Χαστούκι για την εθνικιστική εξωτερική πολιτική της Ελλάδας: ΗΔΗ κυκλοφόρησε ΕΠΙΣΗΜΩΣ στο Συμβούλιο της Ευρώπης / Council of Europe το γραμματόσημο στο οποίο αναγράφεται τόσο στην αγγλική όσο και στη μακεδονική γλώσσα ο όρος ‘Μακεδονική Προεδρία 2010’ / ‘Macedonian Chairmanship 2010’ / ‘Македонскo Претседателство 2010’ μαζί με το ...σχετικό λογότυπο.
Η Δημοκρατία της Μακεδονίας ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης απο τον Μάιο εως τον Νοέμβριο 2010. Μετά τον Νοέμβριο την Προεδρία αναλαμβάνει η Τουρκία.
Sto link pou dineis, (www.coe.int) diavazoume...
ΑπάντησηΔιαγραφήChairmanship
"The former Yugoslav Republic of Macedonia"
Pano aristera...
Είτε γράψατε αυτό το άρθρο εν αγνοία των γεγονότων, ή πρόκειται για περίπτωση ευσεβών πόθων. Ανοίξτε πάλι το λινκ στο Συμβούλιο της Ευρώπης (http://www.coe.int/) Το ΣτΕ αναγνωρίζει μόνο την "former Yugoslav Rebpulic of Macedonia" (με εισαγωγικά) ως προεδρία. Η σελίδα 'Macedonian Presidency 2010' (http://coe-chairmanship.mk/en) είναι αποκλιστικά τoυ Υπ. Εξωτερικών της λεγόμενης "FYROM", και το λέει ξεκάθαρα: "© Copyright 2010, Ministry of Foreign Affairs...". ΔΕΝ υπάρχουν συνδέσεις από την σελίδα του ΣτΕ στην ιστοσελίδα ¨"Macedonian Presidency" της "FYROM".
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι όχι μόνο... αλλά και στις ομιλίες του Υπ.Εξ. κ.Μιλόσοσκι στην πόλη των Σκοπίων ως πρόεδρος του ΣτΕ (http://www.coe.int/t/dc/files/presidences-sessions-cm/presidences/ex_rep_youg_macedoine/20100607_disc_miloshoski.asp), ΚΑΝΕΙΣ, ούτε ο ίδιος, αναφέρετε σε "Republic of Macedonia". Απλά δεν υπάρχει τέτοια χώρα για το ΣτΕ. Αναφέροντε μόνο στο ‘MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS’...
Και το γραμματόσημο...; Είναι του Υπ.Εξ και όχι του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Εύχομαι να βρήτε την ευκαιρία ήτε να με διορθώσετε εμένα ή να ενημερώσετε το άρθρο σας.
@Constantine,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γραμματόσημο είναι ήδη πραγματικότητα και κυκλοφορεί σε όλη την Ευρώπη.
Είναι γνωστό ότι σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς η Δημοκρατία της Μακεδονίας αναγράφεται για τυπικούς και μόνον λόγους ως "former Yugoslav Rebpulic of Macedonia". Επι της ουσίας όλοι την ονομάζουν Rebpulic of Macedonia (χωρίς εισαγωγικά) και για συντομία Macedonia (επίσης χωρίς εισαγωγικά). Μόνον η χώρα μας αρνείται να δεχθεί αυτή την «ήττα» της δηλ. την πραγματικότητα.
οι εξυπνάκηδες έλληνες εθνικιστές ας μας εξηγήσουν γιατί η Μακεδονία έγινε μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης , με το προσωρινό όνομα , με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδος και δεν μπορεί κάτι αντίστοιχο να γίνει με το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε..???
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κριτήρια για ένταξη είναι τελείος διαφορετικά. Στο ΣτΕ υπάρχουν ακόμη και παρατηρητές από τη Βόρεια Κύπρο και την Ιαπωνία. Δεν υπάρχει βέτο. Όμως, το παράδειγμα της 'Macedonian Presidency' υπογραμμίζει γιατί η Ελλάδα δεν εμπιστεύεται τη χώρα. Αν η κυβέρνηση της ΠΓ/ΔΜ χρησιμοποιούσε την ονομασία 'Presidency of the former Yugoslav Republic of Macedonia', τότε η Αθήνα δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει το βέτο της στο ΝΑΤΟ και ΕΕ. Δυστυχός δεν το σκέφτικαν αυτό στο Υπ.Εξ στα Σκόπια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε την ευκαιρία, το γραμματόσημο το έβγαλε τα 'Makedonska Pošta' (http://www.posta.com.mk/macedonian/filatelija.aspx)...
Λίγο άσχετο με το θέμα της ανάρτησης, αλλά θα το γράψω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΡε παιδιά, μήπως είμαστε λίγο κοντόφθαλμοι;
Βγαίνει ο ένας και λέει οτι ο εθνικισμός φταίει που χρεωκόπησε η Ελλάδα. Χτες, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δήλωσε οτι υπάρχει κίνδυνος στάσης πληρωμών από τη χώρα του! Κοτζάμ Ιαπωνία... Λέτε να φταίει ο Ιαπωνικός εθνικισμός;
Βγαίνει ο άλλος και λιβανίζει τη πολιτισμένη Ευρώπη. Είδατε τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών; 31 έδρες οι φιλελεύθεροι, 30 οι εργατικοί, 24 ο Βίλντερς σε σύνολο 150.
Φαντάζεστε ανάλογα πράγματα στην Ελλάδα; Σαν να λέμε, 62 έδρες η ΝΔ, 60 το ΠΑΣΟΚ, 42 ο Καρατζαφέρης. Τέτοιο "πολιτισμό" θέλουμε άραγε;
Νομίζω οτι καλό είναι στις αναλύσεις μας να έχουμε υπόψιν οτι το μέλλον θα είναι δυσκολότερο για μας και πιο ρόδινο για τους έλληνες εθνικιστές - η Ολλανδία (και όχι μόνο) μας δείχνει το δρόμο.
Επίσης, μη ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στους εθνικιστές, πολλά πράγματα οφείλονται σε δομικά προβλήματα του καπιταλισμού.
Μήπως, λέω, χρειάζεται περισσότερος ρεαλισμός (σαν την ρεαλπολιτίκ του Β. Μπραντ ας πούμε) στον τρόπο που ασκούμε κριτική;
Ερχονται μέρες δύσκολες και το χειρότερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε, είναι να είμαστε "αιθεροβάμονες" που λέγανε παλιά.
Ευχαριστώ που με διαβάσατε, και καλή συνέχεια στο μπλογκ.
Τάσκο
σε κάθε διεθνή οργανισμό υπάρχει η δυνατότητα του ΒΕΤΟ και μάλιστα σε συνθήκες ομοφωνίας...
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό ισχύει και για το Σύμβουλιο της Ευρώπης...
αν η Ελλάδα ήθελε να βάλει βέτο τότε δεν υπήρχε πιθανότητα να γίνει μέλος η μακεδονία με το προσωρινό της όνομα...
ασχέτως τούτου το βέτο για λόγους άσχετους με τα κριτήρια ένταξης οφείλει να μην γίνεται αποδεκτό από τους υπόλοιπους...
αυτό προβλέπει εξάλλου το άρθρο 11 , παρ.1 της διμερούς διεθνούς συμφωνίας ελλάδος και φυρ μακεδονίας...
γεγονός που θα επιβεβαίωσει και το δικαστήριο της χάγης...
για αυτό άμεσα η μακεδονία οφείλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, ως ΦΥΡ Μακεδονία...
σύντομα δε και στην Ε.Ε..
ο ισχυρισμός της χρεωκοπημένης ελλάδος, είναι πρωτόγονος,εκβιαστικός, αβάσιμος και οφείλει να απορριφθεί άμεσα από τα υπόλοιπα μέλη των παραπάνω οργανισμών...
η οικονομική κρίση πάντα συνοδεύεται από εσωστρεφή περισυλλογή , όπως είδαμε και στην περίπτωση της ολλανδίας...
γιατί κανείς δεν επιθυμεί να χρηματοδοτεί την δανεική ευμάρεια των ελλήνων...
κοινή είναι όμως η διαπίστωση ότι το ευρώ κινδυνεύει από την χαμηλή ευρωπαϊκότητα της Ε.Ε...
την δίχως κοινή οικονομική πολιτική...
ούτε φυσικά κοινή εξωτερική και αμυντική...
άρα όλοι καταλαβαίνουν πλέον ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση αποτελεί προυπόθεση εξόδου από την κρίση...
οι εθνικοί εγωισμοί οφείλουν να παραμερισθούν...
διαφορετικά θα μείνουμε πίσω από την Κίνα, την Ινδία, την Βραζιλία...
η εθνικιστική εσωστρέφεια αποτελεί την κύρια αιτία της χρεωκοπίας της ελλάδος...
ουδεμία βέβαια σχέση με άλλες χώρες,ούτε φυσικά με την ιαπωνία...
της οποίας η οικονομία σαφώς και έχει στοιχεία εθνικιστικής κρατικίστικης ρύθμισης με έλεγχο των εξαγωγών και εμπόδια στις εισαγωγές...
το 45% των κερδών της εθνικής τράπεζας οφείλεται στην επένδυσή της στην τουρκία...
το μακροπρόθεσμο μέλλον σαφέστατα δεν ανήκει στους εθνικιστές...
ΑπάντησηΔιαγραφήη ευρώπη αναγκαστικά και για λόγους οικονομικούς θα οδηγηθεί σε πολιτική ενοποίηση..
αργά ή γρήγορα....
διαφορετικά θα διαλυθεί και θα μείνει στην παγκόσμια ουρά...
η σημερινή περίοδος είναι εξόχως μεταβατική για την ευρώπη...
Μετά την Ολλανδία έχουμε τις Βελγικές εκλογές σήμερα και την ενίσχυση των ακραίων αποσχιστών φλαμανδών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔε μπορεί να είναι μόνο η κρίση.
Η άνοδος των ακροδεξιών αντιλήψεων ξεκίνησε πολύ πριν τη κρίση.
Οπως ο Λεπέν (Γαλλία) και ο Χάιντερ (Αυστρία).
Μη ξεχνάμε πως ο Χάιντερ ξεκίνησε από το ομόσπονδο κρατίδιο της Καρινθίας, όπου υπάρχει σλοβενική μειονότητα η οποία κατηγορεί τις Αυστριακές αρχές για διακρίσεις και καταπίεση και λοιπα.
Οι λαϊκίστικες "αναλύσεις" περί δανεικής ευμάρειας των ελλήνων μπορεί να χαϊδεύουν τα αυτιά μας, αλλά δεν μπορεί να έχουν πολλή σχέση με τη πραγματικότητα.
Γιατί οι δανειστές να θέλουν ευμάρεια για τους έλληνες και τους δανείζουν; επειδή προσδοκούν κέρδη, όχι επειδή οι έλληνες είναι όμορφοι!
Η Ελλάδα δεν χρεωκόπησε λόγω εθνικιστικής εσωστρέφειας. Ούτε η Ισλανδία, ούτε το Ντουμπάι, ούτε η Αργεντινή χρεωκόπησαν λόγω εθνικιστικής εσωστρέφειας.
Οι οικονομικές κρίσεις φαίνεται πως είναι δομικό χαρακτηριστικό του συστήματος και χτυπάνε αδιακρίτως και όχι τους εθνικιστές.
Ευχαριστώ που με διαβάσατε, και καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι!
Τάσκο
Για όσους συγκρίνουν την Ελληνική ακροδεξιά με την Ευρωπαϊκή,θέλοντας να αποδείξουν ότι παντού ανθεί,κάνουν μεγάλο λάθος.Η Ευρωπαίκή ακροδεξιά είναι σαφώς πιο σοβαρή αν και σαφώς λαϊκίστικη,ενώ η δική μας τελείως μεσαιωνική και γελοία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί η ακροδεξιά δεν έχει μέσα ναζιστές,δεν είναι θρησκόλυπτη,δε μιλάει για αλλαγές συνόρων και παλιές αυτοκρατορίες,δεν καταπιέζει μειονότητες,συνήθως δε μιλάει για εθνική καθαρότητα ούτε για θανατικές ποινές και ούτε νοσταλγεί χούντες.
Η Ευρωπαϊκή ακροδεξιά στηρίζεται κυρίως σε αντιμεταναστευτική ρητορεία σε ότι αφορά τους μη Ευρωπαίους μετανάστες,την εγκληματικότητα και κυρίως για τους Άραβες.
Στο γεγονός ότι οι περισσότεροι Άραβες δεν αφωμιώνονται στις χώρες που μεταναστεύουν στηρίζεται και η αρκετή απήχηση που έχουν τα ακροδεξιά κόμματα σε μερικές χώρες.Ενώ άλλα εθνικιστικά κόμματα όπως του Βελγίου και της Ιταλίας έχουν καθαρά τοπικιστικό ή μειονοτικό χαρακτηριστικά.
Η Ελληνική κοινωνία που-εκτός από το ΛΑΟΣ-έφτασε σε σημείο να ψηφίζει και χρυσή αυγή με 5% στην Αθήνα δείχνει δυστυχώς ότι βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και κατάπτωση...