Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2013

Ιδρύθηκε και επίσημα πολιτικό κόμμα της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία

 

Ωχ λε – λε! Αυτό κι αν είναι είδηση!

Η Σερβία, μετά την επίσημη αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας, αναγνώρισε επίσημα και την ελληνική μειονότητα στη επικράτειά της.

Τελικά, η μοναδική χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Βαλκάνια) που επιμένει σε ξεπερασμένες εθνικιστικές πρακτικές του περασμένου & προπερασμένου αιώνα, είναι η Ελλάδα.

Κρίμα. Κρίμα διότι, αυτή η ελληνική εμμονή άρνησης αναγνώρισης και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων –και όχι μόνο- που ζουν στην επικράτειά της, αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι στην Ελλάδα του σήμερα εκτός από τη μεγάλη οικονομική κρίση, υπάρχει και τεράστια κρίση πολιτισμού.

Ακολουθεί η αναδημοσίευση της είδησης από την ημερήσια εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ 3/9/2013 με πηγή το ΑΠΕ-ΜΠΕ 

= = = =

 

Ιδρύθηκε και επίσημα πολιτικό κόμμα της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία

Πολιτικό κόμμα που ιδρύθηκε από μέλη της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία καταχωρήθηκε στους καταλόγους των πολιτικών κομμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας διοίκησης της Σερβίας.

Στην απόφαση, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, αναφέρεται ότι η επίσημη ονομασία του κόμματος είναι «Δημοκρατική Αριστερά Σερβίας - Κόμμα της ελληνικής μειονότητας στη Σερβία».

Η έδρα του κόμματος βρίσκεται στην πόλη Τσούπρια στην κεντρική Σερβία και ως εκπρόσωπος του καταχωρήθηκε ο ιατρός Χρήστος Αλεξόπουλος, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Σερβία.

Το μειονοτικό κόμμα των Ελλήνων στη Σερβία θα μπορεί να συμμετάσχει στις εκλογές υπό το καθεστώς που ισχύει για όλα τα μειονοτικά κόμματα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει όριο στο εκλογικό ποσοστό για την είσοδό του στη Βουλή.

Στη Σερβία, για όλα τα άλλα κόμματα εκτός από τα μειονοτικά, απαιτείται ποσοστό ανώτερο του 5% για την εκπροσώπησή τους στη Βουλή των αντιπροσώπων.

Η ελληνική κοινότητα στη Σερβία έλαβε καθεστώς μειονότητας τον Ιούλιο του 2010, με απόφαση του υπουργείου Ανθρωπίνων και Μειονοτικών Δικαιωμάτων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου