη της εφημερίδας ΝOVA ZORA. Άρα, πού είναι η “αποκάλυψη” την οποία διαλαλούσαν; Οι αρχές γνωρίζουν και ποιος πούλησε συχνότητα και ποιος την αγόρασε. Εσείς τι λέτε; Είναι δυνατόν να μην έγινε νόμιμα η αγοραπωλησία; Όπως, λοιπόν, λειτουργούν στην πατρίδα μας εκατοντάδες ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί (πολιτικοί ,κομματικοί, αθλητικοί ακόμα και της εκκλησίας) έτσι θα λειτουργήσει και ένας ακόμη ραδισταθμός από Μακεδόνες Ακτιβιστές στο ίδιο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει όλους τους ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Ελλάδα. Η ψευδής αναφορά ότι από το σταθμό αυτόν θα εκπέμπει το κρατικό ραδιόφωνο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας εντάσσετε στο γνωστό επίπεδο υπερβολών και διαστρέβλωσης, σπορ στο οποίο συστηματικά επιδίδονται τα ελληνικά εθνικιστικά μπλογκ. Λες και δεν εκπέμπουν το πρόγραμμά τους και τώρα τα ραδιόφωνα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας των οποίων η εμβέλεια στα FM φτάνει μέχρι την Κοζάνη και παραπέρα.

Αφού δεν τσίμπησαν πολλοί σε αυτό το θέμα, στη συνέχεια, επιχειρήθηκε να σηκώσουν το ζήτημα που έθεσε και ο Πάντε για διδασκαλία στα σχολεία της Μητρικής μας Μακεδονικής γλώσσας. Δεν δόθηκε έκταση ούτε σε αυτό ίσως γιατί κάποιοι να σκεφτήκαν τα Ελληνικά σχολεία στην Αλβανία. Αφού κι αυτό δεν τους έκατσε προσπάθησαν να σηκώσουν σαν θέμα την εμφάνιση στη Μελίτη του χορευτικού συγκροτήματος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Σου λέει ας κολλήσω δίπλα σε «Σκοπιανούς» και τους «Τούρκους» “πράκτορες” μπας και ξεσηκώσουμε τους Ελληναράδες. Ωστόσο η άγνοιά τους γύρω από τα ζητήματα της Μελίτης αποδείχθηκε από το εξής: αφού πήραν μια φωτογραφία, δημοσιευμένη στο ιντερνέτ, από την φιλοξενία του Τουρκικού συλλόγου της Ξάνθης (κλικ εδώ) και ενώ στην φωτογραφία εμφανίζεται ο Κωστίδης πρόεδρος του συλλόγου Μελίτης τα εθνικιστικά μπλόγκ τον παρουσίαζαν σαν τον... Παναγιώτη Αναστασιάδη! Οποία ασχετοσύνη! (κλικ εδώ). Οι άσχετοι παρουσίαζαν, εγκαλούσαν, έβριζαν και προπηλάκιζαν λάθος άνθρωπο! Αυτή είναι η “σοβαρότητά” τους (για την ακρίβεια η γελειότητά τους).

Και αφού δεν τους “καθότανε” η μπίλια μέχρι εδώ τους “έκατσε” με τους “Τούρκους” και τους “Αλβανούς” της Μελίτης που δήθεν ανέφερε ο Πάντε στη συνέντευξη του! Μάλιστα, προχωρώντας τις “σοβαρές” τους αναλύσεις οι διαχειριστές των ελληναράδικων μπλογκ υπέθεσαν ανοήτως πως σαν Αλβανούς ο Αναστασιάδης εννοούσε τους Βλάχους και σαν Τούρκους του Πόντιους! Σοβαρότης και ορατότης μηδέν.

Έλα όμως που μετά από τέτοια επιμονή και έκταση οι πολιτικοί της περιοχής ενέδωσαν και μπήκαν στο παιχνίδι των δηλώσεων με σκοπό να αποκομίσουν τα σχετικά ψηφοθηρικά οφέλη για να πουν πως άλλοι φταίνε κι όχι αυτοί, κυρίως να μην τους κολλήσουν οι Ελληναράδες την ταμπέλα του “εθνικού μειοδότη”;!

Β. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (Οι “μουγγοί” εμίλησαν)

Ξαφνικά ω! του θαύματος! αυτοί που παρίσταναν τους “μουγγούς” και ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΧΝΑ για την ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ (24/7/2011) την οποία όφειλαν όχι μόνο να καταδικάσουν αλλά κυρίως να αποτρέψουν, ξαφνικά μίλησαν! Όμως, δεν μίλησαν για να καταδικάσουν την ετήσια παρουσία νεοναζί στη Φλώρινα αλλά ελάλησαν για να προβούν σε αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος και της ετυμηγορίας των πολιτών της Μελίτης. Άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον να ζητούν δηλώσεις μετανοίας και υποταγής από εκλεγμένους Δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, να πρωτοστατούν και να προτρέπουν σε πολιτικό λυντσάρισμα των Μακεδόνων Ακτιβιστών ενώ κάποια blog ζήτησαν την παρέμβαση Εισαγγελέα ακόμη του Πρωθυπουργού για να απομακρύνουν από πρόεδρο τον Πάντε Αναστασιάδη.

Απολαύστε τους λαλίστατους πολιτικούς οι οποίοι υπέκυψαν σε πιέσεις blogger τύπου ΠΟΝΤΙΚΟΣ στον οποίο προσέτρεξαν να δημοσιευσουν τις δηλώσεις  τους και ταυτόχρονα υποβάλλοντας τα “σέβη” τους:

GLOUFETS - ΠΟΝΤΙΚΟΣ

1) Ο κ. Κωνσταντινίδης βουλευτής της ΝΔ σε ρόλο “εθνικού εισαγγελέα” χτυπά το ΠΑΣΟΚ (και την κ. Μούσιου προσωπικά) για την εκλογή του Πάντε επειδή τον συμπεριέλαβε στον συνδυασμό της καθώς και τον ίδιο τον Πάντε Πρόεδρο της Μελίτης (κλικ εδώ).

2) Η κ. Μούσιου τους εγκαλεί για τις ακραίες απόψεις τους και απαντά στον κ. Κωνσταντινίδη στο ίδιο στιλ ζητώντας του να απολογηθεί για στήριξη επί ΝΔ εκδηλώσεων, π.χ. Συμμετοχή του Feruz Moustafov στα Πρέσπεια,  που ήταν ανάλογες με τις εκδηλώσεις και τις οποίες σήμερα για εντυπωσιασμό καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντινίδης (κλικ εδώ).

3) Η περίπτωση Σουμπάση είναι κλασσική περίπτωση πολιτικού τυχοδιωκτισμού (κλικ εδώ). Ο πρόσφατα διορισμένος από το ΠΑΣΟΚ πρόεδρος της ΔΕΘ αντί να επικεντρωθεί, ως όφειλε, στα καθήκοντα του και στα προβλήματα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έτρεξε να δηλώσει παρών στο εθνικιστικό παραλήρημα της Φλώρινας διότι μετά την “απόσυρση” του Λιάνη επιδιώκει να γίνει “xαλίφης” στη θέση του “χαλίφη” Φλωρίνης Γ. Λιάνη. Πουλώντας “ντοπιοσύνη” στα ντόπια χωριά ο μορφονιός Σουμπάσης – λόγω καταγωγής από την Σιταριά / Ρόσεν – ζήτησε την παραίτηση του εκλεγμένου προέδρου της Μελίτης! Μπορεί οι Μακεδόνες της Φλώρινας να άργησαν να πάρουν χαμπάρι τον Λιάνη αλλά τον πιθανό του διάδοχο, τον μορφονιό, τον κατάλαβαν από τώρα τι “φρούτο” είναι. Να θυμίσουμε την έπαρση του μορφονιού Σουμπάση και την υποκρισία του ότι αυτός δήθεν δεν είναι από εκείνο το ΠΑΣΟΚ που ψάχνει καρέκλες (διαβάστε εδώ). Αυτά δήλωνε, βέβαια, πριν τον διορίσουνε πρόεδρο στη ΔΕΘ...

4) Και αν νομίσατε πως η ελληνοορθοδοξία της «Αγάπης» θα έλειπε από αυτό το... “εθνικό έπος” γελιέστε!!! Απ’ την Μητρόπολη Φλώρινας στο παρελθόν δεν γλίτωσε ούτε ο μεγάλος “ανθέλλην” Θεόδωρος Αγγελόπουλος, θα “κολλούσε” σε μικρούς “ανθέλληνες” τύπου Πάντε Ασλάκοφ; Ο μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, άξιος διάδοχος και συνεχιστής του «Χομεϊνί της Μακεδονίας» Καντιώτη, κινούμενος εντός των εθνικοπατριωτικών πλαισίων παρέα με τους υπόλοιπους “μουγγούς” προέβη κι αυτός (μη χάσει;!) σε δήλωση στην οποία κατηγορεί τον Παναγιώτη Αναστασιάδη ως «εντεταλμένο πράκτορα» (κλικ εδώ).

Αυλαία: Καντιώτη ΖΕΙΣ εσύ τους οδηγείς μαζί με τον Χριστόδουλο-Κεραυνό, τον Στόχο και την Χρυσή Αυγή

Καντιώτη ΖΕΙΣ εσύ τους οδηγείς μαζί με τον Χριστόδουλο-Κεραυνό, τον Στόχο και την Χρυσή Αυγή

Φυσικά μαζί με τον Άνθιμο…

Άνθιμος: Κάντε τα γυαλιά - καρφιά στην Φλώρινα!. Δείτε το στο 4:05 λεπτό του βίντεο.

…ο οποίος ευρισκόμενος σε κατάσταση παραληρήματος και εθνικιστικού μίσους στο κήρυγμά του (Κυριακή 14/8/2011) λέει μεταξύ άλλων στο 4:05 λεπτό του βίντεο: “εγώ με τη νεολαία και με όσους θέλετε - θα το πω όπως το αισθάνομαι - δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά αν πουν "ναι" και το κάνουν (σσ: εννοεί το ραδιόφωνο), τουλάχιστον 40-50 πούλμαν πρέπει να φτάσουμε εκεί μαζί με τους εκεί αδελφούς της Φλώρινας και της Μελίτης και να τα κάνουμε γυαλιά-καρφιά! Αλλιώς δε γίνεται!”

Κρίμα. Κρίμα διότι τέτοιοι Μητροπολίτες δυστυχώς το μόνο που πετυχαίνουν με τα λόγια και τα έργα τους είναι να γκρεμίζουν γέφυρες φιλίας.

 

Γ. ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ INTERNET: BLOGS ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ  ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ.

Όλες οι δηλώσεις πολιτικών και μη παραγόντων της Φλώρινας αναδημοσιευτήκαν εν ριπή οφθαλμού στο διαδίκτυο  από τις ιστοσελίδες του λεγόμενου “πατριωτικού χώρου”, κοινώς ιστοσελίδες της ακροδεξιάς. Με την σειρά τους οι διαχειριστές των ιστοσελίδων δημοσίευαν άκριτα και με βλακώδη ελαφρότητα τα άκρως ρατσιστικά σχόλια του κάθε διεστραμμένου αναγνώστη τους αποδεικνύοντας ότι δεν τους ενοχλεί καθόλου αυτή η έκφραση ρατσισμού -εκ μέρους των ανωνύμων αναγνωστών τους- που ξεπέρασαν ακόμη και τον Νορβηγό μακελάρη Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.

Μεταφέρουμε ορισμένα ενδεικτικά σχόλια ανωνύμων από τα εθνικιστικά blogs (taxalia, neaflorina, akritas και πολλά άλλα) για τα οποία σε Δημοκρατικές χώρες η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θα ντρεπόταν και θα καταδίκαζε. Όμως οι διαχειριστές στα εν λόγο ιστολόγια στην Ελλάδα τα δημοσίευσαν χωρίς ντροπή επιβεβαιώνοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι τους βρίσκουν σύμφωνους το περιεχόμενό τους. Υπάρχει Εισαγγελέας για αυτά τα απαράδεκτα σχόλια τα οποία γράφτηκαν εναντίων του Πάντε και δημοσιεύθηκαν τα εθνικιστικά blogs;

«NA TON XAIΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΤΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΛΕΞΑΝ, Η ΜΟΥΣΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΣΛΑΒΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ASHLAKOV.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.»

«Για τέτοια Ανθρωποειδή δεν χρειάζεται ούτε μια στάλα μελάνης να χαραμίσεις»

«Το γνωρίζουν αυτό οι αναφερόμενοι, συμπράττουν, συμφωνούν με τις θέσεις του Αναστασιάδη; Αν έχουν αναφερθεί εν άγνοια τους να βγουν δημόσια και να δηλώσουν τις θέσεις και την γνώμη τους για όλα αυτά. Αν τυχόν συμπράττουν να πάρουν θέση και οι επικεφαλής των συνδυασμών των οποίων εκλεχτήκαν. ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΣΠΡΙΔΗΣ , ΜΟΥΣΙΟΥ.»

«Φυσικά και καλά τους στολίζει "στόχος" και δεν καταλαβαίνω το εδω site που μια πάει στο καρφί και μια στο πέταλο?? τελικά είναι μειοδότες? σκοπιανοί? προδότες?, Βούλγαροι=Μογγόλοι τουρκικό φύλλο? η "μακεδόνες"? αγαπητό site ΤΑΧΑΛΙΑ Πεμ Ιουλ 28, 03:49:00 μμ 2011»

«Ανώνυμος είπε... ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ 28 Ιουλίου 2011 12:42 μ.μ.»

«Ανώνυμος είπε... Να δικαστει για προδοσία ή να απελαθει στη Βουλγαρία ο Βουλγαρός αυτος "κυριος".Ο δήμαρχος Φλωρινας αν δεν διαφερει,να ζητησει την παραιτηση του αναστασιαδη.5 οικογενειες που τα αρπαζουν εχουν εξευτελισει εναν νομο ολοκληρο!!!κρεμασμα θελουν...ντροπη σε ολους τους τοπικους αρχοντες που δεν αντιδρουν. 28 Ιουλίου 2011 2:37 μ.μ.»

«Ανώνυμος είπε... Α, ΡΕ ΓΙΩΡΓΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ. ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ. ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ. ΑΚΟΥ ΟΝΟΜΑ ? ΠΑΝΤΕ.ΑΠΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΦΑΤΣΑ ΒΓΑΛΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ. ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΡΕ? ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΔΩΣΕΣ ΕΝΑΝ ΟΡΚΟ. ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ? ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΕΙΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΠΑΡΑΣΙΤΟ. ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΟΥ. 29 Ιουλίου 2011 9:10 π.μ.»

«Ανώνυμος είπε... ΑΚΡΙΤΑ ΟΣΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΣΟ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΘΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΘΥΜΙΖΕΙ 1903 ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΛΕΦΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΒΓΑΖΟΠΥΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΙΣΕΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΝΤΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΩΝ Α Βαρδας 1 Αυγούστου 2011 5:11 μ.μ.»

«Ανώνυμος είπε... ο ευρωπαϊκός διαφωτισμός, και τα τέκνα του, η μεγαλύτερη απάτη εις βάρος των λαών, ένας διαφωτισμός που διαστρέβλωσε έννοιες όπως δημοκρατία και ελευθερία, δεν αρμόζει να γίνεται ρήση στα στόματα ελλήνων.οι έλληνες (πολίτες) αν διαφωνούσαν μαζί σου σε εξοστράκιζαν, απλά γιατί είχαν την εξουσία να το κάνουν. τη διακυβέρνηση την άφηναν σε ματαιόδοξους...οπότε αει σιχτιρ με το βολταίρο... 3 Αυγούστου 2011 1:00 π.μ.»

Σιγά… που δεν θα δημοσίευαν ευχαρίστως τέτοια ρατσιστικά σχόλια οι διαχειριστές των προαναφερθέντων ιστολογίων (taxalia, neaflorina, akritas). Άλλωστε ειδικά, το κορυφαίο σε δημοτικότητα blog της Β. Ελλάδας “TAXALIA” της Θεσσαλονίκης, δεν δίστασε να δημοσιεύσει βίντεο από την ετήσια επιδρομή των νεοναζί στη Φλώρινα (κλίκ εδώ), γεγονός καθόλου τυχαίο αφού οι διαχειριστές του TAXALIA” έχουν δώσει το πολιτικό τους στίγμα δίνοντας συνέντευξη στην φιλοχουντική εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ” (κλικ εδώ για να διαβάστε την συνέντευξη με ημερομηνία 25/5/2009)

Δ. ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αποφασίσαμε να παραθέσουμε όλο αυτό το κείμενο για να δείξουμε πως στήνεται το παιχνίδι γύρω από το Μακεδονικό και πως μια συγκεκριμένη ομάδα μέσων, δημοσιογράφων, πολιτικών χώρων ακόμα και ιεραρχών διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει την πιο ακραία θέση για να το εξαργυρώσει αργότερα είτε σε ψήφους, είτε σε ακροαματικότητα, είτε σε δημοτικότητα, είτε σε θεαματικότητα, είτε σε πωλήσεις φύλλων εντύπων είτε όπου ο κάθε ένας νομίζει.

Στα παλιά τους τα παπούτσια ο σεβασμός στην διαφορετικότητα, στην δεοντολογία, στην άλλη άποψη. Για διεθνείς συμβάσεις που υπέγραψε η χώρα μας τσιμουδιά. Και αν τους πεις για ανθρώπινα δικαιώματα… δηλώνουν υπέρμαχοι!! Να τα σέβονται, σου λένε, στην Τουρκία στην Αλβανία παντού! Αν τους ρωτήσεις για ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα σου απαντούν: «εδώ κανένα πρόβλημα! Που το είδατε το πρόβλημα;».

Γνωρίζοντας πως από τα κάτω ο λαός δεν τα πολυψάχνει φροντίζουν οι πολιτικές ηγεσίες να είναι με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης που φυσικά με τόσο κόπο το σύστημα χρόνια τώρα φρόντισε να διαμορφώσει. Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε δεκάδες χρόνια τώρα με την ιδέα πως ότι Μακεδονικό είναι αποκλειστικά μόνο Ελληνικό. Έφθασε στο σημείο -ο μέσος Έλληνας- να απαντά για το Μακεδονικό ως εξής:

«δεν μας φτάνουν οι ξυπόλητοι γυφτοσκοπιανοί που αναγνωρίζονται από 130 κράτη με το συνταγματικό τους όνομα “Δημοκρατία της Μακεδονίας” έχουμε και κάτι “άπλυτους” εκεί στη Βόρεια Ελλάδα στη Φλώρινα και στη Μελίτη να δηλώνουν Εθνικά Μακεδόνες! Άκουσον, Άκουσον. Ούστ ρε που μας χαλάτε τη συνταγή. Άμα δεν σας αρέσει φευγάτε. Ανθρώπινα Δικαιώματα, γλώσσα και σταθμούς ζητάμε για τις Ελληνικές μειονότητες στην Αλβανία, στην Τουρκία και σε όλη τη Γη. Στην Ελλάδα αυτά τα σεβόμαστε αλλά δεν υπάρχουν μειονότητες για να τα δώσουμε. Τελεία και παύλα. Και έχετε το θράσος και μιλάτε. Και ο ΟΗΕ που ήρθε (Μακ Ντούγκαλ) πληρωμένοι του Σόρος ήταν, και από την Ευρώπη ο Χάμπερμαν που ήρθε δάκτυλος των ξένων και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ που γράφει για μειονότητες διεθνής συνωμοσία είναι, για να κατηγορήσουν την Ελλάδα μας! Και αν από κανένας στα χωριά σας τολμά και κουνιέται και ζητάει τέτοια περίεργα να το ξέρετε πράκτορας Σποπιανός είναι! Και αν δεν κάθονται καλά θα στέλνουμε την Χρυσή Αυγή να τους κάνει ΕΗΔ (Εθνική Ηθική Διαπαιδαγώγηση)!! Όχι παίζουμε. Εδώ είναι Ελλάδα να ούμε…»

ΕΛΛΑΔΑ 2011. Κι όλα αυτά θα ήταν για γέλια αν δεν είναι για κλάματα.

 


 

Ως επίλογο παραθέτουμε ένα βίντεο από το πανηγύρι της Μελίτης 2011 στο οποίο ο Πάντε Ασλάκοφ συμμετείχε ενεργά μαζί με χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκε όχι μόνο από την Μελίτη αλλά και τις γύρω περιοχές:

 

Σημειωτέον ότι όλοι όσοι έκαναν δηλώσεις εναντίων του Προέδρου της Μελίτης σνόμπαραν επιδεικτικά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στα πλαίσια πανηγυριού του Προφήτη Ηλία / Ilinden 19-20 Ιουλίου 2011. Δεν παραβρέθηκαν ούτε ο κ. Κωνσταντινίδης, ούτε η κ. Μούσιου, ούτε ο κ. Σουμπάσης, ούτε ο Μητροπολίτης Φλώρινας. Παρόλα αυτά όλοι οι προαναφερθέντες έσπευσαν να πάρουν μέρος στον απολίτιστο δημόσιο “λιθοβολισμό”, μέσω δηλώσεων, εναντίων του Πάντε Ασλάκοφ.

 

MORE SOKOL & ABECEDAR

13 σχόλια:

  1. kai mia apopsi apo alli optiki gonia, tin opoia edo kai xronia ekfrazo, eis ota mi akouonton.
    http://taxalia.blogspot.com/2011/08/blog-post_4684.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Stefanos

    Καλή η προσπάθεια με την επιστολή σου στο blog των ακροδεξιών χάληδων όμως κάνεις ένα σοβαρό λάθος: Πρίν ρωτηθούν οι Μελιτιώτες αν συμφωνούν ή όχι με τις δηλώσεις πρέπει να ρωτηθεί ο ίδιος ο Πρόεδρος της Μελίτης αν έκανε ή όχι τις συγκεκριμένες «δηλώσεις». Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες δεοντολογίας.

    Εμείς ρωτήσαμε τον Πρόεδρο και μας εξήγησε ότι δήλωσε Έχουμε και πρόσφυγες που ήρθαν από την Τουρκία (Ιμαμε ι Ματζίρι οτ Τούρτσια) . Στην συνέχεια η δημοσιογράφος της εφημερίδας Dnevnik, εκ παραδρομής, έγραψε το λανθασμένο έχουμε Τούρκους, όπως γράφουμε και στο κείμενο την ανάρτησης.

    Δυστυχώς οι κανόνες δεοντολογίας είναι άγνωστοι σε φασιστικούς ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ του τύπου “neaflorina” οι οποίοι δεν έκαναν τον στοιχειώδη κόπο να ρωτήσουν τον πρόεδρο της Μελίτης.

    Ακόμη χειρότερα οι ελαφρόμυαλοι πολιτικοί (ο Θεός να τους κάνει πολιτικούς) της Φλώρινας “τσίμπησαν” και "ακολούθησαν" τον ΠΟΝΤΙΚΟ στο βόθρο του ψεύδους, εκεί όπου ζούν και πολλαπλασιάζονται οι ποντικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο αφορά τους Τούρκους που ζουν στην Ελλάδα σήμερα είναι γνωστό ότι υπάρχουν κυρίως στη Θράκη και ήταν επίσημα προσκεκλημένοι στην Μελίτη και μάλιστα έδωσαν μια πάρα πολύ καλή παράσταση με το χορευτικό συγκρότημα της Τ.Ε.Ξ. (Τουρκική Ενωση Ξάνθης)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στις 5 Αυγούστου 2011 9:06 μ.μ.
    Ο/Η Stefanos είπε...
    Όποιος νομίζει ότι είναι δημοκράτης και αντι-εθνικιστής και ταυτόχρονα υπερασπίζετε τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις είναι βαθιά νυχτωμένος
    Κύριε Stefanos έτσι τελειώσατε ένα σχόλιο σας στο http://belomorskamacedonia.blogspot.com παρόλο που σε προηγούμενα σχόλια δινόταν πληροφορίες για το ποιες ήταν οι πραγματικές δηλώσεις του Πάντε Ασλάκωφ. Επειδή και στην ανάρτηση στο http://abecedar.blogspot.com αναφέρονται οι πραγματικές δηλώσεις του Πάντε θα ήθελα να μας απαντήσεις, ΑΝ είναι έτσι όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Μελίτης και είπε για πρόσφυγες από Τουρκία υπάρχει θέμα; ΝΑΙ ; η ΟΧΙ;
    Απλά την θέση σου Στέφανε.
    Και μια και θα μας απαντήσεις σε παρακαλώ πες μας , αν ένας ‘Έλληνας δει τα βίντεο της Χρυσής Αυγής στη Φλώρινα, τα πρωτοσέλιδα του Στόχου, τις δηλώσεις του μητροπολίτη Φλώρινας και το καταπληκτικό βίντεο του Άνθιμου, αν τα δει και υπερασπίζετε τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις είναι βαθιά νυχτωμένος; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
    Για να καταλάβουμε τελικά ποιοι είναι οι Νυχτωμένοι και ποιοι δεν βλέπουν τη μύτη τους ντάλα μεσημέρι!!!
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος Χαμουτζής15 Αυγούστου, 2011 10:59

    Πίτσες μπλε με το συμπάθειο - εαν τραβούσε ζόρι με τη μεταφορά των λόγων του ο Πάντε από τη δημοσιογράφο θα το είχε κάνει θέμα, θα είχε καταγγείλει την ανακρίβεια δημόσια και θα είχε απαιτήση έντυπη διόρθωση από την εφημερίδα (και όσες άλλες την αναδημοσίευσαν). Αντί λοιπόν να μας γράφατε τόσες αράδες θα μας προσκομίζατε την έντυπη διόρθωση της επόμενης ή μεθεπόμενης ημέρας (και όχι καμμιά τωρινή μετά το ντόρο ;-). Αντ' αυτού μας λέτε πως άλλα είπε κι άλλα μετέφερε αυτή. Τα βάζετε με τον αρουραίο για τη μετάφραση του (λες και οι άλλες μεταφράσεις πάλι για Τούρκους και Αλβανούς δε γράφουν) αλλά όχι με τη δημοσιογράφο. Αυτή δηλαδή τι ρόλο έπαιξε ακριβώς;

    Η πικρή αλήθεια που δε θα παραδεχθείτε ποτέ σας (γιατί σας χαλάει την έξωθεν μαρτυρία ως 100% θύματα (*)) είναι πως για εσάς οι πρόσφυγες είναι όντως Τούρκοι και οι Αρβανίτες Αλβανοί. Πως τον αυτοπροσδιορισμό τον έχετε κι εσείς επιλεκτικό - γι' αυτό και δεν αντιδράτε ποτέ στα περί Ασιατών και και λαβούτων και Τούρκων κλπ., ενίοτε δε τα υιοθετείτε. Αυτά τα λένε οι ομοεθνείς σας σχολιαστές σας με τους οποίους ποτέ δε τσακωθήκατε, αυτά λένε οι ομογενείς σας που θα επισκευτεί ο Πάντε αυτές τις ημέρες στην Αυστραλία, αυτά λένε τα φιλαράκια του Abecedar στο maknews και ποτέ του δεν αντέδρασε. Τα υπόλοιπα είναι για τα μάτια του κόσμου.

    Στο έχω ξαναγράψει Γεράκι, δεν έχει νόημα να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας. Να παραπονιέστε με το δίκιο σας για όσα νόμιμα δικαιώματα δε σας αναγνωρίζονται αλλά μην μας τρελλάνετε κι όλας. Τουλάχιστον οι πρώην δικοί σας σαν τον Ασπροθαλασσίτη ξεθάρρεψαν και πλέον δε χύνουν τη χολή τους μόνο ανάμεσα στους ομοεθνείς τους. :-) Καλά κάνει ο Ασλάκωφ και τα λέει όπως τα νιώθει - και δικαίωμα του είναι.

    Καλή επιτυχία στο σταθμό σας - ακριβώς τι παραπάνω θα προσφέρει από τους σταθμούς που όπως λές ήδη ακούγονται μέχρι και πέρα από την Κοζάνη δεν καταλαβαίνω αλλά δικαίωμα σας και θα βουλώσει και διάφορα στόματα που κατηγορούν το μουσάτο εδώ και χρόνια. Για τα σχολεία αν δεν επικυρώσει η Βουλή την ΣΠΔΕΜ του ΣτΕ δεν υπάρχει νομική υποχρέωση και είναι αμφίβολο (παρεκτός της περίπτωσης διακρατικής συμφωνίας - που συνήθως είναι αμοιβαίες) να γίνει τίποτα.

    (*) Σαν τότε που οι Ιοί έπιασαν το φιλαράκι τους τον Ποπόφσκι σε εθνικιστικό παραλήρημα κατά των Αλβανών και έπαθαν σοκ τα πουλάκια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο έχω ξαναγράψει Γεράκι, δεν έχει νόημα να κρύβεστε πίσω από το δάκτυλο σας.
    Καλώς τον Χαμουτζή, από χάμου που τα ξέρει όλα εδώ πάνω.
    Κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του φίλε Χαμουτζή.
    Εκτός από όσους πιστεύουν στις εμμονές τους τόσο απόλυτα που δεν αντιλαμβάνονται ότι φαίνονται!
    Τα maknews τα παρακολουθείς, τα μπουμπούκια που περιγράφουμε στην ανάρτηση μας δεν τα βλέπεις; Και αν τα maknews επηρεάζουν 10-20 Μακεδόνες της Ελλάδας , τα μπλογκ που αναμεταδίδουν αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα, σε αγαστή συνεργασία με το κράτος, την Εκκλησία και το παρακράτος αντιλαμβάνεσαι πόσες δεκάδες χιλιάδες Ελλήνων επηρεάζουν;
    ‘Όταν γράφτηκε το κείμενο μας δεν υπήρχαν οι δηλώσεις –κήρυγμα μίσους- του Άνθιμου.
    Στην Δ ενότητα περιγράφουμε πως διαμορφώνεται η κοινή γνώμη γύρω από το Μακεδονικό και πως απαντά ο μέσος Έλληνας στο Μακεδονικό σήμερα.
    Μήπως το κήρυγμα μίσους του Άνθιμου απλά μας ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ;
    Ποιος είπες ότι προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του;

    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στην επίσημη γλώσσα της ΠΓΔ Μακεδονίας η λέξη Ματζίρι σημαίνει μετανάστης / емигрант. Άρα κάτι δεν κολλάει, ή με αυτά που ξέρω ή με την εξήγηση που δίνετε.
    Ευχαριστώ
    Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ερώτηση πρός σχολιαστές της ΕΥΠ:

    σε τι διαφέρουν πολιτιστικά και εθνοτικά οι Πόντιοι Χριστιανοί της Μελίτης/Οφτσάρανη από τους Πόντιους/Μουσουλμάνους που παρέμειναν στις ΚΟΙΝΕΣ γενέτειρές τους και είναι Τούρκοι...???

    και γιατί είναι προσβλητική μιά δήλωση ΑΛΗΘΕΙΑΣ , έστω και αν ραγίζει την ΨΕΥΔΗ ελληνική μάσκα των Ποντίων της Ελλάδος..?

    οι Μακεδόνες εκτός που αυτοπροσδιορίζονται ως Μακεδόνες , το αποδεικνύουν με την ΜΗΤΡΙΚΗ μακεδονική τους γλώσσα, τα χιλιάδες παραδοσιακά μακεδονικά τραγούδια, τους ξεχωριστούς χορούς , τα μακεδονικά παραμύθια και παροιμίες, τα ξεχωριστά φαγητά, ενδυμασίες, έθιμα, κ.λ.π

    η μήπως η εθνοτική ταυτότητα των Αρβανιτών Χριστιανών είναι διαφορετική από αυτή των Αλβανών Μουσουλμάνων..??

    η ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού συνδέεται με την ελευθερία εκδήλωσης υπαρκτής και ορατής ξεχωριστής ταυτότητας και όχι με άνευ αξίας αστήρικτη ιδιοτελή εθνοτική δήλωση....!!!

    δηλαδή τότε οι δεκάδες πακιστανοί και αφρικανοί που ζούν στην ελλάδα είναι εθνοτικά έλληνες, επειδή συνεχώς δηλώνουν δημόσια και ιδιοτελώς έλληνες, έτοιμοι να πολεμήσουν με τους τούρκους..??

    έλληνες είναι μόνο πολιτικά, και με την βούλα όταν ορθώς θα λάβουν ελληνική ιθαγένεια...

    όπως εξάλλου όλοι μας, δίχως εξαίρεση είμαστε πολιτικά Έλληνες, αλλά εθνοτικά ΜΗ ελληνες

    η μήπως οι δεκάδες χιλιάδες ελληνόφωνοι της γερμανίας είναι γερμανοί ή σουηδοί , έχοντας και την υπηκοότητά των παραπάνω χωρών που ζούνε..

    και γιατί τόση αντίδραση από μια δήλωση ενός ανύπαρκτου Μακεδόνα..???

    μήπως επειδή όπως λέγει ο λαός: "'όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται"

    οι Μακεδόνες ποτέ δεν θα αντιδρούσαν άν ένας ανύπαρκτος Ελληνας έκανε αντιμακεδονικές ακόμα και ψευδείς δηλώσεις , όπως βούλγαρος, σκοπιανός, πράκτορας κ.λ.π

    οι Μακεδόνες αντιδρούν γιατί η επίσημη ελληνική πολιτεία και οι θεσμικοί φορείς της στηρίζουν και αναπαράγουν τα παραπάνω ψευδή σχόλια, εναντίον 1.000.000 Μακεδόνων φορολογούμενων πολιτών της...!!!

    όσο για τον σοσιαλιστή Σούμπαση , πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση καριέριστα γκρεκομάνου...

    που φυσικά με όλο τον νεοφασιστικό τοπικό εθνικοθρησκευτικό μπλόγκ ΚΑΜΙΑ δήλωση καταδίκης δεν πρόκειται να κάνει για το χθεσινό τηλεοπτικό κήρυγμα του θεομπάιχτη Άνθιμου...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ
    Άρθρο 196

    Κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος

    Ο θρησκευτικός λειτουργός που κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά τις πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. οκ χαμουτζή. Μήνυμα ελήφθη.
    Για τους μισούς περίπου "δικους μας"
    που μου εγραψες,
    εγω λέω χειρότερα, πολύ χειρότερα
    γιατί μόνο ζημιά κάνουν,
    μόνο ζημιά.
    Αλλο όμως ο χ, ψ "τραγουδιάρης"
    και άλλο ο Μητροπολίτης.
    Ξέρω οτι συμφωνεις.
    over.
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Χαμουτζή

    Εννοείται ότι το δεύτερο σχόλιο που έστειλες, και στο οποίο σου απάντησε ο MORE SOKOL στο 0:46 AM август 15 2011, δεν μπορεί να δημοσιευθεί στο παρόν blog κυρίως διότι το ύφος και ο τρόπος γραφής σου “βρωμάει” φασιστίλα, ασχέτως του περιεχομένου του σχολίου στο οποίο προσπαθείς να το παίξεις “υπερ άνω» ντε και καλά.

    Επειδή, λοιπόν, το δεύτερο σχόλιο που έστειλες δεν θα δημοσιευθεί εδώ, σε παρακαλώ να το στείλεις στα blog τα οποία κατά πάσα πιθανότητα θα το δημοσιεύσουν ευχαρίστως (π.χ. taxalia, neaflorina, akritas κλπ). Ειδικά ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ στο neaflorina πανηγυρίζει για τις δηλώσεις Ανθιμου (γυαλια καρφιά κλπ).

    Εάν τυχόν δεν θυμάσαι τι ακριβώς έγραψες σε παρακαλώ να μου στείλεις μια διεύθυνση email για να σου επανα-προωθήσω το σχόλιο. Έχει κρατηθεί ακριβές αντίγραφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Θαλασσογέρακα (Море сокол),
    Διάβασα εδώ και μέρες το σχόλιο σου που απευθυνόταν σε μένα, αλλά μόλις τώρα είχα την ευκαιρία να σου απαντήσω.
    Ρωτάς:
    >>>ΑΝ είναι έτσι όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Μελίτης και είπε για πρόσφυγες από Τουρκία υπάρχει θέμα; ΝΑΙ ; η ΟΧΙ;>>>
    Η απάντηση μου είναι φυσικά ΟΧΙ.

    Και σε ρωτώ με τη σειρά μου:
    Αν η δηλώσεις του Ασλάκωφ ήταν πράγματι αυτές που γράφτηκαν στη Ντνέβνικ, θα υπήρχε θέμα εκ μέρους σου. ΝΑΙ ή ΟΧΙ? Θα ήταν σωστός ο δικός μου χαρακτηρισμός ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΩΝ?

    Κατά τ' άλλα, σε διαβεβαιώνω πως όταν έγραφα τα περί απαράδεκτων δηλώσεων δεν είχα υπόψη μου τις διευκρινιστικές δηλώσεις του. Όχι βέβαια ότι θα τις δεχόμουν αμάσητες αλλά για λόγους δεοντολογίας θα πρόσθετα ένα "εφόσον όντως ισχύουν...κλπ"

    Ο Ασλάκωφ, εφόσον παραποιήθηκαν (και όχι παρερμηνεύθηκαν θα 'λεγα) οι δηλώσεις του, θα έπρεπε από την επόμενη μέρα που δημοσιεύθηκαν στην Ντνέβνικ να επικοινωνήσει μαζί τους και να διαμαρτυρηθεί και να προβεί εξ αρχής σε διευκρινιστικές δηλώσεις στα Ελληνικά μέσα! Δεν το έκανε παρά μόνο μετά από πολλές μέρες κι αφού ξέσπασε τόσος σάλος.

    Όσο για το βίντεο με τους χρυσαυγίτες και την "καθιερωμένη" τους πορεία στη Φλώρινα, έχω να πω τα εξής. Εβδομήντα διανοητικά καθυστερημένοι, κομπλεξικοί ανθρωποειδείς, παρελαύνουν. Τόσοι ήταν και πέρυσι. Λίγο λιγότεροι στις συγκεντρώσεις τους αν έχει κακοκαιρία. Ποιος τους χέζει? Είδες πολλούς Έλληνες να τους ζητωκραυγάζουν?
    Για τις δημοσιεύσεις του ΣΤΟΧΟΥ όμως, που αναφέρονταν σε κρεμάλες, έχω γράψει ήδη σε σχετικό μου σχόλιο ότι απαιτείται να ασκηθεί ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ εναντίων τους κι επ' ευκαιρία το επαναλαμβάνω. Ας βρεθεί λοιπόν κάποιος από τους στοχοποιημένους να κάνει την πρέπουσα καταγγελία, μια και δεν γίνεται αυτεπάγγελτα!
    Όσο για τις δηλώσεις των μητροπολιτών, θα ήταν εκ των ουκ άνευ, για μένα προσωπικά να το θέσω προς συζήτηση καθώς από τον καιρό ακόμα που πήγαινα στο Γυμνάσιο, πριν 30 χρόνια δηλαδή κι ως σήμερα αδιαλείπτως, υποστηρίζω σθεναρά την άποψη ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνει η Εκκλησία σε θέματα που δεν την αφορούν και κυρίως σε πολιτικά και εθνικά θέματα. Είμαι μάλιστα και της άποψης (δεν ξέρω κι αν είμαι ο μοναδικός) πως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εθνικές εκκλησίες. Για κάθε ορθόδοξο χριστιανό θα έπρεπε να υπάρχει μία και μόνο εκκλησία κι αυτό θα ήταν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΦΙΚΤΟ εάν οι εκκλησίες δεν ανακατεύονταν με την πολιτική!
    Εδώ υπάρχει κι ένα παλιότερο μου άρθρο στο ταχαλια, όταν μου είχαν δώσει δικαίωμα ανάρτησης.
    http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_974.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επίσης Αγαπητέ Στέφανε , να είσαι καλά.
    Το σχόλιο σου σε τιμά. Ρωτάς αν γινόταν οι δηλώσεις περί Τούρκων κλπ του Πάντε αν θα δικαιολογούσα τις αντιδράσεις. Μπορώ να σου πω ΝΑΙ και να τελειώσει η συζήτηση αλλά θέλω να σε «ψυλλιάσω» λίγο παραπάνω. Ξέρεις πως παίζετε το παιχνίδι. Και ο Πάντε το ξέρει. Πάντοτε θα βρίσκετε κάτι για να γίνετε ντόρος. Νομίζω πως συνολικά το αναλύουμε στην ανάρτηση. Και επειδή νόμιζαν πως μόνοι τους θα τα λεν και μόνοι τους θα χαίρονται με τις υπερβολές ζορίστηκαν όταν με στοιχεία τους δείχνουμε τι κάνουν.
    Εσύ τουλάχιστον έχεις το θάρρος και εκφράζεις μια πιο νορμάλ άποψη (εύχομαι ΝΑ ΜΗΝ είναι αυτός ο λόγος που κάποιοι σε απέρριψαν) και εγώ να ξέρεις προσπαθώ κάθε προβληματικό να το μαζέψω. Οι βρισιές και οι υπερβολές ΠΟΤΕ κανένα δεν βοήθησαν. Το μίσος σε οτιδήποτε και για οτιδήποτε θολώνει το μυαλό και το μάτι, Για αυτό λένε τον τύφλωσε το μίσος. Ας ελπίσουμε και ας προσπαθήσουμε στο μέλλον οι υπερβολές να αποφεύγονται.
    ΥΓ1.Το τι έχει γραφεί και το τι έχει αναδημοσιευτεί σε εκατοντάδες μπλογκς είναι απίστευτο! Και τα περισσότερα από αυτά ούτε ξέρουν κατά που είναι η Μελίτη! Άσε δε και αυτά που ήξεραν τάχα μπερδεύτηκαν με τις φωτογραφίες των προέδρων! Και σήμερα που αναγκάστηκαν να βάλουν την επιστολή του προέδρου της Μελίτης με αριθμό πρωτοκόλλου από το Δήμο Φλώρινας δεν συζητάν το περιεχόμενο συνολικά αλλά την παραποίηση, την ετυμολογία και την μετάφραση του Ματζιρης . Πάλι τσιμουδιά και για τις ασκήσεις πατριωτισμού και τα κηρύγματα των σταυροφόρων.
    ΥΓ2, Για τις εθνικές εκκλησίες να θυμίσω την σύνοδο (Περίπου το 1890)που καταδίκασε τον Εθνοφυλετισμό μεν αλλά μετά την καταδίκη του ο Εθνοφυλετισμός άφησε το Πατριαρχείο χωρίς ποίμνιο (και με τη βοήθεια της Τουρκίας Βέβαια!).
    ΥΓ3, το 2007 έκανες την μετάφραση σε ένα βίντεο από τη Μελίτη και ο Ακρίτας σε ευχαρίστησε για αυτό http://www.macedoniaontheweb.com/forum/29839-post1.html φαίνετε πως τότε είχε καταλάβει τι εννοούσε ο «ντόπιος» με το Μάικα Ματζίρκα αλλά πέρασε καιρός από τότε και θα πρέπει να του εξηγήσεις…
    Να είσαι καλά.

    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή