Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2012

ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

 

Την προηγούμενη εβδομάδα συζητούσαμε μια μεγάλη παρέα φίλων (στο  facebook αλλά και από κοντά) κι αναρωτιόμασταν ποιός είναι αυτός ο «Petros Nikolaidis» ο οποίος έγραφε επιθετικά σχόλια σε πολλά ιστολόγια, φαινόταν φίλος μας στο facebook, αλλά δεν το γνώριζε κανείς μας!

Σε επανειλημμένες εκκλήσεις μας -μέσω διαδυκτίου- να αλλάξει τρόπο έκφρασης δεν ανταποκρίθηκε, ενώ τις ίδιες μέρες προέβει σε παραποίηση άρθρου του μακεδονικού περιοδικού ΛΟΖΑ στο μπλογκ του Σαραντάκου  και ακολούθησε το κράξιμο από το μπλόγκ Πόντος & Αριστερά με αφορμή αυτόν τον περίεργο «“Μισίρκωφ”, “Αριστοτέλης”, “Ντέλτσεφ”, “Νικολαίδης” κλπ» ο οποίος με όλα αυτά τα ψευδώνυμα και με εντατικό ρυθμό έγραφε τα γνωστά του σχόλια για «Τουρκοχριστιανούς και Τουρκομογγόλους» σε αρκετά μπλόγκ.

Η αρχική εντύπωσή μας ήταν ότι πρόκειται για ένα μόνο άτομο. Ελπίζοντας να προβληματιστεί και να συμμαζευτεί προχωρήσαμε στην δημόσια τοποθέτηση μας και λίγες μόνο ώρες μετά συνέβη το εξής απίθανο:

Στο ιστολόγιο belomorska macedonia αναρτήθηκε άρθρο υπεράσπισής του και ακολούθησαν σχόλια –επίσης- υπεράσπισης του υβριστή με τα πολλά «πρόσωπα». Οι συνδιαχειριστές του εν λόγω μπλογκ -γνωστοί για το μένος τους εναντίον όλων- αφού έκαναν γαργάρα την παραποίηση του άρθρου της ΛΟΖΑ (το οποίο σε δική τους δημοσίευση είχαν αναρτήσει αναλλοίωτο κλικ εδώ:  http://belomorskamacedonia.blogspot.com/2011/11/1926-2011.html) θεώρησαν την καταγγελία σαν συμπαράσταση στον αριστερό εκδότη της ΛΟΖΑ!!!

Λες και η παραποίηση έχει σημασία σε ποιανού άρθρο γίνετε! Τρικυμία εν κρανίω! Αν είναι κακιά η Αριστερή ΛΟΖΑ γιατί την προβάλουν κι αυτήν και τα άρθρα της; Μήπως για να τα διαστρεβλώνουν ευκολότερα στο διαδίκτυο και να τα παραποιούν οι  «βαθυστόχαστοι» υβριστές τύπου «Μισίρκωφ» σε σοβαρά ιστολόγια όπως του Σαραντάκου;

Και αντί οι συνδιαχειριστές του belomorskamacedonia.blogspot να καταγγείλουν την λαθροχειρία βγήκαν και την υπερασπίστηκαν!!!

(ο όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα…)

Βέβαια, αν μας γνώριζαν προσωπικά μάλλον δεν θα έγραφαν τις ιστορίες τους για το ΚΚΕ και τα λάθη του…

Η δε «ανάλυση» και τα «σχόλια τους» στο ότι τάχα μου πρέπει τους προσφυγικής καταγωγής συμπολίτες μας να τους «αποκαλούμε ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΚΟΛΟΥΣ και ΤΟΥΡΚΟΠΟΝΤΙΟΥΣ, γιατί μας λένε ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ» θυμίζει επιχείρημα πιτσιρικάδων «κοίτα, κοίτα θείο τι μας έκαναν οι άλλοι»…

Η γελοιότητα έχει και τα όρια της.

Δυστυχώς δεν μπορούν να διακρίνουν τα όρια της ευπρέπειας από την χυδαιότητα.

Το ότι εκτίθενται λόγω της διχασμένης προσωπικότητας τους και της κοινωνικής και πολιτικής τους απομόνωσης δεν θα μας απασχολούσε καθόλου αν με τις θέσεις και τα σχόλια τους δεν χρέωναν τον ευρύτερο χώρο των Μακεδόνων ακτιβιστών.

Τι συζητάμε όμως; Η συγκεκριμένη παρέα δεν μπορεί  να συνυπάρχει και να λειτουργεί με Μακεδόνες, πώς να ανεχτεί  ανθρώπους από άλλες εθνότητες;

Δεν πρόκειται να ξανασχοληθούμε μαζί τους και με το παραλήρημά τους.

Η περίπτωση τους τελικά δεν είναι κοινωνικά και πολιτικά ιάσιμη…

Θέλει άλλες συνεδρίες…

ΤΕΛΟΣ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ. Ο ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ…

 

 

imageМОРЕ СОКОЛ,

СОЛУН 28/01/2012

4 σχόλια:

  1. Ε εντάξει More Sokol, παντού υπάρχουν απροσάρμοστα και συμπλεγματικά άτομα. Ετσι υπάρχουν και ανάμεσα στους Μακεδόνες.
    Πολύ ασχολήθηκες με αυτούς.
    Οχι οτι δεν θα έπρεπε να ασχοληθείς, αλλά μη τους πολυδιαφημίζουμε κιόλας... μόνοι τους βάζουν τα χεράκια τους και βγάζουν τα ματάκια τους, δεν χρειάζεται να λέμε ότι χρήζουν συνεδριών. Αυτό είναι φανερό. :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (ο όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα…)

    Χα χα..., ακριβως!

    Ολοι οι ακροδεξιοί ίδιοι είναι, είτε είναι μέλη της "Χρυσής Αυγής" είτε της "Φιλελεύθερης Συμμαχίας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασ' τον τρελό στη τρέλα του... έτσι δεν έλεγε ένα παλιό τραγούδι;
    Ο/Η Βelomorska Macedonia, αφού αρπάχτηκε και τα 'σπασε με τους πάντες, τώρα τριγυρνάει παντού και γράφει χρησιμοποιώντας διάφορα παρατσούκλια (δεν είαι απλά δι-χασμένη, αλλά πολυ-χασμένη προσωπικότητα φαίνεται...) ωστε να δημιουργήσει θόρυβο.
    Η γιαγιά μου έλεγε, όσο πιο άδειος είναι ένας ντενεκές, τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει.
    Γι αυτό ακριβώς αστράφτει και βροντά και κάνει φασαρία ο λεγάμενος. Επειδή δεν έχει περιεχόμενο.

    ΥΓ. Πω-πω, μόλις συνειδητοποίησα οτι έχασα 10 λεπτά απ' τη ζωή μου για να γράψω ένα σχόλιο για τον/την με τα πολλά ονόματα. Να ζητήσω χίλιες συγνώμες από όσους χάσουν κάπια δευτερόλεπτα απ' τη ζωή τους για να το διαβάσουν, και υπόσχομαι να μη ξανακάνω τέτοια χαζομάρα...

    Pozdrav

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο "Νικολαϊδης" - "Ντέλτσεφ"-"Μισίρκωφ" κ.τ.λ.π. ΔΕΝ είναι ο "Belomorska" ούτε η επώνυμη κυρία "gence" που συν-λειτουργεί το ιστολόγιο αυτό.
    Ο κύριος "Μισίρκωφ", όπως έχω επισημάνει πολλάκις, έχει έναν πολύ ιδιαίτερο και αναγνωρίσιμο τρόπο γραφής, που δεν ταιριάζει με τους δύο παραπάνω αναφερόμενους διαχειριστές του ιστολογίου. Τώρα, αν η gence και ο belomorska γράφουν αλλού με διάφορα παρατσούκλια δεν το γνωρίζω αλλά σίγουρα δεν είναι ο "Μισίρκωφ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή