Πέμπτη, Μαρτίου 29, 2012

Η Αλήθεια για το 1ο αντάμωμα στη Σιταριά

 

“Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ”

Ένα καινούργιο επεισόδιο σε μια παλιά ιστορία.

Αφιερωμένο στα δήθεν «Ντόπια μπλογκ»

Το abecedar.blogspot πέρσι στις 22 Αυγούστου (понеделник, август 22, 2011) έκανε την γνωστή ανάρτηση (κλικ εδώ http://abecedar.blogspot.com/2011/08/blog-post_22.html) η οποία φαίνεται πως ενόχλησε πάρα πολύ.

Θα σας ζητήσουμε να ξαναδιαβάσετε με προσοχή αυτά που γράψαμε τότε –καθώς και τα σχόλια- για να μπορέσετε να αντιληφθείτε πλήρως αυτά που θα σας παρουσιάσουμε σε αυτή την ανάρτηση αλλά και σε μια ακόμη που ετοιμάζουμε για αργότερα.

Πέρυσι αναγκαστήκαμε να ξεσκεπάσουμε τους γνωστούς εθνικιστικούς κύκλους –και τα τσιράκια τους-που δημιούργησαν αυτό το ντόρο στα μπλογκς και κατάλαβαν καλά πως τα κηρύγματα μίσους και τα μονταρισμένα πλάνα μπορούν να τα σερβίρουν στο λεγόμενο «πατριωτικό» χώρο αλλά σε μας τέτοια κόλπα δεν πιάνουν.

Το ζόρι τους είναι ένα: πως θα σταματήσουν τα Mακεδόνικα τραγούδια και πως θα υπάρχει πάντα «αντικείμενο» για να πουλάνε τις «πολύτιμες» υπηρεσίες τους….

Ενώ λοιπόν από τα “ψηλά” κλιμάκια δεν υπήρχε αμφισβήτηση των όσων γράφαμε – αφού οι ίδιοι ήξεραν την αλήθεια για το σκηνικό που έστησαν- διάφοροι παρατρεχάμενοι που δεν ήταν στην εκδήλωση και δεν έχουν και γνώσεις της Μακεδόνικης κληρονομιάς και των τραγουδιών, τόλμησαν να αμφισβητήσουν την γνησιότητα του οπτικού υλικού που παρουσιάσαμε  ισχυριζόμενοι πως είναι μεν από την Σιταριά τα πλάνα αλλά είναι από άλλη βραδιά και όχι από το Πανμακεδονικό αντάμωμα στις 09/07/2011 !!!

 

Δείτε τα σχετικά στα παρακάτω μπλογκς:

http://entopios.wordpress.com/2012/03/05/amyntas-skopia/#comment-99

entopios says: 09/03/2012 στις 20:15

Φίλε μια ενημέρωση, στο αντάμωμα πέρσι που έγινε στην Σιταριά δεν έπαιξαν τραγούδια, προφανώς διαβάζοντας την ανάρτηση από τον σύνδεσμο που έγραψες έπεσες θύμα κι εσύ της παραπλανητικής αυτής ανάρτησης και του βίντεο που περιέχει. Να σε ενημερώσω ότι το βίντεο είναι από παλαιότερη εκδήλωση και όχι στις 9 Ιουλίου 2011.

Βρήκα και αυτό δες το σε παρακαλώ για να καταλάβεις

http://ksipnistemakedones.blogspot.com/2011/12/egejki-majki.html )

Για τα παραπάνω παλληκάρια λοιπόν το abecedar.blogspot «παραπλανεί και ψεύδεται»!!

Χωρίς να σκεφτούν το κόστος της παραπληροφόρησης συνεχίζουν να υποτιμούν πρώτα από όλα όσους παρευρέθηκαν. Εκατοντάδες νέοι και νέες από όλα τα χορευτικά συμμετείχαν στο γλέντι με τα Μακεδόνικα τραγούδια στη πλατεία της Σιταριάς, αυτούς δεν τους ρωτάτε να μάθετε από πρώτο χέρι αν παίχτηκαν ή όχι Μακεδόνικα τραγούδια; Ρωτήσατε το σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες» που ήταν και οικοδεσπότης αν όντως υπήρχαν τραγούδια ή όχι; Δεν ρωτήσατε γιατί δεν σας ενδιαφέρει η ΑΛΗΘΕΙΑ. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι το μήνυμα διχασμού και μίσους που πρέπει να σηματοδοτήσει η συγκεκριμένη συνάντηση στη Σιταριά.

Κατ εσάς πρέπει οι Μακεδόνες να συνεχίσουν να είναι «μουγκοί». Να μην τραγουδάνε στην μητρική τους λιαλιά, να χορεύουν σαν τις «Μέτσκες» (αρκούδες) στο ρυθμό που επιθυμείτε και όταν στα γλέντια και τα πανηγύρια μας τραγουδάμε, τα «πατριωτικά» σας μπλόγκ κατεβάζουν τις κάμερες για να μην καταγράψουν τα «μιαρά» τραγούδια.

Δεκάδες μπλογκ τάχα μου “Εντόπιων” τάχα μου Γηγενών, τάχα μου Ελλήνων Μακεδόνων ένα τραγούδι στα Μακεδόνικα δεν έχετε τα κότσια ή την άδεια από «ψηλά» για να ανεβάσετε;

Ούτε το Σάρενι Τσουράπι; ούτε καν τη Σόφκα.;

Τη Σόφκα μάλιστα κάποια από τα «πατριωτικά» μπλόγκ τόλμησαν και έγραψαν τους στίχους, ανέβασαν και τη μελωδία, μας έγραψαν και για την ιστορία του τραγουδιού (που ήταν λέει στη γλώσσα της Γρίβας!!!!). Όμως ένα βίντεο –ΜΟΝΟ ΕΝΑ- να δείχνει χορευτές ή απλό κόσμο να το χορεύει ολοκληρωμένα με τα λόγια του ΔΕΝ θα βρείτε στα λεγόμενα «πατριωτικά» μπλόγκ.

Γιατί κύριοι; Και η «Σόφκα» σας ενοχλεί; Και αυτή είναι προπαγανδιστική;

Γιατί γράφετε τα λόγια τότε; Αναπαράγετε την προπαγάνδα;

Εσείς οι τάχα μου Ντόπιοι γιατί δεν κάνατε ένα χορό όπου -έτσι για τα μάτια- να χορέψατε ένα τραγούδι παλιό; ¨

Όχι κύριοι δεν κάνατε , δεν θέλατε , δεν σας αρέσουν, με γεια σας με χαρά σας. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους εαυτούς σας και τους παραπάνω από σας.

Εμείς που αισθανόμαστε Μακεδόνες και είμαστε περήφανοι για την παράδοση και για τη γλώσσα των παππούδων μας-είτε αισθανόμαστε εθνικά Μακεδόνες είτε Βλάχοι είτε Έλληνες είτε ότι άλλο- τραγουδάμε δημόσια τα τραγούδια μας. Δεν κρυβόμαστε, δεν φοράμε κουκούλες, τα γλέντια μας ,τους χορούς μας και τα τραγούδια μας Εμείς τα ανεβάζουμε στο Ιντερνέτ (βοηθώντας και την εθνική οικονομία να μην πληρώνει τους ρουφιάνους) άρα ας σοβαρευτούν κάποιοι “κυνηγοί μαγισσών”.

Στη Σιταριά πήγαν πέρσι να στήσουν ένα σκηνικό. Ενώ τα ψηλά κλιμάκια κάναν την δουλειά τους (κλίμα σε εφημερίδες μπλόγκ) από τη μια την πάτησαν στην ορχήστρα και από την άλλη υπήρχαν και πολλές κάμερες και βγήκε προς τα έξω η αλήθεια.

Έτσι φέτος προετοιμάζονται καλύτερα. Τα ψηλά κλιμάκια ετοιμάζουν τους συλλόγους, στήνουν τα μπλογκ, κλείσαν και ορχήστρα που δεν τραγουδά και προσπαθούν μια βδομάδα πριν του Προφήτη Ηλία να δημιουργήσουν μια γιορτή θεσμό.

Γιατί όμως θέλουν να το ονομάζουν πανΜακεδονικό το αντάμωμα ενώ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μην ακουστεί το Μακεδόνικο τραγούδι;

Τελικά πάλι στη Φλώρινα οι γνωστοί-άγνωστοι ετοιμάζουν ασκήσεις πατριωτισμού. Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα….

ΥΓ: Και για όσους ακόμα πιστεύουν ότι στο περσινό παμμακεδονικό αντάμωμα στο Ρόσσεν – Σιταριά δεν ακούστηκαν και δεν χορεύτηκαν Μακεδόνικα τραγούδια σας παρουσιάζουμε ακόμα ένα βιντεάκι.

Να ελπίσουμε να σας ζητήσουν συγνώμη αυτοί που πολεμάνε τα τραγούδια μας και την παράδοση μας;

Μην περιμένετε Μακεδόνες άδικα.  Το σεβασμό δεν τον απαιτείς, τον επιβάλεις. Σε κάθε πανηγύρι σε κάθε γλέντι τραγουδάμε Μακεδόνικα.

2ΥΓ: Αν ακόμη υπάρχουν κάποιοι που να ισχυρίζονται ότι τα πλάνα του παραπάνω Βίντεο είναι από άλλη βραδιά και όχι από το Αντάμωμα της Σιταριάς το 2011 σας καλούμε να παρακολουθήσετε από το ιντερνετικό κανάλι του Γηγενή Μακεδόνα μέρος του τηλεοπτικού υλικού που έχουμε από την περσινή συνάντηση. Πρώτη προβολή Παρασκευή 30/03/2012 στις 21:30.

Ευχαριστούμε το φίλο Γηγενή Μακεδόνα για την προβολή και για την προσφορά του στη διατήρηση της Μακεδόνικης κληρονομιάς.

Οι φίλοι της Μακεδόνικης κουλτούρας παρακολουθούν και ενημερώνονται

από το ραδιόφωνο http://3macedonianculture.listen2myradio.com/

την τηλεόραση http://www.livestream.com/aegeanmacedonianculture

το μπλόγκ http://aegeanmacedonianculture.blogspot.com/

και το κανάλι στο you tube…. http://www.youtube.com/profile?user=GigenisMakedonas#grid/uploads

Να είστε καλά και πάντα με Μακεδόνικο τραγούδι…….

MORESOKOL SOLUN 25/03/2012

42 σχόλια:

  1. Σε κάποιο σημείο της ανάρτησης σας παρουσιάζεται ένα σχόλιο δικό μας entopios says:
    09/03/2012 στις 20:15 .

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟ?????

    Nα σας ενημερώσουμε ότι αναφερόμαστε για το συγκεκριμένο βίντεο ότι δεν είναι από εκείνη την βραδιά (όταν μιλάμε για τραγούδια, μιλάμε για το εαν παίχτηκαν "πολιτικότατα τραγούδια"

    Το σχόλιο που δεν αναρτήσατε σε συνέχεια του δικού μας...
    KE says:
    09/03/2012 στις 19:09 (Επεξεργασία)
    Αυτό ελπίζω αλλά με το να τους προσλαμβάνει κανείς τους διπλοταμπλίτες παίζει με τη φωτιά. Παράδειγμα η ορχήστρα που έπαιξε στο μάζωμα στη Σιταριά πέρσι – στην επίσημη εκδήλωση έπαιξε κανονικά – μετά σε ανεπίσημη φάση με τις κάμερες τους να τρέχουν για να το ανεβάσουν στο Youtube έπαιξαν πολιτικότατα τραγουδάκια και έβγαλαν τους οργανωτές ψεύτες….
    http://abecedar.blogspot.com/2011/08/blog-post_22.html

    ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑ!!!

    δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο να παίζονται καθαρά τοπικά μακεδονικά τραγούδια),

    σύμφωνα με την ανάρτηση http://ksipnistemakedones.blogspot.com/2011/12/egejki-majki.html (δεν υπάρχει η ανάρτηση, αλλά σίγουρα θα την έχετε δεί) .

    Σε σχόλιο της ανάρτησης αυτής δεν έχετε απαντήσει για το αν πραγματικά είναι το βίντεο από εκείνη την ημέρα(γιατί άραγε?) και έρχεστε σήμερα που έχει σβηστεί η ανάρτηση να απαντήσετε...
    Αν βγάλαμε λάθος συμπέρασμα ζητάμε συγνώμη, αλλά αυτό οφείλεται μάλλον και εσάς!

    Το καλύτερο πιστεύουμε είναι επίσημα να απαντήσει για το θέμα ο Σύλλογος Σιταριάς.

    Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτιστικος Συλλογος Σιταριας Φλωρινας "Νεοι Οριζοντες"! Τοσο καιρο περιμεναμε μια απαντηση για το βιντεο που δημιουργησατε πριν καιρο το οποιο το χρεωνεται στο 1ο Παμμακεδονικο Ανταμωμα,αλλα απαντηση δεν πηραμε.Το πρωτο βιντεο Δεν ειναι απο το ανταμωμα ειναι απο πανηγυρι που πραγματοποιηθηκε στην Σιταρια πριν απο χρονια και οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεν ειχαν καμια αναμιξη με την παρουσα εκδηλωση.Αν τραγουδουσαν στο ανταμωμα θα ελεγαν ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ?γιατι αλλο βιντεο δεν υπαρχει.Επισης εφοσον παρεβρεθηκαν εκατονταδες νεοι και νεες και πολλα χορευτικα γιατι κανεις δεν εχει βρεθει να αναφερει το γεγονος αυτο,οτι ακουστηκαν τραγουδια? Μερος ανθρωπων και χορευτικων που θα ηθελαν να ακουσουν τραγουδια,γνωριζοντας απο νωρις την ελληνικοτητα της εκδηλωσης ακυρωσαν την εμφανιση τους δειχνοντας ετσι τα πιστευω τους,επισης χορευτικα που γωριζουμε το ποιον τους δεν τα καλεσαμε.Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ηταν ψηλα και θα ειναι ψηλα και στο 2ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ γιατι αισθανομαστε ρηγος και ικανοποιηση βλεποντας την να κυματιζει.Οσο για το δευτερο βιντεο μαλλον δεν ειναι και πολυ καλα μονταρισμενο,λογω το οτι η μουσικη δεν συμβαδιζει με τα βηματα των χορευτων....!!! Τελος,ως ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ σας περιμενουμε στο 2ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝο ΑΝΤΑΜΩΜΑ για να δειτε πως διασκεδαζουν οι ελληνες μεκαδονες και να αντικρυσεται μονοι σας την αληθεια που για εσας ειναι πικρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ενδιαφέρουσα τοποθέτηση απο εναν πολιτιστικό σύλλογό που αντι να ασχολείται με πολιτιστικα δρώμενα ασχολείται με την προώθηση προπαγάνδας διαχωρισμού των λαών!Μερος ανθρωπων.......χορευτικα που γωριζουμε το ποιον τους....
      Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ηταν ψηλα.....ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ... λόγια πολιτιστικής κληρονομιάς!!!!!!!Έλληνες μακεδόνες !!!! Η σύγχρονη εθνικιστική Ελληνική προπαγάνδα αρνείται την ύπαρξη
      Μακεδονικής Γλώσσας. Ας δούμε όμως, τί λένε επ’ αυτού Έλληνες της εποχής και
      μακεδονομάχοι Παύλος Μελάς: «Εις αυτούς ζωηρότατα, ευγλωττότατα και πειστικώτατα
      -μετέφραζεν ο Πύρζας- ωμίλησε, μακεδονικά, ο Κώτας.» (Ναταλίας Μελά,
      «Παύλος Μελάς», έκδ. «Σύλλογος προς διάδοσιν Ελληνικών Γραμμάτων»,
      «Δωδώνη», Αθήνα-Γιάννινα, 1992, σελ. 241).
      Παύλος Μελάς: «Ο διδάσκαλος βάζει τα παιδιά να τραγουδήσουν κάτι.
      Δεν εννοήσαμεν άν η γλώσσα ήτον η Μακεδονική ή η Ελληνική.» (Ναταλίας
      Μελά, «Παύλος Μελάς», έκδ. «Σύλλογος προς διάδοσιν Ελληνικών Γραμμάτων»,
      «Δωδώνη», Αθήνα-Γιάννινα, 1992, σελ. 244.)
      Παύλος Μελάς: «Έμαθα και ολίγας μακεδονικάς λέξεις.» (Ναταλίας
      Μελά, «Παύλος Μελάς», έκδ. «Σύλλογος προς διάδοσιν Ελληνικών Γραμμάτων»,
      «Δωδώνη», Αθήνα-Γιάννινα, 1992, σελ. 253.)

      Διαγραφή
    2. Το σχόλιο του λεγόμενου Πολιτιστικού συλλόγου Σιταριάς Φλωρίνης "Νέοι Ορίζοντες" αποτελεί μνημείο φασισμού και ρατσισμού εφάμιλλο των δελτίων τύπου της Χρυσης Αυγής.
      Μόνο πολιτιστικός δεν μπορει να χαρακτηριστεί ο εν λόγω σύλλογος.

      Διαγραφή
  3. MORE SOKOL είπε.. "Ρωτήσατε το σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες» που ήταν και οικοδεσπότης αν όντως υπήρχαν τραγούδια ή όχι;"

    Η απάντηση του συλλόγου στο facebook:

    Politistikos Syllogos Neoi Orizontes
    Πολιτιστικος Συλλογος Σιταριας Φλωρινας "Νεοι Οριζοντες"! Τοσο καιρο περιμεναμε μια απαντηση για το βιντεο που δημιουργησατε πριν καιρο το οποιο το χρεωνεται στο 1ο Παμμακεδονικο Ανταμωμα,αλλα απαντηση δεν πηραμε.Το πρωτο βιντεο Δεν ειναι απο το ανταμωμα ειναι απο πανηγυρι που πραγματοποιηθηκε στην Σιταρια πριν απο χρονια και οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεν ειχαν καμια αναμιξη με την παρουσα εκδηλωση.Αν τραγουδουσαν στο ανταμωμα θα ελεγαν ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ?γιατι αλλο βιντεο δεν υπαρχει.Επισης εφοσον παρεβρεθηκαν εκατονταδες νεοι και νεες και πολλα χορευτικα γιατι κανεις δεν εχει βρεθει να αναφερει το γεγονος αυτο,οτι ακουστηκαν τραγουδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..."τάχα μου “Εντόπιων” τάχα μου Γηγενών, τάχα μου Ελλήνων Μακεδόνων"...

    Σε είχα και σε εκτίμηση βρε MORE SOKOL...

    Δεν υπάρχουν μακεδονόφωνοι ντόπιοι που ασπάστηκαν τον ελληνικό εθνικισμό;

    Υπάρχουν. Τί "τάχα μου" γράφεις;

    Αρχισες ακόμα και εσύ να αρνείσαι τη πραγματικότητα;

    Δεν πάμε καλά (και ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ φταίνε οι έλληνες (πάλι) γι αυτό...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН30 Μαρτίου, 2012 01:29

    Αφού μας απαντά το μπλοκ entopios ας μας επιτρέψει να σχολιάσουμε την απάντηση του.
    Μας κατηγορεί ότι βάζουμε απόσπασμα σχολίου
    ενώ αγνοεί ότι παραπέμπουμε σε όλη την ανάρτηση.
    Το κομμάτι που αναδημοσιεύουμε είναι το συγκεκριμένο όπου ο entopios απαντώντας στον σχολιογράφο ΚΕ του λέει
    «..Φίλε μια ενημέρωση, στο αντάμωμα πέρσι που έγινε στην Σιταριά δεν έπαιξαν τραγούδια, προφανώς διαβάζοντας την ανάρτηση από τον σύνδεσμο που έγραψες έπεσες θύμα κι εσύ της παραπλανητικής αυτής ανάρτησης και του βίντεο που περιέχει.Να σε ενημερώσω ότι το βίντεο είναι από παλαιότερη εκδήλωση και όχι στις 9 Ιουλίου 2011»
    Άρα θεώρησε την αρχική μας ανάρτηση παραπλανητική γιατί έτσι διάβασε στο μπλογκ
    http://ksipnistemakedones.blogspot.com/2011/12/egejki-majki.html
    «Σε σχόλιο της ανάρτησης αυτής δεν έχετε απαντήσει για το αν πραγματικά είναι το βίντεο από εκείνη την ημέρα(γιατί άραγε?) και έρχεστε σήμερα που έχει σβηστεί η ανάρτηση να απαντήσετε...»
    Την ανάρτηση σε αυτό το μπλογκ την είχαμε δει, του στείλαμε και σχόλιο το οποίο και δημοσίευσε και απάντησε κάτω από την συγκεκριμένη ανάρτηση.
    Το ότι κατέβηκε το μπλογκ δεν ευθυνόμαστε εμείς.
    Συνεχίζει ο entopios «Αν βγάλαμε λάθος συμπέρασμα ζητάμε συγνώμη, αλλά αυτό οφείλεται μάλλον και εσάς!»
    Αν βγάλατε λάθος συμπεράσματα –από λάθος πληροφορίες του άλλου μπλογκ- να το κατανοήσουμε.
    Για το αν και το πρώτο βίντεο (Εγκέικι Μάικι) που ανέβηκε και το σημερινό που σας δείξαμε
    (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_W_MnhYhkzA)
    είναι από την ίδια βραδιά μάλλον πρέπει να μην το αμφισβητείται και μην ρωτάτε άλλους.
    Πρωταγωνιστής σε όλα τα βίντεο είναι ο ίδιος παππούς που χορεύει πρώτος ….
    Αν η συγνώμη σας είναι πραγματική και « δεν έχετε κανένα πρόβλημα στο να παίζονται καθαρά τοπικά μακεδονικά τραγούδια» - όπως γράφετε- μπορείτε να το αποδείξετε ανεβάζοντας και βίντεο από εκδηλώσεις όπου ακούγονται και τα τραγούδια στην μητρική μας γλώσσα.
    Είναι δυνατόν να χορεύουν όλα τα χορευτικά το Σάρενι Τσουράπι ή τη Σόφκα και να μην υπάρχει σε μπλόγκ που θέλει να λέγετε Μακεδονικό ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ με τα λόγια του τραγουδιού;
    Περιμένουμε……
    να δούμε ποιος τιμά τα λόγια του και ποιος λέει λόγια του αέρα…..
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ασχολείσται με τους "εντόπιους";
    Δείτε τους φίλους τους και θα καταλάβετε.
    Ας τα βλέπουν τα παιδιά και οι σύλλογοι που τους πιστεύουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γαργάρα κάνουν όσα έγραψαν οι ταχαμ ντόπιοι. Δεν βλέπετε που εδω και μήνες διαφημίζουν το δεύτερο αντάμωμα στη ΣΙΤΑΡΙΑ. Τέτοιο ζόρι 6 μήνες πριν διαφήμηση κάνουν ή στήνουν το καινουργιο κολπο συνεχεια του περσινού. Τσιμουδιά δε λένε για οσα εγραφε στην εφημερίδα του ΘΕΜΟΥ. ΕΕΕΕΕΕΕ τους πήραμε χαμπάρι, χωριό που φαίνετε κολαούζο δε θελει.... Καλά κάνατε και τους λέτε...POZDRAV

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο σύλλογος Σιταριάς απάντησε...

    Όσον αφορά τα τραγούδια στο τοπικό ιδίωμα, φυσικά και θα βάλουμε, ότι αληθινό και παραδοσιακό βρούμε καθώς επίσης περιμένουμε και από τον κόσμο να μας βοηθήσει σε αυτό τον τομέα στέλνοντας υλικό.

    Καλή συνέχεια...

    Για όσους θίγονται από κάποια δημοσίευση, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας (infoentopios@gmail.com) προκειμένου να υπάρξει επανόρθωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όλους όσους έχετε ενδοιασμούς και αμφιβολίες για το εάν είναι πραγματικά η όχι τα πλάνα που παρακολουθήσατε μέσω youtube σας προσκαλούμε σήμερα Παρασκευή και 21:30 το βράδυ να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί ένα αφιέρωμα 1 ώρας περίπου από εκείνο το αντάμωμα του καλοκαιριού που έγινε στην Σιταριά Φλώρινας!!! Το link του web tv "Μακεδονική Παράδοση",από το οποίο θα γίνει η προβολή είναι:

    http://www.livestream.com/aegeanmacedonianculture


    ΥΓ.: Να θυμίσουμε τους φίλους πως υπάρχουν και άλλα βίντεο στο youtube από το καλοκαίρι του 2010 και τοις τότε εκδηλώσεις που είχε διοργανώσει και πάλι ο πολιτιστικός σύλλογος Σιταριάς "Νέοι Ορίζοντες"!!!

    Μην ξεχνάτε τοις ρίζες σας, μην ξεχνάτε τι είστε και μην αποποιήστε την παράδοση σας,την γλώσσα σας,τα ήθη και τα έθιμα σας!!!

    ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ,ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ!!!

    Ajde bratia i sestri,GORE GLAVATA!!!!

    Bratski pozdrav,
    Γηγενής Μακεδόνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН30 Μαρτίου, 2012 19:27

    Πολιτιστικος Συλλογος Σιταριας-Φλωρινας
    ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Mar 29, 2012 02:13 PM
    Απάντησε!!!!
    Από αλλού το περιμείναμε αλλού μας βγήκε….
    Χωρίς ίχνος ντροπής με την απάντηση τους οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ αποκαλύπτουν πως έχουν μεγάλη συμμετοχή στο σκηνικό που στήθηκε και δυστυχώς ακόμα και τώρα που βλέπουν πως και βίντεο υπάρχουν και ξέρουμε καλά τι παίζετε, συνεχίζουν απτόητοι να βρίσκονται στη κοσμάρα τους…. Και να προκαλούν.!
    Θαυμάστε λοιπόν αυτά που ομολογούν…
    «Μερος ανθρωπων και χορευτικων που θα ηθελαν να ακουσουν τραγουδια,γνωριζοντας απο νωρις την ελληνικοτητα της εκδηλωσης ακυρωσαν την εμφανιση τους δειχνοντας ετσι τα πιστευω τους,επισης χορευτικα που γωριζουμε το ποιον τους δεν τα καλεσαμε.»
    Το καταλάβατε εσείς εκεί έξω; Ήξεραν ποιους να καλέσουν , γνωρίζουν το ποιόν σας και δεν χωρούν Μακεδόνικα τραγούδια σε μια ελληνικότατη εκδήλωση…..
    «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ηταν ψηλα και θα ειναι ψηλα και στο 2ο ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ γιατι αισθανομαστε ρηγος και ικανοποιηση βλεποντας την να κυματιζει.»
    Να λοιπόν αυτό που σας λέγαμε από πέρσι.
    «Κάποιοι» στήνουν φιέστες για να τις δείχνουν στο Ιντερνέτ και για να φτιάξουν κλίμα λίγο πριν το πανηγύρι της Μελίτης…
    Όσο για την επιμονή σας να μιλάτε για ένα «τραγούδι πέρσι» και παραποιημένα βίντεο από την πλευρά μας αποδεικνύει τη σύγχυση και το πανικό σας. Από καιρό σας είπαμε πως θα ανεβάσουμε υλικό ωρών και εσείς δεν καταλαβαίνετε… Η επιλογή του 7λεπτου βίντεο έγινε με τέτοιο τρόπο που να φαίνετε ο Ντέντος (Παππούς) με το μπλε ριγέ πουκάμισο να χορεύει κάτω από τις σημαίες (πχ 0:45 και 0:57) και με τα ίδια ρούχα να σέρνει το χορό στο Εγκέικι Μάικι (παλαιό βίντεο μας) αλλά και στο καινούργιο βίντεο.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΑ; Δεν βλέπετε την ίδια ορχήστρα; Μάλλον από το ρίγος είχατε πρόβλημα και στην όραση…. Από τη στιγμή της ανάρτησης μας σας γράψαμε πως εκτεταμένα στιγμιότυπα θα προβληθούν από το κανάλι του Γηγενή Μακεδόνα.
    Ας περιμένατε να τα δείτε όλα και ας απαντούσατε μετά…
    Τελικά και όσα γράψαμε πέρυσι σε αυτό το μπλογκ και όσα γράφουμε σήμερα ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ μέχρι κεραίας.
    Στους ανώτερους ανθρώπους των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ τι να πούμε;
    Τα λένε από μόνοι τους….
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πω πω εκεί στη Σιταριά δεν φτάνει που θέλουν να είναι μουγγοι ειναι και τυφλοί...Λελεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα λενε τα παιδιά στη Σιταριά. Τα μόνα Μακεδονικά τραγούδια που πρεπει να ακούγονται είναι τα Πεταλάκια, το δικό μου πάπλωμα, καπετάν Ανδρέα Ζέπο, τα νησιώτικα του Πάριου και μόνο τέτοια... Ζεμπεκιές δεν ξέρω αλλά πρέπει να παίζουνε ε τι λέτε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδια ημουν και εγω εκει......στο γλεντι που ακολουθησε παιχτικαν και τραγουδηθηκαν πολλα μακεδονικα τραγουδια και χοροι!!!!!!!!!! ΟΙ(ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ) ΨΕΥΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΛΑ ΟΙ ΣΙΤΑΡΙΩΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ......???????? ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ.... ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το "παμμακεδονικο ανταμωμα" στην Σιταρια/Ροσεν κρατησε δυο μερες. Τα βιντεο ειναι απο την δευτερη, την κυριως μερα της εκδηλωσης. Την πρωτη μερα μια συγκεκριμενη κυρια απο την διοικηση του συλλογου Νεοι Οριζοντες προσπαθησε να αποτρεψει τα μακεδονικα τραγουδια, αλλα δεν την ακολουθησε κανεις..Οποτε το γυρισε στο να μην τραγουδηθουν "εκστεμιστικα" τραγουδια.. Και τις δυο μερες ειχε πολυ κοσμο και εγινε πολυ καλο γλεντι με μακεδονικα τραγουδια μεχρι το πρωι. Να σημειωσω οτι τα παιδια και μελλη του συλογου Σιταριας συμμετειχαν και παραγγελναν μακεδονικα τραγουδια. Εγω ειμουν εκει και τις δυο μερες. Αυτο που καταλαβα ηταν οτι η συγκεκριμενη κυρια ηθελε παση θυσια η εκδηλωση να εχει ελληνικη χροια, αλλα δεν τα καταφερε... Ειχε απο κοντα της και κατι Ακριτες (με καμερα) και αλλες γνωστες γνωστες αντιμακεδονικες φυσιογνωμιες της Φλωρινας... Ειμουν εκει και για την Κολντα 2010...Στην ιδια πλατεια, σε δυο διαφορετικες γωνιες ηταν η ιδια κυρια με την παρεα της και γιορταζαν χωρις μουσικη ενω στην αλλη μερια ηταν τα υπολοιπα μελλη του συλλογου τα οποια ειχαν την ιδια ορχηστρα, Τοπικο Ηχο, με μακεδονικα τραγουδια μεχρι αργα το βραδυ.. Η πρωτη προσπαθεια καποιων τοπικων κυκλων απετυχε..Φετος βλεπω οργανωθηκαν καλυτερα..Ορχηστρες που παιζουν μονο μουσικη χωρις τραγουδι, παμμακεδονικοι συλλογοι (οι οποιοι και επισημα εκτελουν "εθνικο εργο" και προβαλουν τις "εθνικες θεσεις" του κρατους) κ.τ.λ.. Τρεις και ο κουκος... Ποζντραφ να σατε Μακεντοντσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To EGEJKI MAJKI δηλαδη δεν το θεωρεις ενα απο τα ''εκστεμιστικα'' τραγουδια???δεν ξερεις τι σου γινεται....!

      Διαγραφή
  16. ΠΩ ΠΩ ΡΟΜΠΕΣ ΞΕΚΟΥΜΠΟΤΕΣ.ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΤΩΝ "ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ" ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.... ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΛΗΤΑΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΑ ΧΑΛΙΑ , ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... ΝΑ ΚΛΑΦΤΕΙΤΕ...εεεε "ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Gia toys neous orizontes.
    kala vre tikves eseis den blepete oti o daskalos otan tragoydan po naci den travaei.Ti nomizete koimomaste;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το βίντεο καλά έκανε κ ανέβηκε...έτσι απλά για να κλέισουν κάποια στόματα...όσοι βρισκόμασταν εκεί ξέρουμε πολύ καλά οτι υπήρξε μακεδονικό τραγούδι...βέβαια κάποιοι καλλοθελητές θέλησαν να δείξουν μόνο κάποια αποσπάσματα να κρύβοντας το μακεδονικό γλέντι που ακολούθησε...κρίμα που σας το χαλάσαμε...αλλά οι αλήθειεσ δεν κρύβονται...οσο για τους σιταριωτες ας απφασίσουν τι αντάμωμα θελουν να κανουν..μακεδονικό αντάμωμα χωρίς μακεδονικό τραγούδι δεν υφίσταται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ31 Μαρτίου, 2012 02:29

    Βρε ψευταράδες των ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ στο βίντεο βλέπουμε στο 4:30 να τραγουδάει το συγκρότημα ΤΟΠΙΚΟΣ ΗΧΟΣ.
    Εσείς δεν ξέρετε ποιά χρονιά και ποιά μέρα είχατε καλεσμένο το ΤΟΠΙΚΟ ΗΧΟ;
    Όταν χορεύατε με τις σημαίες ποια ορχήστρα βαρούσε;
    Δεν θυμάστε; Αλτσχάιμερ πάθατε;
    Ούτε και το παππού μετανάστη απο την Αυστραλία ξέρετε;
    Τα βίντεο είναι πλαστά και εσείς αληθινοί;;;.... Ρεζίλι γίνατε.
    Σαν την ορθογραφία σας και το συντακτικό σας είστε.
    Ένα μάτσο χάλια.
    Γράφετε: «..γιατι αισθανομαστε ρηγος και ικανοποιηση βλεποντας την να κυματιζει.»
    Αν είστε τόσο Έλληνες όσο τα Ελληνικά σας τότε είστε στο σωστό δρόμο.
    (Το ρηγος που αισθάνεστε μάλλον θα βγαίνει από τη ρίγανη όσο για την ικανοποιηση μάλλον θα είναι το δεύτερο συνθετικό του αυτοϊκανοποίηση…..)
    ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Mπρακια Μακεντοντσι οτ Σιταρια,δεν ετυχε να επισκευτω το χωριο σας αν και ο ιδιος Φλωρινιοτης απο το Βρμπενι Ξινο Νερο, σημερα,μ¨αυτα που ακουω,και διαβαζω στις διαφορες αναρτησεις,πολυ θα ηθελα να δω απο κοντα πως ειναι αυτοι οι "ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ" οπως δηλωσατε,λε λε μαικο σο ε οβο τσουντο, κρατηθητε στο υψος σας,και καλη ανταμωση.ΠΑΝΤΕ ΟΤ ΣΟΛΟΥΝ,και μην ξεχνατε GORE GLAVATA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ημουν στο ανταμωμα στην σιταρια και τις 2 ημερες. Την πρωτη ημερα μολις πηγε να ξεκινησει το τραγουδι "μπεγατε γκαρτσκι"(ζητω συγγνωμη αν δεν το γραφω σωστα) οι ανθρωποι που απαρτιζουν το πολιτιστικο συλλογο το σταματησαν και δεν ακουστηκε αλλο παρομοιο τραγουδι.Το σιγουρο ειναι οτι επαιξαν μετρημενα τραγουυδια , οπως ντομακινε,σοφκα,μπανιτσα,οφτσαρανι και ρουμ ντουμ ντουμ,που κατα την γνωμη μου καλα εκαναν γιατι ειναι ακινδυνα.Εχω βιντεο της 2ης ημερας απο ολο το βραδυ και καποια στιγμη θα τα ανεβασω....οποτε γατακια βαλτε τα σαγωνια μεσα σας και νιαουριστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Anonymous Mar 31, 2012 06:38 AM

      Στείλε μας μια κόπια με το ”βιντεο της 2ης ημερας απο ολο το βραδυ” που έχεις.

      Διαγραφή
  22. Αυτοι στη Σιταριά είναι σαν τον Μάικλ Τζάκσον που νόμιζε οτι με τις εγχειρήσεις θα αλλάξει δέρμα και θα γίνει λευκός.
    Μπράβο στον ABECEDAR τον Γηγενή Μακεδόνα και τον MORE SOKOLE για τις αναρτήσεις τους. Αυτοί που τιμούν την καταγωγή τους φαίνονται.
    pozdrav od Voden Brakia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Και μετά το κράξιμο Ω του θαύματος στο μπλογκ του Εντόπιου ανέβηκε βίντεο με Μακεδόνικο τραγούδι απο εκπομπή του Γ.Μελίκη
    http://www.youtube.com/user/DopioiMakedones?feature=watch
    το βίντεο ανέβασε το κανάλι των Ντόπιων Μακεδόνων χθές 30/03/2012.
    Αντε Ντόπιοι Μακεδόνες ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ...
    Καιρός ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aνώνυμε Mar 31, 2012 10:21 AM μάλλον καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς...

      Παύλε Ρακοφτσέτο-Παραδοσιακό τραγούδι Κρατερού
      http://www.youtube.com/watch?v=KgFFYQkoFHY
      Μεταφορτώθηκε από το χρήστη DopioiMakedones την 7 Απρ 2011

      Παύλε Καπετάντσε-Παραδοσιακό τραγούδι Μακεδονίας
      http://www.youtube.com/watch?v=CvZmkm9-QaE
      Μεταφορτώθηκε από το χρήστη DopioiMakedones την 2 Απρ 2011

      To κανάλι entopios δεν είχε την άδεια μας να αναρτήσει τα συγκεκριμένα βίντεο παρότι μας ζητήθηκε, περιμέναμε να δούμε πια θα είναι η στάση του σε όλα τα θέματα.Είναι ένα καινούργιο μπλόγκ και δεν γνωρίζαμε τις προθέσεις του.Μετά από όλα αυτά που γίνονται και φυσικά την ειρωνική στάση μερικών απέναντί μας αποφασίσαμε να τους παραχωρήσουμε την άδεια, το ανέβασμα του πρόσφατου βίντεο δεν έχει να κάνει με την σημερινή συγκυρία της ανάρτησης.
      Άλλωστε εδώ και ένα χρόνο όπως θα είδατε από τα παραπάνω λίνκ έχουμε ανεβάσει τραγούδια με λόγια.

      Ανώνυμε άλλη φορά να προσέχεις τι γράφεις σε ότι αφορά σε εμάς(youtube.com/user/DopioiMakedones) και αν κάτι δεν καταλαβαίνεις η δεν γνωρίζεις ρώτα δεν είναι κακό.

      Περαστικά σας...

      (Ανώνυμε να μην καταπιείς την γλώσσα σου, περιμένουμε την απάντησή σου...)

      Διαγραφή
  24. Καλώς τους DopioiMakedones.
    Ευπρόσδεκτες οι διευκρινήσεις σας.
    Που να ξέρουμε εμείς ποιος σας ζητά άδειες , σε ποιόν δίνετε και σε ποιόν δεν δίνετε… Αυτά τα ξέρετε εσείς που όλους και όλα τα παρακολουθείτε και τα κατατάσσετε σύμφωνα με την στάση τους
    « περιμέναμε να δούμε πια θα είναι η στάση του σε όλα τα θέματα.»
    Άρα ο entopios δεν πήρε ακόμα …«κοινωνικών φρονημάτων»(χαχαχαχα)
    Τα βίντεο που έχεις σηκώσει στο παρελθόν και γνωστά μας είναι και την πολιτική σας απέναντι στα Μακεδόνικα τραγούδια μας έχετε γνωρίσει… μέχρι χθές είχατε ανεβάσει αυτά τα δύο βίντεο με μια ηχογράφηση από χωριό της Νάουσας και προσθήκη φωτογραφιών από εσάς…. Αυτά τα βίντεο έδειξαν και ‘φίλα’ ‘πατριωτικά’ μπλογκ

    (ορίστε και η σχετική ανάρτηση στον ΑΚΡΙΤΑ
    http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2011/04/blog-post.html )
    Επίσης ανεβάσετε τη Σόφκα μόνο τα λόγια γραμμένα και όταν σας ζήτησαν να ανεβάσετε και βίντεο με το χορό και το τραγούδι απαντήσατε
    « DopioiMakedonesMay 1, 2011 12:14 AM
    Προς Ανώνυμος είπε...29 Απριλίου 2011 8:59 μ.μ.
    Βάση της εκδήλωσης που είδαμε το συγκεκριμένο μουσικό σχήμα και σύλλογος δεν πρεσβεύουν εμάς τους Μακεδόνες. Το μπέρδεμα δικών μας τραγουδιών(ΣΟΦΚΑ) με μουσικά ακούσματα από τα Σκόπια δεκαετίας 1990(Μπίζερ Βάλκανσκι) σε μια παραδοσιακή εκδήλωση νομίζω είναι προσβολή για όλους τους Μακεδόνες.»
    Δηλαδή αρνείστε να ανεβάσετε τη ΣΟΦΚΑ και άλλα παραδοσιακά τραγούδια από χορούς και γλέντια γιατί οι ορχήστρες που τραγουδάνε και οι σύλλογοι που χορεύουν με τραγούδι δεν σας πρεσβεύουν…. Δικαίωμα σας.
    Όσο για το τελευταίο βίντεο σας όντως είναι πρόοδος!!!
    Αφού μπορέσατε να δείξετε και μια ορχήστρα να τραγουδάει πάλι καλά.
    Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.
    Μακεδονική παράδοση χωρίς Μακεδονικό τραγούδι δεν γίνετε.
    Πάρτε το χαμπάρι.
    Εσείς θα γράφετε και θα γράφετε για τη Σόφκα και το βίντεο με το τραγούδι της και τα λόγια στα Μακεδόνικα και στα Ελληνικά που ανέβηκε πέρσι από το Γηγενή Μακεδόνα φθάνει τις 37.300 προβολές
    http://www.youtube.com/watch?v=O0kz3-QKpSk&list=UUVEhTbexTvqhNiWlgirn6zA&index=12&feature=plcp

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ
    Και εσείς οι Ντόπιοι να κάθεστε να μετράτε ποια ορχήστρα σας μυρίζει και ποιο χωριό σας βρωμάει….
    Όποιος δε θέλει να ζυμώσει δέκα χρόνια κοσκινίζει…..
    Αι σο Ζντράβιε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η μπάμπα μου Γκίνα (Bog da ga proste)μου έλεγε:Se kachilo voshka na roshka!Σαν πολύ σημασία τους δίνουμε.Η αντιεκδήλωση που θέλουν πάση θυσία να καθιερώσουν ως αντιILINDEN είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αποτύχει.Είναι θνησιγενής και από τη φύση της και από τη μοίρα της.Κάτι παρόμοιο είχε δοκιμαστεί πριν χρόνια στη VOSTARANI μ'έναν σύλλογο ονόματι 'Ελπίδα'και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ανάμνηση!Μην ασχολείστε brakja!Και όπως λένε οι έλληνες πρόγονοί τους 'Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν'.Αιντε dosta ni ga zabouchia glavata! Jjupinerus Sun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο μοναδικος λογος που δεν ανεβαζω τα βιντεο απο το ανταμωμα στην σιταρια ειναι γιατι θελω να δω ποσο χαμηλα θα πεσετε και ποσο θα ξεφτιλιστειτε οταν δειτε ολο τα πλανα της εκδηλωσης! Δεν λειπει ουτε δευτερολεπτο.....Λογω το οτι ξεραμε τη λασπη που θα ριχνατε σε ευτο το γεγονος που εχει ξεσηκωσει ολη την μακεδονια,πηραμε κι εμεις τα μετρα μας....μετρατε αντιστροφα...γιατι η ντροπη σας δεν θα ξεπλενεται με τπτ....ααα οι συγγνωμες δεκτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН01 Απριλίου, 2012 12:18

    Κυριακή πρωί. Καλημέρα σε όλους.
    Έτσι χαλαρά με το καφέ λέω να κάνω ένα απολογισμό των σχολίων και να συμπληρώσω ότι πιθανά δεν γίνετε ξεκάθαρο στους επισκέπτες της ανάρτησης (Φίλους και μη….)
    Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκριση των φίλων που δήλωσαν με τα σχόλια τους ότι ήταν παρόντες στο γλέντι που δείχνουμε με τα βίντεο.
    Σχολιασμοί για το ρόλο κυριών και για το ρόλο του δάσκαλου με την κάμερα αποδεικνύουν ότι ο κόσμος δεν είναι χαζός.
    Τα χωριά μικρά και τι το ρόλο παίζει ο καθένας τον ξέρουν όλοι. Άρα ας μην προσπαθούν κάποιοι να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο τους…
    Υπάρχει ένα σχόλιο (AnonymousMar 29, 2012 03:19 PM) που θέλω να το απαντήσω πιο αναλυτικά.
    Φίλε ανώνυμε θα σε παρακαλέσω να διαβάσεις τη σχετική παράγραφο. Βεβαίως και υπάρχουν μακεδονόφωνοι ντόπιοι που ασπάστηκαν τον ελληνικό εθνικισμό.
    Πρώτα από όλα εκτιμώ πως η πολιτική εξελληνισμού των τελευταίων 100 χρόνων έχει αποδώσει τα μάλλα… πάνω από 95%. Βεβαίως και υπάρχουν Μακεδόνες που και σήμερα και πάντα συμμετέχουν ψυχή τε και σώματι στα γρανάζια των μηχανισμών του Ελληνικού Εθνικισμού. Αυτό που λέω όμως στην ανάρτηση είναι το εξής.
    Κάποια μπλόγκ φέρουν τίτλους τάχαμου Ντόπιων, τάχαμου Γηγενών χωρίς να έλκουν την καταγωγή από Μακεδόνικες οικογένειες, χωρίς να ξέρουν την Μακεδόνικη γλώσσα, χωρίς να ξέρουν τα τραγούδια και χωρίς ΠΟΤΕ στη ζωή τους να ένοιωσαν την ανάγκη να χορέψουν δημόσια ή ιδιωτικά το Ντομάκινε Σβάνμπα Πραβί ας πούμε. Το τραγούδι που χορεύετε σαν συρτό σε όλους τους γάμους στα χωριά μας. Αυτοί λοιπόν ανώνυμε έστησαν τα μπλόγκ για να τσιμπάνε οι μη γνωρίζοντες και να παρακολουθούν τα επιλεγμένα στιγμιότυπα που «προσφέρουν» αφαιρώντας από γλέντια τα Μακεδόνικα τραγούδια!!!
    Έτσι έκαναν και στη Σιταριά και σε δεκάδες χωριά σε όλη τη Μακεδονία.
    Να πιστεύουν οι Μακεδόνες θεατές τους ότι δεν πρέπει να τραγουδάμε, δεν πρέπει να ζητάμε το Μακεδόνικο τραγούδι και να μάθουμε να γλεντάμε με τα γνωστά «Μακεδόνικα» σουξέ Το δικό μου πάπλωμα, τα πεταλάκια, Σύρμα πάνω σύρμα κάτω και τα νησιώτικα!!!
    Ελπίζω να κατάλαβες τώρα γιατί γράφω τάχαμου;
    Η συνέχεια παρακάτω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН01 Απριλίου, 2012 12:24

    Η συνέχεια του "απολογισμού"

    Το μπλόγκ entopiosMar 30, 2012 01:04 AM απάντησε...
    «Όσον αφορά τα τραγούδια στο τοπικό ιδίωμα, φυσικά και θα βάλουμε, ότι αληθινό και παραδοσιακό βρούμε καθώς επίσης περιμένουμε και από τον κόσμο να μας βοηθήσει σε αυτό τον τομέα στέλνοντας υλικό.»
    Που σημαίνει ότι τόσους μήνες που λειτουργεί δεν βρήκε κάτι αληθινό και παραδοσιακό με λόγια να μας το παρουσιάσει αλλά το ότι η ανάρτηση μας με το Εγκέικι Μάικι ήταν δήθεν πλαστή το βρήκε!!!
    Ας ελπίσουμε τώρα που το ξαναείδε καλύτερα το ζήτημα θα μπορέσει να ανεβάσει κανένα χορό με τα Μακεδόνικα τραγούδια. Όσο για υλικό να σου στείλουμε όσο θες. Δεκάδες ώρες από χωριά όλης της Ελληνικής Μακεδονίας.
    Πάντως εκτιμούμε και την συγνώμη του και την ευγένεια του.
    Όσο για την σοβαρότητα της απάντησης των οργανωτών πρέπει να κατάλαβες αρκετά φίλε entopios.
    Κλείνοντας να τονίσω μόνο πως οι «ενστάσεις» που κατέθεσαν με σχόλια τους οι αναγνώστες μας ήταν για ήσσονος σημασίας θέματα, (Το βίντεο, ο χρόνος, η ορχήστρα, κλπ) στο μείζον ζήτημα που από πέρσι καταγγείλαμε της ενορχήστρωσης δηλαδή από «αόρατες» δυνάμεις μιας φιέστας διχασμού δεν είδαμε κάποιο σχόλιο να μας αμφισβητεί.
    Για θυμηθείτε τι έγινε πέρσι. Γράφαμε:
    Ο ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΟΝΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ
    Στις 8-9 Ιουλίου 2011 στη Σιταριά / Rossen της Φλώρινας έγινε το πρώτο Πανμακεδονικό Αντάμωμα.
    Μια πολύ καλή εκδήλωση που αξίζει να καθιερωθεί.
    Όμως, την επόμενη ημέρα 10/7/2011, αμέσως μετά το Πανμακεδονικό Αντάμωμα, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο βίντεο συνοδευόμενα με, ανεξήγητα για την λογική, κείμενα στα οποία αντί να τονισθεί η πολιτιστική πλευρά της εκδήλωσης περιείχαν ένα εμπρηστικά διχαστικό περιεχόμενο ακροδεξιάς κοπής και ραφής όπως αυτό:
    «Διαψεύδοντας τα γραφικά απολιθώματα του εθνοτικού μίσους, όλα σχεδόν τα μακεδονικά πανηγύρια, ξεκινούν φέτος με το "Μακεδονία ξακουστή, Ελλήνων το καμάρι". Οι νέοι της Μακεδονίας, έχουν απομονώσει πλήρως τους εμμονικούς κήρυκες του εμφυλιοπολεμικού μίσους, που ζουν με τις αναμνήσεις και ονειρεύονται νέες σφαγές. Ούτε 20 χαζοχαρούμενοι νενέκοι δεν έμειναν πλέον να αμφισβητούν ότι Μακεδονία=Ελλάδα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό!» »

    Τελικά μετά από τόσους μήνες περίτρανα αποδείχτηκε ποιος και γιατί έστησε το πρώτο αντάμωμα στη Σιταριά.
    Ποιος μοντάριζε τα πλάνα και ποιος έγραφε τα παραπάνω εμπρηστικά και διχαστικά κηρύγματα μίσους.
    Όσοι λοιπόν θέλουν να συμμετέχουν σε ανταμώματα ας ζητήσουν τουλάχιστον να μην τους χρησιμοποιούν σαν κομπάρσους σε υπερπαραγωγές για κανάλια τύπου Χρυσής Αυγής και Στόχου.
    Πέρυσι δεν γνωρίζατε, φέτος όμως ξέρετε καλά τι παίζετε….
    Να είστε καλά…..
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Καλησπερα,Καλησπερα...... λοιπον στατιωτακια του συλλογου Νεοι Οριζοντες καντε μοκο........ημουν και εγω στο (ανταμωμα τρομαρα σας......) χορεψα και τραγουδισα μακεδονικα και το ευχαριστηθηκα μια χαρα!!!!!!!!!!!! μη προσπαθειτε να κρυφτητε πισω απο το δαχτυλο σας,δεν σας εχει πει καποιος οτι αυτο δεν γινεται.......????????????? οργανοθητε φετος καλυτερα........... (αλλα ποτε δεν ξεριες απο που θα σου ερθει.........) :) ante pozdraf απο εναν κοντοχωριανο σας!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. απο την εφημερίδα ΝΟΒΑ ΖΟΡΑ.

    Είμαστε μουγκοί Μακεδόνες.
    Για αυτό είμαστε ,,Έλληνες,,

    Γραμμένο σε 01.04.2012

    Οι Εθνικά Μακεδόνες χρήστες του διαδυκτίου (ίντερνετ), συχνά διαβάζουν απίθανα πράγματα σε ιστοσελίδες που «εκφράζουν» τους Έλληνες Μακεδόνες, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως «γηγενείς ή ντόπιοι ή εντόπιοι Μακεδόνες».

    Εκείνο που είναι για γέλια κυριολεκτικά, είναι η προσπάθεια αυτών των «Ντόπιων» από τη μία να εμφανίζονται σαν θεματοφύλακες της παράδοσης και της γλώσσας !!!

    (των Εντόπικων ή Ντόπικα ή Εντόπια όπως τα λένε) και από την άλλη να μην έχουν ούτε ένα βίντεο με ένα γλέντι, με ένα χορό, έστω με ένα τραγούδι στα εντόπικα –όπως τα λεν-.

    Σε ένα μάλιστα κείμενο με το οποίο εγκαινιάζουν ένα ακόμα μπλογκ για τους Ντόπιους Έλληνες Μακεδόνες γράφουν στους λόγους για τους οποίους έφτιαξαν το μπλόγκ: «Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με ενημερωτικά portal και όχι μόνο, θα δημοσιεύουμε ειδήσεις και θέματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο της Μακεδονίας, ενώ θα υπάρχει αναφορά και στη συνεχιζόμενη προπαγάνδα των Σκοπιανών, και των λιγοστών εν Ελλάδι υποστηρικτών τους, που επιχειρούν μεθοδικά να οικειοποιηθούν την ταυτότητα και την κληρονομιά μας, ως πρώτο βήμα μελλοντικών εδαφικών αξιώσεων κατά της χώρας μας.»

    Εδώ γελάμε γιατί μάθαμε ότι εμείς οι Εθνικά Μακεδόνες της Ελλάδας έχουμε εδαφικές αξιώσεις ( !!!! ) «διεκδικούμε» τα σπίτια μας !!!! (Χαχαχαχαχαχαχα..)

    Και συνεχίζουν οι νέοι Μακεδονομάχοι…..

    «Οι Μακεδόνες, είτε ελληνόφωνοι είτε σλαβόφωνοι, είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας.
    Είμαστε Μακεδόνες. Γιατί είμαστε Έλληνες.

    Και για όσους κάνουν πως δεν το άκουσαν : Μακέντοντσι σμε ζάτοα στο σμε γκρτσι !!!»

    Μας εντυπωσιάζει η χρήση της μητρικής Μακεδονικής μας γλώσσας από τους «καλούς» φίλους, μόνο που πρέπει να πουν σωστά αυτό που είναι και αυτό που παλεύουν….

    Ние сме Македонци неми. За ова ние сме Грци

    Είμαστε μουγκοί Μακεδόνες.
    Για αυτό είμαστε Έλληνες…..

    Αι σο Ζντράβιε….. Μπράκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Εγω ενα ξερω παιδια,ανταμωμα κανουν οι ΒΛΑΧΟΙ τωρα αν η ΡΟΣΕΝΤΣΙ ειναι ΒΛΑΧΟΙ εκει κανω πασο........αλλα ειναι και κατι αλλο,οταν λεμε ΠΑΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ σιγουρα το πρωτο πραμα που μας ερχεται στο μυαλο ειναι η παραδοση μας δηλαδη οι χοροι και τα τραγουδια μας!! ποτε δεν υφισταται μακεδωνικο ανταμωμα με ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ ΚΑΙ ΖΕΜΠΕΚΙΚΑ........ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΜΙΑ ΣΟΥΡΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ...ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ,Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ (ΚΥΡΙΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ........ και οχι η παραδοση του τοπου μας! ΦΙΛΙΚΑ ΜΙΑ ΛΕΡΙΝΚΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Για να μην σας δουλεύουν οι διάφοροι Ελληναράδες , δήθεν Ντόπιοι δείτε τι έγραψε ο κύριος entopios στον τοίχο του στο facebook.
    Ότι
    «Άρχισε να ενοχλεί το entopios.wordpress.com
    Φυσιολογική η εξέλιξη και αναμενόμενη η ενόχληση ύπαρξης νέου μπλόγκ, που θα αφορά θέματα Μακεδονίας,…» λέει
    και προσέξτε ενώ έγραφε Φλώρινα τόπο διαμονής
    τώρα μας εμφανίζει νέο τόπο !!!!
    «Εντόπιος Μακεδόνας άλλαξε την τόπο διαμονής σε Sydney, Australia
    Ο Εντόπιος Μακεδόνας πρόσθεσε το Victoria University, Australia στην εκπαίδευση.Victoria University, Australia»
    Δηλαδή ρε φιλαράκο εσύ από το Σίδνει της Αυστραλίας θα δηλώνεις Ντόπιος Μακεδόνας και θα κάνεις και πολιτική για το πότε και πως και αν θα τραγουδάμε Μακεδόνικα τραγούδια στα χωριά μας, στην Μακεδονία;;;;;;;;;;;;
    Τώρα εξηγείται γιατί δεν έβρισκες τραγούδια με λόγια τόσους μήνες…..
    Και εμείς τι πρέπει να κάνουμε για να πάρεις χαμπάρι τι χαζομάρες γράφεις να δηλώσουμε Αβοριγίνες ……
    Ε Γκόσποντν τι άλλο θα δούμε.
    Από την άλλη άκρη τη γης έκανε ο άλλος μπλογκ για να μας πει τι γίνετε στη Σιταριά και στα χωριά μας….
    Και να κυνηγήσει τους «Σκοπιανούς» λελεεεεε τι πάθαμε……..
    Μαζεύτε τον βρε, σας τέλειωσαν οι από εδώ και πήρατε μετεγγραφές;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα άτομα απασχολείτε για τον έλενγχο των ..."τάχα μου “Εντόπιων” τάχα μου Γηγενών, τάχα μου Ελλήνων Μακεδόνων"...
      Δεν σας έχει ξεφύγει τίποτα...ρεπό δεν παίρνετε τις Κυριακές?

      Διαγραφή
  33. МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН01 Απριλίου, 2012 22:39

    Ανώνυμε Apr 1, 2012 10:57 AM
    Επειδή θέλουμε να είμαστε ακριβείς στις απαντήσεις μας
    Παρακαλώ διευκρινίστε μας αν θέλετε αριθμό μονίμων, εκτάκτων ή STAGE;
    Α και αν σας ενδιαφέρει υπάρχουν και συνεργάτες στο Εξωτερικό…(Γερμανία, Αλβανία, Βουλγαρία, Αυστραλία, ΗΠΑ, Καναδά, Τουρκία κλπ)
    Τι θέλετε ακριβώς;

    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεν ντρέπονται; Ποιον προσπαθούν να ξεγελάσουν;
    Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω.
    να γελάσω;
    Δεν ήμουν σε αυτό το γλέντι, αλλά μπορώ να δω ξεκάθαρα ότι ο ίδιος ο παππούς με τη σύζυγό του που οδηγεί το χορό (να τανετς) σε ένα βίντεο, χορεύει κάτω από τις σημαίες και πανό στο άλλο βίντεο, φορούν τα ίδια ρούχα.
    Έτσι κύριοι από τους νέους ορίζοντες θέλετε να πιστέψουμε ότι τα δύο βίντεο είναι από δύο διαφορετικές ημέρες;

    να κλάψω;
    <>

    Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιος είναι ο κύριος σκοπός αυτού του γεγονότος;
    Για να αναδείξει τον πολιτισμό της Μακεδονίας ή κάτι άλλο;
    Ας το πούμε ανοιχτά, ότι είναι,…. μια εκδήλωση προπαγάνδας

    Δεδομένου ότι αισθάνεστε αυτό το είδος πατριωτισμού, γιατί να μην δείξετε σε ολόκληρο τον κόσμο τώρα που υπάρχουν πολλές βιντεοκάμερες και το διαδίκτυο (δεν είναι 1958-9) , Ας οργανώσετε μαζικους όρκους “μπροστά στον Θεό και τους ανθρώπους” … “δεν θα μιλούν τη Μακεδονική γλώσσα”,
    Μπορεί και να σας δοθεί βραβείο.

    δείτε το άρθρο εφημερίδας από το 1959 εδώ:
    http://abecedar.blogspot.ca/2012/03/blog-post_20.html


    Ακριβώς όπως και άλλοι είπαν πριν, Μακεδόνική πολιτιστική εκδήλωση χωρίς Μακεδόνικα τραγούδια δεν είναι Μακεδόνική.
    ....................απλός Μακεδόνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Φιλοι μας ΝΕΟΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.Δεν ειναι δυνατον να λεγονται αυτες οι μπουρδες απο εσας.Απορω αν τελικα κυλαει αιμα στις φλεβες σας η κατι αλλο.Οσο για το αν αισθανεστε ριγος οταν βλεπετε την γαλανολευκη να κυματιζει ρωτηστε τους παππουδες σας και τις γιαγιαδες σας αν αισθανονται κι αυτοι το ιδιο.Το σιγουρο ειναι πως αποκλειεται να μην σας εχει διαπερασει ριγος οταν ακουτε BICER BALKANCKI η KOGA PADNA NA PIRINA.Αποκλειεται να μην εχετε χτυπησει το ποδι ρυθμικα και κρυφα κατω απο το τραπεζι.Δεν ειναι ντροπη να το κανετε και φανερα πλεον γιατι η μουσικη δεν χωριζει αλλα ενωνει σε οποια γλωσσα κι αν ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ρε παιδεια!!!!!μην ασχοληστε με μλκιεσ!!!!εμενα ο παπουσ μου ειναι ντοπιος απο την πελλα,κ ειναι μια μιξη πολλων διαφορετικων κουλτουρων(η γιαγια μου μικρασιατισα απο τη καρατζοβα των ελεγε βουργαρικο κεφαλιχαχαχαχα)αν τον ρωτησεισ θα σου πει οτι ειναι μακεδονασ!!!!εζησα τα πρωτα χρονια τις ζωησ μου στην αρνισσα κ αυτεσ οι μουσικες ειναι ο ηχοσ απο τουσ γαμουσ κ τα πανηγυρια!!!υπαρχουν πολυ σλαβοφωνοι μακεδωνες,οπως υπυρχαν κ τουρκοφωνοι κ λατινοφωνοι ξερετε δεν ηταν παντα ετσι τα συνορα,ηταν γεωγραφικη περιοχη μιασ αυτοκρατοριασ διαπολιτισμικη κ ολοι οι λαοι ηταν φορεις τισ ιδιασ μακεδονικησ κουλτουρα(ακομη κ σημερα στην τουρκια καποια ακουσματα κ χοροι υπαρχουν απο αυτουσ που ανταλαχτηκαν)!!!οσοι δεν ειναι ντοπιοι δεν ξερουν τη τους γινετε!!!κ εντελει πιο ειναι το προβλημα σασ!!!!ο εθνικισμοσ σηκωνει το κεφαλι του ασχημα σ ολοεσ τισ χωρεσ!!!!εχω φιλουσ στα σκοπια κολλητουσ που περασαμε χρονια μαζι στην θεσσνικη και το ιδιο ισχυει κ για εκει!!!κ εκει υπαρχουν μλκες εθνικοφρονεσ!!!!!
    ΡΕΕΕΕΕΕΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΒΡΕ ΤΑΜΕΕΕΕΝΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή