Παρασκευή, Απριλίου 27, 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2012

clip_image002

Μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας- Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα (EFA-EPP)
Μέλος της Ομοσπονδιακής Ένωσης των Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN)
Στ. Δραγούμη 11 Φλώρινα/Lerin Τ.Κ. 53100 Τ.Θ. 51 Τηλ./fax 0030 23850 46548
www.vinozito.org e-mail: vinozito@otenet.gr & rainbow@florina.org


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2012

Αυτές οι εθνικές εκλογές δεν είναι ίδιες όπως οι προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις αλλά διαφέρουν. Όχι όμως όπως νομίζει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ότι δήθεν θα «σπάσει» το κομματικό σύστημα-κατεστημένο, αφού τέτοια εκδοχή σερβίρουν τα ΜΜΔ (Μέσα Μαζικής Διαστρέβλωσης), επειδή θα μπουν στην Βουλή κακές απομιμήσεις των κομματικών σχηματισμών. Η «διαφορά» θα είναι, μέσω της εκλογικής διαδικασίας-εκλογών, η επιβεβαίωση της εθνικοσοσιαλιστικής λογικής, του φαιοκόκκινου κυρίαρχου πολιτικού ρεύματος στην χώρα μας τόσο στην πολιτική όσο και στην κοινωνία.

Η εθνικοσοσιαλιστική κυρίαρχη ιδεολογία βασίσθηκε στην εθνικιστική κρατική παιδεία και παράλληλα στην εφαρμογή καταστροφικής οικονομικής πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες. Οι εξουσίες οικοδόμησαν ένα κακέκτυπο, ανατολικού τύπου οικονομικής ανάπτυξης κράτους, μεταξύ άλλων σαμποτάρισμα της ιδιωτικής οικονομίας, με αναγωγή το δημόσιο-κράτος, τέρας καταφυγίου και εξάρτησης ταυτόχρονα για κάθε πολίτη. Η οικονομική κρίση των δύο τελευταίων ετών έγινε απλά αφορμή να αποκαλυφθεί επιτέλους το πολιτικό εθνικοσοσιαλιστικό τέρας στην χώρα. Αυτή είναι η «διαφορά».

Τα τελευταία χρόνια και την προεκλογική περίοδο, με αφορμή την οικονομική κρίση, κυριαρχούν σκιαμαχίες στα περί «Μνημονίων», «Συμφωνιών» των μεγαλύτερων κοινοβουλευτικών πολιτικών σχηματισμών αλλά και διάφορων πολιτικών τυχάρπαστων ή τυχοδιωκτών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι κάποιοι μεν να ξιφουλκούν και δαιμονοποιούν ανέξοδα και επιθετικά κατά των «ξένων». Αυτή η επιχειρηματολογία αποτελεί σίγουρη επένδυση για να ασελγούν ιδεολογικά στις «απαίδευτες» πολιτικά μάζες. Άλλοι δε να κατηγορούν επίσης γενικά τους «ξένους» με την δικαιολογία του  εξαναγκασμού  εφαρμογής οικονομικών μέτρων, επιχειρηματολογώντας πως ήθελαν μεν αλλιώς, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Για τα «δεινά της χώρας», τους πίεσαν ή εκβίασαν οι «κακοί ξένοι» και δεν φταίνε οι ίδιοι. Οι μεν επιβεβαιώνουν τους δε και τούμπαλιν. Αυτό είναι το προεκλογικό σκηνικό στην χώρα. Όλοι αυτοί  αγωνιούν μόνον για να επιβιώνουν στην πολιτική σκηνή, με άλλα λόγια να επενδύσουν στην διατήρηση του σαπισμένου πολιτικού, κομματικού συστήματος.

Κομματικές εκφράσεις ως εξαιρέσεις, θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα ακόμη και με «Δονκιχωτικές» απόπειρες καλοπροαίρετων κομματικών στελεχών, υποψηφίων εξω-κοινοβουλευτικών σχηματισμών εδώ και χρόνια, που συμμετέχουν ουσιαστικά αποκλεισμένοι ή πολιτικά απομονωμένοι ακόμη και στο εκτρωματικό εκλογικό σύστημα διαχρονικά. Έτσι είναι δομημένο επί δεκαετίες το «πολιτικό κομματικό θέατρο» στην χώρα.

Για το καλύτερο αύριο στην χώρα είναι προϋπόθεση η εκ βάθρων μεταρρύθμιση στην εθνική ιδεολογία και όχι μόνον εφαρμογές οικονομικής  πολιτικής. Συνεχώς επί δεκαετίες εγχαράσσεται το ιδεολόγημα περί «ελληνικού περιούσιου έθνους» καλύτερου των άλλων σύγχρονων  εθνών και παράλληλα στοχοποίηση των «ξένων», με την συνομοσιωλογική λογική κυρίαρχη. Η σφυρηλάτηση-σμίλευση του Έλληνας-Έλληνας, συνήθως Έλληνας-Ελληναράς, είναι δυστυχώς θεμέλιο της δημιουργίας εθνικιστικής ιδεολογίας, στερεοτύπων, «κουλτούρας» γενικά στην χώρα. Εκεί στην απαραίτητη ιδεολογική εθνική μεταρρύθμιση έχει υποχρεωτικά θέση η μειονοτική διάσταση και η αναγνώριση εθνικών διαφορετικοτήτων στην χώρα, μεταξύ αυτών την ιδιαίτερη Μακεδονική εθνική ταυτότητα. Πρέπει να αντικατασταθεί η ξεπερασμένη αντίληψη-ευαγγέλιο Έλληνας-Έλληνας με την έννοια Έλληνας-Πολίτης. Συνειδητοποιημένος πολίτης οργανωμένου κράτους δικαίου. Αυτή και ειδικά το δεύτερο συνθετικό πρέπει να είναι η αφετηρία για νέους δρόμους. Αν δεν γίνει ξεκινώντας από την βασική Παιδεία θα ακολουθείτε η πεπατημένη τα επόμενα χρόνια με χειρότερη προοπτική για την χώρα σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση.  Όσο απλό ακούγεται τόσο δύσκολα ισχύει στην χώρα που είναι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη πολιτικής Δημοκρατίας. Δυστυχώς αυτή η έννοια είναι άγνωστη στην νεοελληνική ιδεολογία-πρακτική-συμπεριφορά.

Η Ε.Ε.Σ.-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ δεν θα συμμετέχει στις εκλογές. Δεν μπορεί να συμμετέχει βουτώντας στον ήδη διαμορφωμένο πολιτικό «βούρκο». Βασική πολιτική αρχή ενός κόμματος είναι να συμμετέχει σε εκλογικές διαδικασίες-αναμετρήσεις που αποτελεί κορυφαία επιλογή κάθε κομματικού σχηματισμού. Όμως αυτό θα ήταν δυνατόν να γίνει όταν γίνονται σε ομαλές δημοκρατικές συνθήκες. Κρίνουμε ότι δεν ισχύουν για την χώρα, ειδικά όταν σχετίζεται με την συμμετοχή σε εκλογική διαδικασία μειονοτικών κομμάτων. Έχουμε την εμπειρία προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων.  Συμμετείχαμε με την ελπίδα ότι θα αλλάξουν οι συνθήκες και η ενδυνάμωση της ισότιμης και αξιοκρατικής συμμετοχής σε εκλογές μειονοτικού κόμματος. Προσπαθήσαμε να δώσουμε θετικό ερέθισμα για ουσιαστικές αλλαγές στην χώρα ακόμη και μέσα από τις εκλογικές διαδικασίες που είχαν ως γνώρισμα το «έλλειμμα δημοκρατίας». Κάθε φορά ήταν και χειρότερα αφού διαπιστώθηκε μεταξύ άλλων η δολιοφθορά-υποκλοπή ψήφων, πέταγμα ψηφοδελτίων από τα ΕΛΤΑ και στα εκλογικά τμήματα στο καλάθι των αχρήστων πριν την εκλογική διαδικασία ή κατά την διάρκειά της. Ο εκφοβισμός έμμεσα ψηφοφόρων σε μειονοτικά χωριά για να υποστηριχθεί το κόμμα. Στις πρόσφατες ευρω-εκλογές το κόμμα αποκλείστηκε «πραξικοπηματικά» ακόμη και από τα τηλεοπτικά μέσα προεκλογικά, μετά από παρέμβαση ως συνήθως του «βαθέως κράτους».

Με αυτές τις συνθήκες αν συμμετείχε το Ουράνιο Τόξο στις εκλογές θα ήταν επίσης ασέβεια προς τα μέλη  και  τους φίλους μας, που συνεισφέρουν ανιδιοτελώς οικονομικά, να πετάξει  το κόμμα σήμερα χρήματα, μέσω  της συμμετοχής του  σε αντι-δημοκρατικές για εμάς προεκλογικές πρακτικές. Ακόμη, η πολιτική ηθική του Ουράνιου Τόξου οδηγεί στην απόφαση το κόμμα να μην ασελγεί ψηφοθηρικά, επενδύοντας στο παράπονο του «απαίδευτου» πολίτη γενικά, προς «εξαγορά» ψήφων οργής, ειδικά μετά την οικονομική κατάσταση των τελευταίων ετών στην χώρα. Αυτό είναι κεκτημένο στην Ελλάδα για τα περισσότερα κόμματα. Για εμάς ευτυχώς όχι.

Τα μέλη και οι φίλοι μας είναι ικανοί να κρίνουν πώς πρέπει να συμπεριφερθούν στις εθνικές εκλογές ακόμη και αν αποφασίσουν να ψάξουν, να βρουν και διαλέξουν «διαμάντια στον βούρκο». Ας κρίνει λοιπόν ο οποιοσδήποτε φίλος-μέλος πως θα συμπεριφερθεί στις εθνικές εκλογές ή αν υποστηρίξει ή όχι με την ψήφο του κόμμα ή υποψήφιο, αφού η βασική προϋπόθεση για να χαρακτηριστεί «διαμάντι»  εκτός των άλλων είναι η δημόσια θέση οποιοδήποτε (κόμμα-άτομο) για αναγνώριση-σεβασμό της Μακεδονικής εθνικής ταυτότητας στην χώρα.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.Σ.-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

1 σχόλιο:

  1. Κανενας απο τους υποψηφιους δεν εχει την ηθικη και νοηματικη ικανοτητα να τοποτετηθει στην Εθνικα Μακεδονικη ταυτοτητα.Ετσι για μια ακομη φορα οι Ελληνες υποψηφιοι και ψηφοφοροι ειναι ανικανοι να δουν και να αγωνιστουν για τα δικαιωματα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή