Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015

Άνανδρη Επίθεση Εθνικιστών κατά του DEB (ΚΙΕΦ),Τουρκικού μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας στην Κομοτηνή

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας - Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)
Στ. Δραγούμη 11 Φλώρινα/Lerin Τ.Κ. 53100; Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548
www.vinozito.org; e-mail: rainbow@vinozito.org

Δελτίο Τύπου

Φλώρινα/Lerin 10/12/2015

Άνανδρη Επίθεση Εθνικιστών κατά του DEB (ΚΙΕΦ),Τουρκικού μειονοτικού κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας στην Κομοτηνή.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης τα γραφεία του Τουρκικού μειονοτικού κόμματος καταστράφηκαν από επίθεση ανεγκέφαλων εθνικιστικών. Έσπασαν πόρτες, έβαψαν τοίχους με σπρέι θέλοντας να περάσουν μηνύματα τρόμου, μισαλλοδοξίας και μη ανεκτικότητας.  

Άκρως καταδικαστέα η ενέργεια αυτή. Ευχόμαστε η ελληνική πολιτεία να κάνει το καθήκον της και σύντομα να βρει τους πραγματικούς αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς που προκάλεσαν την καταστροφή των γραφείων του Τουρκικού μειονοτικού κόμματος.

Έχοντας βιώσει την ίδια τρομοκρατία και καταστροφή των γραφείων μας είκοσι χρόνια πριν (Εμπρησμός και ολοκληρωτική καταστροφή των γραφείου του Ουράνιου Τόξου – κόμμα των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα λόγω ανάρτησης δίγλωσσης πινακίδας -Σεπτέμβριος 1995) λυπούμαστε βαθύτατα που διαπιστώνουμε ότι η ίδια βία, το ίδιο μίσος και τρομοκρατία συνεχίζεται από τους γνωστούς  - αγνώστους εθνικιστικούς κύκλους και ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το σεβασμό της διαφορετικότητας.

Διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά ότι η ελληνική πολιτεία αδυνατεί να προστατέψει  τα μειονοτικά κόμματα από τέτοιες επιθέσεις. Οι υλικές ζημιές θα διορθωθούν όμως το τραύμα που έχει προκληθεί στο αίσθημα δικαίου και ασφάλειας για Τούρκους συμπολίτες μας δεν μπορεί να επουλωθεί εύκολα. Παράλληλα να μη ξεχνάμε ότι η βία φέρνει βία.

Το πέπλο της τρομοκρατίας από διάφορα ναζιστικά/φασιστική στοιχεία απειλεί την ειρηνική συνύπαρξη των εθνοτικών ομάδων αλλά και την ίδια τη δημοκρατία της χώρας, με την ανοχή των πολιτικών κομμάτων που ακόμα δεν έχουν καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια.

Θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν ανενόχλητοι;

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου