Σάββατο, Ιουνίου 12, 2010

Όταν ο ‘Anonymous’ έγινε ‘Eponymous’.

Προ ημερών ήρθε στο blog μου ένα σχόλιο τύπου Spam από κάποιον Anonymous που έγραφε “clik here my dear…” (μετάφραση: «κάνε κλικ εδώ αγαπητέ/τή μου…»). Σίγουρα όλοι θα έχετε λάβει τέτοια ή παρόμοια spam σχόλια. Όμως, αυτό το συγκεκριμένο σχόλιο δεν ήταν spam. Απευθύνονταν προσωπικά σε μένα και περιείχε κάτι το ξεχωριστό που δεν ήταν “ορατό” με την πρώτη ματιά: Μέσω του λινκ που εμπεριείχε αυτό το, Spam-ικού τύπου, σχόλιο ανακάλυψα ότι ήταν του Anonymous με τον ιδιόρυθμο αντιεθνικισμό που τον διακρίνει και με “βομβαρδίζει” με σχόλια και ότι τελικά έγινε Eponymous!

Αποφάσισε, επιτέλους, ο εν λόγω Anonymous να δημιουργήσει blog υπό τη βαρύγδουπο διεύθυνση smashtheborders.blogspot.com (μτφ: “τσακίστε τα σύνορα”) και υπό το ομολογουμένως ευρηματικό nickname Eponymous (μτφ:Επώνυμος). 

Στην πρώτη ανάρτησή του μου έκανε την τιμή να ασχοληθεί μαζί μου. Στην, λογοδιαρροιακού τύπου, εναρκτήρια ανάρτηση ο Eponymous αφού διυλίσε τον κώνωπα και κατάπιε την κάμηλο, καταλήξε με στόμφο στην “αστυνομική” και εξόχως… “αντιεθνκιστική” αποστροφή: «Πιθανότατα, εάν "ξεψαχνίζαμε" και άλλες αναρτήσεις του, θα βρίσκαμε περισσότερα εθνικιστικά "κρούσματα"» ενοώντας το blog μου. Αυτό δείχνει τους λόγους για τους οποίους δημιουργησε το blog του.

Αντί να περιγράψει, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο σκοπεύει κινηθεί το blog του ή έστω ένα τυπικό “καλή αρχή” ή “καλως ήρθατε”, είχε τόση πολύ “φαγούρα” ώστε ασχολήθηκε αποκλειστικά με εμένα απευθύνοντας διάφορους χαρακτηρισμούς όπως “φασίστα”, “ρατσιστή”, “σταλινικό” κ.α. Δικάιωμά του και πρόβλημά του.

Τους ίδιους και απαράλλαχτους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο Eponymous, τους χρησιμοποιεί συστηματικά εδώ και πολύ καιρό ο αυτό-ανακηρυχθείς “Akritas της Μακεδονίας” για όλα τα μακεδονικά blogs. Προσοχή: Δεν υπονοώ οτι υπάρχει σχέση μεταξύ Akritas και Eponymous, απλώς επισημαίνω την ομοιότητα στους χαρακτηρισμούς.

Επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, είναι προφανές ότι ο Eponymous  θα ασχοληθεί στο μέλλον και πάλι με εμένα.  Nema problema, είναι δικάιωμά του. Ας το κάνει όσες φορές θέλει.

Όμως, για να μην κουράζεται «"ξεψαχνίζoτας" και τις άλλες αναρτήσεις μου» του προτείνω την επόμενη φορά που θα ασχοληθεί με το blog μου να κάνει copy-paste τις αναρτήσεις που θα βρεί στη θεματική ενότητα “Ουράνιο Τόξο – ΜΑΚΙΒΕ” του Akritas ο οποίος έχει ήδη "ξεψαχνίσει" και υβρίζει τα μακεδονικά blogs, εδώ και χρόνια, με χαρακτηρισμούς ολόιδιους με τους δικούς του. Κλικ εδώ:
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/search/label/Ουράνιο Τόξο – ΜΑΚΙΒΕ 

Εύχομαι στον Eponymous καλή αρχή στο νέο του blog και καλή επιτυχία στην “εξολόθρευση” των εθνών. Μόνο που, ως συνεπής “αντιεθνικιστής” θα έπρεπε λογικά να ξεκινήσει απο το δικό του: το ελληνικό!

Τέλως πάντων…

Διαβάστε οπωσδήποτε  ολόκληρη την (αν και κουραστική) πρώτη ανάρτηση του Eponymous (κλικ εδώ http://smashtheborders.blogspot.com/2010/06/no1.html) και προσέξτε το ρηχό σκεπτικό  του, τον τρόπο που “διυλίζει τον κώνωπα”, τις υπεραπλουστεύσεις που κάνει και τις ομοιότητες χαρακτηρισμών με αυτούς του Akritas σε ότι αφορά τους εθνικά Μακεδόνες. Επαναλαμβάνω: δεν υπονοώ πως υπάρχει σχέση μεταξύ Akritas και Eponymous, απλώς επισημαίνω την ομοιότητα στους χαρακτηρισμούς σχετικά με τους εθνικά Μακεδόνες. Εξάλλου αυτό είναι κάτι που χαρακτηριζει την πλειοψηφία των Ελλήνων bloggers, ασχέτως πολιτικοιδεολογικής τοποθέτησης. Όλοι τα ίδια ή παρόμοια λόγια λένε για τους εθνικά Μακεδόνες.

Ο Eponymous, με την μηχανιστική λογική που έχει, ισχυρίζεται οτι όποιος ανήκει σε ένα έθνος είναι αυτομάτως εθνικιστής εκτός… από τους Έλληνες! Αδυνατεί να εμβαθύνει και να κατανοήσει τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των ανθρώπων που ανηκουν σε ένα έθνος και των εθνικιστών δηλ. των ακραίων. Με αυτήν τη ρηχότητα σκέψης που τον διακρίνει δεν θα εκπλαγώ εάν ισχυριστεί σε επόμενη ανάρτηση οτι ακόμη και ο Ο.Η.Ε. είναι εθνικιστικός οργανισμός διότι περιέχει την λέξη “Εθνών” (Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών)!!! (Εκτός από τους Έλληνες, βεβαίως – βεβαίως!!!)

Πάντως, δεν κατάλαβα το λόγο για τον οποίο  έγραψε το χαζοχαρούμενο spam-ικο σχόλιο “clik here my dear…” σαν Anonymous. Θα μπορούσε να το κάνει σαν Eponymous που είναι… πλέον.

8 σχόλια:

  1. Διάβασα και τις 3 αναρτήσεις του "Επώνυμου" και δεν βρίσκω απολύτως τίποτε κοινό με τον Ακρίτα. Ούτε κρυπτο-εθνικιστή τον χαρακτηρίζω.
    Τώρα αν θεωρείς την κριτική προς το πρόσωπο σου υπερβολική, αυτό είναι άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλά εσύ πρέπει να τραβάς μεγάλο ζόρι με τον Ακρίτα!Kαι όχι μόνο απ' ότι βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @stefanos
    Μα καλά, πότε πρόλαβες να διαβάσεις τα “σεντόνια” του Eponymous και έβγαλες συμπερασμα;
    Ξαναδιάβασέ τα με προσοχή.

    @anonymous 1:58 PM, јуни 12, 2010,
    Κάθε άλλο. Απλώς ο Akridas και το blog του είναι το είναι το αγαπημένο μου κομικς στο διαδύκτιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι λες μωρε τώρα!
    Θα έγραφε ο Ακρίτας τη δεύτερη ανάρτηση του 'επώνυμου' - και ειδκά τα σχόλια!!!
    Μια ομάδα αναρχοκολόπαιδων κρύβεται πίσω από τον 'επώνυμο' - τα εχουν πει και άλλες φορές αυτά. Είναι λιγο περιεργη η επιθεση που σου κανουν, αλλ΄α μάλλον είναι για 'ξεκαρφωμα'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρώτα είχαμε την Republic of Macedonia-Skopje, με άλλα λόγια, το μέρος της Μακεδονίας του οποίου πρωτεύουσα είναι τα Σκόπια...
    Τώρα έχουμε Δημοκρατία Μακεδονία του Βαρδάρη... με άλλα λόγια, το μέρος της Μακεδονίας που πίανει την ροή του ποταμού Βαρδάρη, από το όρος Σαρ μέχρι το Αιγαίο...

    Π.χ. έρχετε ο τουρίστας,
    - "What is this big river?
    - It is the Vardar, the ancient Macedonian river Axios.
    - Oh, very nice, so this is Macedonia Vardar?
    - Yes, zdravo, welcome to Macedonia Vardar, Greece is just across mount Olympus...
    - Thank you, and where is Macedonia?
    - Macedonia is a region divided between the Republic of Macedonia Vardar and Bulgaria.
    - Thank you

    Κάντε μόζε ντα νάουτσατ Μακεντόνσκι; Μπιλέιτσσι οηνε πρεκρασιν λουγε βο Ατίνα σε μενούβαατ γκράντσιτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ανωνυμε 3:47 AM, јуни 13, 2010
    Το έγραψα και στην ανάρτηση: ΔΕΝ υπονοώ ότι υπάρχει σχέση μεταξύ τους. Απλώς επισημαίνω την ομοιότητα στους χαρακτηρισμούς.

    @Constantine
    Εκτός από τον ποταμό Βαρδάρη υπάρχει και ο άνεμος Βαρδάρης. Το λέει και το τραγούδι με τον Ν. Παπάζογλου ΦΥΣΙΞΕ Ο ΒΑΡΔΑΡΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕ
    http://www.youtube.com/watch?v=QMLYCZWFoN8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Constantine, τι θα πει "Μπιλέιτσσι"?
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. είναι γνωστό ότι πολλά μπλόγκς έχουν τη υποστήριξη των υπηρεσιών του ελληνικού εθνικιστικού κράτους...
    αποκλειστικός τους σκοπός είναι η συκοφάντηση όλων όσων σέβονται την αλήθεια και διεκδικούν δικαιώματα για όλες τις εθνότητες της Ελλάδος....
    ο αντιμακεδονισμός τους αποτελεί πρώτη προτεραιότητα...
    πολλές φορές φορούν την μάσκα του αριστερού, του αναρχικού, του δήθεν προοδευτικού ενώ πρόκειται για κρατικοδίαιτους εθνικιστές των γνωστών υπηρεσιών...
    η θρασύδειλη στάση σχολιαστών σε νεοναζιστικά μπλόγκ τα οποία αντί να ασχολούνται με τα κλέμμενα 50 εκατομμύρια του Δήμου της πόλης μας, μολύνουν την μπλογκόσφαιρα και το παρόν μπλόγκ με αντιμακεδονικό παρανοϊσμό....
    την ίδια ώρα τα δικά τους μπλόγκ απαγορεύουν όχι μόνο τον ψευδώνυμο ή ανώνυμο σχολιασμό αλλά ακόμα και τον επώνυμο...
    γίνεται ολοφάνερο ότι η διεθνής κοινότητα οφείλει να ζητήσει υπογραφή μνημονίου από την ελλάδα για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή