Τετάρτη, Δεκεμβρίου 23, 2015

Αντικατέστησαν πινακίδα σε διεθνή δρόμο στα σύνορα της χώρας! δεν τους άρεσε το ονομα Μπίτολα!!Αριστερά είναι η πινακίδα όπως αρχικά τοποθετήθηκε στον νέο κάθετο άξονα Φλώρινας Νίκης που χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους.
 
Όπως βλέπετε αναγράφονται οι πόλεις είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό με την ονομασία τους που είναι αποτυπωμένες στους διεθνείς οδικούς και πολιτικούς χάρτες. Έτσι αποτυπώνεται ως Niki και Νίκη η ελλαδική συνοριακή κωμόπολη και Bitola και Μπίτολα η πόλη που συναντά κανείς μπαίνοντας στην FYROM. 
 
Μέχρι εδώ όλα καλά. Φαίνεται ότι στην Φλώρινα υπήρξαν διαμαρτυρίες θερμοκέφαλων και έτσι πίεσαν την εργοληπτική εταιρία και αντικατέστησε την πινακίδα. Η νεώτερη που μπορείτε να δείτε στα δεξιά της φωτογραφίας αναγράφει την πόλη Bitola όπως αναγράφεται στους Διεθνείς χάρτες αλλά στην Ελληνική έσβησαν το Μπίτολα και το αντικατέστησαν με την ονομασία Μοναστήρι όπως ονομαζόταν η πόλη πριν από τους βαλκανικούς πολέμους.
 
Αυτές οι πρακτικές προσβάλουν υποτιμούν την νοημοσύνη των πολιτών, δημιουργούν καχυποψία στους γείτονες και εμφανίζουν μια χώρα να είναι κολλημένη στις παλαιοεθνικιστικές της βεβαιότητες. Κρίμα.  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου