Δευτέρα, Μαΐου 07, 2012

6 ΜΑΙΟΥ 2012. ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

 

Επί σειρά ετών οι Μακεδόνες μαζί με Έλληνες Δημοκράτες καταγγέλλαμε επανειλημμένως τους φασίστες ναζί της συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» και ζητούσαμε να τεθεί εκτός νόμου όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη χώρα αλλά δεν εισακουστήκαμε. Οι επίσημες αρχές σιωπούσαν και έκαναν πως δεν βλέπουν, δεν ακούν.

Όμως “Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται” όπως λέει η παροιμία. Έτσι, μια οικονομική κρίση ήταν αρκετή ώστε να εκδηλωθεί μαζικά με τον πλέον επίσημο τρόπο ο «έρωτας» σημαντικής μερίδας των Ελλήνων με τον ναζισμό.

Στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκδηλώθηκαν 440.894* (ποσοστό 6,97%) Έλληνες καψούρηδες του ναζισμού που εμπνέονται από τις αρχές του Χίτλερ, εξέλεξαν 21 βουλευτές και εκπροσωπούνται επίσημα στο ελληνικό κοινοβούλιο καθιστώτας την ημερομηνία αυτή ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σήμερα ο Γερμανικός τύπος γράφει: Ο λαός αυτός που υπερηφανεύεται γιά την αντίστασή του κατά του ναζισμού στην κατοχή, έβαλε στη Βουλή τους Ναζί.

image

image

 

= = =

*Ο αριθμός 440.894 των φασιστών νεοναζί στην Ελλάδα είναι καρατσεκαρισμένος δεν επιδέχεται αμφισβήτησης και, δυστυχώς, βαίνει συνεχώς αυξανόμενος.

*Το εύστοχο φωτομοντάζ των εικόνων είναι από το ιστολόγιο http://dr-flantzas.blogspot.com/2012/05/blog-post_07.html

= = =

(Προσθήκη από МОРЕ СОКОЛ, СОЛУН )

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους  δεν αντέδρασα. 
Δεν ήμουν τσιγγάνος.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
Δεν ήμουν κομμουνιστής.

Όταν   ήρθαν  να   πάρουν   τους   εβραίους  δεν  αντέδρασα.
Δεν ήμουν εβραίος.

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα
Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει.»

Μπερτολτ   Μπρεχτ.

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα οι Νεοναζί της Χρυσής Αυγής χτυπούσαν  μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς μέχρι θανάτου, μαχαίρωναν μετανάστες, τα σύμβολα της βεβήλωναν κοιμητήρια και μνημεία Ελλήνων Εβραίων, ηγετικά της στελέχη δικαζόταν και καταδικαζόταν (πχ Περίανδρος) ενώ άλλα «φρούτα» τραμπούκιζαν σε δημοτικά συμβούλια ή σε νόμιμες παρουσιάσεις βιβλίων. Ο «κύριος» που διέκοψε την παρουσίαση του Μακεδονοελληνικού λεξικού στην Αθήνα αναφέροντας και το όνομά του και την οργάνωσή του όχι μόνο δεν διώχθηκε για την  ενέργεια του αλλά σήμερα είναι βουλευτής της Β΄Αθηνών!!!

Στη φωτογραφία εικονίζονται δύο από τους Χρυσαυγίτες που διέκοψαν με τραμπουκισμούς στις 2 Ιουνίου 2009 την παρουσίαση του «Ελληνο-μακεδονικού λεξικού» του Βάσκο Καρατζά στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο Ηλίας Παναγιώταρος που ήταν επικεφαλής της ομάδας των είκοσι νεοναζί εικονίζεται αριστερά. Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώταρος, μαζί με άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής, περιλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο του κ. Καρατζαφέρη στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002. (Φώτο από Iospress, Ελευθεροτυπία, Σάββατο 13 Ιουνίου 2009)

Στη φωτογραφία εικονίζονται δύο από τους Χρυσαυγίτες που διέκοψαν με τραμπουκισμούς στις 2 Ιουνίου 2009 την παρουσίαση του «Ελληνο-μακεδονικού λεξικού» του Βάσκο Καρατζά στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο Ηλίας Παναγιώταρος που ήταν επικεφαλής της ομάδας των είκοσι νεοναζί εικονίζεται αριστερά. Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώταρος, μαζί με άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής, περιλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο του κ. Καρατζαφέρη στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002. (Φώτο από Iospress, Ελευθεροτυπία, Σάββατο 13 Ιουνίου 2009)

Οι Μακεδόνες αλλά και  Έλληνες Δημοκράτες παρόλο που συχνά κατήγγειλαν τους συγκεκριμένους Νεοναζί  κανένας  φορέας της πολιτείας δεν φρόντισε να τους ελέγξει. Αντιθέτως μάλιστα η “Χρυσή Αυγή” δρούσε συχνά σαν συμπληρωματική δύναμη των ΜΑΤ σε πολλές επιχειρήσεις με μια προκλητικά εξόφθαλμη συμπόρευση.

Ουσιαστικά η «Χρυσή Αυγή»  όλα αυτά τα χρόνια εξέφραζε και επιχειρούσε αυτά που ήθελε και ονειρευόταν το πιο φασιστικό κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Οι καραφλοί έκαναν αυτά που οι καθώς πρέπει ήθελαν και δεν μπορούσαν….

Για θυμηθείτε: Μήπως τους καταδίκασαν όταν γυρνούσαν τα χωριά της Φλώρινας μετά το “μνημόσυνο” του Γράμμου το 2008;

Σαν τάγματα ασφαλείας σουλατσάριζαν υβρίζοντας στη Φλώρινα, στο Ξυνό Νερό, στην Έδεσσα, στα σύνορα και δεν υπήρξε  ούτε μια ανακοίνωση καταδίκης από τους επίσημους φορείς.

Αυτά τα λίγα αφιερωμένα σε αυτούς που στο κόρφο τους έθρεφαν για χρόνια το αυγό του φιδιού.

Κύριοι, να τους χαίρεστε. Ήρθε η ώρα να γευτείτε και σεις τους εξαιρετικούς τρόπους των «δικών σας» παιδιών…

 

7 σχόλια:

  1. Οντως ειναι ημερα ντροπης. Αλλα μια κοινωνια που δεν ειναι ξαγρυπνη, με απενεργοποιημενα τα αντιφασιστικα reflex, ευκολα μπορει να αιφνιδιαστει, οπως και αιφνιδιαστηκε. Εγω πιστευω οτι ολα αυτα που περναει ο τοπος ειναι μια τιμωρια για πολλες παλιοτερες αμαρτιες. Η κοινωνια ηταν επαναπαυμενη, αλλα η οργη και η αποστροφη απεντι στη δημοκρατια μαζευοταν και κανεις δεν αντιδρουσε, μαλλον διοτι η ευημερια απομιωσε τα δημοκρατικα μας reflex και μας εκανε γενικως πιο μαλθακους. Η δημοκρατια για μας ητανε δεδομενη και δεν τη προστατευαμε. Ηρθαν τα ζορια, οι λαθρομεταναστες και εγκληματικοτητα και το πραγμα ηρθε κι εκατσε μετα απο ενα δυσαρεστο μνημονιο εξυγειανσης της οικονομιας.

    ΚΩΤΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάπως επιφανειακή η ανάρτηση...

    Σήμερα (δηλαδή τα τελευταία 2-3 χρόνια) ηττήθηκε το "ελληνικό μοντέλο ζωής".

    Στον 1ο παγκόσμιο πόλεμο ηττήθηκε η Γερμανία.

    Ούτε η ήττα της Γερμανίας αυτή καθ' αυτή, ούτε κάποια "γενετική προδιάθεση" των γερμανών προς το ναζισμό οδήγησε με νομιμότατα μέσα τον Χίτλερ στην καγγελαρία.

    Τον Χίτλερ στην καγγελαρία τον οδήγησαν οι όροι που επέβαλλαν οι τότε ισχυροί (οι νικητές του πολέμου) στον λαό της Γερμανίας.

    Ούτε η ήττα του "ελληνικού μοντέλου ζωής" αυτή καθ' αυτή, ούτε κάποια "γενετική προδιάθεση" των ελλήνων προς το ναζισμό οδήγησαν με νομιμότατα μέσα τη χρυσή αυγή στη βουλή.

    Τη χρυσή αυγή στη βουλή την οδήγησαν οι όροι που επιβάλλουν οι σημερινοί ισχυροί στον λαό της Ελλάδας.

    Η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται.

    Αλλά όπως φαίνεται, η ιστορία ούτε τους εκάστοτε ισχυρούς διδάσκει, ούτε μπλόγκερ σαν και σένα...

    Είναι κοντόφθαλμο να κατηγορείς το θύμα όταν αντιδρά βίαια επειδή ο χασάπης το γδέρνει.
    Βίαια αντέδρασε ο λαός της Γερμανίας τη δεκαετία του 30 επειδή τον έγδαραν οι ισχυροί, το ίδιο συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα.

    Καλό είναι να βλέπουμε τι κάνει ο χασάπης, πριν κατηγορήσουμε τον γδαρμένο.

    Στο πραγματικά καλό φωτομοντάζ του Δόκτωρα Φλάντζα με τον λύκο ανάμεσα στα πρόβατα, απλά να επισημάνω οτι πολλές φορές, τα χορτάτα γουρούνια είναι πολύ πιο επικίνδυνα από τους πεινασμένους λύκους.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητόν Abecedar:

    Πρέπη να διαδωθή, ωσθε να ξεφουσκώσουν γρήγορα.

    Ευχαρισθώ της αναδημοσιεύσεως,
    Dr.Φλάντζας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Ανώνυμε Α (12:47 PM, мај 08, 2012)

    Ρηχό το σχόλιό σου.
    Είναι εμφανέστατη προσπάθειά σου να δικαιολογήσεις τους σημερινούς ομόσταβλους ομοϊδεάτες του Χίτλερ στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Αγαπητέ Dr.Φλάντζας

    Συγχαρητήρια για το εύστοχο φωτομοντάζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ολα φταινε οι ξενοι, αυτο φαινεται να λεει ο Α (κεφαλαιο) απηχωντας την πλειοψηφουσα αντιληψη στην Ελλαδα, μια χωρα που συνεχεια κοιταζε να χωνεται αναμεσα στους ισχυρους του κοσμου αναζητωντας δικαια και ...φραγκα. Οτι δε πετυχαινε με τις δικιες της δυναμεις, επεδιωκε να το παρει μεσω του 'διεθνους δικαιου', μεσω επιδοτησεων και μεσω ...διαγραφης απεχθους χρεους. Ει, κιντεντεη! Σαν πολυ δεν ασχοληθηκαν με την παρτη σου που με τα λεφτακια τους λιγδωσες αντερον; Αντε γιατι υπαρχουν κι αλλου πορτοκαλιες.

    ΚΩΤΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑ.

    Όλες οι αναρτήσεις του ιστολογίου http://abecedar.blogspot.com αναδημοσιεύονται στο facebook και συγκεκριμένα στην διαδικτυακή διεύθυνση - κλικ εδώ - ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ BLOGS ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

    Παρακαλούνται οι αναγνώστες του παρόντος ιστολογίου που διαμαρτύρονται οτι δεν δημοσιεύθηκαν τα σχόλιά τους εδώ στο http://abecedar.blogspot.com να τα γράφουν στην παραπάνω διαδικτυακή διεύθυνση του facebook, όπου τα σχόλια δημοσιεύονται άμεσα χωρίς μετριασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή