Σάββατο, Μαΐου 22, 2010

Υφέρπων ελληνικός φασισμός εναντίων Μακεδόνων.

Από το βράδυ της Παρασκευής 21/5/2010 εξαπολύθηκε μια αήθης επίθεση παραπληροφόρισης κατά της κ. Θεοδώρας Τζάκρη από διάφορα “πατριωτικά” blogs τα οποία την καταγγέλλουν ότι «διόρισε ρουσφετολογικά το μισό της σόι» απο το χωριό της την Πέλλα / Postol Γιαννιτσών, με υπονοούμενα ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν ήταν αδιάβλητος.

Επειδή έτυχε να παρακολουθήσω τον συγκεκριμένο διαγωνισμό από την αρχή ως το τέλος, πιστεύω οτι ο διαγωνισμός ήταν καθαρός. H αλήθεια είναι όπως τη περιγράφει η ιστοσελίδα το Επίκαιρο (κάντε κλικ εδώ). Επίσης, στην ίδια ιστοσελίδα θα δείτε και ένα κατάλογο των λεγόμενων “πατριωτικών” blogs που αναπαρήγαγαν σε χρόνο dt την “είδηση” και πρωτοστάτησαν στην παραπληροφόρηση.

Όμως, η πραγματική “είδηση” δεν ήταν, τελικά, εάν ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ήταν αδιάβλητος ή όχι. Η πραγματική είδηση (χωρίς εισαγωγικά) ήρθε από τα σχόλια ορισμένων αναγνωστών των “πατριωτικών” blogs μέσα από τα οποία αποκαλύπτονται οι διαθέσεις και τα βαθύτερα αίτια δημοσίευσης και αναδημοσίευσης της “είδησης”, σε χρόνο dt από τα συγκεκριμένα και “Δικτυω”-μένα “πατριωτικά” blogs.

Ας δούμε μερικά, τέτοια, ενδεικτικά σχόλια που γράφτηκαν στα λεγόμενα “πατριωτικά” blogs:

1. Από το ταχαλια (καλά "Δικτυω"-μένο blog, γνωστό για τον αντιμακεδονισμό των συνεργατών του):

«ELLHN είπε... Η καταγωγή της κυρίας Τζάκρη από που είναι?
Όσο δε για το επίθετο της λογικό να προκαλεί δυσκολίες στην προφορά του.
Δεν είναι Ελληνικής προέλευσης...»
(
κλικ εδώ)

2. Από το antinews (επίσης πολύ καλά "Δικτυω"-μένο, περισσότερο από το χάλια, ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΟΥ "ΣΑΜΑΡΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ" ΜΠΛΟΓΚΙΝΓΚ):

«Γιάννης Σ. says: 22/05/2010 at 01:12 Δημήτριε, η υφυπουργός έχει ένα ευρύτερο θεματάκι με το Μακεδονικό, όπως μπορείς να δεις στις διαδικτυακές σου αναζητήσεις.

Reply

Δημήριος Π. says: 22/05/2010 at 09:11 Γιάννη Σ. ναι συμφωνώ, η κυρία φαινεται ότι έχει ένα ‘’θεματάκι’’ με την γή που την γέννησε και ειδικά με την Μακεδονία. Την παρακολουθώ όπως μου συνιστάς στο διαδίκτυο. Αλλά κάποιοι την ψήφισαν σωστά; Άρα ποιός φταίει; Η κότα που έκανε το αυγό ή ο κόκορας που πήδηξε την κότα;»

…..

«ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ says: 22/05/2010 at 10:20 Αντιτουριστικη και φιλοΣκοπιανη.

Reply

GreenHorses says: 22/05/2010 at 10:41 Και φανατική υπέρ του νόμου ιθαγένειας. Απλά τραγική.» (κλικ εδώ)

Από αυτού του τύπου σχόλια, είναι προφανές ότι η κ. Τζάκρη δεν στοχοποιήθηκε εξαιτίας του διαγωνισμού  αλλά λόγω της μακεδονικής της καταγωγής.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πολλές περιπτώσεις διακρίσεων σε βάρος των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα δηλ. των Μακεδόνων που   δηλώνουν την μακεδονική εθνική τους συνείδηση: Αποκλεισμοί, συκοφαντίες, ψεύδη, τόνοι λάσπης κλπ. Αυτές οι περιπτώσεις είναι λίγο - πολύ γνωστές σε όλους.

Από σήμερα μάθαμε κάτι καινουργιο. Ακόμα και οι Μακεδόνες που δεν επιθυμούν να είναι εθνικά Μακεδόνες (δικαίωμά τους), και έχουν προσχωρίσει στο ελληνικό έθνος (επίσης δικαίωμά τους), βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υφέρπωντα ελληνικό φασισμό ο οποίος είναι έτοιμος να επιδοθεί σε “κυνήγι μαγισσών” και να τους “κάψει” μόνο και μόνο επειδή είναι μακεδονικής καταγωγής.

Ο νέος, μεταξικού τύπου, φασισμός στην Ελλάδα ειδικά εναντίων όσων είναι μακεδονικής καταγωγής, είναι πλέον προ των πυλών και έχει αρχίσει να δείχνει τις διαθέσεις του.

Μόνο που σήμερα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από την εποχή του Μεταξά. Ο νέος μεταξικού τύπου υφέρπων φασισμός θα αναγκαστεί να “κρυφτεί” στη Καφρωτσο-φωλιά του. Ηδη έχουν αρχίσει να “κρύβονται”.

18 σχόλια:

  1. Το 1983-1985, ως μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας, ήμουν μάρτυρας μιάς παρόμοιας ρατσιστικής επίθεσης.
    Εμείς οι Μακεδόνες μέλη του ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόμασταν για τις διακρίσεις κατά των ομογενών μας στο θέμα των διορισμών στο δημόσιο.
    Οι πιέσεις μας "επιασαν" κάποιο τόπο και στις προσλήψεις στην αστυνομία, πυροσβεστική κλπ. για πρώτη φορά η πλειοψηφία των προσληφθέντων από τον νομό ήταν μακεδονικής καταγωγής. Αυτό ήταν τελείως φυσικό, αφού στο νομό Πέλλας η πλειοψηφία των κατοίκων ήταν Μακεδόνες, αλλά και για να καλυφθούν αδικίες των προηγουμένων δεκαετιών.
    Αμέσως αντέδρασαν οι ρατσιστές και κατηγόρησαν τον τότε Υπουργό Γεώργιο Πέτσο, ότι διόρισε τους ομογενείς του.
    Στην εν λόγω περίπτωση γιατί να μη διοριστούν στο Μουσείο Πέλλας, οι εντόπιοι του χωριού αφού ο νόμος τους δίνει το πλεονέκτημα των μορίων εντοπιότητας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Karatasho
    Πράγματι, και ήταν και θύμα της Ν17, «Ο Γιώργος Πέτσος γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1947. Κατάγεται από την Μακεδονία και συγκεκριμένα από την 'Εδεσσα του Ν. Πέλλας, και είναι γόνος παλαιάς Μακεδονικής οικογένειας, Μακεδονομάχων και πολιτικών» (http://www.petsos.gr/cv/index.php). Μαζί με τον Καραμανλή, τον Παπαθεμελή, τον Τσοχατζόπουλο, την Τζακρυ... θα συμφωνούσε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων στη Μακεδονία είναι Μακεδόνες, όπως και της Πέλλας. Ωραία, και...; Η Ελλάδα έχει βγάλει και θα βγάζει Μακεδόνες υπουργούς και πρωθυπουργούς, και ότι θέλεις.
    Το θέμα διορισμών σε Μουσείο πρέπει να εξαρτάται από την επαγγελματική πείρα του/της αιτούντος και αν είναι το κατάλληλο πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Constantine
    Στην προκείμενη περίπτωση μιλάμε για πρόσληψη συμβασιούχων εξάμηνης διάρκειας, που θα σχοληθούν με την φύλαξη και καθαριότητα του χώρου.
    Η Θ. Τζάκρη στην απάντησή της αναφέρει μεταξύ άλλων:
    "Με την υπ’ αριθ. πρωτ. 1551/07.04.2010 προκήρυξη του ΥΠΠΟΤ ανακοινώθηκε σε πανελλαδικό επίπεδο η πρόσληψη ως εκτάκτου ωρομίσθιου προσωπικού μεταξύ άλλων στην ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων για χρονικό διάστημα έως 1320 ωρών για τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Πέλλας 9 φυλάκων εργοταξίου ημέρας κατηγορίας ΔΕ, 7 φυλάκων εργοταξίου νύχτας κατηγορίας ΔΕ και 1 καθαριστή κατηγορίας ΥΕ, καθώς επίσης και η πρόσληψη ως εκτάκτου ωρομίσθιου προσωπικού για χρονικό διάστημα ως 990 ωρών 11 φυλάκων εργοταξίου ημέρας κατηγορίας ΔΕ, 2 φυλάκων εργοταξίου νύχτας κατηγορίας ΔΕ και 1 καθαριστή κατηγορίας ΥΕ.
    Η δημοσιευθείσα προκήρυξη του ΥΠΠΟΤ διευκρίνιζε ρητά ότι για την πλήρωση των προκηρυχθεισών θέσεων εργασίας θα εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα κριτήρια και η αντίστοιχη μοριοδότηση του αρ. 21 παρ.11 Ν. 2190/2004, ήτοι του ΑΣΕΠ και ότι ειδικότερα οι υποψήφιοι θα καταταγούν σε πίνακα κατά κλάδο ή ειδικότητα με τη σειρά του βαθμού εντοπιότητας, ενώ η σειρά κατάταξης μεταξύ όσων συγκέντρωναν τα ίδια προσόντα θα γινόταν με βάση την βαθμολογία που συγκεντρώνουν στα βαθμολογούμενα κριτήρια (χρόνος ανεργίας, αριθμός τέκνων πολύτεκνης οικογένειας, αριθμός ανηλίκων τέκνων, μονογονεϊκές οικογένειες, βαθμός τίτλου σπουδών, εμπειρία)."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η κ. Τσάκρη βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο των εθνικιστικών μπλόγκς , για δύο κυρίως λόγους:
    1- λόγω της μακεδονικής της ταυτότητας , η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα της ελληνομανίας της...
    2- λόγω των θέσεων του πασοκ , τις οποίες εξέφρασε δημόσια για θέματα ταμπού, όπως η παράνομη αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας, η νομιμοποίηση των μεταναστών, η πρόθεση επίλυσης της διαφοράς του ονόματος, κ.λ.π
    τα σχόλια στα εθνικιστικά μπλόγκς, όπως ΤΑΧΑΛΙΑ και συν αυτώ , είναι ακρως εμετικά και ψευδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν τα πραγματικά αίτια της επίθεσης εναντίων της Τζάκρη τα οποία ουδόλως έχουν να κάνουν με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Το blog που υπερηφανεύεται για την πρωτιά της διαδικτυακά συντονισμένης επίθεσης γράφει:

    Όπως με πληροφόρησε ένα συντόπιο της κ. Τζάκρη ωραίο πουλί, μεγάλο ενδιαφέρον εκτός των διορισμών έχει και η μεσολάβησή της για έναν εκτρωματικό Καλλικράτη στην Πέλλα αλλά πολύ περισσότερο όλων, η μεταρρύθμιση του Κώδικα Ιθαγένειας που αφήνει παράθυρο στους σκοπιανούς να πάρουν ελληνική ιθαγένεια και να διεκδικήσουν περιουσίες.
    Μια σημαντική λεπτομέρεια σ' αυτή τη παράμετρο είναι ότι η υφυπουργός Εσωτερικών ανήκει στους σλαβόφωνους της περιοχής.
    Αν αληθεύει αυτή η πληροφορία, τότε θεωρώ ότι είναι μεγαλύτερο σκάνδαλο αυτή της η πράξη, καθώς...
    αποκτά χαρακτήρα εθνικής σημασίας (για να μην γράψω "προδοσίας"). Δηλώνω, δε, ότι τρέφω απεριόριστη εκτίμηση στο πρόσωπο του υπουργού Εσωτερικών, κ. Ραγκούση, αλλά αν γνωρίζει αυτή τη πληροφορία και ισχύει η μεταρρύθμιση τότε φέρει και αυτός ευθύνη και είναι συνυπεύθυνος...

    http://press-gr.blogspot.com/2010/05/blog-post_7705.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. To blog "taxalia" anadhmosiefsan me epifylaxi tin eidhsh tou troktikou kai anartisan episis arthra anagnoston pou yperaspizotane ti Tzakri.

    Den mporo na pistepso pos epitithesai sto blog gi afto pou enas anagnostis ("Ellin")sxoliase.
    An ki esy opos to taxalia,den logokrines ek ton proteron ta sxolia, tha eixes ki esy polles antithetes fones, file abecedar.

    (syggnomi gia ta greeklish,den exo ellinika edo pou eimai)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @karatasho
    Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω για το 1985.
    Πάντως για το διαγωνισμό στο μουσείο Πέλλας / Postol έμαθα απο γνωστους οτι ήταν καθαρός και ακολουθήθηκαν κατά γράμμα όλα όσα προβλέπονταν από το νόμο (ΥΠΠΟ, ΑΣΕΠ).

    @ανωνυμε 2:16 AM, мај 24, 2010
    Ευχαριστώ για το λινκ. Τα φασιστο-σχόλια των αναγνωστών που διάβασα στο press-gr επιβεβαιώνουν όσα έγραψα στην ανάρτηση.

    @Constantine
    Το άλλο σχόλιο που έστειλες δεν θα δημοσιευθεί λόγω αγένειας.

    @Stefanos,
    Πλάκα μου κάνεις;
    Όχι μόνο δεν επιφυλάχθηκαν να αναδημοσιεύσουν την είδηση αλλά επιπλέον λόγω του αντιμακεδονισμού που τους διακρίνει δημοσίευσαν με τα χαράς το φασιστικό σχόλιο του “ELLHN” το οποίο έπρεπε να απορρίψουν με την πρώτη όπως κάνω εγω σε παρόμοιου τύπου σχόλια. Η δημοσίευση τέτοιων φασιστικών σχολίων στα πλαίσια της “λογικής” να “ακούγονται οι αντίθετες” φωνές των φασιστών είναι ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν οι νεοφασίστες σε όλη την Ευρώπη «ίσο χρόνο για τον Χίτλερ και τους Εβραίους» προκειμένου να ξεγελάσουν τον κόσμο και να εμφανιστούν ντε και καλά δημοκράτες. Δυστυχώς στην Ελλάδα όλοι πέφτουν στην παγίδα τους και τους δίνεται παντού ο λόγος. Όχι μονο στα blog αλλά και στην TV στα ραδιόφωνα και στις εφημερίδες.
    Καμία ανοχή στους φασίστες τύπου “ELLHN”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν μιλάς για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου...
    το γνωστό υπερεθνικιστικό ΑΝΤΙΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ μπλόγκ απαγορεύει σχόλια:
    1- ανώνυμα και ψευδώνυμα
    2- επώνυμα , επειδή είναι μη εθνικιστικού χαρακτήρα, παρότι ούτε υβριστικά ούτε συκοφαντικά είναι...
    ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα και τις αναφορές περι ελευθερίας του λόγου, που χαρακτηρίζουν το δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο και απεχθάνονται οι παραπάνω εθνικιστές...
    η χρεωκοπία που προκάλεσαν οι παραπάνω , δεν είχε αποτελεσματικότητα αν υπήρχε μηδενική ανοχή απέναντι στα νεοναζιστικά απόβλητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Ανώνυμε" 11.01,

    Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου δεν θα ευχόμουνα να ζήσει σε καθεστώς "δημοκρατικό" σαν κι αυτό που πρεσβεύεις εσύ και οι ομοϊδεάτες σου. Οπυτε στο χειρότερο μου εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Abecedar
    αγένεια...; email δικό μου μάλλον έχεις. Επειδή δεν θυμάμαι τι ήταν, μπορείς να μου υπενθυμίσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Stefanos
    Δεν θα δημοσιεύσω το κειμενο αναρτηση του χαλια που έστειλες. Αντ αυτου τα βαλω τα λινκ με τις "κολοτουμπες" που εκαναν οι χάληδες
    http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_1971.html
    http://taxalia.blogspot.com/2010/05/blog-post_3108.html
    "μαζεύτικαν" κανονικά.
    --------
    @Constantine
    Θα σου στειλω το σχόλιο με email.

    --------
    @Akridas
    Δεν ήξερα οτι επηρρεάζω τις αποφάσεις της κυβερνησης.
    Από εσένα το έμαθα.
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=52&t=182666&start=40

    Υγ: τα περι "σκοπιανου ρατσιστή" να τα πεις αλλού. Ειδικά στους ομοίους σου που ζητάτε ρατσιστικό δημοψηφισμα για το μεταναστευκό και πιστεύετε οτι η εθνικές ταυτότητες είναι θέμα dna.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το δικό μας καθεστώς είναι αυτό των πολυεθνοτικών πολιτικών σχηματισμών και μάλιστα μετακρατικού χαρακτήρα...
    το καθεστώς του σεβασμού όλων των εθνοτήτων...
    το καθεστώς το δικό σας το βιώνουμε με τα χιλιάδες καθημερινά εγκλήματα που διαπράτει καθημερινά...
    όχι μόνο εναντίον των μακεδόνων αλλά και των βλάχων και των λιγοστών εβραίων...
    ιδιαίτερα στην φασιστικά διοικούμενη θεσσαλονίκη μας , η οποία σε τίποτε δεν θυμίζει την πολυεθνική ακμάζουσα πόλη , πρίν τον ασιατικό εποικισμό της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://dhmopshfisma.blogspot.com
    ΟΧΙ στη νομιμοποιηση της λαθρομεταναστευσης, ΟΧΙ στον εποικισμο της Ελλαδας μας, ΟΧΙ στην αλλαγη της εθνικης συνθεσης
    -------------------------------------------
    μήπως εννοεί την άμεση απέλαση όλων των ασιατών εποίκων ...
    παλαιών και νέων ρωσοποντίων...
    γεωργιανών,τσετσένων, καυκάσιων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Ανώνυμε" 9.40,

    Το δικό σου το "καθεστώς" όπως μας το περιγράφεις, μπορώ να υποθέσω ότι θα είναι ένα καθεστώς όπου οι άρχοντες θα επιλέγονται με κριτήρια "αντικειμενικά" προφανώς από κάποια επιτροπή "ανθρωπίνων" δικαιωμάτων, του ΟΗΕ ή της ΕΕ ή κάποιων ΜΚΟ λαμβάνοντας υπόψη τους "εθνοτικούς" συσχετισμούς διαμέσου "αντικειμενικού ετεροπροσδιορισμού" ατί του υπάρχοντος "φασιστικού" συστήματος της λαϊκής ψήφου.

    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. η δημοκρατία είναι συνδεδεμένη με την δικαιοκρατία και την αληθοκρατία...
    και όχι με την δημοψηφισματική οχλοκρατία...
    και φυσικά τα δημοψηφίσματα ουδεμία σχέση έχουν με ζητήματα από το πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων...
    όσο δε για τις εκλογές αυτές έχουν νόημα όταν έχουν κοινό παρανομαστή την δημοκρατία και όχι την εθνικιστικοκρατία όπως συμβαίνει στην ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 1- οι μακεδόνες δεν χρησιμοποιούν την εθνικιστική λέξη ομο-γενής αλλά την δημοκρατική ομο-εθνής...
    2- οι αυτόχθονοι μακεδόνες , κάτοικοι τόυ χωριού πέλλα-πόστολ, έχουν δικαίωμα σε αυξημένα κριτήρια εντοπιότητας γιατι πλήν των άλλων το μακεδονικό μουσείο βρίσκεται σε περιοχή στην οποία ευρίσκοντο τα κτήματα τους, κληρονομιά των παππούδων τους και απαλλοτριώθηκαν από το ελληνικό κράτος...
    3- οι συμβάσεις είναι προσωρινές και οι θέσεις δικαιολογούν απόλυτα την ανάγκη της εντοπιότητας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. "1- οι μακεδόνες δεν χρησιμοποιούν την εθνικιστική λέξη ομο-γενής αλλά την δημοκρατική ομο-εθνής..."

    "ομο-γενής" δεν είναι εθνικιστική λέξη, είναι ρατσιστική -> αναφέρεται στο "γένος" (ομ. π.χ. "αίμα", "φυλή", "ράτσα")

    εθνικιστική (και όχι βέβαια δημοκρατική) είναι η λέξη "ομο-εθνής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. η λέξη ομοεθνής σαφώς καο είναι δημοκρατική..
    έχει εθνοτικό αλλά μη εθνικιστικό χαρακτήρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή