Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2012

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ: “ΘΑΥΜΑΣΤΕ” ΤΟΝ!

Κ. ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 

To site newsbomb.gr δημοσίευσε στις 31/12/2011 ρεπορτάζ που τιτλοφορείται  "Οι Σκοπιανοί «έκλεψαν» Μακεδονομάχο και τον έκαναν δικό τους!" με την υπογραφή του γνωστού Έλληνα δημοσιογράφου Κ. Χαρδαβέλλα. (κλικ εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα)

Ούτε λίγο – ούτε πολύ ο κ. Χαρδαβέλλας “ανακάλυψε” με τρόπο ανεξήγητο ότι ο Μακεδόνας επαναστάτης Γκότσε Ντέλτσεφ ήταν Έλλην Μακεδονομάχος!!! Του έδωσε μάλιστα και ελληνικό ονοματεπώνυμο: Τον ονόμασε Γεώργιο Γκότση.

Θυμηδία και γέλια προκάλεσε το δημοσίευμα στην αρχή, αλλά μόλις διαπιστώθηκε πως φέρει την υπογραφή του Χαρδαβέλλα δημιουργήθηκαν ερωτηματικά σχετικά με την σκοπιμότητα του δημοσιεύματος δεδομένου ότι  τον Μακεδόνα επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ το διεκδικούσαν, μέχρι σήμερα, οι Βούγαροι. Τώρα, διαφαίνεται ότι άρχισαν να τον διεκδικούν και οι Έλληνες.

Παρόλο που τα τελευταία χρόνια, σταθερά, ο κ. Χαρδαβέλλας διολίσθαινε σε εθνικιστικές θέσεις  ταυτιζόμενος με τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους του ΛΑ.Ο.Σ.,  δεν πιστεύαμε ότι θα συναγωνιζόταν σε υπερβολές, φαντασιοπληξίες και σενάρια ανεξήγητης συνομωσιολογίας  τα πιο ακραία κομμάτια του ελληνικού εθνικιστικού χώρου σε αγαστή σύμπνοια με τα πιο ακραία κομμάτια του, αντίστοιχου, βουλγαρικού εθνικιστικού χώρου αλα-Καρακατσάνωφ.

Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά την μεγάλη “αποκάλυψη” του κ. Χαρδαβέλλα:

“Ανακάλυψε”, νέο “μακεδονομάχο”, τον Γεώργιο Γκότση! Κατά τον κ. Χαρδαβέλλα  ο εθνικός ήρωας της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ένας εκ των σημαντικότερων ηγετών του VMRO (ΕΜΕΟ ),  ο Γκότσε Ντέλτσεφ δεν ήταν Μακεδόνας επαναστάτης αλλά ήταν “Έλλην μακεδονομάχος”, ο οποίος  πολέμησε και σκοτώθηκε, δήθεν, για τα συμφέροντα της Ελλάδας!!!

Ω ποία γελοιότης! Στο μυθιστόρημα δημοσιογραφικής φαντασίας του κ. Χαρδαβέλλα, μην ψάχνετε για πηγές ή “αποδείξεις”. Οι “αποδείξεις” του φυλάσσονται στα αρχεία της εκπομπής “Οι πύλες του ανεξήγητου” διότι μόνο στα μυστήρια των ανεξήγητων πυλών του μυαλού του δημοσιογράφου μπορούν να αναζητηθούν…

Αν οι ανιστόρητες υπερβολές και η εθνικιστική παράκρουση έμεναν στα όρια της ιστοσελίδας του όπου δημοσιεύτηκαν τότε δεν θα μας απασχολούσε. Άλλωστε, ο κάθε ένας μπορεί να λέει την γνώμη του στα πλαίσια του νόμου.

Όταν όμως βλέπουμε ότι το δημοσίευμα αναπαράγεται άκριτα και μαζικά σε εκατοντάδες εθνικιστικές και μη ιστοσελίδες (κλίκ εδώ) με αποτέλεσμα η “ανεξήγητη”  αυτή θέση να δηλητηριάζει την ελληνική κοινή γνώμη με τέτοιου είδους ψευτιές και υπερβολές, τότε, θεωρούμε υποχρέωση μας να καταθέσουμε την άποψη  μας  και για το άρθρο αλλά και για τον τρόπο και το ποιόν των ειδήσεων με τις οποίες ντοπάρουν τους ανυποψίαστους Έλληνες πολίτες οι δήθεν πατριώτες και οι τάχα μου έγκυροι μεγαλοδημοσιογράφοι των ελληνικών ΜΜΕ.

Τα τετριμμένα περί “Σκοπιανών”, “κλεπτών”, “απατεώνων” τα προσπερνάμε γιατί η χυδαιολογία και η ύβρις, στα ελληνικά  ΜΜΕ, εναντίων γειτονικών λαών αποτελεί …«δημοκρατική ελληνική κατάκτηση» κάθε φορά που γίνεται λόγος για τα εθνικά θέματα. Ύβρεις  τις οποίες συστηματικά  λανσάρει η πολιτική, η δημοσιογραφική και η πνευματική ελίτ της Ελλάδας και εύλογα αναπαράγουν και χρησιμοποιούν οι πολίτες.

Ας πάμε στο άρθρο για να θαυμάσουμε την “εγκυρότητα” του κ. Χαρδαβέλλα. Γράφει:

«Πόλεις και χωριά της Δυτικής και Βόρειας Μακεδονίας (περιοχές Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών κλπ) κατακλύζονται τις τελευταίες μέρες από χάρτες, φωτογραφίες και δήθεν ντοκουμέντα των Σκοπιανών ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελλάδα, αλλά μία ξεχωριστή βαλκανική χώρα με το όνομα Μακεδονία που ξεκινάει από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων και καταλήγει στη Χαλκιδική και την Έδεσσα μέχρι τα όρια του νομού Λάρισας.»

Αμέσως  στο μυαλό όσων δεν γνωρίζουν την αλήθεια σχετικά με το μακεδονικό ζήτημα σχηματίζεται η λανθασμένη εντύπωση πως κάποιοι (γιατί δεν κατονομάζει ποιοί, αν έχει στοιχεία;) κατακλύζουν με χάρτες πόλεις και χωριά της  Δυτικής και Βόρειας Μακεδονίας. Δηλαδή, κάτι σαν εισβολή προπαγανδιστών! Αλήθεια, ποια περιοχή εννοεί με το όρο Βόρεια Μακεδονία; Από όσο γνωρίζουμε η Κοζάνη, η Καστοριά, τα Γρεβενά κλπ, βρίσκονται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οι οποίες ανήκουν στην ελληνική επικράτεια.

Στην πραγματικότητα τέτοια “ντοκουμέντα” τα οποία επικαλείται δεν υπάρχουν. Όμως παρόλο που δεν υπάρχουν αποδείξεις, αφού το γράφει ο Χαρδαβέλλας το αναπαρήγαγαν αυτομάτως με επιπολαιότητα πλήθος ιστοσελίδων επιβεβαιώνοντας ότι έχουν πλήρη άγνοια του θέματος, υιοθετώντας αυτούσια την αρλουμπολογία !!!

Αυτό λέγεται κατασκευή και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Στη συνέχεια γράφει:

«Παράλληλα, σε μία πρωτοφανή διεθνή εκστρατεία, η κυβέρνηση των Σκοπίων με κεφάλαια του ιδρύματος Σόρος, προσπαθεί να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα είναι μία αναξιόπιστη και ανιστόρητη χώρα που έχει σφετεριστεί τη Μακεδονία σαν δικό της έδαφος, ιστορικά και πολιτικά.»

Χα! Όχι που θα έλειπε ο Σόρρος! Κατά τα ειωθότα κάθε σενάριο ελληνικής συνομωσιολογίας για να πάρει ISO εθνικισμού πρέπει να παραπέμπει σε Σόρρος, σε Σιωνιστές, στη παγκοσμοιοποίηση, σε εθνοαποδομητές, σε θολοκουλτουριάρηδες , στους ΙΟΥΣ  κλπ.

Παρακάτω γράφει:

«Κάθε χρόνο, όπως αποκαλύπτει και η φωτογραφία που παρουσιάζει σήμερα το newsbomb, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφκσι, καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Έλληνα Μακεδονομάχου που βρίσκεται στα Σκόπια, στο οποίο -όπως διακρίνετε και στη φωτογραφία- υπάρχει χάρτης της Μακεδονίας ως ξεχωριστό κράτος των Βαλκανίων και όχι ως ελληνική περιοχή.»

Εδώ γελάμε σπαρταριστά και συμπληρώνουμε με χιούμορ: Και να ήταν μόνο αυτό κ. “Ανεξήγητε”; Ακόμα και στον εθνικό τους ύμνο μιλούν για τον Γεώργιο Γκότση! Χα! Χα! Χα!

Λίγο παρακάτω, απτόητος ο Ανεξήγητος, συνεχίζει τις ασυναρτησίες γράφοντας:

«Η φωτογραφία του Γκρουέφσκι την ώρα που καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Έλληνα Μακεδονομάχου, συνοδεύεται από το εξής κείμενο της σκοπιανής κυβέρνησης: «Ο πρωθυπουργός της Μακεδονίας Νίκολα Γρουέφκσι καταθέτει στεφάνι στο μαυσωλείο του θρυλικού Βουλγαρομακεδόνα επαναστάτη Γκεόργκι Γκότσε Ντέλτσεφ. Τα λείψανα του Γκότσε Ντέλτσεφ βρίσκονται στα Σκόπια μέσα σε μαρμάρινη σαρκοφάγο, στο προαύλιο της εκκλησίας του Sv. Spas (Aγ. Σωτήρος).»

Εδώ όντως δίνει ρεσιτάλ. Αποκλείεται να υπάρχει ο χαρακτηρισμός «Βουλγαρομακεδόνας» σε κυβερνητική ανακοίνωση. Παρακαλούμε τις “Πύλες Του Ανεξήγητου” να μας παρουσιάσουν την σχετική ανακοίνωση την οποία και  επικαλούνται.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι τον Μακεδόνα επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ τον διεκδικούσε η Βουλγαρία ως Βούλγαρο. Σήμερα μάθαμε ότι τον διεκδικεί και η Ελλάδα ως Έλληνα και μάλιστα μακεδονομάχο!

Να, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί που “ενημερώνουν” τον Ελληνικό λαό.

Δυστυχώς, για όσο τέτοιας επάρκειας και αντίληψης άτομα θα διαχέουν από την τηλεόραση και το διαδίκτυο  τις εμμονές  και την εθνικιστική τους παράνοια,  τότε ας μην αναρωτιόμαστε γιατί στην Ελλάδα οι πολίτες δεν μπορούν να προσεγγίσουν και να εξηγήσουν ορθά την διεθνή πραγματικότητα σχετικά με το μακεδονικό.

Αυτή η Ελλάδα του Μεσαίωνα και της Ιεράς Εξέτασης δεν μπορεί να επαίρεται ούτε για το παρελθόν της, ούτε για το μέλλον της και δεν πρέπει να συνεχίσει να κάνει λοβοτομή στους Έλληνες.

Κάποτε πρέπει να μπούμε επιτέλους στην Ευρώπη…..

ABECEDAR & МОРЕ СОКОЛ. СОЛУН 7/01/2012.

= = = =

Οι Μακεδόνες που γνωρίζουμε την πραγματική ιστορία του Γκότσε Ντέλτσεφ ξέρουμε να τιμάμε την προσφορά του με χορούς και τραγούδια όπως το παρακάτω:

Όποιος ενδιαφέρεται να γνωρίσει την ιστορία Μακεδόνα επαναστάτη ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΒ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ (1872-1903) αξίζει να διαβάσει το ειδικό αφιέρωμα γι αυτόν στην μηνιαία εφημερίδα ΝΟΒΑΖΟΡΑ, Μάιος 2010: klik touka http://novazora.gr/arhivi/40

ΓΚΟΤΣΕ ΝΤΕΛΤΣΕΒ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ (1872-1903)

7 σχόλια:

  1. πολύ καλή και τεκμηριωμένη ανάρτηση.

    ούτε Βούλγαρος , ούτε Έλληνας, ούτε Τούρκος δεν ήταν ο Γκότσε Ντέλτσεφ

    παρά μόνο Μακεδόνας ..!!!

    όπως έγραφε στην αδελφή του ο αρβανιτόβλαχος πρόξενος του ελληνικού κράτους, Ιων Δραγούμης, από το Μπογκάτσκο Καστοριάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Κάποτε πρέπει να μπούμε επιτέλους στην Ευρώπη….."

    Συμφωνώ και επαυξάνω!
    Το ζήτημα είναι ποιος Θα κάνει την αρχή...

    Ο Χαλιαβδέλλας? ας γελάσω... Αν περιμένεις από άτομα του επιπέδου του να εκσυγχρονιστούν, σόρι, αλλά μάλλον την έχεις χάσει τη μπάλα...

    Λοιπον...
    Υπάρχουν άλλοι έλληνες που, σε αντίθεση με τον Χαλιαβδέλλα, μπορούν;

    α) Αν δεν υπάρχουν, αναγκαστικά κα΄ποιοι μη έλληνες κάτοικοι της Ελλάδας θα πρέπει να κάνουν την αρχή.

    β) Αν υπάρχουν, να περιμένουμε αυτούς πρώτα;

    γ) Υπάρχει και η πιθανότητα κάποιοι έλληνες να έχουν ήδη "γίνει ευρωπαίοι", προσωπικά πιστεύω οτι ένας αριθμός ελλήνων, μικρός η μεγάλος δεν έχει σημασία, ΔΕΝ ανήκει στην "Ελλάδα του μεσαίωνα και της Ιεράς εξέτασης". Αλλά αυτό περιπλέκει πολύ τη κατάσταση... ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας οτι και αυτοί οι έλληνες είναι "ανύπαρκτοι" :)

    Ποιος λοιπόν να κάνει την αρχή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά κάνετε και κράζετε και τον Ουφολόγο και τους καραγκιόζηδες που τον υιοθετούν άκριτα. Αλλά την ίδια ευαισθησία δε σας είδα να την είχατε όταν τα κολλητάρια σας οικιοποιούνται αγωνιστές του 1821 - ακόμα και τον υπασπιστή του Όθωνα - από τη Μακεδονία (που αναφέρονται στην Ελλάδα ως πατρίδα) αλλά ακόμα και τον Αλέξη το Ζορμπά. Τότε τσιμουδιά. Εσύ Αλφαβητάρι που αρέσκεσαι στα ευαγγελικά ρητά κάτι περί Φαρισαίων θα θυμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Anonymous 8:21 PM, јануари 10, 2012

    Ουφολόγος είσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pali onoma ton alaksan ton foukara...kapote ton eixan pei kai giorgo delko...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οπως παει η "δουλεια" θ' ακουσουμε οτι ηταν απ' την Τουρκια και τον λεγανε Γκιουραν Δελτσογλου(!).. Ρε δεν αφηνουμε τις μ... και να σοβαρευτουμε λιγο. Ποιος βουλγαρος και ποιος ελληνας; Αν ηταν βουλγαρος θα 'χε "φαει" τα σιδερα για προσαρτηση της Μακεδονιας στην Βουλγαρια και δεν θα τον "σουταρανε" μαζι με αλλους 20 μακεδονες απ' την Στρατ. Ακαδημια της Σοφιας. Αν ομως ηταν ελληνας; Ε, τοτε ποιος στη χαρη του!.. Θα φιγουραριζε απ' τους πρωτους στα σχολικα βιβλια και τις ενωσεις "αγωνιστων" της Μακεδονιας μαζι με τους υπολοιπους της "Εθνικης Μακεδονομαχων", διπλα στον αρχηγο Π. Μελα (τερματοφυλακα λογω μη ενεργου δρασεως). Και μη ακουσω τις συνηθισμενες βλακειες οτι ηταν ο "σφαγεας" των ελληνων, διοτι ο Γκοτσε δεν ειχε σχεση με τετοιες ειδεχθεις πραξεις. "Αλλοι" ηταν οι σφαγεις του αθωου μακεδονικου λαου. Ισα ισα που ο Γκοτσε Ντελτσεβ ειχε φιλικες σχεσεις και με ελληνες στα χρονια που εφοιτησε στη Θεσ/νικη, γι' αυτο και του παρειχετο βοηθεια και φιλοξενια οπου πηγαινε με την τσετα του. Σε καθε μερος βεβαια υπηρχαν οι εκαστοτε "κοντοσιτε" που προηρχοντο κι' απ' τις δυο πλευρες (Ελλαδας και Βουλγαριας), γεγονος που συνετελεσε στην κατοπιν προδοσιας εξοντωση του. Συνεπως απο τουδε κι' εφεξης, οποιος θελει... ας οικειοποιηθη την καταγωγη του!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή