Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2013

Έλληνες γίνονται Βούλγαροι για να μην πληρώσουν φόρους!

 

 

Γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ζουν σε ελληνικά χώματα αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να βγάλουν Βουλγάρικες ταυτότητες και πινακίδες προκειμένου να γλιτώσουν κάποια από τα πολλά χαράτσια που επιβάλει η κυβέρνηση!

Η γειτονική χώρα τους τα παρέχει όλα: βουλγάρικες ταυτότητες και πινακίδες, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και τους απαλλάσσει από τεκμήρια, αφορολόγητα και έκτακτες εισφορές! Σύμφωνα με το star.gr έχει στηθεί μάλιστα για χάρη των φτωχών και ταλαιπωρημένων Ελλήνων ολόκληρη επιχείρηση!

Πιο συγκεκριμένα, έχουν δημιουργηθεί «κατάλληλα» γραφεία με εξειδίκευση στο πώς να «κλέψει κανείς το ελληνικό κράτος!» Οι επιχειρήσεις αυτές βοηθούν για παράδειγμα τους Έλληνες που είναι κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων να δημιουργούν εικονικές εταιρείες, στις οποίες και καταγράφουν το αυτοκίνητό τους, έναντι κάποιου ελάχιστου ποσού!

Ήδη πάνω από 10.000 αυτοκίνητα Ελλήνων κατόχων κυκλοφορούν στη χώρα με βουλγαρικές πινακίδες.

Το απίστευτο στην όλη υπόθεση, είναι ότι το θέμα δεν γίνεται υπό άκρα μυστικότητα, αντιθέτως ακόμη και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αγγελίες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων με αναλυτικά κοστολόγια.

«Η διακίνηση των αυτοκινήτων στα σύνορα με τη Βουλγαρία δεν ελέγχεται!» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος ομοσπονδίας τελωνιακών υπαλλήλων Ελλάδος Δ.Τριμπόνιας, τονίζοντας πως έχει επανειλημμένα ενημερώσει τους αρμόδιους αλλά τίποτα από όσα έπρεπε δεν έγιναν!

«Έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει τα 3 τελευταία χρόνια στην πολιτική ηγεσία πως υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και παράνομη διακίνηση αυτοκινήτων αλλά δεν πήραν τις πρωτοβουλίες που έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά ο κος Τριμπόνιας στο «πρωινό Αντ1», υπογραμμίζοντας πως αν θέλει η πολιτεία να αντιστρέψει την κατάσταση «θα πρέπει στον Προμαχώνα, το Ορμένιο και την Εξοχή να στηθούν τελωνιακά κλιμάκια και να κάνουν ελέγχους».

http://www.imerisia.gr

5 σχόλια:

  1. Ωραία.

    Και;

    Τι το [ αξιόλογο / περίεργο / ενδιαφέρον ] έχει αυτή η ανάρτηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμε,
      Και μόνο που προκάλεσε την απορία σου αυτή η ανάρτηση είναι τουλάχιστον αξιόλογη / περίεργη / ενδιαφέρουσα.

      Διαγραφή
    2. Τι το αξιολογο? Ο Ελληνας τελικα εχει κοντη μνημη! Μα οι Βουλγαροι δεν υπηρξαν προαιωνιοι εχθροι που επρεπε να ξερριζωθουν απο τη Μακεδονια? Δεν υπηρξε 'η αντιπετωπιση του απο βορραν Βουλγαρικου κινδυνου' μεγαλη εθνικη προταιρεοτητα παλιοτερα? Δεν διαβαζαμε βιβλια κι εκδοσεις ολοκληρες παλαιοθεν για την 'κατα της Μακεδονιας επιβουλης απο τους (ΕΑΜο-)Βουλγαρους';

      Τι εγινε εκτοτε? Πως Ελληνες αρχισαν να θελουν να γινουν Βουλγαροι??

      Δεν ειρωνευομασταν μεχρι προτινος για την καταντια τους τα γειτονικα ανατολικα κρατη? Δε βαυκαλιζομασταν για τη δηθεν υπεροχη μας στην περιοχη?

      Τι εγινε λοιπον και οι Ελληνες επιθυμουν να πολιτογραφηθουν Βουλγαροι???

      Κωτσο

      Διαγραφή
  2. Πριν απο κανα μήνα, βράδυ, καθώς ήμουν παρκαρισμένος στην Τσιμισκή με τα αλαρμ και περιμένοντας μλεσα στο αυτοκίνητο, σταμάτησε δίπλα μου άνα τζιποειδές μεγάλου κυβισμού με βουλγαρικές πινακίδες. Μέσα ήταν 2 νεαροί και με ρώτησαν αν σκοπεύω να φύγω για να πάρουν τη θέση μου... με 100% ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΩΤΙΚΗ προφορα!
    Στη Θεσσαλονίκη βλέπεις πολλά αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες, πολλά εκ των οποίων ανήκουν σε Έλληνες που έχουν αληθινές ή εικονικές επιχειρήσεις στη Βουλγαρία.
    Ο συντάκτης του άρθρου στό imerisia.gr είναι ημιμαθείς για να μην πω άσχετος καθώς μιλάει για βουλγαρικές ταυτότητες. Μπορείς να κατέχεις αυτοκίνητο εγγεγραμένο στη Βουλγαρία εάν είσαι Βούλγαρος ή διαμένεις μόνιμα στη Βουλγαρία αλλά και εφόσον έχεις εταιρεία στη Βουλγαρία.
    Ελλάδα και Βουλγαρία ανήκουν στην ΕΕ οπότε η διακίνηση είναι ελεύθερη και χωρίς περιορισμούς. Το γεγονός ότι η Βουλγαρία δεν είναι ακπομα στη Σένγκεν δημιουργεί απλά και μόνο τον έλεγχο ταυτοτητας των εισερχόμενων - εξερχόμενων ένθεν και κείθεν. Τα αυτοκίνητα ελέγχονται μόνο για το αν έχοιυν ασφάλιση (πράσινη κάρτα).
    Τί τελωνειακό έλεγχο και κλιμάκια λέει ο τύπος? Εχει ξεχάσει ότι είμαστε ΕΕ?

    Stefanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε πάλι καλά που γίναν Βούλγαροι μόνο για να γλυτώσουν την ελληνική εφορία. Σκέφτεστε και να γλυτώναν ελληνική εφορία και να τους είχαν και τζάμπα έλληνες κεχαγιάδες, να τρών κι άλλα από πάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή