Σάββατο, Μαΐου 10, 2014

Εκλογές: Συμμετοχή ή όχι;

 

Αν δεν σηκώσεις κεφάλι,
Ουράνιο Τόξο δε βλέπεις!

Του Μάκη Γατόπουλου,
υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το Ουράνιο Τόξο

 

Μάκης Γατόπουλος

Οι εκλογές αποτελούν το δημοκρατικότερο μέσο αντιπροσώπευσης και σύστασης αντιπροσωπευτικών σωμάτων σε κάθε είδους βαθμίδας κοινωνικής ομαδοποίησης.

Ένας εξέχων Ισραηλινός πολιτικός, ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγγραφέας,ο οποίος πέρασε πολλά χρόνια σε μια σοβιετική φυλακή για δήθεν κατασκοπεία για την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας, ο Natan Sharansky,  είχε πει:

,,Οι κακοί πολιτικοί εκλέγονται απ’ τους καλούς πολίτες που δεν παίρνουν μέρος στη ψηφοφορία,,.
Πόση αλήθεια κρύβεται σε μόλις δύο σειρές γραμμάτων!

Παρότι το δικαίωμα της ψήφου είναι εξαιρετικά σημαντικό, ορισμένοι το “σαμποτάρουν” για διάφορους λόγους τους οποίους δε θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να σκεφτώ και να  αναλύσω…Το ,,ψηφίζω,, αποτελεί την επιτομή του πολιτεύματος που ονομάζεται δημοκρατία.

European Free Alliance - Ευρωπαϊκή Ελέυθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο. Το δικόσου Ευρωπαϊκο Κόμμα.

Δικαίωμα ψήφου είναι δικαίωμα επιλογής δηλαδή σεβασμός στην ατομική άποψη κι αντίληψη και παράλληλα έκφρασή της με ελεύθερο τρόπο. Η συμμετοχή μας στην εκλογική διαδικασία είναι επιτακτικό καθήκον και αυτό γιατί μέσω της εκλογικής διαδικασίας έχουμε την ευκαιρία  να επιλέξουμε το κόμμα ή την ιδεολογία που μας εκφράζει… εξάλλου, να μην μας διαφεύγει ότι κάθε φορά που διενεργούνται εκλογές, ο λαός έχει την απόλυτη εξουσία μιας και με την συμμετοχή του και την επιλογή του  μπορεί να διαμορφώσει το πολιτικό -κοινωνικό ιστό της χώρας του…

Δύο τα βασικά διλήμματα ως προς την εκλογική διαδικασία:
Ή μένουμε στάσιμοι στο σκοτάδι ή προχωράμε μπροστά – κόντρα στον ήλιο…

Εμείς οι Μακεδόνες έχουμε μόνο μια επιλογή….  να προχωρήσουμε μπροστά κόντρα στον ήλιο συμπορευόμενοι με  το μοναδικό κόμμα που μας εκπροσωπεί, το Ουράνιο Τόξο!

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ

Γιατί πρέπει έτσι αβίαστα να στηριχτεί  το Ουράνιο Τόξο; Είναι πολύ απλή η απάντηση,  αρκεί να δούμε τι μας έχουν προσφέρει τα υπόλοιπα  ,,Δημοκρατικά,, κόμματα…

Οι όποιες μεγάλες ιδέες, τα προγράμματα, τα οράματα,  στοχεύουν ώστε να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος (…), οι «ανεξάρτητοι» και «αυτοδιοικητικοί» ή όπως αλλιώς αυτοχαρακτηρίζονται, δεν διαφοροποιήθηκαν πουθενά και μάλιστα έγιναν πιο αποτελεσματικοί στο να υλοποιηθούν οι πολιτικές που τα αποτελέσματά τους βίωνε και βιώνει ο Μακεδονικός λαός…

Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν θα δώσουν την λύση που χρειαζόμαστε, αλλά μπορούν να αποτυπώσουν μια μεγάλη ανατροπή στον τρόπο που σκέφτεται και εκφράζεται ο λαός. Μπορούν να δώσουν θάρρος και να αναπτερώσουν το ηθικό όλων αυτών  που νιώθουν σήμερα εγκλωβισμένα και ανίκανοι  να αντισταθούν στο καθεστώς. Να διδάξουν άμεσα και πρακτικά στον απλό κόσμο, ότι αυτοί που κυβερνούν  δεν είναι ανίκητοι. Μπορούν να συντριβούν πολιτικά και εκλογικά, παρά τα τεράστια μέσα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που διαθέτουν.

Το Ουράνιο Τόξο  δεν κατεβαίνει στις εκλογές για να πάρει απλά ένα καλό ποσοστό. Κι αυτή είναι η διάφορα με τα υπόλοιπα κόμματα. Κατεβαίνει για να αποτυπώσει τη δυναμική μιας άλλης Ελλάδας. Όχι της Ελλάδας της μιζέριας, της υποτέλειας, της κακομοιριάς, της αποβλάκωσης και της δουλοπρέπειας και κυρίως για να αντισταθεί στην Ελλάδα της ξενοφοβίας, της ματαιοδοξίας, του φόβου προς ότι το διαφορετικό. Κατεβαίνει για να δείξει ότι υπάρχουν σκεπτόμενοι πολίτες  που δεν το βάζουν κάτω. Δεν άγονται και δε φέρονται από την μαζική εικόνα που επιβάλλουν τα μέσα αποβλάκωσης και χειραγώγησης. Κι αυτοί οι  πολίτες  είναι αρκετοί …αρκεί βεβαίως όλοι εμείς οι Μακεδόνες που σεβόμαστε την ιστορία μας και τα ανθρώπινα δικαιώματα  να σπάσουμε τα δεσμά που μας έχουν δεμένους επί δεκαετίες και να δηλώσουμε με όλη την δύναμη της ψυχή μας  ότι, ναι,  έχουμε φωνή και η φωνή μας είναι το Ουράνιο Τόξο!

Αν δεν σηκώσεις κεφάλι, Ουράνιο Τόξο δε βλέπεις!

Gore glavata. Ψηλά το κεφάλι.

Solun, Μάκης Γατόπουλος

 

Αναδημοσίσευση από την εφημερίδα NOVA ZORA, τ. Μαΐου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου