Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

Κυκλοφόρησε το φύλλο Ιουλίου 2011 της Νόβα Ζόρα.

 

Κυκλοφόρησε το φύλλο Ιουλίου 2011 της Νόβα Ζόρα.

Released the edition of Nova Zora July 2011.

Објави издание на Нова Зора Јули 2011 година.

http://novazora.gr/arhivi/date/2011/07

 

naslovna_juli_2011_golema


Στο φύλλο Ιουλίου 2011 μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με την παρουσίαση του Μακεδονο-Ελληνικού Λεξικού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με διοργανωτές το ίδρυμα “Center Maurits Coppieters” και τον υπό ίδρυση σύλλογο “Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού”. Συμπαραστάτες το κόμμα “Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία-Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα” και το “Ουράνιο Τόξο”.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΕΞΙΚΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.

 

 

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος Χαμουτζής01 Ιουλίου, 2011 23:49

    Γεράκι βλέπω ότι όταν το άρθρο σου αναδημοσιεύεται εκεί που το κοιτάνε και οι χρηματοδότες από Αυστραλία κόβονται κάποιες εικόνες... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή τίποτε δεν σου ξεφεύγει , φίλε μου από Χάμω να ξέρης πως καμιά σχέση δεν έχω με τον τρόπο παρουσίασης στη Нова Зора. Αν υπήρχε τρόπος να μπουν και τα βιντεάκια θα ήταν τέλειο.
    Μάλλον πρέπει να αναλάβεις ΕΣΥ θέματα προβολής και οικονομικών
    των σχολίων μου ... :-)
    θα κοιμάμαι ήσυχος ... :-)... :-)
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σίγουρο είναι ότι ο Ανώνυμος Χαμουτζής είναι τακτικός μας αναγνώστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος Χαμουτζής03 Ιουλίου, 2011 05:18

    Μια σταθερά των συζητήσεων που δεν είναι πρόσωπο-με-πρόσωπο είναι πάντα πως οι κραυγαλέα αφελέστατες δικαιολογίες είναι πιο εύκολες. Προφανώς λοιπόν Γεράκι και εφόσον (υποθέτω) δεν είσαι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Νόβα Ζόρα δεν έχεις τελικό έλεγχο του τι κόψιμο-ράψιμο θα πέσει. Όταν όμως πέσει κόψιμο-ράψιμο και κοπεί κομμάτι που ΕΣΥ επέλεξες για να δείξεις τις αποστάσεις που κρατάς από την "μέσα" πλευρά (και αυτή την επιλογή την προέβαλες) τότε περιμένει κανείς να αντιδράσεις με έντονη διαμαρτυρία δημοσίως. Έτσι συνηθίζεται από όσο ξέρω εγώ αλλιώς η απουσία αντίδρασης έχει την ερμηνεία της αποδοχής.

    Τώρα το γιατί θα ενοχλούνταν οι Αυστραλοί χρηματοδότες της ΝΖ (τίποτα το μυστικό, οι ανακοινώσεις όλες δημόσιες από την AMHRC κλπ.) από την καταδίκη των γελοιοτήτων με τους Χούνζα είναι προφανέστατο αν δει κανείς με τι βαθύ εθνικισμό είναι ποτισμένοι. Υποθέτω για τον ίδιο λόγο όταν τους επισκέφτηκε ο Μήτσο Γιωβάνωφ (για να μην τον πω με το όνομα που επέβαλλαν στην οικογένεια του οι βλαμμένοι οι αστυνόμοι) αντί να τους πει για τις 200-250χλδ ομοεθνείς τους που μέχρι τότε έλεγε το ΟΤ στους Ευρωπαίους, επέλεξε να μιλήσει για 400χλδ ομοεθνείς στα χωριά και μόνο.

    Τέλος Αbecedar είμαι όντως τακτικός αναγνώστης και δικός σου, και του Καζία και του Πασόη (που τελευταία πάλι σίγησε αλλά όταν γράφει έχει καταπληκτική - κι ας είναι φανατική - πένα) και εδώ και αλλού. Κάποιες εποχές σε τσεκάρω κάθε μέρα (ενίοτε και πιο συχνά αν υπάρχει συζήτηση με ενδιαφέρον), άλλες μια φορά στις 4-5 μέρες. Μέχρι πρόσφατα (που φρενάρησε) το maknews το κοιτούσα 3-4 φορές την ημέρα. Αρρώστια μου έχει καταντήσει το μακεδονικό. :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανωνυμε Χαμουτζή

    Φαίνεται το ‘βγαλες το μεροκάματο και σήμερα ή μάλλον πιο σωστά το… νυχτοκάμματο αν κρίνω από την ώρα Ελλάδος άφιξης στο mail box μου των τριών τελευταίων σχολίων σου (κι όχι ώρα δημοσίευσης στο blog):

    3:02 ξημερώματα ήρθε το πρώτο σου σχόλιο στο post "14ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης", συμφωνα με το email box.

    5:18 ξημερώματα, συμφωνα πάντα με το email box μου, ήρθε το δεύτερο σου σχόλιο στο post "Κυκλοφόρησε το φύλλο Ιουλίου 2011 της Νόβα Ζόρα." και

    5:46 ξημερώματα 3/7/2011 το τρίτο σχόλιο στο post "Ημερολόγιο Καστοριάς – Γράμμου.":

    Προφανώς δεν κοιμόσουν και έγραφες ολονυχτίς. Ούτε νυχτοφύλαξ να ήσουν!

    Σου εύχομαι καλά νυχτοκάμματα Ανώνυμε Χαμουτζή νυχτοφύλαξ!

    Τέλος, σε παρακαλώ, μην “αρρωσταίνεις” με το μακεδονικό.
    Ότι ήταν να γίνει… έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λοιπόν φίλε από Χάμω
    Να ξέρης πως προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με τις αναδημοσιεύσεις των κειμένων μου από το ιστολόγιο του Αbecedar οπουδήποτε αλλού. Αν δεν αλλοιώνετε το νόημα και αν μεταφέρετε το κείμενο ολόκληρο με αναφορά στο ιστολόγιο και τον υπογράφοντα τότε όλα καλά. Δύο σχόλια μου δημοσίευσε αυτούσια στην ιστοσελίδα του το ΟΤ και με μετατροπές στις εικόνες από τη NOVA ZORA-και στα δύο- .
    Για εμένα Τιμή μου να υιοθετούνται απόψεις μου από το κίνημα.
    Για σένα, Αν αυτό που θες να αναδείξεις τάχαμ δήθεν ότι δεν μπήκε μια εικόνα για να μην κόψουν οι χρηματοδότες την ροή του πλούτου νομίζεις πως στέκει, εγώ τι να σου απαντήσω; Ξεπέρασες και το Λιακόπουλο! Αν πάντως φοβόταν στο ΟΤ μην τους κόψουν την μαρμίτα για την φωτό με τους Αρχαιόπληκτους από μέσα να είσαι σίγουρος πως δεν θα την έβαζαν φάτσα κάρτα στην ανάρτηση που έκαναν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΤ. Έχουν μόνο μία φωτό αυτήν που «έκοψαν» από τη ΝΖ!!! Στα πρακτορικά ξεπέρασες και ΕΜΑΣ!!!
    Pozdrav
    МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος Χαμουτζής07 Ιουλίου, 2011 09:03

    Abecedar εκτός της "νυχτοφυλακής" υπάρχει και η περίπτωση του να βρίσκεται κανείς για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό και να τα γράφει με διαφορά ώρας... Έτσι για να σου ανοίξω τους ορίζοντες. Αργά ήρθε η προειδοποίηση σου - τώρα πια είμαι ασθενής... :-)

    Γεράκι Λιακοπούλεια είναι τα περί Σόρος-Ψώρος που βλέπουν και οι εδώ και οι εκεί... (είναι αστείο πως για εχθρό τους και φίλο σας τον βλέπουν οι εδώ και για το αντίθετο οι εκεί). Αντιθέτως μια λογική υπόθεση (βάσει των ιδεολογικών κολλημάτων των Αυστραλοκαναδών ομογενών σας) του γιατί επέλεξε ο Γιοβάνωφ να κόψει τη μια φωτογραφία που έδινε μια κάποια ισορροπία στο κείμενο ήταν αυτή που έκανα. Οι υπεύθυνοι ύλης του florima.org (που δεν αναδημοσίευσε το κείμενο σου για να ακριβολογούμε αλλά απλώς έστειλε τους αναγνώστες εδώ) για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είχαν τις ίδιες ευαισθησίες.

    Τέλος για να μη μου βάζεις λόγια στο στόμα: Μίλησα για χρηματοδότες ακριβολογώντας (ελπίζω να μην αμφισβητείς τις ανακοινώσεις AMHRC/MHRMI) - δεν είπα για ροή πλούτου και μαρμίτες και άλλα κουραφέξαλα. Σε αντίθεση με άλλους (που δε μπορούν να χωνέψουν την ύπαρξη μη-Ελλήνων ελλήνων πολιτών και αναζητούν παντού πληρωμένες συνειδήσεις) εγώ δε θεωρώ πως κάνετε ό,τι κάνετε για το χρήμα. Τουναντίον η ιδεολογία σας κινεί και θα σας κινούσε και να μην ερχόταν η παραμικρή βοήθεια από έξω. Τις διαβολές περί χρηματισμού κλπ. να τις αναζητήσεις αλλού. Αλλά το γεγονός πως οι ομογενείς σας χρηματοδοτούν τη Νόβα Ζόρα είναι γεγονός - όπως οι θερμότεροι χρηματοδότες των "Βορειοηπειρωτών" βρίσκονται στην "βορειοηπειρωτική" διασπορά (και όχι τόσο στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ να δεις φανατισμός) έτσι και με εσάς. Φυσιολογικό είναι (αν και λυπηρό με δεδομένα τα ιδεολογικά κολλήματα και στις 2 περιπτώσεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε Χαμουτζή,

    Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί το γεγονός ότι Μακεδόνες από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Καναδά ενισχύουν οικονομικά την έκδοση της ΝΟΒΑΖΟΡΑ και μάλιστα φανερά.
    Άλλωστε σε κάθε φύλλο υπάρχει ειδική στήλη όπου η εφημερίδα εκφράζει τις ευχαριστίες της. Π.χ. στο φύλλο Ιουλίου δες στη σελ 19.

    Αν νοιαζόσουν πραγματικά για την Ελλάδα θα έπρεπε να σε ενοχλεί η κρυφή χρηματοδότηση ημερήσιων ή εβδομαδιαίων εφημερίδων στην Ελλάδα με τη γνωστή μέθοδο των κρατικών διαφημίσεων. Εκεί να δείς χρήμα με... ουρά! Και δεν εκφράζουν καν τις ευχαριστίες τους οι… αχάριστοι!

    Αλλά, που να τα δεις εσύ αυτά? Εκτός από άρρωστος, όπως είπες, φαίνεται είσαι και τυφλωμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή