Παρασκευή, Μαΐου 11, 2012

Μίλα μου για Μήλα

 

To άγνωστο, στο ευρύ ελληνικό κοινό, βίντεο με τα επεισόδια που έγιναν κατά την παρουσίαση του Σύγχρονου Ελληνο-Μακεδονικού λεξικού του Βάσκο Καρατζά προβλήθηκε στην εκπομπή “Μίλα” της Τατιάνας Στεφανίδου στο τηλεοπτικό σταθμό “Star” την Τρίτη 8 Μαΐου 2012.

Μίλα μου για Μήλα 

Θυμίζουμε ότι στις 2 Ιουνίου 2009 κατά την διάρκεια παρουσίασης του Σύγχρονου Ελληνο-Μακεδονικού λεξικού περίπου 30 Νεοναζί εισέβαλλαν στην αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου και άρχισαν να τραμπουκίζουν εναντίων των παραβρισκόμενων. Δύο από τα μέλη των φασιστών πάνε μπροστά στην έδρα και αφού βρίζουν με πολύ χυδαίο τρόπο τους ομιλητές, τους απειλούν ότι θα τους πετάξουν κράνη στο κεφάλι. Στην συνέχεια στρέφονται προς το κοινό και τους λένε «Τέλος. Όλοι έξω τώρα».

Ωστόσο, ενδιαφέρων έχουν δυο ευτράπελα σαρδάμ που έγιναν από την Τατιάνα Στεφανίδου στην προσπάθειά της να αποφύγει να πει τη λέξη «Μακεδονικό» στην συγκεκριμένη εκπομπή “Μίλα”:

 

- Το πρώτο στην αρχή του βίντεο όπου λέει «ελληνο-σλαβικού» λεξικού ενώ το σωστό είναι «ελληνο-μακεδονικού» λεξικου.

- Το δεύτερο στο τέλος του βίντεο όπου λέει ότι η παρουσίαση έγινε στην «αίθουσα ξένων σλαβόφωνων» ενώ το σωστό είναι στην «αίθουσα Ανταποκριτών Ξένου Τύπου» στην Αθήνα.

Πάντως, δεν έχουμε μόνο παράπονα. Τη Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού την είπε πολύ σωστά η κ. Τατιάνα Στεφανίδου.

= = =

Το απόσπασμα του βίντεο της εκπομπής “Μίλα” το βρήκαμε στο κανάλι του youtuber http://www.youtube.com/user/physiodifis

= = =

(Update 12/5/2012)

Ακόμη ένα άγνωστο, στο ευρύ ελληνικό κοινό, βίντεο με επεισόδια που προκάλεσαν νεοναζί κατά την διάρκεια του 1ου Συνέδριου του Ουράνιου Τόξου στο ξενοδοχείο «ΚΑΨΗΣ» στη Θεσσαλονίκη το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου